ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/Όλα όσα γνωρίζουν οι Νεοέλληνες για τους Αρχαίους Έλληνες

Όλα όσα γνωρίζουν οι Νεοέλληνες για τους Αρχαίους Έλληνες

Α. ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Τρί 09/03/2010 20:0
Σε αυτό το εξάμηνο στο ΤΕΙ συνάντησα έναν τέλειο καθηγητή όλο εκπλήξεις!!!
Είναι ένας καθηγητής ο οποίος είναι Έλλην, πραγματικός...
Ξεκίνησε με την ερώτηση τι σημαίνει η λέξη Ελλάδα, Ελλάς -σημειωτέων το μάθημα που διδάσκει είναι λαχανοκομία, και επεκτάθηκε και σε πιο βαθιά πράγματα!
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι όταν μου έδωσε το βιβλίο του Ρένου Αποστολίδη με το όνομα "Όλα όσα γνωρίζουν οι Νεοέλληνες για τους Αρχαίους Έλληνες" και μου είπε να διαβάσω τον πρόλογο!
Γύρισα την πρώτη σελίδα και ήταν κενή, δεν μου έκανε εντύπωση γιατί αυτό συμβαίνει σε πολλά βιβλία.
Γυρίζω την δεύτερη σελίδα πάλι κενή, εντάξει σκέφτομαι κάποιο λάθος κατά την εκτύπωση.
Γυρίζω την τρίτη, τέταρτη, πέμπτη, έκτη, όλες κενές, τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά και ξεφύλλισα ολόκληρο το βιβλίο.
Πραγματικά όλο το βιβλίο ήταν κενό!!!
Δεν υπήρχε ούτε μια γραμμή, ούτε ένα σημείο στίξης, κάτι τέλος πάντων!
Ο καθηγητής πραγματικά με αυτόν τον τρόπο μας έδειξε την άγνοια που έχουμε για την ιστορία μας, την Αρχαία Ελλάδα, και την άγνοια για το ποιοι είμαστε!
Όταν τελείωσε το μάθημα αναρωτιόμουν αν πράγματι αυτό το βιβλίο ήταν κενό ή αν το έκανε ο καθηγητής για να μας υποδείξει την πραγματικότητα.
Από 'τι κατάλαβα από την μικρή έρευνα στο διαδίκτυο δεν είναι κενό το βιβλίο και έχω την περιέργεια να δω τι λέει!
Λυπάμαι όμως που ο καθηγητής σε λίγα χρόνια θα φύγει από το ΤΕΙ.
Είναι ειλικρινά παράδειγμα προς μίμηση, Ο κος Ιωάννης Φουράκης και ο κος Βασίλειος Τάσιος...

Φιλικά
Χρυσοβαλάντη
Σάβ 19/06/2010 11:0
Αγαπητή Χρυσοβαλάντη,

Το βιβλίο στο οποίο αναφέρεσαι εξεδόθη πριν από μερικά χρόνια (περίπου το 2004) από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ και λίγο πριν φύγει από τούτη την Ζωή ο συγγραφέας του Ρένος Αποστολίδης. Προμηθεύτικα τότε μερικά αντίτυπα λόγω της χαμηλής του τιμής για να τα δωρίσω σε φίλους. Το βιβλίο πράγματι είναι κενό και το μόνο πυ υπάρχει είναι μία αναφορά στο οπισθόφυλλο. Και ακιβώς επειδή είναι κενό κοστολογείται τόσο φθηνα. Περίπου 3 ευρώ. Ήταν ένας ωραίος τρόπος να δείξει ο συγγραφέας του πόσο απέχουμε από την κατανόηση των αρχαίων Κειμένων, δίχως αυτό να σημαίνςι ότι πρέπει να σταματήσουμε την αναζήτηση όλων εκείνων των στοιχείων που θα μας οδηγήσουν στην Ατραπό της Φιλοσοφίας και της Αυτογνωσίας.

Με Φιλότητα
Δρακόπουλος Γρηγόρης
Τετ 30/06/2010 15:0
Καλησπέρα!
Μάλιστα είναι κενό, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!
Πρέπει να προμηθευτώ ένα βιβλιαράκι, έχει μεγάλη αξία και ας μην γράφει-φαινομενικά τίποτα μέσα....