ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;

πρώην μέλος29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Πέμ 18/07/2002 12:25
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.
ΧΤΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ!!!
Τετ 29/05/2002 01:30
Εννοώ ότι γράφω, Κρόνε.

Ποιές άλλες ιδεολογίες ταυτίζονται και ευθυγραμμίζονται
με την συγκεκριμένη;
Δεν είναι οι Μάρτυροι του Ιεχωβά, μία από αυτές;

Παρ 07/06/2002 00:08
KATALABAINO TORA TI ENNOEIS, OTI EINAI OMOIOI OSOI YOTHETOUN MIA PAROMOIA IDEOLOGIA, GIA PARADEIGMA MIA IDEOLOGIA MISOUS. TO THEMA EINAI OMOS OTI TA APOTELESMATA STHN KOINONIA KAI STOUS ANTHROPOUS THA EINAI TELEIOS DIAFORETIKA META APO THN EPIKRATHSH MIAS H THS ALLHS APO TIS DYO PAROMOIES THEORIES.
Κυρ 26/05/2002 03:02
EXO ENA FILO ANARXIKO ME TON OPOIO DEN SUMFONO KAI SE POLLA PRAGMATA. AYTOS OPOS SYNITHOS ANTIDRASTIKOS SE OTI SYMBOLIZEI THN SYGXRONH ELLADA MOU EIPE XARITOLOGONTAS POS THA EPREPE NA GREMISTEI O PARTHENONAS GIA PARADEIGMA GIATI AYTO EINAI POU KRATAEI TOUS ELLHNES PISO KAI ARA DEN TOUS AFHNEI NA ANOIKSOUN NEOUS ORIZONTES. ALLA POS NA MHN EXEI FTASEI H ELLADA STO SHMEIO STO OPOIO EYBRISKETAI SHMERON OTAN TA MONA AISTHIMATA POU ENYPARXOUN STON ELLHNA SYNITHOS EINAI H ADIAFORIA, O RAGIADISMOS, AN OXI TO KAKENTREXES KOUTSOBOLIO KAI H ROUFIANIA STO ESOTERIKO THS XORAS KAI FYSIKA H KATASTALAGMENH AMYNTIKH KAI APERANTOU OIKTOU POLITIKH PROS OLOUS TOUS EKTOS ELLADAS EIS TO ONOMA THS DHMOKRATIAS POU KSEKINHSE STHN XORA MAS.

Σάβ 01/06/2002 01:34
EAN TO ZHTHMA OMOS EINAI THEOKRATIA H OXI TOTE OLES OI OMADES POU YPOSTHRIZOUNE KAPOIO AYSTHRO THRHSKEYTIKO DOGMA THA PREPEI NA APOKLEISTHOUNE. AYTO OMOS DEN AFORA TOUS ANARXIKOUS OI OPOIOI THELOUNE THN KATASTROFH AYTON TON DOGMATON
Τρί 28/05/2002 23:50
Κρόνε τέττοιες ομάδες στηρίζονται ιδεολογικά- οικονομι-
κα και προωθούνται από τις ίδιες πλάτες που στηρίζουν
παρόμοιες αντιλήψεις.

Οι αναρχικοί και οι μηδενιστές είναι παρακλάδι ή υποομά-
δα του Μεγάλου Αδελφού.
Σάβ 01/06/2002 01:35
KAI DE NOMIZO POS OI MARTYROI TOU IEXOBA TAYTIZONTAI IDEOLOGIKA ME TOUS ANARXIKOUS.?
Τρί 28/05/2002 23:58
DHLADH IKARE TI AKRIBOS ENNOEIS, OTI STHN PAGOSMIA KOINONIA TOU MEGALOU ADELFOU OI ANARXIKOI EINAI KATA KAPOION TROPO MEROS TOU SYSTHMATOS? ENA KRATOS EN KRATEI? DHLADH ME LLIGA LOGIA PARAKRATOS??

PANTOS OSON AFORA TIS MHDENISTIKES THEORIES PISTEUO POS EXOUNE KANEI MEGALO KAKO STON KOSMO.

Σάβ 01/06/2002 02:05
Όταν γράφω για ιδεολογικούς σκοπούς, θέλω να κατα-
λα΄βεις ότι ταύτιση ιδεολογίας είχαν και οι νέγροι- ΚΚΚ.
Και οι δύο ομάδες ήθελαν την αποστροφή μεταξύ τους!!

