ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Δευ 09/05/2005 16:51
Χαιρετίζω όλα τα μέλη και τους αναγνώστες της δημοθοινίας.

Είναι η πρώτη μου δημοσίευση και μπορώ να πω ότι με συγκίνηση προχωρώ σε αυτή. Είμαι αναγνώστης των έργων και συνεντεύξεων του κ. Φουράκη και λάτρης της αναζήτησης της αλήθειας, από τη δεκαετία του '80.
Έκτοτε παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον οτιδήποτε μου δημιουργεί την αίσθηση, ότι υποκρύπτει κάτι που δεν θα πρέπει να το γνωρίζουν πολλοί, αλλά είναι στην πραγματικότητα πολύ σημαντικό.
Στην κατεύθυνση αυτή νομίζω ότι τόσο ο κ. Φουράκης εδώ και 20 περίπου χρόνια, όσο και η συγκεκριμένη δημοθοινία και τα υπόλοιπα μέλη της αποτελείτε μία σημαντική πηγή τόσο δεδομένων όσο και απόψεων, που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Το θέμα που θέτω προς συζήτηση είναι η ασθένεια του καρκίνου και η πιθανή θεραπεία της. Πρόσφατα, χτύπησε και την οικογένειά μου, με μεγάλο ψυχικό ανίκτυπο.

Οι ιατρικές μου γνώσεις είναι ελλιπείς, ωστόσο είχα από παλαιότερα έτη ακούσει, ότι υπάρχουν θεραπείες του καρκίνου που παραμένουν μυστικές. Το γεγονός, ότι δεν γνωρίζω κάποιο μεγιστάνα του πλούτου και της πολιτικής που να έχει αποβιώσει λόγω καρκίνου τα τελευταία χρόνια με κάνει ακόμη πιο καχύποπτο.

Επειδή, λοιπόν, πιστεύω ακράδαντα ότι όντως υπάρχει θεραπεία, θέτω το θέμα αυτό προς συζήτηση, κάνοντας μόνο μία απλή λογιστική αναφορά στην ουσία του προβληματισμού μου:

Το κόστος της απόπειρας θεραπείας (αφού πραγματική θεραπεία δεν είναι πάντοτε) ενός καρκινοπαθούς στην Ελλάδα με τις γνωστές μεθόδους είναι τουλάχιστον 30.000 Ευρώ ή 10 εκ. δραχμές και πιθανολογώ, ότι στις ΗΠΑ κοστίζει τουλάχιστον διπλάσια. Στις ΗΠΑ υπάρχουν τουλάχιστον 1,3 εκ. νέοι ασθενείς για το 2005. Άρα το συνολικό κόστος της φαρμακευτικής και λοιπής αγωγής των νέων καρκινοπαθών στις ΗΠΑ μπορεί να πλησιάζει 25 τρις δραχμές κάθε χρόνο χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπείες σε διετές ή τριετές επίπεδο. Μπορείτε επομένως να αντιληφθείτε το αντίστοιχο κόστος για τις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

Άρα, ποια θα ήταν η άποψη όλων των εχόντων σχετικό οικονομικό συμφέρον από την ισχύουσα πρακτική για μία ενδεχόμενη εναλλακτική θεραπεία με μικρότερο κόστος και επιπλέον την έλλειψη αγωνίας για το αποτέλεσμα;

Ως ενδεικτική παραπομή στο διαδίκτυο για μία εναλλακτική θεραπεία, -με βάση τα λεγόμενα των γραφόντων-, με τη χρήση υπερήχων, σας παραθέτω την ακόλουθη:

www.rife.de

ενώ τα δεδομένα περί των καρκινοπαθών στις ΗΠΑ μπορούν να βρεθούν στην εξής παραπομπή:

Cancer Related Statistics - USA

Ευχαριστώ,
Ε. Λυκουρόπουλος
Τρί 19/07/2005 20:38
Συστατικό του κάρυ στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος

health.in.gr

Ουάσιγκτον: Το συστατικό που δίνει στο κάρυ το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cancer.

Η κουρκουμίνη, βασικό συστατικό της χρυσόριζας, παρεμβαίνει στα κύτταρα του μελανώματος, όπως προκύπτει από εργαστηριακά πειράματα.

Συγκεκριμένα, ερευνητική ομάδα του Τμήματος Πειραματικής Θεραπευτικής του Αντικαρκινικού Κέντρου M.D. Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας, πήρε τρεις κυτταρικές σειρές και σε εργαστηριακούς δίσκους προσέθεσε κουρκουμίνη σε διάφορες δόσεις, αρκετές φορές.

Η κορυκουμίνη κατέστειλε δυο πρωτενες που χρησιμοποιούν τα καρκινικά κύτταρα ώστε να είναι αθάνατα.

