ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ" ...ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;;;;;;;; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ" ...ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;;;;;;;; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Zadok31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/11/2003, 02:00:20
Darkangel_78 ήρθες πολύ κοντά, οπότε νομίζω ότι είναι ώρα ν' αποκαλύψω το δεύτερο στοιχείο, το οποίο αναφέρεται στη μεταλλουργία και φυσικά μιλώ για την πρώτη - πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να εξορύξει μετάλλευμα (οι κρύσταλλοι, τους οποίους αναφέρεις έπονται).

Αγαπητοί φιλοί, το δεύτερο παράδοξο της ανθρωπότητας είναι ότι ξεκίνησε να εξορύσσει μέταλλα και συγκεκριμένα χαλκό (σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα!!!!!!!!) πριν την ανακάλυψη ακόμα και του ίδιου του τροχού!!!!!!!!!!!!!!!

Επισημαίνω δε, ότι "πεισματικά" ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε χαλκό (ιδιαίτερα αγώγιμο υλικό) περί τα 3,000 χρόνια (όσο δηλαδή διήρκεσε η Εποχή του Χαλκού) και μετά στράφηκε προς την χρήση του σιδήρου (ο οποίος είναι και πιο χρήσιμος για όπλα και άλλα αντικείμενα). Αυτό σημαίνει, ότι πέρα από το γεγονός ότι είναι παράξενο το πώς και το γιατί ο άνθρωπος στράφηκε τόσο νωρίς (για το υποτιθέμενο νοητικό του επίπεδο) προς τη μεταλλουργία (της οποίας η τεχνική είναι δύσκολη και απαιτεί γνώσεις εξορύξεως), παραμένει αίνιγμα το γιατί χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά ένα υλικό.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 04/01/2004 23:36:19

30/11/2003, 12:19:59
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

Φίλη Zadok πολλά τα ερωτήματα που πηγάζουν απο τις απορίες περί των ανακαλύψεων που μας αναφέρεις.

Τα πρώτα που μου ήλθαν στην σκέψη μου είναι ** καλλιέργεια σπορα **
αλλά και ο ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ (ΦΩΤΙΑ) ΔΗΜΗΤΡΑ (ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΣΠΟΡΑ) ΟΑΝΝΕΣ (ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΕΧΝΩΝ,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΣΠΟΡΑ).....

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

SilverwolfΜέλος
30/11/2003, 13:04:11
quote:

... παραμένει αίνιγμα το γιατί χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά ένα υλικό.

Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι ο χαλκός εκτώς από αγώγιμος είναι και πολύ μαλακός και κατεργάζεται εύκολότερα από άλλα μέταλα.
Αν έχεις δεί κάποιον να μαγειρεύει σε χάλκινο σκεύος σε παρασιά, όταν το κατευάζει από την φωτιά προσέχει πολύ πως θα το ακουμπήσει κάτω γιατί αν δεν προσέξεις παραμορφώνεται ή μπορεί και να τρυπήσει.

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

30/11/2003, 20:01:11
Αγαπητέ AVATARGR,

πολύ σωστός ο προβληματισμός σου, όμως σύμφωνα με την κλασική επιστήμη όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της παρατήρησης κι εν συνεχεία του πειραματισμού του ανθρώπου γιατί ήταν φυσικά φαινόμενα. Ο μύθος είναι συμβολικός...

Το ψωμί δεν υπάρχει στη φύση και ο χαλκός χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να αποκολληθεί από τα άλλα συστατικά... Η επεξεργασία αυτή δεν μπορεί να ήταν αποτέλεσμα έρευνας. Γι' αυτό ανέφερα ότι ο τροχός, ο οποίος είναι απ' τις πιο απλές εφευρέσεις, εφευρέθηκε εντός της εποχής του Χαλκού και μάλιστα προς το τέλος της. Άρα ποιό ήταν το νοητικό επίπεδο του ανθρώπου, ο οποίος δεν είχε λύσει άλλα και άλλα ζωτικής ζημασίας προβλήματά του και ασχολήθηκε να εξορύξει χαλκό;;;!!!

Αγαπητέ (νομίζω είσαι αγαπητή;) Silverwolf,

δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου, όμως αυτό επιβεβαιώνει το συλλογισμό μου: είναι δυνατόν ο άνθρωπος να είχε βρει τη μέθοδο εξόρυξης μεταλλεύματος και να χρησιμοποιούσε ΕΠΙ 3,000 ΧΡΟΝΙΑ μόνο ένα από αυτά, το οποίο μάλιστα είναι και το πιο μαλακό;;; Επίσης, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επί τουλάχιστον 5,000 χρόνια χρησιμοποίησε μόνο χαλκό και στη συνέχεια σίδηρο. Τα άλλα μέταλλα;;; Του ήταν άχρηστα;;;!!!

Φίλοι μου, συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλες περίοδοι είναι αυτές;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 04/01/2004 23:37:17

ΔΩΡΙΔΑΜέλος
01/12/2003, 05:22:39
Εμένα πάντα μου έκανε εντύπωση εκτός της μαγιάς, η πυτιά για το τυρί ή το γιαούρτι, και η "ανακάλυψη" του ανθρώπου να φτιάξει υφάσματα. Κυρίως εκείνα τα μεταξωτά... λινά.
Το υφαντό δεν υπάρχει στη φύση, οπότε δεν προέρχεται από παρατήρηση. Όσο για την ανάγκη της ενδυμασίας μπορούσε να βολευθεί άνετα με τις προβιές των ζώων...
Τελικά είναι να απορεί κανείς. Ο άνθρωπος να είναι το μόνο είδος στη γη που φαίνεται να προσπαθεί να εγκλιματιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες ή επιθυμίες του. (Και τα καταφέρνει καλά)

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

sunflower1Μέλος
01/12/2003, 13:05:53
Zadok θα διαφωνισω μαζι σου ως προς την χρηση της μαγιας στην παρασκευη ψωμιου.
Στο παραδοσιακο ψωμι, που ακομα φτιαχνουν στα χωρια, χρησιμοποιειται προζυμι και οχι μαγια. Το προζυμι ειναι στην ουσια ξυνισμενο ζυμαρι, δηλαδη ζυμαρι που εχει αφεθει σε ζεστο περιβαλλον να υποστει ζυμωση. Συνηθης τακτικη ειναι καθε φορα που φτιαχνουν ψωμι να κρατουν μια μικρη ποσοτητα ζυμαριου ωστε να χρησιμοποιηθει ως προζυμι την επομενη, μια διαδικασια που δεν χρειαζεται πανω απο μιση μερα σε ζεστο περιβαλλον.
Φανταζομαι οτι οι ανθρωποι κατασκευαζαν ψωμι ανακατευοντας απλα αλευρι και νερο, καποια φορα το ζυμαρι αργησε να ψηθει φουσκωσε και ετσι ανακαλυφθηκε η σωστη συνταγη

Βάλε φωτιά σε ότι σε καίει σε οτι σου τρώει την ψυχή
01/12/2003, 13:40:08
Αγαπητή ΔΩΡΙΔΑ,

σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Το θέμα της υφαντουργίας δεν το έχω ψάξει και δεν είναι στα τρία, τα οποία αναφέρω εδώ, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να το ψάξουμε κι αυτό.

Επισημαίνω ότι τα δύο από τα τρία στοιχεία τα έχω ήδη αποκαλύψει (ψωμί, χαλκός). Αφορούν και τα δύο στα πρώτα στάδια εξέλιξης του ανθρώπου. Το τρίτο αφορά στον 20ο αιώνα και είναι μία εφεύρεση, η οποία δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα της έπρεπε, μια και οδήγησε στην τεχνολογική - ηλεκτρονική έκρηξη της εποχής μας (τονίζω: τεχνολογική - ηλεκτρονική, όχι μηχανολογική, αγαπητέ drumx13).

Αγαπητέ sunflower1,

χαίρομαι που διαφωνείς, γιατί έτσι προχωράμε τη συζήτησή μας:

μόνο που με την τοποθέτησή σου έχω την αίσθηση ότι με επιβεβαιώνεις!

Φυσικά και στα χωριά κρατούν ένα κομμάτι ζύμης και με το προζύμι αυτό φτιάχνουν το επόμενο. Το προζύμι έχει μέσα του ήδη τα ένζυμα, τα οποία απαιτούνται! Για ρώτα μία γιαγιά σε κάποιο χωριό... Αν δεν έχει προζύμι μπορεί να φτιάξει ψωμί;;;

Αν θέλετε, κάντε το πείραμα: βάλτε τα υλικά του ψωμιού, χωρίς προζύμι ή μαγιά και αφήστε το να φουσκώσει.

Άμα φουσκώσει, σας κάνω το τραπέζι... (εκ του ασφαλούς ομιλώ)

Edited by - Zadok on 04/01/2004 23:38:10

01/12/2003, 17:39:25
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Zadok ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΚΕΥΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΟΡΓΩΣΕΙ, ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ (ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ) ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΤΑΡΙ, ΝΑ ΤΟ ΑΛΕΣΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΖΥΜΩΣΕΙ ,ΝΑ ΤΟ ΨΗΣΕΙ, ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ????

ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟ ΟΡΓΩΜΑ, Η ΣΠΟΡΑ, ΤΟ ΑΛΕΣΜΑ , ΤΟ ΖΗΜΩΜΑ, ΨΗΣΙΜΟ ???

ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ?????

AYTA ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΗ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΔΩΡΙΔΑ ......

quote:
Εμένα πάντα μου έκανε εντύπωση εκτός της μαγιάς, η πυτιά για το τυρί ή το γιαούρτι, και η "ανακάλυψη" του ανθρώπου να φτιάξει υφάσματα. Κυρίως εκείνα τα μεταξωτά... λινά.

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΛΑ..
ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΩΣ ΑΠΛΑ...
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ...

ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...(ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΛΚΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΥ...)
NOMIZΩ ΠΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΑΝΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Edited by - AVATARGR on 01/12/2003 17:42:22

Edited by - AVATARGR on 01/12/2003 17:44:29

endoramaΜέλος
01/12/2003, 20:57:32
ολα ειναι θεμα παρατηρησης και εξελιξης

το ψωμι δεν ειναι κατι το οποιο παρασκευαστηκε μια μερα που καποιος θερισε εκανε αλευρι και τελικα το εψησε και εκανε ψωμι

το ψωμι ξεκινησε απο τον παμπαλαιο χυλο για αρχη
αυτα προς το παρων

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it

01/12/2003, 23:07:45
Αγαπητέ AVATARGR,

δεν ξέρω αν δεν έχω καταφέρει εξ αρχής να γίνω κατανοητή.
Είμαι η πρώτη, η οποία λέει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι απλά.
Όμως, το ερώτημα εδώ δεν είναι αν είναι απλά ή όχι κι ούτε υποβιβάζω οποιαδήποτε τοποθέτηση.
Εξ αρχής αναφέρομαι σε στοιχεία της ζωής του ανθρώπου, τα οποία παραδόξως εμφανίστηκαν και του άλλαξαν τη ζωή. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι αυθύπαρκτα, αλλά τα κατασκεύασε και μάλιστα η γνώση, την οποία χρησιμοποίησε για να τα κατασκευάσει, δεν υπήρχε πριν.
Έχω ξεκαθαρίσει ότι ανοίγω το θέμα με σκοπό να φωτιστώ και εγώ, οπότε ας πούμε αναλυτικότερα κάποια πράγματα, γιατί όχι;

Αγαπητέ endorama,

quote:
το ψωμι ξεκινησε απο τον παμπαλαιο χυλο για αρχη

δεν είναι αυτό το ερώτημα!

Πώς στο καλό και απ' το πουθενά αποφάσισε ο άνθρωπος να τοποθετήσει μαγιά (η οποία δεν τρώγεται) στο χυλό του, ε;;;

Έχεις πειραματιστεί ποτέ με μαγειρική;;; Θα 'βαζες ποτέ κάποιο συστατικό το οποίο δεν τρώγεται, χωρίς να σου 'χει πει ποτέ κάποιος το αποτέλεσμα;;;

Edited by - Zadok on 04/01/2004 23:39:04

Darkangel_78Μέλος
01/12/2003, 23:29:39
quote:
Έχεις πειραματιστεί ποτέ με μαγειρική;;; Θα 'βαζες ποτέ κάποιο συστατικό το οποίο δεν τρώγεται, χωρίς να σου 'χει πει ποτέ κάποιος το αποτέλεσμα;;;

Γειά σας φίλτατοι!
Καλή μου Zadok, χρειάζεται σώνει και καλά το πείραμα? Εν προκειμένω, μπορεί να έπεσε κατά λάθος η μαγιά και να φούσκωσε το ψωμί!
Ακόμα και σήμερα που υποτίθεται ότι η επιστήμη δίνει λύσεις σχεδόν σε όλα,μεγάλες ανακαλύψεις έγιναν από καθαρή τύχη!

Ας μην αναλωνόμαστε σε μια ή δυο ανακαλύψεις! Με λίγη καλή θέληση μπορούμε να απαριθμήσουμε δεκάδες ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ" ...ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"