Οι προτεστάντες όπου μισούν τους εβραίους και τούμπαλιν
αυτον τον καιρόν είναι σύμμαχοι.

Είναι υποομάδες (παρακλάδια) ενός μεγάλου συνασπισμού( δέντρου.)

Όπου οι αντικειμενικοί σκοποί είναι όμοιοι.

Σάβ 12/10/2002 21:09
Πολλά πράγματα ευθύνονται για το ότι η Ελλάδα δεν πάει μπροστά (ή τουλάχιστο τόσο μπροστά όσο θα μπορούσε). Σίγουρα όμως δε φταίει η φιγούρα του Παρθενώνα. Από όποια άποψη και αν το δούμε.
Τρί 08/06/2004 20:39
ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΧΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΦΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΗΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ; ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ; ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΒΟΣ" ΓΙΑΤΙ ΚΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ. ΝΑ ΖΩΜΕΝ ΣΑΝ ΘΗΡΙΑ ΕΙΝ' ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΙΑ". ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Ο ΑΠΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΟΣ Η ΘΗΡΙΟ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΚΛΗΘΗΝΑΙ.....

Κυρ 13/06/2004 18:41
Δεν είναι όλοι χωμμένοι σε μια εταιρία. Ούτε όλοι ζούν για να κάνουν πράξη τις ιδέες που έχετε ακούσει για τη καταστροφή της Ελλάδας.

Μπορεί πολύ απλά να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

Και εγώ είμαι υπέρ της κατεδάφισης.Όλα από την αρχή, αρχή νέου κ΄ύκλου...

Είμαι και εγώ βαλτός;;;;;;
Κυρ 13/06/2004 19:47
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ 5 ΑΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣEIΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΟΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑΒΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ;;

ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;!!!!
Δευ 14/06/2004 15:38
Πάντως η ταπεινή γνώμη μου είναι ότι οι Αρχαίοι Ναοί (οι λίγοι που ούτως ή άλλως παραμένουν ακόμα όρθιοι) στέκονται ως ενθύμια του μεγαλείου των προγόνων, ως θεματοφύλακες γνώσης και ως έργα απαράμιλλου κάλλους και τέχνης. Η παρουσία τους αποτελεί, ή πρέπει να αποτελεί, παράδειγμα προς μίμηση εκ μέρους μας, αν όχι προς υπέρβαση, και ανεξάντλητη πηγή διαχρονικής εμπνεύσεως και σεβασμού.

Η λήθη σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί την λύση για την κακοδαιμονία των νεο-"ελλήνων"...πολύ περισσότερο δε η κατεδάφιση (!). Αντιθέτως, οφείλουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στους πατέρες μας, να διατηρούμε τους Ναούς τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να τους επισκεπτόμαστε τακτικά, αντλώντας από την μοναδική αύρα τους όσο το δυνατόν περισσότερη δύναμη για την δική μας αυτοβελτίωση.
Δευ 14/06/2004 16:01
ΦΙΛΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ, Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ, ΟΜΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΘΥΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ. ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ! ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΩΣ "ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ, ΚΙΑ ΙΔΙΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ. ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΤΗΤΟΣ.
Δευ 14/06/2004 23:01
Κάντε μου μια χάρη.

Καθείστε ένα δύωρο και διαβάστε ότι έχουμε γράψει εδώ από την ίδρυση της αγοράς αυτής μέχρι τώρα. Το μόνο πράγμα που θα καταλάβετε είναι ότι ψάχνουμε και δημιουργούμε ελπίδες μέσα στην μη έκδηλη απόγνωσή μας. Κοιτάμε κάτω από κάθε πέτρα για να βρούμε αυτό που ήδη έχουμε μέσα μας αλλά το έχουμε ξεχάσει.

Μεταφορικά ομιλώ για γκρέμισμα των αρχαίων ναών. Αν τους γκρεμίσουμε δεν θα έχουμε να φάμε μετά γιατί δεν θα έχουε τουρισμό..και πιστέψτε με αυτό έχει σημασία για τους νεο-έλληνες.

Οι αρχαίοι ναοί είναι μνημεία. Τι σημαίνει η λέξη μνημείο; Ούτε θεματοφύλακας γνώσης είναι ένα μνημίο ούτε τίποτα από τις άλλες νεο μυθολογικές μπαρούφες που μόνοι μας δημιουργήσαμε για να νοιώθουμε Έλληνες. Ο σκοπός των μνημείων είναι να μας θυμίζει τι έχτισε ο πατέρας μας (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παππούς μας) και εμείς σήμερα να αναγκάσουμε τους εαυτούς μας να κάνουμε την υπέρβαση.

Οι πρόγονοί μας δεν ήταν τέλειοι. Για αυτό και έγιναν σκλάβοι σε άλλους λαούς..που και αυτοί δεν ήταν τέλειοι με τη σειρά τους και για αυτό σήμερα είμαστε "ελεύθεροι". Έχουν περάσει 3 χιλιάδες χρόνια φίλοι μου... όχι τρεις εβδομάδες...και αυτό που ξέρουμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε έξω από το παράθυρο και να ονειροπωλούμε λέγοντας "Ααααααχ..τι ωραία... οι προγονοί μου πρίν από 3 χιλιάδες χρόνια έφτιαξαν ένα παρθενώνα. Α και που είσε, περαστικέ...το ήξερες ότι αν προεκτίνεις τις κολώνες του παρθενώνα σε κάποιο σημείο ενώνονται, δημιουργώντας έτσι πυραμίδα;! Α...τι ωραία οι πρόγονοι μου χτίσαν θαύματα και εγω .. πάλι καλά ο άσχετος τουρκόσπορος, το μόνο που έχω να κάνω είναι να τα διατηρώ και να λέω ότι είναι δικά μου).

Δηλαδή για εξηγείστε μου. Αν γίνει τρομοκρατική επίθεση στην ακρόπολη και ισοπεδωθεί, θα κόψετε τις φλέβες σας;

Δεν νομίζω οι αρχαίοι Αθηναίοι να κάναν το ίδιο. Εδώ σηκώθηκαν και έφυγαν με τα πλοία τους την ώρα που ο πέρσης έκαιγε την ακρόπολη. Τι κάνανε μετά οι Αθηναίοι, φίλοι μου;;;;

Γυρίσανε πίσω και συντηρούσαν τα καμμένα ερίπεια;όχι βέβαια... Χτίσανε κάτι πιο μεγαλειώδες...Χτίσανε έναν παρθενώνα...

Εμέις σήμερα τι κάνουμε; Θα έλεγα τι κάνουμε αλλά θα αναγκαστούν οι διαχειριστές να επεξεργαστούν το κείμενό μου.

Κωνσταντίνε...
Απόσπασμα
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ 5 ΑΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣEIΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΟΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑΒΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ;;

ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;!!!!

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ... ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΡΓΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΩ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗ ΜΕ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΟ, ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ...

Φανταστείτε ο Μ. Αλέξανδρος να ήταν σαν εμάς... Θα ανέβαινε στο θρόνο του και θα έλεγε "Ωραία ... τώρα είμαι και βασιλιάς...πωωω τι χλίδα.... έχω την υπόλοιπη Ελλάδα κάτω από τα πόδια μου...ας κάτσω να απολάυσω λοιπόν..."

ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ.... ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ....

Τόσο καιρό φωνάζουμε όλοι μας ξυπνήστε και ξυπνήστε.... αλλά κοιμόμαστε και εμείς όρθιοι...και νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε, ψελίζοντας όπως κάνουν οι κομμουνιστές με το κόκκινο βιβλιαράκι τους, και οι Εβραίοι με τη βίβλο τους, τα λόγια του Πλάτωνα και του Σωκράτη και τα έργα του Αλέξανδρου, του Θεμιστοκλή κτλ κτλ κτλ....

Η ιστορία υπάρχει για να διδάσκει για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη... όχι για να καθόμαστε και να τα διαβάζουμε λες και βλέπουμε τηλεόραση...

όλα όσα κάνουμε κύριοι είναι μάταια...γιατί δημιουργούμε ένα καλούπι για το τι είναι ο Έλληνας και καθόμαστε και το κοιτάμε....

Και όσοι κουνάτε το κεφαλάκι σας διαβάζοντας αυτά, και λέτε "Τι λέει ο τρελός;" (μη πω τίποτα άλλο) σας ενημερώνω ότι δεν είμαι καθόλου τρελλός. Αντιθέτως, έχω τους λόγους μου να σας λέω αυτά που λέω.

