ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/Ένα βίντεο με τον Π.Μουζουράκη

Ένα βίντεο με τον Π.Μουζουράκη

Ζ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Παρ 06/11/2009 1:0
Ο Π.Μουζουράκης, εμφανίστηκε μετανιωμένος για το "σκετς" στο οποίο μιλούσε, μάλλον έβριζε, στα πλαίσια της σάτιρας, την σημαία και την εθνική επέτειο. Μετανιωμένος διότι η απόπειρα να σατιρίσει τα κακώς κείμενα και τις ακραίες συμπεριφορές που ενδεχομένως να σχετίζονται με την εθνική επέτειο, κατά την γνώμη του ιδίου πάντα, απέτυχε. Προφανώς, Πάνο Μουζουράκη όταν με την σάτιρα απευθύνεσαι δημόσια, δηλαδή στον λαό, απευθύνεσαι εμμέσως και σε όσα χαρακτηρίζουν αυτόν τον λαό, τις ιδιαιτερότητές του, τα στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας του, το νοητικό του επίπεδο, την αντίληψι που έχει για την σάτιρα και ακόμη τον πατριωτισμό του και την εθνική του συνείδησι. Γι'αυτό και δεν μπορείς έτσι απλά να βρίζεις εθνικά ιερά και όσια, μέσα στα οποιαδήποτε πλαίσια. Αυτό δεν είναι "φασιστική" άποψι, αλλά η βαθύτερη αιτία της αποτυχίας του βίντεο. Πάντως το "σκετσάκι" ίσως να πετύχαινε, αν το πραγματοποιούσες σε έναν κλειστό κύκλο σε κάποιον δικό σου χώρο.
Δεν έχω τον θυμό όσων σε επισκέφθηκαν με επιθετικές διαθέσεις και δεν έχω τίποτα εναντίον σου, εξάλλου είμαστε εξίσου Έλληνες. Λέω αυτά, διότι είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.

Είναι κοινώς αποδεκτή η άποψι πως στην δημοκρατία μπορούμε όλοι να έχουμε γνώμη. Ο ηθοποιός είναι πράγματι ελεύθερος και έχει το δικαίωμα να εκφραστεί όπως το επιθυμεί, να σατιρίσει όπως θέλει και όποιον θέλει. Όπως λοιπόν έχει την δυνατότητα και την ελευθερία να σατιρίζει, έχουν και οι θεατές την ελευθερία και το δικαίωμα να νιώσουν οτι προσβάλλονται από το έργο του. Εγώ όμως Πάνο Μουζουράκη δεν δικαιούμαι να σου την στήσω με άλλους πέντε και να σε δείρουμε, εσύ δικαιούσαι να προσβάλλεις το κοινό σου και να θίγεις την τιμή του;

Σε κανέναν μας λοιπόν δεν εδόθη το δικαίωμα να δυσφημούμε άτομα που διαφωνούν μαζί μας αποκαλώντας τα "φασίστες". Ούτε είναι φρόνιμο να απαξιούμε μία γνήσια λαϊκή αντίδρασι, έτσι δεν είναι κ.Θεοδωράκη;
Δυστυχώς, το βίντεο αυτό, δεν μπορεί να εκληφθεί ως αποτυχία και μόνο, αλλά προκαλεί και εντονότατες υποψίες.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, ο Πάνος, άπειρος ων, δεν μπορούσε να διαβλέψει την αποτυχία του "φιλμ". Δεκτόν. Εσείς ως πιο έμπειρος...;
Δεν περιμένω να απαντήσετε φυσικά, οι "μπατσούληδες" δρουν ακόμη ελεύθεροι και δεν έχετε καιρό για τέτοια.
Τρί 10/11/2009 0:0
Επειδή δεν καταλαβαίνουμε, στο επόμενο βίντεο είπατε ότι,

"στο θέμα με την σημαία παρεκτραπήκαμε,
Δημοκρατία σημαίνει σεβασμός και σε αυτά που πιστεύεις αλλά και σε αυτά που δεν πιστεύεις".

Αυτό τι ακριβώς σημαίνει;
Δηλαδή στο βίντεο της σημαίας, δεν σεβαστήκατε, κάτι στο οποίο δεν πιστεύετε;
Δεν κάνετε σάτιρα;

Τελικα θέλατε να απολογηθείτε γιατί η σάτιρα απέτυχε, ή γιατί δεν σεβαστήκατε τα πιστεύω άλλων;