«Βασιζόμενοι στα πειράματά μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η κουρκουμίνη είναι πιθανός καταστολέας της κυτταρικής βιωσιμότητας και επαγωγέας της απόπτωσης στις κυτταρικές σειρές του μελανώματος. Έχουμε ήδη σχεδιάσει μελλοντικές μελέτες για την επίδραση της κουρκουμίνης σε ζωικά μοντέλα μελανώματος καθώς και κλινικές δοκιμές», σημειώνει ο Δρ Μπχαρατ Αγκαρβατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό, μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό όγκων σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Η ίδια ερευνητική ομάδα έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ότι η κουρκουμίνη βοηθά στη διακοπή της εξάπλωσης του καρκίνου του μαστού στους πνεύμονες, σε μελέτη που έγινε σε ποντίκια.

Σύμφωνα με τον Δρ Αγκαρβατ, τα άτομα που τρώνε αρκετή χρυσόριζα έχουν μειωμένη συχνότητα ορισμένων καρκίνων, αν και το μπαχαρικό από μόνο του δεν έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στους ανθρώπους.
Τετ 20/07/2005 23:34
...
Δευ 10/10/2005 11:51
Παρακαλώ δείτε την ιστοσελίδα Rife για την εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου με τη χρήση συχνοτήτων και τα όσα συνέβησαν σχετικώς στις ΗΠΑ. Τα αναφερόμενα είναι κατά τη γνώμη μου συγκλονιστικά και καταδεικνύουν πόσο διεστραμμένη, ανάλγητη και απάνθρωπη είναι η φύση κάποιων βιολογικών οντοτήτων αυτού του πλανήτη.

Δεσμεύομαι επίσης να μεταφράσω συντόμως το κείμενο στην ελληνική, ώστε να γίνουν γνωστά σε όλους τους αναγνώστες τα περιεχόμενα στο κείμενο.
Δευ 10/10/2005 14:04
Όπως αντιλαμβάνεστε, εκ παραδρομής δημοσιεύτηκε δεύτερη φορά, άρα η τρέχουσα δημοσίευση ακυρώνει την προηγούμενη.

Παρακαλώ δείτε την ιστοσελίδα http://www.rense.com/health/rife.htm. Σε συνέχεια του αρχικού θέματος, η σελίδα αυτή περιγράφει τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν σχετικά με την απόπειρα θεραπείας και δείχνουν ανάγλυφα το πόσο απάνθρωπα, ανάλγητα και ελεεινά συμπεριφέρθηκαν στο παρελθόν ορισμένα ανθρωποειδή έμβια όντα του πλανήτη.

Δεσμεύομαι να μεταφράσω συντόμως το κείμενο στην ελληνική γλώσσα, ώστε το περιεχόμενό του να γίνει κτήμα όλων των μελών της δημοθοινίας.

Ευχαριστώ.

Τετ 19/10/2005 12:17
Σε συνέχεια των μηνυμάτων για τη θεραπεία του καρκίνου, επισυνάπτω τη μετάφραση της ιστοσελίδος http://www.rense.com/health/rife.htm. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο της αναγνώσεως! Θα επανέλθω σε συνέχεια με νέες πληροφορίες για το ίδιο θέμα.
Τετ 19/10/2005 23:44
...
Τετ 26/10/2005 17:01
Συμφωνώ απολύτως ότι η γνώση είναι απαραίτητο να είναι κτήμα υπευθύνων ανθρώπων, όμως ειδικώς στο συγκεκριμένο θέμα, είναι τόσος ο πόνος που σχετίζεται με αυτή την ασθένεια, ώστε είναι ανατριχιαστικό να σκέπτεται κανείς ότι κάποιοι -σίγουρα όχι από αγάπη- διατηρούν τέτοια μυστικά, που εν τέλει δεν τα ανακάλυψαν μόνοι, απλώς τα κρατούν κρυφά, προφανώς για ίδιον όφελος.

Συμπληρωματικώς να αναφέρω, ότι ο αείμνηστος Γ. Γκιόλβας είχε σε παρελθούσα συνέντευξή του -νομίζω στο περιοδικό Strange προ επταετίας- αναφέρει ότι στη δεκαετία του '70, κάποιοι Γάλλοι παρασκεύασαν εμβόλιο και φάρμακο για τον καρκίνο, γεγονός που επιτείνει την διαισθητική μου άποψη περί ιογενούς ασθενείας. Τι απέγιναν όμως; Συμφώνως με τον Γ. Γκιόλβα, μεγάλα συμφέροντα αγόρασαν τα δικαιώματα και εξαφάνισαν από τον ιατρικό χώρο τα φάρμακα και τα εμβόλια αυτά. Ο Γ. Γκιόλβας ανέφερε με βδελυγμία το γεγονός, θέλοντας να αποδείξει το προς τα που οδηγείται η ανθρωπότητα υπό το κράτος συγκεκριμένων και γνωστών συμφερόντων.
Τετ 26/10/2005 17:20
Συμφωνώ απολύτως ότι η γνώση είναι απαραίτητο να είναι κτήμα υπευθύνων ανθρώπων, όμως ειδικώς στο συγκεκριμένο θέμα, είναι τόσος ο πόνος που σχετίζεται με αυτή την ασθένεια, ώστε είναι ανατριχιαστικό να σκέπτεται κανείς ότι κάποιοι -σίγουρα όχι από αγάπη- διατηρούν τέτοια μυστικά, που εν τέλει δεν τα ανακάλυψαν μόνοι, απλώς τα κρατούν κρυφά, προφανώς για ίδιον όφελος.

