- ΤΙ ΕΣΤΙ....... ΛΙΛΙΘ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ, ΚΑΙΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΒΛΕΠΕ "Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ" ΚΛΠ.
Αγαπητέ osiris myth,
Θα συμφωνίσω μαζί σου, μιας και ο λόγος των Ελλήνων ήταν ο πρώτος και μοναδικά εμπνευσμένος.
Πως είναι δυνατόν να μην έχουν βασιστεί πάνω σε αυτά τα θεία λόγια, οι μετέπειτα;
Φίλη είμαι osiris myth, φίλη.
Με εκτίμηση,
Mantis.
quote:
να λιθοβολισουμε την λιλιθ?
αγαπητη λιλιθ δεν ειπα να σε λιθοβολισουμε
απλα οπως τα ειπαν μερικοι με εβαλαν σε σκεψεις αφου τα περιεγραψαν τοσ τραγικα και ειδικα η φραση "τα συμπερασματα δικα σας" με εκαναν να ρωτησω για να σιγουρευτω γιατι μαλλον αυτο ειχαν στον νου τους
"ποια η γνωμη σας?" νομιζα οτι σημαινε να την καθαρισουμε ή οχι?

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Edited by - endorama on 20/11/2003 18:58:05
quote:
απλα οπως τα ειπαν μερικοι με εβαλαν σε σκεψεις αφου τα περιεγραψαν τοσ τραγικα και ειδικα η φραση "τα συμπερασματα δικα σας" με εκαναν να ρωτησω για να σιγουρευτω γιατι μαλλον αυτο ειχαν στον νου τους"ποια η γνωμη σας?" νομιζα οτι σημαινε να την καθαρισουμε ή οχι?
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΙΣΩΣ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΡΟΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΣ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
quote:
Πως είναι δυνατόν να μην έχουν βασιστεί πάνω σε αυτά τα θεία λόγια
quote:
θεία λόγια
ΘΕΙΑ ΛΟΓΙΑ;;;;;;;;;
ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΘΕΙΑ ΜΑΡΙΑ; Η' ΘΕΙΑ ΓΙΑΧΒΕ;;;
quote:
ΘΕΙΑ ΛΟΓΙΑ;;;;;;;;;
ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΘΕΙΑ ΜΑΡΙΑ; Η' ΘΕΙΑ ΓΙΑΧΒΕ;;;
Φίλτατέ/ή olyon,
Πρώτα απ' όλα να σε καλοσωρίσω στην παρέα μας.
Βλέπω πως οι λέξεις μου προκάλεσαν κάποια σύγχηση και θα ήθελα να σε βγάλω από αυτή και να διορθώσω όποια ακατανόητα σημεία υπάρχουν στο λόγο μου.
Ο osiris myth είπε:
quote:
Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ, ΚΑΙΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΒΛΕΠΕ "Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ" ΚΛΠ.
και η απάντηση μου ήταν:
quote:
Θα συμφωνίσω μαζί σου, μιας και ο λόγος των Ελλήνων ήταν ο πρώτος και μοναδικά εμπνευσμένος.
Πως είναι δυνατόν να μην έχουν βασιστεί πάνω σε αυτά τα θεία λόγια, οι μετέπειτα;
Και λέγοντας "οι μετέπειτα" αναφέρομαι σε όλους,... και στη θεία Μαρία και στη θεία Γιαχβέ...
Αν πάλι δεν έγινα κατανοητή τότε θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις το τόπικ από την αρχή.
Με την επανάληψη... έρχεται η κατανόηση.
Με εκτίμηση,
Mantis.
Edited by - Mantis on 21/11/2003 16:42:03
Edited by - Mantis on 21/11/2003 16:52:25
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΕΞΑΛΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ Ο ΚΑΪΝ Ο ΓΕΩΡΓΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΒΕΛ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ. ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΠΑΝΤΑ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΘΕΕΣ ΓΟΝΗΜΟΤΙΤΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΕΞ. ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ - ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ - ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΙΣΧΥΕΙ.
Υ.Γ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΠΟΙΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΣΟΥΜΕΡΙΑΝΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ!
I am no human now
because I choose to know..
quote:ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΗ ΜΑΝΤΙS ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΘΑ ΕΓΙΝΕ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΤΙ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.
Βλέπω πως οι λέξεις μου προκάλεσαν κάποια σύγχηση
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ [ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΜΥΘΟΙ ΚΛΠΚΛΠ] ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ.........
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ:"Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ" ΑΝΤΙ ΓΙΑ:
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
ΕΠΕΙΤΑ, ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΗΣΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΑΘΕ 'ΤΟΠΙΚ' ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ.
...
ΕΥΑ = 406 !!!??

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΣΟΥ (ΩΚΕΑΝΟΣ) ΚΑΙ Η ΤΙΑΜΑΤ (ΤΥΘΙΣ) ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΗΛΘΕ Ο ΑΝ ΚΑΙ Η ΚΙ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ Ο ΕΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΠΣΟΥ (ΟΠΩΣ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΚΡΟΤΗΡΙΑΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ) ΑΛΛΑ Η ΤΙΑΜΑΤ ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΤΟΝ ΚΙΝΓΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΔΑΙΜΩΝΩΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΓΑΙΑ). ΤΟΤΕ ΟΙ 3 ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙ, ΕΑ, ΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΛΙΛ (ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ;) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΔΟΥΚ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ (ΟΠΩΣ Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ Π.Χ.), ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΤΕΛΙΩΝΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.
ΑΔΩΝΙΣ = ΤΑΜΟΥΖ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ ΠΟΥ ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΩ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΝΑΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ = ΕΡΕΣΙΓΚΑΛ, ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ = ΙΣΤΑΡ.
ΔΙΑΣ = ΜΑΡΔΟΥΚ, ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ = ΕΝΛΙΛ, ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
ΗΛΙΟΣ = ΣΑΜΑΣ, ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗ ΓΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΔΥΣΗ ΣΕ ΑΜΑΞΑ.
I am no human now
because I choose to know..
quote:
να λιθοβολισουμε την λιλιθ?
ΝΑΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ, ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ.