ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/ΤΑ ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΤΑ ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ

27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Δευ 28/01/2002 01:53
Αγαπητέ Κύριε Φουράκη,

αν δεν απατόμαι, οι Ετεόκρητες περιγράφονται ως άνθρωποι χαμηλού αναστήματος, μελαμψοί στο δέρμα και με μαύρα (σκούρα καστανά) μαλλιά και μάτια, όπως και απεικονίζεται και ο Μίνως στο παλάτι της Κνωσού, για τον οποίο ο Ηρόδοτος ισχυρίζεται ότι είναι Ετεοκρήτης.

Θα μπορούσαν αυτοί οι κοκκινομάλλιδες να είναι Φοίνικες;

(Διορθώθηκε από ABRONYXOS στις 1:45 πμ on 28 Ιαν 2002)

Τετ 23/01/2002 02:14
Αν από τα κύρια φαινοτυπικά χαρακτηριστικά των Πελασγικών καθώς και των Ελληνικών φύλων είναι τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια, τότε σε ποιο φύλο χρωστάμε τη σημερινή εμφάνιση των περισσοτέρων Ελλήνων δηλ. τα σκούρα και καστανά μαλλιά και τα καστανά μάτια;
Παρ 25/01/2002 00:38
Ο ΜΕΛΑΓΚΕΡΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ''ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ'' ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ.ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ,ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΙΝΩΑ Α' ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ,ΚΟΝΤΟΙ ΜΥΩΔΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ....ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΝΩΣΣΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ.ΥΣΤΕΡΑ ,ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΙΑ(ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ)ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑ.ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ(ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ);ΔΙΟΤΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΘΙΣΤΑΝΤΕΣ ΕΚΕΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΝΑ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ(ΞΑΝΘΟΙ) Η' ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ(ΞΑΝΘΟΙ,ΒΛΕΠΕ ΑΧΙΛΛΕΥ) Η' ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΩΡΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΥΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ.
ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΥΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ''ΣΚΟΥΡΟΤΗΤΑ'' ΤΩΝ ΑΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΜΦΙΚΤΙΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΙ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΔΑΝΑΟΥΣ-ΔΡΥΟΠΕΣ-ΗΛΕΙΟΥΣ(ΔΩΡΙΚΑ ΦΥΛΑ)ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΠΑΦΟΙ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΑΡΟΤΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥΣ.ΠΑΡΟΛ'ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ(Π.Χ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΕΡΑΙΑ.)
Τρί 05/02/2002 22:29
ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΧΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΜΑΤΗΔΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΙΣ ?

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΗΤΑΝ...ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΙ ?

Τετ 23/01/2002 20:37
Mα στην APXAIA EΛΛHNIKH γραμματεια γίνεται λόγος για δύο γένη (αν το λέω σωστά) EΛΛHNΩN:
Tο ξανθό και το μελαχροινό.
Παρ 25/01/2002 16:03
Οι κοκκινομάλλιδες με τα πράσινα μάτια (όπως είναι π.χ. πολλοί κάτοικοι του Ν. Λασιθίου) σε ποιό φύλο ανήκουν;

(Διορθώθηκε από ABRONYXOS στις 3:06 μμ on 25 Ιαν 2002)

Πέμ 24/01/2002 00:55
Σε κάποια ιστορικά βιβλία, στο περιεχόμενο των οποίων βασίζω την απορεία μου, γράφει ότι οι Πελασγοί είναι ξανθοί. Όταν αναφέρονται τα Ελληνικά φύλα π.χ. Δωριείς, γράφει πάλι ότι ήταν ξανθοί. Για τους Αχαιούς αναφέρεται το ίδιο.
Ποιό φύλο είναι το μελαχροινό λοιπόν;
Κυρ 27/01/2002 19:35
Απόσπασμα μηνύματος του: ABRONYXOS στις 8:03 πμ on 25 Ιαν 2002
Οι κοκκινομάλλιδες με τα πράσινα μάτια (όπως είναι π.χ. πολλοί κάτοικοι του Ν. Λασιθίου) σε ποιό φύλο ανήκουν;

(Διορθώθηκε από ABRONYXOS στις 3:06 μμ on 25 Ιαν
2002)

