ΜΥΘΩΔΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
Δεν ειναι λιγο περιεργο το οτι το ΜYTHODEA του Βαγγελη Παπαθανασιου ειναι γεματο Αρχαια Ελλαδα...;
Θα μου πειτε "Ελληνας κι αυτος ,τι αλλο θα εβαζε..."
Εμενα παλι καπου σκαλωνει στο μυαλο μου...
Βοηθηστε με λιγο να ξεκολησω ο καημενος...
Θα μου πειτε "Ελληνας κι αυτος ,τι αλλο θα εβαζε..."
Εμενα παλι καπου σκαλωνει στο μυαλο μου...
Βοηθηστε με λιγο να ξεκολησω ο καημενος...
Αγαπητέ Θεόδωρε:
Είχα γράψει το τραγούδι όσο το δυνατόν πιο καθαρά σε μία δημοσίευση μου πάνω στο ίδιο θέμα...
Φαίνεται πως αποσύρθηκε λόγω έλλειψης χώρου....μήπως οι υπεύθυνοι της Δημοθοινίας θα μπορούσαν να την επανα-φέρουν;
Φιλικά
Πρίγκηπας
Είχα γράψει το τραγούδι όσο το δυνατόν πιο καθαρά σε μία δημοσίευση μου πάνω στο ίδιο θέμα...
Φαίνεται πως αποσύρθηκε λόγω έλλειψης χώρου....μήπως οι υπεύθυνοι της Δημοθοινίας θα μπορούσαν να την επανα-φέρουν;
Φιλικά
Πρίγκηπας
Όταν ρωτήσαν τον Βαγγέλη Παπαθανασίου για τα λόγια των τραγουδιών της Μυθωδίας είπε ότι δεν υπήρχαν, και η εταιρία δεν δημοσίευσε τίποτα πάνω στο θέμα, αν και το ζήτησαν πολλοί.....
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι κοιτάζοντας στον Ουρανό ζήτησε εκείνη την νυχτά να φανεί ο πλανήτης Άρης πάνω απο τον ναό του Δία (τοποθεσία της συναυλίας)....και όντως εκείνη την νύχτα ο κόκκινος πλανήτης εμφανίστηκε την ώρα της συναυλίας πάνω απο τον ναό.
Τυχαίο;;;
Για έναν μυημένο μουσικό αμφιβάλλω....
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι κοιτάζοντας στον Ουρανό ζήτησε εκείνη την νυχτά να φανεί ο πλανήτης Άρης πάνω απο τον ναό του Δία (τοποθεσία της συναυλίας)....και όντως εκείνη την νύχτα ο κόκκινος πλανήτης εμφανίστηκε την ώρα της συναυλίας πάνω απο τον ναό.
Τυχαίο;;;
Για έναν μυημένο μουσικό αμφιβάλλω....
Αγαπητε Pringipa το cd το εχω τωρα ειληκρινα θα σου πω τους στιχους δεν τους προσεξα ,δεν νομιζω οτι υπαρχουν κιωλας μεσα στο βιβλιαρακι του...
Θα μπορουσες να μου πεις 2 πραματακια για αυτο...;
Α! Διαβασα και για τον Ογμιο που μου ειπες...
Ολες οι προφητειες καταληγουν σε εναν Μεγαλο...
Ολοι ξερουμε οτι αυτος ο Μεγαλος θα ειναι Ελλην...
Θα μπορουσες να μου πεις 2 πραματακια για αυτο...;
Α! Διαβασα και για τον Ογμιο που μου ειπες...
Ολες οι προφητειες καταληγουν σε εναν Μεγαλο...
Ολοι ξερουμε οτι αυτος ο Μεγαλος θα ειναι Ελλην...
Εγώ πιστεύω πως όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό(που συνήθως είναι οι κάλύτεροι στον τομέα τους.....) θέλουν οτι κάνουν να τους θυμίζει όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο την πατρίδα μας....
Έτσι και ο Παπαθανασίου συνέθεσε ένα μεγαλειώδες έργο,το οποίο είναι βασισμένο στον αρχαίο μεγαπολιτισμό μας.....
Έτσι και ο Παπαθανασίου συνέθεσε ένα μεγαλειώδες έργο,το οποίο είναι βασισμένο στον αρχαίο μεγαπολιτισμό μας.....
Τωρα με το τελυταιο που ειπες ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ...
Απιστευτο...
Υπαρχουν τιποτα πληροφορειες περι αυτου...
Το μονο που ξερω απο φημες ειναι οτι ο Βαγγελης Παπαθανασιου ειναι μελος σε εναν κυκλο ΑρχαιοΕλληνικου τυπου...
Τιποτε αλλο...
Οσο για το αλλο...;
Ολο και κατι μας φερνει η φαντασια μας για τον κοκκινο πλανητη...
Πυραμιδες...Προσωπα ΑρχαιοΕλληνικα...
Απιστευτο...
Υπαρχουν τιποτα πληροφορειες περι αυτου...
Το μονο που ξερω απο φημες ειναι οτι ο Βαγγελης Παπαθανασιου ειναι μελος σε εναν κυκλο ΑρχαιοΕλληνικου τυπου...
Τιποτε αλλο...
Οσο για το αλλο...;
Ολο και κατι μας φερνει η φαντασια μας για τον κοκκινο πλανητη...
Πυραμιδες...Προσωπα ΑρχαιοΕλληνικα...
Αγαπητέ Πρίγκηπα Χαίρε......
Αφού δεν υπήρχαν οι στίχοι,οι δύο έγχρωμες ευτραφείς κυρίες τί τραγουδούσαν;;;;
Μήπως αυτοσχεδίαζαν υπό την επίδραση κάποιου ή κάτι;;;
Μήπως του Άρη τον οποίο επικαλέστηκε ο Βαγγέλης;
Αφού δεν υπήρχαν οι στίχοι,οι δύο έγχρωμες ευτραφείς κυρίες τί τραγουδούσαν;;;;
Μήπως αυτοσχεδίαζαν υπό την επίδραση κάποιου ή κάτι;;;
Μήπως του Άρη τον οποίο επικαλέστηκε ο Βαγγέλης;
Περιεργα πραγματα ,πολυ περιεργα...
Παντως οι φημες λενε πως ο Β.Παπαθανασιου ειναι μελος σε εναν κυκλο περι αεχαιοΕλληνικου χαρακτηρα...
Τιποτε αλλο...
Τους στιχους ομως αγαπητε φιλε-αδελφε Pringipa ...
Τους στιχους θελω να διαβασω φιλε μου...
Αν μπορεις...
Παντως οι φημες λενε πως ο Β.Παπαθανασιου ειναι μελος σε εναν κυκλο περι αεχαιοΕλληνικου χαρακτηρα...
Τιποτε αλλο...
Τους στιχους ομως αγαπητε φιλε-αδελφε Pringipa ...
Τους στιχους θελω να διαβασω φιλε μου...
Αν μπορεις...
Βαγγελης Παπαθανασιου
"Science and mythology were the topics which fascinated me since my early childhood.
I listened to such stories from my family and the people around me.
And that is how i started to remember.
With passage of time i realized how important it is to remember...to remember as deeply as you can.
It is certain that inside us...all of human history ,and at the same time all the codes of creation and the evolution of the universe-are ingrained.
Uranus and Gaea,the battle of the Titans and the batlle of th Giants,the snatching of Europe,the Argonauts and the golden fleece,Theseus and Minotaur,Hercules and the Nymphs,the red planet Mars with its children(satellites),Deimos and Phobos ,Athena's olive tree,the nine Muses who harmonize all these ,and then some more, were and are some examples of the areas where wander ,as is the music i write.
And each time i remember...i discover and i reaveal something else.So then Mythodea is a small part of this space,a small part of my connection with memory,which can be stronger than learning,wherever we allow it to be so."
Αυτα λεει μεσα στο βιβλιαρακι ο Βαγγελης Παπαθανασιου...
Τι παλικαρι....!
Τι Ελλην!
Τους στιχους αγαπητε πριγκηπα...
Να εισαι καλα...:)
"Science and mythology were the topics which fascinated me since my early childhood.
I listened to such stories from my family and the people around me.
And that is how i started to remember.
With passage of time i realized how important it is to remember...to remember as deeply as you can.
It is certain that inside us...all of human history ,and at the same time all the codes of creation and the evolution of the universe-are ingrained.
Uranus and Gaea,the battle of the Titans and the batlle of th Giants,the snatching of Europe,the Argonauts and the golden fleece,Theseus and Minotaur,Hercules and the Nymphs,the red planet Mars with its children(satellites),Deimos and Phobos ,Athena's olive tree,the nine Muses who harmonize all these ,and then some more, were and are some examples of the areas where wander ,as is the music i write.
And each time i remember...i discover and i reaveal something else.So then Mythodea is a small part of this space,a small part of my connection with memory,which can be stronger than learning,wherever we allow it to be so."
Αυτα λεει μεσα στο βιβλιαρακι ο Βαγγελης Παπαθανασιου...
Τι παλικαρι....!
Τι Ελλην!
Τους στιχους αγαπητε πριγκηπα...
Να εισαι καλα...:)
Εντάξει αγαπητέ Πόλεμε
Βλέπω πως έχεις δυνατή επιθυμία και θα κάνω την μετάφραση όλου του τραγουδιού ξανά. Δώσε μου μόνο λίγο χρόνο.
Φιλικά
Πρίγκηπας
Βλέπω πως έχεις δυνατή επιθυμία και θα κάνω την μετάφραση όλου του τραγουδιού ξανά. Δώσε μου μόνο λίγο χρόνο.
Φιλικά
Πρίγκηπας