ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/Προαυλισμοί

Προαυλισμοί

2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Σάβ 27/04/2013 22:50
Προαυλισμοί

Στέκομαι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή κοιτώντας το λευκό φόντο, και προσπαθώ να θυμηθώ για ποιον ακριβώς σκοπό σηκώθηκα από το κρεβάτι μου στις 4 η ώρα αχάραγα Σαββάτου, (λες και δεν μπορούσα να βάλω το κουστούμι μου το χειμερινό και στις 6 να είμαι στο κεφάλι της ξέρας) και γιατί δεν περίμενα έστω να λαλήσει ο πρώτος Ηλέκτωρ, εεεε με συγχωράτε η ώρα βλέπεται… Αλέκτωρ ήθελα να πω!
Τελικά γιατί λαλούν τα πετεινάρια (σύμβολα ηλιακής θεότητας) ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν οι παν-επιστήμονες της Takashi Yoshimura.
Λένε, πως μάλλον κάτι αντιλαμβάνονται που δεν μπορούν οι δικές μας αισθήσεις.
Και ας λέει ο Ησίοδος ποτέ μην ουρείτε αντίκρυ στον Ήλιο.

Ας είναι. Εξάλλου τρις θα απαρνηθώ.. αλλά όρκο δεν παίρνω, μπορεί και παραπάνω.

Αφήστε που οι καλύτερες ιδέες και σκέψεις…(γνωστό και μη εξαιρετέο το ρητό στους μυ(..)ημένους κόλπους της ομήγυρης) τη νύχτα κατεβαίνουν οι ριμάδες.

Για να γίνουμε όμως περισσότερο κατανοητοί, που προσωπικά δεν το θέλω, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Έν αρχήν το Χάος….. άντε πάλι το ακατάλληλο της ώρας.

Αρχίζουμε να γινόμαστε γελοίοι, αλλά υπόσχομαι όσο περνούν οι σελίδες, θα γινόμαστε περισσότερο, διότι ο αγαπητός Πλάτων έλεγε..

«…Άνευ γάρ γελοίων, τα σπουδαία
και πάντων των εναντίων τα εναντία
μαθείν μεν ού δυνατόν..»

Πλάτων, Λάχης, 816,d,9

Αρκετά χρόνια πριν, είχα πέσει με τα μούτρα στα βιβλία, και μην πάει ο νούς σας σε τίποτα Πλάτων, Αριστοτέλη και Θουκυδίδη.. όοοοοοοχι φυσικά.

Σας μιλώ για πολύ προχωρημένες σκέψεις και ιδέες. Υπερδιαγαλαξιακές συνομοσπονδίες, κοσμοσκάφη στα γύρω - γύρω όλοι (Θεός σχωρέστον), προφητείες παντός είδους, και πολύ λίγο, αλλά πάρα πολύ λίγο Ελληνική γραμματεία, και αυτή μόνο αν μπορούσε να ταυτιστεί με τα παραπάνω.
Είπαμε όμως αρκετά χρόνια πριν.

Όπου μια μέρα, ένας ανθρωπάκος του Θεού, (καλή του ώρα) μου έριξε την μπανανόφλουδα.

- Φουράκη έχεις διαβάσει καθόλου;
- Μπά όχι μωρέ δεν μπορώ γιατί γράφει στα αρχαία (;)
- Πάντως εάν πέσει κάποιο βιβλίο του στα χέρια σου, προσπάθησε να το διαβάσεις.
- Εντάξει, αλλά τώρα διαβάζω κάποιον, που μιλάει με τον Μ. Αλέξανδρο απευθείας, και θέλω να δω τι θα γίνει στην συνέχεια, μην με αποσπάς.