ΥΓ. Πόσο ακόμα πρέπει να εκλαϊκεύσω το λόγο μου για να γίνουν κατανοητά τα όσα λέω;

Αλλά μάλλον για αυτό προτειμάτε όλοι να γράφετε με παύλες τις λέξεις σας και να μιλάτε με γρίφους...γιατί ούτε εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε τι λέτε....

Σκεφτείτε καλά πριν μου απαντήσετε... έχω απίστευτα περιορισμένο χρόνο για να κάτσω και να διαβάσω φανατισμένες αρλούμπες. Όσο Έλληνες είστε εσείς άλλο τόσο είμαι και εγώ...και εδώ δεν είναι διαγωνισμός ελληνικότητας... μια ψευτο-ανταλλαγή απόψεων είναι...

Καλημέρα σας...

Αλέξανδρος Ε'
Δευ 14/06/2004 23:06
Απόσπασμα (ΒΟΥΒΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Ιούν 14 2004,21:01)
ΦΙΛΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ, Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ, ΟΜΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΘΥΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ. ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ! ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΩΣ "ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ, ΚΙΑ ΙΔΙΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ. ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΤΗΤΟΣ.

Θα μιλήσω με γλώσσα που καταλλαβαίνετε....

Ο Κρόνος, έκοψε τα @@ του Ουρανού και έκανε την υπέρβαση. Εξελίχθηκε. Ο Δίας έκανε το ίδιος και έιχαμε και άλλη μια εξέληξη.

Γουστάρετε να λέτε ότι ο γιος του Διός είναι ο Έλληνας. Ο Έλληνας πότε θα κάνει την υπάρβση;

Άκου είναι ενεργειακά φορτισμένοι τόποι.... Για να σοβαρευτούμε λίγο.... Για πές μου φίλε μου. Τι είδους ενέργεια υπάρχει εκεί; Μαγνητική; Ηλεκτρική; Πρόσεξε μη πετάξεις καμιά κοτσάνα από αυτές που γράφουν οι ψευτοερευνητές του τρίτου ματιού μόνο γιατί τα σπουδάζω αυτά τα πράγματα.

Θα περιμένω απάντηση πρώτα,... και μετά θα μιλήσω περί των ενεργειών όπως λέτε και εσείς σε αυτούς τους χώρους... Αλλά μόνον αφού απαντήσετε...
Δευ 14/06/2004 23:09
Απόσπασμα (ΒΛΑΜΗΣ-ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ @ Ιούν 14 2004,20:38)
Πάντως η ταπεινή γνώμη μου είναι ότι οι Αρχαίοι Ναοί (οι λίγοι που ούτως ή άλλως παραμένουν ακόμα όρθιοι) στέκονται ως ενθύμια του μεγαλείου των προγόνων, ως θεματοφύλακες γνώσης και ως έργα απαράμιλλου κάλλους και τέχνης. Η παρουσία τους αποτελεί, ή πρέπει να αποτελεί, παράδειγμα προς μίμηση εκ μέρους μας, αν όχι προς υπέρβαση, και ανεξάντλητη πηγή διαχρονικής εμπνεύσεως και σεβασμού.

Η λήθη σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί την λύση για την κακοδαιμονία των νεο-"ελλήνων"...πολύ περισσότερο δε η κατεδάφιση (!). Αντιθέτως, οφείλουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στους πατέρες μας, να διατηρούμε τους Ναούς τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να τους επισκεπτόμαστε τακτικά, αντλώντας από την μοναδική αύρα τους όσο το δυνατόν περισσότερη δύναμη για την δική μας αυτοβελτίωση.

Μου θύμισες μια πιο παλιά θεωρία..ότι τα μαλλιά του έλληνα είναι σαν κεραίες-δέκτες. Οπότε ας πηγαίνουμε τακτικά στην ακρόπολη για να πιάνουμε καλύτερο σήμα......

Θέλω να δώ Ηλεκτροφυσικό μαθηματικό αλγεβρικό φανταστικό ολοκληρωμένο ή κάτι τέλος πάντων τύπο που να μου εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες της λήψης αυτής....

