ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πανίδα της ελληνικής μυθολογίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πανίδα της ελληνικής μυθολογίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Atlanta9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
AtlantaΝέο Μέλος
26/06/2003, 04:05:57
Δε νομίζω οτι περιέχει κάποιο μυστήριο αυτό το θέμα, αλλά επειδή βλέπω οτι υπάρχουν άνθρωποι εδώ με μεγάλο εύρος γνώσεων, μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι ζώα υπήρχαν στην ελλάδα την εποχή που εκτυλίσσεται η μυθολογία μας;

26/06/2003, 04:19:53
Νά και κάτι που δε τό'χα σκεφτεί ποτέ μου......ασχολούμαι με τη ζωολογία και ειδικότερα με ερπετολογία αλλά αυτό δε το είχα σκεφτεί ποτέ. Πιστεύω πάντως (έτσι απο ενα αμυδρό ρεπεράζ στη μνήμη μου) οτι υπήρχαν και κάποια ζώα που τώρα τα συναντούμε μόνο στην Αφρικανική Ήπειρο.
Νά 'σαι καλά και καλώς ήρθες

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

AtlantaΝέο Μέλος
26/06/2003, 04:32:27
Ναι, κι εγώ αυτό νομίζω. Δυστυχώς πρέπει να ξέρω συγκεκριμένα και δεν έχω καταφέρει να βρω παρά μόνο για το λύκο στο site του Αρκτούρου. Σ' ευχαριστώ πολύ παντως και για την απάντηση και για το καλωσόρισμα!

26/06/2003, 05:09:23
Αγαπητέ Άτλαντα να σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου στο "εσωτερικά". Η παλαιοντολογία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο προς μελέτη, απο το οποίο μπορούν να βγούν πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.Εάν έχεις την εγκυκλοπέδια "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ" στον πρώτο εάν θυμάμαι καλά τόμο υπάρχουν πολλά σχεδιαγράμματα και απεικονήσεις τόσο των γεωλογικών μεταμορφώσεων που υπέστησαν οι ηπειροι, όσο και της χλωρίδας και της πανίδας που υπήρχε στην προιστορία.
Αρχαίες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η Ελληνική Γη λόγω των συνεχών βροχών απογυμνώθηκε απο το χώμα, και την τροπική βλάστηση. Το θέμα που είναι κρίσημο στην ερώτηση σου είναι όχι τι ζωα υπήρχαν στην Ελλάδα, γιατί αυτό το γνωρίζουμε, απο μαμούθ μέχρι λιοντάρια, αλλά ποιά χρονική περίοδος αναφέρεται στην Ελληνική ιστορία ως ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ. Αυτό κανέις ΔΕΝ μπορεί να το απαντήσει με σιγουρία....

Ένα link σχετικό που βρήκα σχετικό με την ερώηση σου είναιι το ακόλουθο

http://www.geocities.com/geologygr/PALAIONTOLOGY/menupalaio.htm

-επέλεξε το απολιθωμένο δάσος-

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 26/06/2003 05:11:11

AtlantaΝέο Μέλος
26/06/2003, 05:34:23
Είδα το site και ενώ είναι πολύ ενδιαφέρον γενικά, προσφέρει πολλές πληροφορίες για τα φυτά και ελάχιστες για τα ζώα. 'Εχω όμως την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και θα την κοιτάξω. Πλωτίνε σε ευχαριστώ κι εσένα για το καλωσόρισμα και τις πολύτιμες πληροφορίες.:-)
Α, και έχεις δίκιο για την τοποθέτηση της μυθολογίας μας στο χρόνο. Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως η εποχή των ηρώων, άραγε να σχετίζεται με την εποχή του χαλκού (με την σημερινή επιστημονική της έννοια);
(Τελικά το θέμα είχε ένα μυστήριο!)

AtlantaΝέο Μέλος
26/06/2003, 05:54:06
Μόλις συνειδητοποίησα οτι είπα μεγάλη βλακεία (σχετικά με τη χρονολόγησή της)! Τελοσπάντων, καλό ξημέρωμα!
(Αtlanta όπως Αταλάντη και όχι όπως Άτλαντας!)

hel-linΜέλος
01/07/2003, 12:24:44
Καλησπερα...
Να προωθησω και γω λιγο την κουβεντα...
Σκεφτειται λιγο τον αθλο του Ηρακλη με τον λεοντα της Νεμεας...
(Αν και πιστευω πως δεν εντασσεται στο χωρο της μυθολογιας,αλλα της ιστοριας που δεν εχουμε ανακαλυψει....)Στο χωρο της Ελλαδος υπηρχαν πραγματι ζωα τα οποια συναντουμε αλλου...
Αυτα λογω ελλειψης χρονου...Θα επανελθω...

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-

01/07/2003, 15:39:36
Την καλησπέρα μου σε όλους και ένα καλώς όρισες στη παρέα μας φίλη Αταλάντη (καλά το είπα;)...

Πραγματικά προτότυπο το θέμα σου...
Ζωολογία ΔΕΝ γνωρίζω, αλλά απο μυθολογία όλα και κάτι κουτσοφέρνω...
Θα σε ρωτήσω όμως μερικά ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΙΚΑ ως πρός το θέμα σου...

Ζητάς και μιλάς για μια ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΟΧΗ...
Αυτή όπως ίσως ΗΔΗ γνωρίζεις "δέν έχει τέλος ή αρχή"...
Θέλω να πώ ότι η εποχή αυτή που θέλεις να ερευνήσουμε είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ απο την εποχή του χαλκού που ανέφερες...

Παρεπιπτώντος να παραθέσω κάποιες θέσεις, που ΙΣΩΣ να βοηθήσουν στην ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ τοποθέτηση που ΘΑ ερευνήσουμε...

Η εποχή των ΗΡΩΩΝ (που κατα τον Μέγα Ησίοδο) είναι το ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...

Κατα τη Θεοσοφική Διαδασκαλία είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ με τη ΤΕΤΑΡΤΗ ΡΙΖΑ ΦΥΛΗ και αυτή δεν είναι άλλη απο την ΑΤΛΑΝΤΙΑ (χμμμμ κάποια σχέση με εσένα "Αταλάντη Φεύγουσα";;;;), δηλαδή τη περίφημη Αταλάντια περίοδο...

Αυτή ΟΜΩΣ δεν ήταν και η ΠΡΩΤΗ ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΗ εμφάνιση της ζωής στον άνθρωπο, που σημαίνει ότι ΑΝ ο άνθρωπος ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ απο το Ατλάντιο ή Ηρωικό (κατα τον Ησίοδο) γένος...
Αρα και ΠΡΙΝ απο αυτή την μακρινότατη εποχή, οι άνθρωποι και τα ζώα ΥΠΗΡΧΑΝ...

Το ερώτημα είναι το ΑΝ η Γή (όπως τη γνωρίζουμε) ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι ΤΩΡΑ;;;

Το θέμα το ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για το παρόν θέμα, αλλά ΟΧΙ μόνο....

Λοιπόν, ανακεφαλαιώνοντας...
- 'Ηταν η Γη ΤΟΤΕ όπως είναι ΤΩΡΑ;;;
- Οι χώροι οι ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΙ που καταλάμβαναν οι τότε λαοί, ΗΤΑΝ όπως είναι ΤΩΡΑ;;;;
- Οι ΤΟΤΕ λαοί, είναι αυτοί οι λαοί που ΣΗΜΕΡΑ γνωρίζουμε;;;;
- Αρα και το χαμηλώτερο του ανθρώπου ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, πόσο ΙΔΙΟ είναι με το σημερινό και κατα ΠΟΣΟ οι μυθοπλόκοι που έπλεξαν τους περίφημους ΜΥΘΟΥΣ, περιέσωσαν μέσα σε αυτούς ζώα που σήμερα είναι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ;;;;
- Ήταν όντως ζώα ή μήπως ήταν κάποιο αποτέλεσμα "γεννετικών προσμίξεων" όπως ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ, ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, η ΣΦΙΓΓΑ, οι ΑΡΠΥΙΕΣ κλπ κλπ κλπ...

Συγγνώμη ΑΝ σας ζάλισα, αλλά ΜΑΛΛΟΝ παρασύρθηκα...

Καλό μήνα σε ΟΛΟΥΣ και καλό καλοκαίρι...

Κέλσος ο Φιλαλήθης