Η αρχή όμως είχε γίνει, και δεν το είχα πάρει χαμπάρι, και τελικά άρχισα να καταλαβαίνω τα αρχαία!
Ένα βράδυ (δεν έβρεχε), βρέθηκα σε ένα μικρό καφέ κάπου στο κέντρο, και από εκεί που τα έβλεπα από μακριά, σιγά-σιγά άρχισα να τα βλέπω από κοντά, από πάρα πολύ κοντά.
Εξ’ αρχής νόμιζα ότι όλοι εκεί μέσα, είχαν βγάλει το λιγότερο ανώτατες σχολές, ήταν καθηγητές στην ακαδημία του Πλάτωνα, και ότι με περνούσαν 20 με 30 πόντους στο ύψος!
Τι τραβάει η ψυχή σου;
Φιλοσοφία, Αρχαιολογία, Ετυμολογία, Αστρονομία και Αστροφυσική,
Μελλοντολογία, Προφητείες, Αρχομανία και Αρχηγομανία;
Όλα και όλοι υπήρχαν, και για όλα τα γούστα!

Και για να γίνω ολίγον άμεσος και περισσότερο αντιληπτός σε όσους δεν με καταλαβαίνουν, αυτά που γράφονται τα τελευταία 3-4 χρόνια στην Δημοθοίνια, είναι τουλάχιστον για παιδιά του νηπιαγωγείου, βαριά βαριά της πρώτης δημοτικού, σε σχέση πάντα με παλαιότερα.

Πρέπει να αναφέρω, ότι πολλά κείμενα των σωτήριων εκείνων χρόνων, δεν τα έχουν ούτε αυτοί που τα έγραψαν, ούτε και φυσικά έχουν κρατηθεί από την Δημοθοίνια.

Και για να μην παρεξηγηθώ από μερικούς και μερικές, εννοώ τα κείμενα που έχουν σαν βάση τους τις προφητείες ή έστω τις πολιτικές και κοινωνικές εκτιμήσεις.
Είχα φτάσει σε σημείο (και πολύ άλλοι εκτός από εμένα) να φεύγω από τον Κύκλο, και να λέω από μέσα μου στην διαδρομή.
Θα φτάσω στο σπίτι, ή θα με προλάβει κανέναν κομήτης η μετεωρίτης ή κανένας πολύ μεγάλος σεισμός;;;
Και όταν τελικά έφτανα στον προορισμό μου, ήμουν πεπεισμένος ότι τελικά είχαν συμβεί όλα τα προαναφερόμενα, και μάλλον ήμουν τόσο ηλίθιος που δεν τα πήρα χαμπάρι.
Ένα βράδυ, ήμουν σίγουρος ότι είδα το φλιτζάνι του καφέ να ίπταται.

Τα χρόνια πέρασαν, και άρχισα να καταλαβαίνω, και μερικούς τους έβλεπα στο ύψος μου, και…. μπα διάολε, αυτοί ήταν κοντύτεροι.

Αυτό που είχα σκεφτεί πάρα πολλές φορές, και εφόσον είχα αντιληφθεί ότι μερικοί το μόνο που θέλανε ήταν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, ήταν τι θα γίνει όταν μια ημέρα τον ημερών ο κ. Γιάννης φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο….
Δεν ήθελα να μάθω την συνέχεια, και οι σκέψεις μου τελείωναν εκεί.

Ακόμη είχα δει με τα μάτια μου από μερικούς, να ακουμπάνε απάνω στο τραπέζι τον Ελληνισμό τους, για να δουν ποιος τον έχει μεγαλύτερο.
Και το ξαναλέω δεν κρίνω κανέναν, και περισσότερο δεν κατακρίνω κανέναν, αλλά το μόνο που θέλω να τονίσω είναι το τι επικρατούσε πριν από κάποια χρόνια στον Κ.Ε.Α και στην Δημοθοίνια, και ότι αυτά που γίνονται σήμερα είναι πραγματικά πταίσματα.

Τότε να δεις Σωτήρες. Κάθε μέρα εμφανιζόταν και καινούριος.

Είδα ακόμη, και αυτό που θα πώ είναι πέρα για πέρα αληθινό, ανθρώπους που δεν άντεξαν από αυτά που άκουγαν και διάβαζαν, και στο τέλος έκανα και την βόλτα τους από την Λεωφόρο Καβάλας, να προαυλιστούν με τον Μπάρκουλη.
Και η αφεντιά μου ήταν ένας από αυτούς, αλλά μόνο στην πύλη κοντοστάθηκα, έριξα μερικές κλεφτές ματιές εις τα ενδότερα, δεν μου πολυάρεσε, και έκανα μεταβολή σαν άλλος προπαιδευόμενος και την κοπάνησα.

Κοίτα που πήγα να το ξεχάσω…

Αυτό που κάποτε θεωρούσα απλησίαστο και τιτανομέγιστο (που λέει και ο κυρ Νίκος) βρέθηκα μια βραδιά, να το κρατάω στα χέρια μου σε ένα πολύ ταπεινό και φτωχό σύμπακτο δίσκο, που αν δεν τον έδινα στους ιδιοκτήτες, αυτή την στιγμή δεν θα διαβάζατε τα γελοία μου. Πώς γυρνάνε οι καιροί…

Ακόμη είδα ο κύκλος και οι Δημοθοίνια αμφότεροι, να γεμίζουν κούτβηδες και λικβινταριστές, και να γίνεται το.... κατέβα Μπεναρόγια μου να δείς τι γίνεται.

Η λίστα έχει ακόμη και πλαστογραφία, με ψεύτικά στοιχεία, και….
Αφήστε το δεν αξίζει.

Ύστερα είχαμε και τα επτά επτάρια, να προσπαθούν για (α)γνωστους ακόμη λόγους να βρουν αντικλείδι, αλλά αφού κατάφεραν να μας διχάσουν για άλλη μια φορά,
την έκαναν με ψιλά πηδηματάκια.

Και μιας που ήρθε η κουβέντα για δαύτους.

Βρε εσωτερισταί που το μόνο που ξέρεται να κάνετε είναι ανάλυση στον Μελχισεδέκ και τους άλλους παλαιούς,
κηρύξατε Βασιλέα, του φορέσατε στέμμα, τον ανεβάσατε στους επτά ουρανούς, τον χειροκροτήσατε,
(και καλά κάνατε αφού είπαμε είναι η εποχή των σωτηράκηδων) και όλα αυτά τα κάνατε που μωρέ;;;;;;;
Που;;;
Στην ακρόπολη βρε ανιστόρητοι;
Στο σημείο του καταπατημένου όρκου, βάλατε τον άνθρωπο και ορκίστηκε;
Οξύμωρο ακούγεται λιγουλάκι!
Στο σημείο όπου για χάρη του ο σχοινοκέφαλος μαζί με τον αρχι-τέκτονα, κατάφερε να στείλει στον Τάρταρο ότι είχε απομείνει από τον Ελληνισμό;

Αααααα δεν ξέρω. Θα τα πώ όλα σήμερα δεν κρατιέμαι!

Κάποτε ένας φίλος από τον Κ.Ε.Α μου είχε πει σχεδόν στο αυτάκι.

- Βλέπεις πως κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει;
- Ναι και λοιπόν
- Ο κύκλος αναπνέει. Είναι ζωντανός οργανισμός πλέον, και δεν γίνεται να χαθεί έτσι εύκολα

Γούρλωσα τα μάτια, και νομίζω πως κατάλαβα τι ήθελε να πει..
Εισπνοή και εκπνοή..
Μάλλον είναι καιρός να ξεφυσήσουμε!

Μετά από όλα αυτά που έχουν δει τα ματάκια μας και έχουν ακούσει τα αυτιά μας, νομίζω πως δεν μας κάνει εντύπωση τίποτα.
Και δεν θέλω να πω ότι δεν βρίσκω τα κείμενα ενδιαφέροντα.

Κάθε άλλο. Η ποιότητα και οι γνώση περισσεύει απο πολλούς, και θα ήθελα να έχω και εγώ μια στάλα.
Αλλά ποιος της έχασε να την βρώ;

Και επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, και επειδή είμαι άνθρωπος (Τάλε για ξαναρίξε μια ματιά στην ετυμολογία) με πολλά πάθη, δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου η ειρωνεία, και οι εμφανέστατες προσπάθειες εντυπωσιασμού.

Και μπορώ να πω ότι έχω διακρίνει αρκετές τον τελευταίο καιρό εδώ μέσα, γιατί διαβάζω ότι κείμενο γράφεται, ακόμη και τα ποιο μακροσκελή.

Και κάτι για το τέλος.

Εάν μερικοί θέλουν όπως λένε να πολεμήσουν και δεν τους αφήνουμε εμείς, η κοινωνία, το κατεστημένο και τα καρτέλ,
ας έχουν υπ’ όψιν τους, ότι οι πόλεμοι γίνονται εν μέσω σφαιρών, εκρήξεων, ναρκοπεδίων, και ελεύθερων σκοπευτών.
Ποτέ και κανείς δεν θα σου στρώσει χαλί για να περάσεις, ή για να επιβάλεις την γνώμη σου.

Ελπίζω αυτά που είπα να μην παραποιηθούν ως συνήθως, και να γίνει κατανοητό πως δεν υπερασπίζομαι ούτε τον Τάλω, ούτε τον Παναγιωτάκη, ούτε τον Λέτζο, ούτε τον Χαβουτσά… και κανέναν απολύτως.

Αυτό που υπερασπίζομαι και θα το κάνω πάντα, ακόμη και αν με διαγράψουν ή αποχωρήσω, θα είναι η Δοιμοθήνια, και τον λόγο δεν θα τον εκφράσω δημόσια.

Υ.Γ 1) Όσον αφορά τον σημερινό Κ.Ε.Α, και αναφέρομαι σε αυτούς που γνωρίζω, είναι πραγματικά άδολοι,
και λυπάμαι πραγματικά που δεν μπορώ να συμμετέχω ενεργά λόγο απόστασης.

Υ.Γ 2) Το θέρος έρχεται, ο κύκλος θα αναβληθεί, και ένα καινούργιο κείμενο θα αποφασιστεί για το νέο έτος.
Ελπίζω να είναι Ιστορία, και μάλιστα Νεότερη!

Υ.Γ 3) Προς εκείνους που κόπτονται για τον Ελληνισμό (αυτό που λέγαμε για το ποιος τον έχει μεγαλύτερο)
ας προσέξουν ολίγον την ορθογραφία και το συντακτικό, και ύστερα βλέπουμε!

Υ.Γ 4) κ. Ρήγκο Σταύρο κατ' αρχήν σε καλοσορίζω στην παρέα μας, και ελπίζω στο μέλλον να διαβάζω τα κειμενά σου,
που όμως είναι λιγουλάκι κουραστικά, όχι λόγο της ουσίας των κειμένων, αλλά λόγο της μονοκόματης εμφανισής τους. (ανυπαρξία παραγράφων κ.λ.π)

Υ.Γ 5) Αμαλία παραμένω θαυμαστής των κειμένων σου

Υ.Γ 6) Λόγο της εντατικής ενασχολησής μου με την Αστρονομία και την Φυσική, σαν στατιστικό πρέπει να αναφέρω, πως τις ημέρες που κάποιος εδώ μέσα, ή στον Κ.Ε.Α (παλαιότερα) ανέφερε οτι θα έχουμε αστρονομικές άλλαγές ή και γεωλογικές, τις ημέρες εκείνες, όχι μόνο υπύρξε ανυπαρξία των φαινομένων αυτών, αλλά επικρατούσε μια αδιανόητη ηρεμία !

Υ.Γ 7) Caps lock λέγεται η εντολή.

Σας κούρασα;;

Αυτό ακριβώς ήθελα

Θα σας δω στο πλοίο!
"Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν»..

ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208
Κυρ 28/04/2013 02:23
Εκτός από κάλος λογογράφος μπορείς να γίνεις καλός κωμοδιογραφος, αναφέρομε, για το θέμα περί Προαυλισμοί.

Πολύ είναι η σωτήρες, και αρκετοί οι πιστοί αυτών.

Και λες η εγώ είμαι τρελός, οι αυτοί, και οι δυο να έχουν δίκιο, δεν γίνεται.

Στην Φιλοσοφία υπαρχή παρά πολύς χώρος να πεις ότι θες αλλά στα καθ ημας, μπαίνει η λογική.
Τα γαλόνια όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης τα παίρνεις στη μάχη.