Όταν πας στο ναό αυτόν Ιέραξ, νοιώθεις απίστευτα ωραία γιατί είσαι Ελληνας και νοιώθεις δέος μπροστά σε αυτό που έχτισαν οι πρόγονοι σου. Δέος και θαυμασμό που φτάνει και σε επίπεδα έκστασης ανάλογα με το πόσο "κολημένος" (με τηυ καλή την έννοια) είσαι.
Τρί 15/06/2004 12:05
Εντάξει Αλέξανδρε, όλοι εδώ μέσα είναι ηλίθιοι, θύματα και γραφικοί και εσύ είσαι ο μόνος έξυπνος που "αναγκάζεσαι να εκλαϊκεύεις το λόγο σου" για να σε καταλάβουμε και εμείς οι ταπεινοί που "πετάμε φανατισμένες αρλούμπες" σε αυτήν την "ψευτοανταλλαγή απόψεων". Ότι πεις..

Προσωπικά Αλέξανδρε δεν τα σπουδάζω απλά αυτά τα πράγματα, αλλά είμαι ήδη επιστήμων τους εδώ και αρκετό καιρό. Συνεπώς η άποψή μου για αποπροσανατολιστικά και κερδοσκοπικά περιοδικά σαν το "Τρίτο Μάτι", τα οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων ανακατεύουν την αλήθεια με ανακρίβειες, είναι η χείριστη δυνατή. Θα σου απαντήσω όμως στο σημείο που με αφορά και μου αναλογεί:

Πουθενά, μα πουθενά, δεν έγραψα για ηλεκτρομαγνητικές θεωρίες ούτε για πομποδέκτες, ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο έσπευσες να φανταστείς (ενδεχομένως να συνηθίζεις να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια). Το να αναφέρομαι μεταφορικά (ή και λογοτεχνικά αν θες) στο να "αντλήσουμε δύναμη από την αύρα τους" δε σημαίνει τίποτε περισσότερο από αυτό που γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο, δηλαδή δέος, θαυμασμό και έμπνευση. Τα υπόλοιπα που τα είδες, μόνο εσύ ξέρεις...

Απόσπασμα
Δηλαδή για εξηγείστε μου. Αν γίνει τρομοκρατική επίθεση στην ακρόπολη και ισοπεδωθεί, θα κόψετε τις φλέβες σας;

Όχι, αλλά σε αντίθεση με εσένα θα στεναχωρηθώ, καθότι δε θεωρώ ότι η αξία της περιορίζεται στο να αποτελεί "τουριστική ατρακτιόν", για τους λόγους που έχω ήδη εξηγήσει σε πολλές προηγούμενες δημοσιεύσεις (μπορείς να ανατρέξεις κι εσύ στο ιστορικό τους).

Κι αφού μελετάς μεταξύ άλλων μαθηματικά και ηλεκτρολογία κάνε έναν κόπο και διερεύνησε αν α) το μάρμαρο της Πεντέλης (με το οποίο είναι χτισμένος ο Παρθενώνας, όπως και άλλοι αρχαιοελληνικοί ναοί) παρουσιάζει πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες ή όχι, β) ο χρυσός αριθμός "φ" παρουσιάζεται διάσπαρτος σε μη στατιστικά τυχαίες αναλογίες στην κατασκευή του εν λόγω οικοδομήματος. Λάβε υπόψη σου όμως, ότι προτού σπεύσεις να απορρίψεις τους παραπάνω ισχυρισμούς ως "ευφάνταστη νεομυθολογική δοξασία", πως βρίσκομαι σε άριστη θέση να σου τους αποδείξω με πλήρως επιστημονικούς τρόπους.

Μια γενική μου σύσταση πάντως θα ήταν να αποφεύγεις τις ισοπεδωτικές, απόλυτες και μηδενιστικές διακυρήξεις με περισσό στόμφο και μπόλικο "υφάκι" (θα μπορούσα πολύ άνετα να χρησιμοποιήσω αντίστοιχο ύφος, και πίστεψέ με, δε θα σου άρεσε καθόλου). Κάνεις πολλές και συχνά εσφαλμένες εικασίες για τι πιστεύουν οι άλλοι και δε χάνεις ευκαιρία να γίνεις σκωπτικός και προσβλητικός απέναντι τους. Καλός και χρήσιμος ο αιρετικός λόγος, αλλά όχι όταν η ίδια η "αίρεση" καταλήγει αυτοσκοπός. Αν τα μέλη του παρόντος δικτυακού χώρου δεν είναι στα μάτια σου τίποτε άλλο παρά "κολλημένοι", "βαρεμένοι" ή "εκτός πραγματικότητος" ή εν πάσει περιπτώσει δε σε αφήνουν ικανοποιημένο, κανείς, μα κανείς, δε σε αναγκάζει με το στανιό να συμμετέχεις σε αυτόν. Μη σε καταπιέζουμε κιόλα... Τους κανόνες τους ξέρεις και υπάρχουν κι αυτοί όπως και οι δημοσιεύσεις σου από την αρχή λειτουργίας της Δημοθοινίας....
Τρί 15/06/2004 22:51
Λοιπόν φιλαράκι.

