ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΡΓΑ;

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΡΓΑ;

3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Τρί 06/12/2011 20:02
Φίλτατοι, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω απορία να το πω, άγνοια να το πω, όπως θέλετε πείτε το.

Πάντου από πάω, ακούω μεγάλα λόγια, δεν θα τους ξαναψηφίσω, είναι κλέπτες, προδότες, πατριδοκάπηλοι.

Θα ήθελα ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που κάνουμε κριτική (1ος διδάξας ο γραφών) να σκεπτούμε τι έχουμε κάνει για την Μητέρα-Γαία--Ελλας, τι;

Πάντα ακούμε την φράση "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της", μήπως φίλτατοι η σχέση αυτή συμβαίνει πολλές φορές γίνετε και αντίστροφη;

Τώρα που γράφω θυμήθηκα μια φράση του Μαυρογιαλούρου "δεν άκουσα πότε έναν Έλληνα να πει ότι γταίω, τι το πιο απλό, φταίω", τώρα που τον διαβάζετε θα λέτε από μέσα σας τι μας λέει αυτός τώρα, τι το παίζει "έξυπνος";, όχι αγαπητοί δεν είμαι πιο πολύ έξυπνος από εσάς, απλά με τσίμπήσε κάποια "αλογόμυγα", για να προλάβω και κάποιυς δεν φταίμε για όλα εμείς, βάζουν και το χέρι και οι "εξωγενείς παράγοντες", όταν είπε ο Δάσκαλος στο "Έσοπτρον", ότι "μαζί τα φάγαμε" οι περισσότεροι τσινήσαμε, μας λείπει η Αυτογνωσία και η Ορθή Πολιτική (προσέξτε όχι κομματικη) Σκεψή.

Από χθες έχω αρχίσει να σκέπτομαι τον Δάσκαλο που έλεγε (αν κάνω λάθος, διορθώστε με) ότι η μεγαλύτερη παγίδα ήταν η δημιουργία του αγγλοσαξονικού κράτους μας, ενώ θα έπρεπε να γίνουμε Έθνος, γίναμε κράτος.
Τετ 14/12/2011 18:41
Αυτογνωσία και πολιτική σκέψη οφείλει πράγματι να έχει ο πολιτικός. Μήπως όμως ο λαός κινείται περισσότερο με βάση την ψυχολογία της μάζας;

Για παράδειγμα, είδες πως το ΣΔΟΕ μάζεψε μερικούς επώνυμους για χρέη και απάτες; Έτσι δίνεις τέλος στη φοροδιαφυγή, χωρίς να θέτεις ζητήματα εντιμότητας, ειλικρίνειας και, αναλύοντάς το, αυτογνωσίας των Ελλήνων. Όσο το ΣΔΟΕ κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης της ποιότητας του Έλληνα πολίτη.

Θα θέταμε άραγε θέμα αυτοκριτικής ή αυτογνωσίας αν ο κάθε αρμόδιος έκανε τη δουλειά του, χωρίς να παρεμποδίζεται από ξένες δυνάμεις;
Μήπως μας λείπει περισσότερο το θάρρος παρά η αυτογνωσία;
Τετ 11/01/2012 23:46
"Πυξ - Λαξ"
"Στα Καμίνια"
http://www.youtube.com/watch?v=qYcmaJ4N ... re=related

"Αρτέμις / Ευθύμης"
"Οδυσσεύ,μην επιστρέψεις στην Ιθάκη"
http://www.youtube.com/watch?v=kG3S5o97 ... re=related
"ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΤΩΡΕΣ"!