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΒΡΩΝΥΧΕ
" Οί κικκινομάλλιδες, μέ τά πράσινα τού Νομού Λασιθίου''
Μάλλον άνήκουν ε'ις τήν φυλήν ( τό γένος) τών Ετεοκρητών. Τούτους, όπως γνωστό, οί Πελασγοί, οί ' Αχαιοί καί κυρίως οί Δωριείς τούς άπώθησαν είς τήν Άνατολική Κρήτη καί δή είς τήν 'επαρχεία τής Σητείας τού Νομού Λασιθίου.
Περί τών γεννετικών, πολιτισμικών καί κυρίως θρησκευτικών διαφορών, τών Έτεοκρητών, τόσο άπό τούς συντοπίτες των Κύδωνες όσο καί άπό τούς Πελασγούς, 'Αχαιούς καί Δωριεί, ε'ις τήν Μυ-θολογίααν κα]ι τήν ' Ιστορία. (ΔΙΟΔΩΡΟΣ, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ, ΟΜΗΡΟΣ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΣΤΡΑΒΩΝ κλπ) ύπάρχουν πολλες σχετικές περιγραφές, πληροφορίες καί άναφορές.
Έπειδή όλες αύτές είναι σκόρπιες θά πρέπει νά συγκετρωθούν, καταταχθούν άναλυθούν καί έρμηνευθούν.
Κάποιες έξ αύτών,έχω άντιγράψει καί είς τό ''ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΙΣ'' όμως μονές των δέν είναι ίκανές νά άπαντήσουν είς τό τεθέν έρώτημα.
Έάν τυχών κάποιος ή κάποιοι άναζητήσουν όλες αύτές τίς περιγραφές, πληροφορίες καί άναφορές, θά πρέπει μεταξύ τώνν άλλων νά μελετήσουν καί τό έργο ''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ'' τού Άρη Πουλιανού καί τό τρίτομο ''ΚΡΗΤΗ'' τού Σπανάκη, όπως έπίσης καί τό''ΠΕΡΙΗΓΥΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ'' τού Πάσλευ.

Παρ 22/02/2002 00:30
Σας χαιρετω ολους,με χαρα μου ανακαλυψα την μικρην σας κρυψωνα.Θα ηθελα να ρωτησω κατι ασχετο με το θεμα που τειθεται στη συζητηση σας και αφορα στην θεωρια της "εσωτερικης γης",υπαρχει κατι να με ενημερωσετε η απλα χανω το χρονο μου με την ενασχοληση μαζι της?
Πέμ 24/01/2002 22:13
Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ που το συνάντησα αυτό. Δεν είμαι και κανένας φοβερός μελετητής της APXAIAΣ EΛΛHNIKHΣ ΓPAMMATEIAΣ, άλλωστε. Πάντως κάπου το διάβασα. Aν το βρω θα σε ενημερώσω.
Τετ 04/09/2002 15:27
Αγαπητοί φίλοι,

Σχετικά με τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων θα ήθελα να προσθέσω 2 σημεία :

α) Υπάρχει διαφορά στο μέγεθος του δεύτερου δακτύλου του πέλματος το οποίο είναι μεγαλύτερο ενώ σε όλες τις άλλες φυλές μικρότερο από το μεγάλο δαχτυλο

β) Υπάρχει σε πολλούς Έλληνες μία ελιά στη δεξιά ωμοπλάτη (σχεδόν) η οποία αποκαλείτε και <βόλος του Ηρακλή>.

Θα παρακαλέσω τους περισσότερο διαβασμένους συνΈλληνες να προσθέσουν ή να διορθώσουν κάποιες πληροφορίες στα γραφομενά μου.

Ευχαριστώ
Δευ 23/09/2002 11:39
Αγαπητέ φίλε Λαμπίκο,

Όλα τα στοιχεία σχετικά με τα κοινά θέματα που μας απασχολούν σε αυτόν το δυκτιακό τόπο τα αντλώ είτε από βιβλία είτε (πολύ σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου) από συζητήσεις με πιο ''ψαγμένους'' και διαβασμένους ανθρώπους. Τώρα ως προς το πρώτο σκέλος της προηγούμενης δημοσίευσης μου το διάβασα πριν χρόνια σε κάποια ιατρική-βιολογική εργασία.Δυστυχως δεν θυμάμαι που ακριβώς,πάντως αν παρατηρήσεις τους ανθρώπους που δεν ανήκουν στη φυλή μας θα το διαπιστώσεις πολύ εύκολα.Μάλιστα στο συγκεκριμένο θέμα έχω ακούσει (οπότε δεν ξέρω και κατά πόσο είναι αλήθεια) πως έχει αναφερθεί και ο Ελευθέριος Βενιζέλος (ο παλαιότερος :;): .