Συμπληρωματικώς να αναφέρω, ότι ο αείμνηστος Γ. Γκιόλβας είχε σε παρελθούσα συνέντευξή του -νομίζω στο περιοδικό Strange προ επταετίας- αναφέρει ότι στη δεκαετία του '70, κάποιοι Γάλλοι παρασκεύασαν επιτυχώς εμβόλιο και φάρμακο για τον καρκίνο, γεγονός που συμβαδίζει με την προσέγγιση του Rife περί ιογενούς ασθενείας. Τι απέγιναν όμως; Συμφώνως με τον Γ. Γκιόλβα, μεγάλα συμφέροντα αγόρασαν τα δικαιώματα και εξαφάνισαν από τον ιατρικό χώρο τα φάρμακα και τα εμβόλια αυτά (όπως έγινε επίσης και με την μέθοδο θεραπείας του Rife). Ο Γ. Γκιόλβας ανέφερε με βδελυγμία το γεγονός, θέλοντας να αποδείξει το προς τα που οδηγείται η ανθρωπότητα υπό το κράτος συγκεκριμένων και γνωστών συμφερόντων.

Σάβ 23/08/2008 18:06
Μυστικό ύψους 1,2 μέτρων
Μια κοινότητα νάνων κρατά το «κλειδί» της ανοσίας σε καρκίνο και διαβήτη

ΑΠΕ
Η μείωση των επιπέδων του ΙGF1 στους φυσιολογικούς ανθρώπους, «κλειδί» στην ανάπτυξη του καρκίνου
Αθήνα

Μια κοινότητα νάνων που ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Ισημερινού ίσως κρατάει στα χέρια της το «κλειδί» που ανοίγει την... πόρτα της απαλλαγής από τον καρκίνο. Πρόκειται για τους Laron, με ύψος έως 1,2 μέτρα, οι οποίοι εμφανίζουν ανοσία σε όλες τις μορφές της νόσου και ζουν πολλά χρόνια.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Τρίτης επικαλούμενο δημοσίευμα της βρετανικής Mail on Sunday, oι επιστήμονες μελετούν μια ορμόνη της οποίας η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζει έλλειψη (ενώ παρουσιάζεται στον υπόλοιπο πληθυσμό), εκτιμώντας ότι ίσως σε αυτή να κρύβεται το μυστικό.

Υπάρχουν λίγο περισσότερα από 300 άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο που εμφανίζουν νανισμό Laron, το ένα τρίτο εκ των οποίων ζει σε απομακρυσμένα χωριά του Ισημερινού. Οι πάσχοντες από το συγκεκριμένο σύνδρομο, το οποίο έχει αποδοθεί στην αιμομιξία, παρουσιάζουν έλλειψη μιας ορμόνης που ονομάζεται ινσουλινόμορφος αυξητικός παράγοντας 1 (ΙGF1).

Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη της συγκεκριμένης ορμόνης αποτελεί το «κλειδί» της μακροζωίας της συγκεκριμένης ομάδας, καθώς και της ανοσίας που εμφανίζει στον καρκίνο.

Στον φυσιολογικό πληθυσμό τα αυξημένα επίπεδα του ΙGF1 συνδέονται με την ανάπτυξη καρκίνων του μαστού, του προστάτη ή του λεπτού εντέρου σε νεαρή ηλικία.

Aν τελικά οι επιστήμονες ανακαλύψουν τον τρόπο για να μειώσουν τα επίπεδα του ΙGF1 στους φυσιολογικούς ανθρώπους θα έχουν βρει τη λύση για να προλάβουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Οι νάνοι Laron είναι πιθανόν να χαρίσουν στην ανθρωπότητα και το «κλειδί» για την πρόληψη του διαβήτη: παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν τάση για παχυσαρκία εξαιτίας της υπερφαγίας και της κακής διατροφής, εμφανίζουν ανοσία και σε αυτή τη νόσο.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ: http://www.in.gr
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία»