ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ "ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ"(;) ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ "ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ"(;) ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Κυρ 11/05/2008 02:14
ΝΑΙ! ΕΙΣ ΤΟ «ΠΥΡΗΝΙΚΟ» (;) ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.

Τὸ ξέρω. Ἐκ τῶν προτέρων ξέρω τὶς βρυσιές καὶ τὴν λασπολογία, τὶς ὁποῖες καὶ τὴν ὁποία θὰ δεχθῶ, ἀλλά φυσικά δὲν θὰ ἀποδεχθῶ.
Ξέρω πώς ἡ πρότασίς μου, ἤ ἔστω ἄποψίν μου, νὰ ἐπικροτήσω τὴν ἔμμεση μόνο πρότασιν τοῦ Ὑπουργοῦ Κυρίου Σουφλιά, διὰ τὴν κατασκευή καὶ εἰς τὴν Ἑλλάδα μας ἐγοστασίου «πυρηνικῆς»(;) ἐνέργειας, θὰ προκαλκάση εἰς βάρος μου θύελλα ἀντιδράσεων.
Ξέρω πώς Ὅλες καὶ Ὅλοι οἱ Συμπορεύτριες καὶ Συμπορευτές, ἀλλά καὶ οἱ ἀναγνώστες τῆς ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑΣ ΜΑΣ θὰ ἀγανακτήσετε καὶ θὰ ἀγανακτήσουν, διά τὴν «Θρασυτάτη» προτασίν μου τούτη.
Καί ὅμως! Στεντορείως διαλαλῶ: ΝΑΙ! ΝΑΙ! νὰ κατασκευασθῆ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗ τό ἀπὸ τόν Κύριο Σουφλία προταθέν ἐργοστράσιο παραγωγῆς «Πυρηνικῆς» Ἐνέργειας.
ΝΑΙ! ΝΑΙ! Νὰ κατασκευασθῆ καὶ θὰ Κατασκευαθῆ τὸ ἀπὸ ΕΛ-ΛΗΝΕΣ Ἐπιστήμονες καὶ... προταθέν ΕΝΕΦΥΣΣΥΝΠΛΑΥΛ. [ ΕΝΕ.ΦΥΣ.ΣΥΝ.ΠΛΑ.ΥΛ].

Υ.Γ.: Μετά ἀπὸ μερικά,χρόνια θὰ ἐννόησετε καὶ ἐν συνεχείαν θὰ κατανόησετε, τὴν θρασυτάτη μου αὐτή ἐδῶ πρότασιν.
Ἴσως ὅμως ἀρχίσουν νὰ τὴν ἐννοοῦν κάποιες καὶ κάποιοι ἀπὸ τὶς ἔχουσε καὶ ἔχοντες ΑΝΑΓΝΩΣΕΙ ( ὄχι ὅμως διαβάσει) καί προσπαθήσει νὰ ἀποκωδικοποιήσον τὰ εἰς τὸ "(ΠΡΟ)ΜΗΝΥΜΑΤΑ. τὸ "ΜΕΙΞΙΣ" καὶ τὸ "ΟΡΑΜΑ" σκόρπια μηνύματα.
Κυρ 11/05/2008 04:55
ΦΙΛΟΤΑΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Κατ' ἀρχάς Πολλά, πολλά, θερμά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ὄχι μόνο διά τὴν συμπαράστασίν Σου εἰς τὴν συγκεκριμένη μου πρόταση, ἀλλά καὶ διά.......

Ὅμως! Ὅλες τὶς φορές, ὅπου τόλμησα νὰ κάνω καὶ διατυπώσω προβλεπτηκές προτάσεις, θέσεις καὶ ἀπόψεις ἀντιμετώπησα σκληρή καὶ ἀδυσώπητη ὄχι κριτική, ἀλλά κατὰ μέτωπο ἐπίθεση. Ἀπειράριθμα εἶνα τὰ δικαστήρια τὰ ὁποία ἔχω περάσει, διά αὐτές μου τὶς προαναγγελεῖες. Οἱ ἐναντίον μου συκοφαντίες, λασπολογίες καὶ καταδιώξεις, διὰ τὶς προανεγγελίες μου γεγονότων, συμβάντων καὶ φαινομένων εἶναι ἀναρίθμητες.
Ὅταν συναντηθοῦμε μὲ τὸ καλό, ἐλπίζω νὰ Σοῦ δείξω τὴν ἐφημεριδούλα "ΚΑΜΠΑΝΑ", τὴν ὁποία ἐξέδωσα τὸ 1963 καὶ προανήγγειλλα λεπρομερῶς, μὲ ὅλα τὰ ὀνόμτα καὶ γεγονότα, τῶν ὅσων συνέβησαν καὶ συνετελέσθησαν τὸ 1965 εἰς τὴν Ἐθνικοπολιτική σκινή τῆς Πατρίδος μας καὶ τὰ ὁποία τὶς τωρινές ἡμέρες ξαναέρχονται εἰς τὴν δημοσιότητα. Ἑνοῶ,φυσικά, τὴν λεγομένη "ἀποστασία" τῶν Βουλευτῶν τῆς τότε Ἑνώσεως Κέντρου.
Τὸ παρόν μου μήνυμα, δέν ἐλπίζω νὰ τὸ ἐννοήσουν καὶ υἰοθετήσουν οὔτε 20-30 Πολίτες......

Υ.Γ. Μὲ τὴν τῶν Ἑλλήνων ΦΙΛΟΤΗΤΑ ἀναμένω τὴν διαπροσωπική μας συνάντησιν καὶ γνωριμία.
Κυρ 11/05/2008 11:55
Δάσκαλε συμφωνώ με την άποψή σου.
Αν εχετε δει και σε αλλα θεματα που εχω διατυπωσει τις αποψεις μου (βιοκαυσιμα κτλ) θεωρω οτι η πυρηνικη ενεργεια ειναι μονοδρομος και οχι πανακεια.
Μπορει εις το παρελθον ο τροπος χρησης της να δημιουργουσε προβληματα και να ητο επικινδυνος τωρα ομως με τοση τεχνολογια την εχουμε δαμασει και ειναι καιρος να την χρησιμοποιησουμε και εμεις για το συμφερον της χωρας μας.
Μπορει να ειναι μια ακριβη τεχνολογια (κοστος κατασκευης κτλ) με σωστη χρησιμοποιηση της ομως θα κανουμε αποσβεση καθως ειμαστε παραγωγος χωρα του συγκεκριμενου καυσιμου.
Κυρ 11/05/2008 13:18
Και βέβαια ναι εις την κατασκευη όχι μόνο ενός, αλλά και περισσοτέρων πυρηνικών εργοστασίων τα οποία θα εξασφαλίσουν την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας.Και όταν λέω πυρηνικών εργοστασίων δεν εννοώ μόνο αυτά της πυρηνικής σχάσεως, αλλά και ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ (ΨΥΧΡΗΣ) ΣΥΝΤΗΞΕΩΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ, δια της απλής τεχνικής εφαρμογής των σχεδίων και μελετών των Ελλήνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ναι και εις την εξόρυξη των κοιτασμάτων ουρανίου της Ανατοικής Μακεδονίας και Δ. Θράκης και κυρίως ΝΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, ούτως ώστε να είναι πλέον η Ελλάς εντελώς απροσβλήτη από τους εχθρούς της (ιδίως από την προετοιμάζουσα πυρηνικό εργοστάσιο Τουρκία).
Ναι και εις την αξιοποίηση Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού,όπως του κ. Κριμιζή, δια την κατασκευή εξελιγμένων όπλων.Ναι και εις την εφαρμογή των σχεδίων Ελλήννων αεροναυπηγών δια την κατασκευή του Ελληνικού Μαχητικού αεροσκάφους και όχι εις την αγορά των σαραβάλων από τις μάντρες των αμερικανικών αεροναυπηγικών εταιρειών.
Ναι και εις την αξιοποίηση του τεραστίου και αναξιοποιήτου ορυκτού πλούτου της Ελλάδος (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, διαμάντια, ρουμπίνια, χρυσός κ.λ.π.), ώστε να είναι όλοι οι πολίτες του κράτους μας κυριολεκτικώς πλούσιοι.
Μπράβο λοιπόν εις τον κ. Σουφλιά δια την θαρραλέα πρότασή του, που αποτελεί μία φωτεινή εξαίρεση εις την γενικότερα εσωτερική αδράνεια και κατάρρευση του Ελληνικού κράτους.
Τρί 13/05/2008 14:44
Φίλτατοι!
Θα ήταν θεσπέσιο, να προβούμε εις την ενεργειακή αυτονομία!

Αλλά δεν δυνάμεθα ούτε τα σκουπίδια μας να διαχειριστούμε! Αλίμονο!
Είναι γόνιμο να συζητούμε για πυρηνικά απόβλητα;

Η πρόθεση μεν καλή, για το αποτέλεσμα δε ανησυχώ!

Αγαπητέ Παναγιώτη Λέντζο, χαίρε , επίσης θα μου επιτρέψεις να προσθέσω ΝΑΙ
εις την πνευματική μόρφωση και ΝΑΙ εις την φιλότητα και την ειρήνη!

Πιστεύω ότι όλα αυτά πρέπει να συμβαδίσουν με πνεύμα άκρα Δελφικό,
για να μην καταντήσουμε ρομπότ , αυτών των οποίων θα
ανήκουν αυτά τα εργοστάσια όπως και όλη η καλοστημένη μηχανή, που
εκουσίως απέχουμε για να ελέγχουμε τα ιδίαν μας πάθη που και ελληνικά είναι
και κατάδικά μας πλέον!
«εκείνος που γνωρίζει δε μιλά κι εκείνος που μιλά δε γνωρίζει».
Τετ 14/05/2008 13:06
Συμφωνω οτι ελλαδα μας θα γινει ισχυρει και αυτονομη σε πολλα επιπεδα.ΑΛΛΑ,τοσα χρονια μηλαμε για συνωμοσιες κατα του ελληνισμου απο υποχθονιες και σκοταδιστικες οργανωσεις,αυτο δεν θα ηταν ενα καλο βημα προς την τελικη εξοντωση του ελληνικου στοιχειου.
Τετ 14/05/2008 18:15
Βεβαίως και δεν θα ήταν Ευθυμιε!

Αλλά, να πω και εγώ, πως μέσω της εκμηδένισης κάθε τέτοιου
στοιχείου από τον πολιτισμό μας, δηλαδή την αναδημιουργία του...
σε όλα τα επίπεδα, σαφώς ταυτόχρονα και αναγκαία μεθοδικά,
εδώ και τώρα, θα κατανικήσουμε τα σκοτάδια.

Δηλαδή, να προβούμε στην εξυγίανση σε όλους τους τομείς μέσω
πρώτον της φιλοσοφικής διαθέσεως και βεβαίως των πράξεων μας!
Αλλάζοντας εμείς οι ίδιοι, εδώ και τώρα, θα καταφέρουμε την μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία
και αυτοδιαχείριση και είναι το ισχυρότερο όπλο που κανείς δεν μπορεί να σε πολεμήσει αλλά
και το πιο παρεξηγημένο, στις μέρες μας.

Με το να προτείνει κάτι τέτοιο ο κύριος Σουφλιάς, ο οποίος από την μία παρανομεί
δεν τον ανεβάζει ούτε μια πιθαμή στα μάτια μου μπροστά ως πολιτικό ον και παράγοντα
της δημόσιας ζωής του τόπου, πόσο μάλλον "να αποτελεί μία φωτεινή εξαίρεση εις την γενικότερα εσωτερική αδράνεια και κατάρρευση του Ελληνικού κράτους" Παναγιώτη Λέντζο , που και ο ίδιος
διατηρεί και παράλληλα εκμεταλλεύεται! Γύρισε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς!

Δεν λέω, όπως αναφέρεις όντως μια φαεινή εξαίρεση, μετά χιλιάδων και συμπεριλαμβανομένων
εμού και εσένα και ολονών μας που είμαστε θύματα μιας έμμεσης δημιοκρατίας
και αυτό που ακούω τώρα τελευταία πολύ συχνά αναξιοκρατίας! Λέγω δηλαδή ότι ο
καθένας μας θα μπορούσε να το προτείνει, όταν απ' την μια μας καταστρέφουν την παιδεία
και από την άλλη μας γλυκαίνουν τα αυτιά. Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω...

Παναγιώτη θα μπορούσες αν θα είχες το χρόνο να εξηγήσεις σε εμένα και για όποιον επίσης δεν γνωρίζει
τι εστί ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ (ΨΥΧΡΗΣ) ΣΥΝΤΗΞΕΩΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ;;
Διατί φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
«εκείνος που γνωρίζει δε μιλά κι εκείνος που μιλά δε γνωρίζει».
Πέμ 15/05/2008 01:11
Μακάρι τα λόγια σου Παναγιώτη να βγουν αληθινά αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να με καθησυχάσουν.

Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να μην θέλει η Ελλάς να λύσει το ενεργειακό της αποκτώντας πλήρη αυτονομία. Ο ενεργειακός τομέας είναι μεγίστης σημασίας στην ανάπτυξη μιας χώρας.

ΑΛΛΑ θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τους πολίτες από την ραδιενέργεια; Θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα πυρηνικά απόβλητα.

Πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Η ραδιενέργεια απαγορεύεται να είναι ένα από αυτά.

Το δίλημμα μέσα μου είναι τεράστιο όπως πιστεύω και σε πολλούς άλλους .
Πέμ 15/05/2008 10:58
Αγαπητε Παναγιωτη,οι ελληνες αμα βαλουν σκοπο κατι το πετυχαινουν παντα.Αλλο δεν μπορω να
καταλαβω,πως ο μεγαλυτερος αυτη την στιγμη συνομοσιολογος Κ.ΦΟΥΡΑΚΗΣ που εχει αφηγηθει
και εχει προβλεψει τις ποιο πολλες φορες σωστα πλεκτανες.Πως μιλαει με τοση σιγουρια στο να
γινει το εργοστασιο.
Πέμ 15/05/2008 13:10
Ως μη φυσικός, δεν μπορώ να εννοήσω ακριβώς πως γίνεται η ψυχρή σύντηξη πυρήνων υδρογόνου.Εικάζω απλώς ότι: Για να γίνη σύντηξη πυρήνων υδρογόνου, πρέπει να αυξηθεί φοβερά η ταχύτητα κινήσεώς τους, ώστε να συμπέσουν και να ενωθούν, πράγμα που επιτυγχάνεται εις το εσωτερικό των άστρων δια της τεράστιας θερμοκρασίας (διότι υψηλή θεμοκρασία, σημαίνει υψηλή ταχύτητα κινήσεως των σωματιδίων).Όμως η υψηλή ταχύτητα κινήσεως δεν θα μπορούσε άραγε να επιτευχθή και δια του καταλλήλου συντονισμού δεσμών λέηζερ ή ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, ή άλλων δυναμικών πεδίων (βαρυτικών κ.λ.π.) που θα ωθήσουν κατάλληλα τους πυρήνες υδρογόνου;Μήπως τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορούν ναδημιουργηθούν με την εκμετάλλευση και χειραγώγηση φυσικών πεδίων (όπως πχ. της Πεντέλης);
Πάντως για επιστημονικές απόψεις (μέσω της ηχοφωταύγειας) στις ιστοσελίδες:
http://www.cc.uoa.gr/~gvoulgar/SonoFusi ... Fusion.htm
http://www.focusmag.gr/articles/view-ar ... ?oid=76753
http://www.physics4u.gr/news/2002/scnews489.html
Στην αμέσως ανωτέρω ιστοσελίδα αναφέρεται επί λέξει μεταξύ άλλων:"Η ηχοφωταύγεια, θα λέγαμε ότι αποτελεί την μετατροπή του ήχου σε φως".Δηλαδή ουσιαστικά η ενέργεια του ήχου μετατρέπεται σε φωτεινή ενέργεια.Αυτό μας θυμίζει τον Θεό του φωτός, της αρμονίας, του Λόγου και της μουσικής (δηλ. αρμονικού ήχου) Απόλλωνα με την λύρα του, δηλ. η μυθολογική παράσταση του Απόλλωνος συμβολίζει την ηχοφωταύγεια.
Αλλά και ο Θεός-Λόγος του Ηρακλείτου και του χριστιανισμού που δημιούργησε το σύμπαν, συμβολίζει την δια του Λόγου-αρμονικού ήχου δημιουργία του ορατού σύμμπαντος (φωτός-υλοενέργειας)-συμπαντική ηχοφωταύγεια.
Και βεβαίως δια του κοινοβουλευτικού "δημοκρατικού"=οχλοκρατικού κατά τον Αριστοτέλη πολιτεύματος δεν θα γίνει απολύτως τίποτε.Τούτο θα γίνει μόνο όταν και πάλι εγκαθιδρυθεί το ορθό Ελληνικό πολίτευμα,ήτοι ΠΟΛΙΤΕΙΑ (κατά τον Αριστοτέλη) με επικεφαλής τον αυτοκράτορα των Ελλήνων, ο οποίος θα ανακηρυχθεί και πάλι στο νέο συνέδριο των Ελλήνων (όπως έγινε με τους Φίλιππο και Αλέξανδρο,οι οποίοι ανακηρύχθησαν αυτοκράτορες των Ελλήνων στην Κόρινθο).
Υπομονή-ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!