Όσο για το δεύτερο σκέλος απλά το έχω ακούσει και είναι κάτι το οποίο δεν το έχω βρει σε κάποιο βιβλίο.

Όπως καταλαβαίνεις επειδή δεν έχω χειροπιαστές αποδείξεις στα χέρια μου γι' αυτό ζήτησα βοήθεια απο τους πιο διαβασμένους συμπορευτές μας στο τέλος του προηγούμενου μυνηματός μου.

Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω πως κατά τη γνώμη μου τα διάφορα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά δεν μου λένε προσωπικά τίποτα απλά είναι κομμάτι γνώσης που ίσως μας χρησιμεύσει κάποτε.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ξεχωρίζει στην ψυχή και την καρδια του.
Παρ 20/09/2002 23:28
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας λες φίλε Ανίκητε.

Από που αντλείς όμως αυτές τις πληροφορίες ;
Τετ 25/09/2002 01:39
''Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ξεχωρίζει στην ψυχή και την καρδια του.''
Ανίκητος Ήλιος.

Πιστεύω πως εννοείς το Πνεύμα και την Νόησση.
Για τα ιδιότυπα χαρακτηριστικά, δεν έχω κάποια άποψη αν και
αρκετοί φίλοι, είναι πεπεισμένοι πως υπάρχουν διαφορές στο
σώμα.

Η γνώμη μου όμως, είναι ότι οι βιωματικές εμπειρίες και φυσικά
η παιδεία, είναι ο οδηγός του ανθρώπου.

Μην ξεχνάμε τους τούρκους, οι οποίοι δεν είναι έθνος αλλά, ένα
μωσαικό εθνών. Παρόλα αυτά είναι φανατισμένοι και αιμοβόροι.

Επι την ευκαιρία, τι γίνεται Κρόνε, με τους Πόντιους;
Τρί 07/08/2007 12:38
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΚΓΕΚΡΗΜΕΝΗ ΓΡΑΜΩΣΗ.Η ΓΡΑΜΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΑΚΛΑΔΩΝΕΤΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ
Τρί 07/08/2007 19:41
Απόσπασμα (ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ @ Αύγ. 07 2007,12:38)
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΚΓΕΚΡΗΜΕΝΗ ΓΡΑΜΩΣΗ.Η ΓΡΑΜΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΑΚΛΑΔΩΝΕΤΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ

Που το στηρίζεις αυτό;
Όταν δεν υπάρχει γύρω μας τίποτα αληθινό, πώς να υποψιαστούμε ότι όλα είναι ψεύτικα;
Τρί 07/08/2007 19:42
Έχε επίσης υπ'όψιν ότι ο Απολλόδωρος αναφέρει ότι το ηρωϊκό γένος ξεχωρίζει από το φώς των ματιών του...
Όταν δεν υπάρχει γύρω μας τίποτα αληθινό, πώς να υποψιαστούμε ότι όλα είναι ψεύτικα;
Τετ 08/08/2007 08:20
Απόσπασμα (ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ @ Αύγ. 07 2007,19:41)
Απόσπασμα (ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ @ Αύγ. 07 2007,12:38)

Που το στηρίζεις αυτό;

μαριε αφου το εχεις και εσυ αυτο το χαρακτηριστικο γιατι ρωτας απλως παρατηρησε τον εαυτο σου οι περισσοτεροι ελληνες το εχουν(μετα απο χιλιαδες χρονια μαλιστα επιμειξειων).εγω το εχω παντως απο γεννησιμιου μου.
Διόνυσος
Δευ 01/10/2007 09:04
Την ελια στην ομωπλάτη την εχω!! :laugh:
Διόνυσος
Δευ 08/10/2007 17:46
Μέχρι στιγμής δεν καταλαβαίνω τίποτα! Σκόρπιες πληροφορίες και ασύνδετες... :cool:

1 / 2ΕΠΟΜ. ▸