1ον, ξέρω πολύ καλά τι μυαλά κουβαλάτε μερικοί από εσάς. Δεν ονόμασα κανέναν σε αντίθεση με το τι νομίζεις ότι έκανα. Σας είδα και από κοντά πόσο ειλικρινείς είστε με τον εαυτό σας... και με τους άλλους...

2ον έγραψα τρία κείμενα εδώ φέτος και όσοι απάντησαν γράψαν ένα κάρο μπαρούφες. Στα δικά μου τα κείμενα "φίλε" συνήθως τραβάω το σκοινί μόνο και μόνο για να υπάρξει αντίδραση. Το έγραψα και πιο πάνω ότι πολύ απλά μίλησα μεταφορικά για τους ναούς.

3ον Το αν εγώ θα λυπηθώ ή όχι με το αν θα γκρεμιστούν οι αρχαίοι ναοί ή όχι πιστεύω να μη χρειάζεται να το αναλύσω. Το θέμα είναι πόσο κολημένος μπορεί να είσαι με ένα αντικείμενο.

4ον Πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες έχουν όλα τα υλικά. Στα περισσότερα όμως θεωρείται αμειληταία. Το μάρμαρο γενικά όσο πιο καθαρό είναι΄στη σύσταση τόσο περισσότερο αναπτύσονται πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες σε αυτό. ΔΕΝ ισχύει αυτό για όλα τα υλικά. Δεν συμβαίνει αυτό μόνο στα μάρμαρα της πεντέλης. Η ύπαρξη πιεζοηλεκτρικών ιδιοτήτων δεν προσδίδει καμία "έξτρα" ιδιότητα στους ναούς ή σε όποιο κατασκεύασμα. Οι λοιπές "μαγνητικές ιδιότητες που έχουν μετρήσει κάποιοι "ερευνητές" ευθύνονται σε συμπύκνωση σιδήρου και χαλκού στα υπόγεια κοιτάσματα της παρατηρούμενης περιοχής.
Τώρα που κολάει ο αριθμός φ ίσως θα πρέπει να το διασαφηνήσεις λίγο για να σου απαντήσω. Δεν απέρριψα τίποτα... ίσα ίσα σου λέω να ηρεμήσεις γιατί τό ότι έχουν πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες τα μάρμαρα δεν σημαίνει τίποτα...

5ον Λες ότι έχω υφάκι... λές ότι το παίζω έξυπνος... Θα έλεγα τίποτα τώρα αλλά τέλοσπάντων...Έγραψα κάτι το οποίο δεν έχει να κάνει με την απάντηση που μου έδωσες. Εγώ μίλησα για το ότι πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι σε αυτό το κόσμο από το να συντηρούμε τα περασμένα.. και εσύ μου λές πως δεν θα λυπόμουνα αν γκρεμίζονταν οι ναοί μας....

Τώρα θα έλεγα τίποτα αλλά θα το χαρακτηρήσεις εξυπνάδα.....

Αν δεν σου αρέσει ο λόγος μου πρόβλημα σου Καλαμίδα... και όχι δικό μου. Εγώ είμαι αληθινός και δεν φοβάμαι να κάνω λάθος... όπως δεν φοβάμαι να ζητήσω συγνώμη για οποιδήποτε ατόπημά μου. Διάβασε ξανά τι έγραψα και απάντησε ουσιαστικά στα ερωτήματα που θέτω...

Εκτός αν περιμένεις για κάνα χρησμό από κάποιο αιθέριο θεό, μην ανησυχείς και για αυτό... όσο "αιθεροβάμων νομίζεται ότι είστε εσείς άλλο τόσο είμαστε και κάποιοι άλλοι"... αλλά θα έρθει ο καιρός που θα πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί σας...Εξυπνάδες λεω τώρα ε...
1 / 2ΕΠΟΜ. ▸