ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- μυήση και σχολές - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- μυήση και σχολές - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

lefteris29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/01/2004, 14:20:58
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ nitro912gr ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΙ **ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ** ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ (ΣΧΟΛΕΣ) ΓΙΑ ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ **ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ**
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚOΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

marilineΜέλος
04/01/2004, 17:09:39
ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ!!!!!!!!

MARILINE

04/01/2004, 17:40:40
quote:
...που αξιολογει και "εκπαιδευει" τα νεα μελη του?

Δε νομίζω ότι τα τάγματα εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες, γιατί είναι τελείως αντίθετο με τη φιλοσοφία και πρακτική τους.

Θα συμφωνήσω με τον AVATARGR: αν ισχυρίζεται οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο, μακριά κι αλάργα...

Ας μη συγχέουμε τη μαθητεία με την "αξιολόγηση κι εκπαίδευση".
Το Τάγμα, παρά τη λέξη, δεν είναι στρατός μ' αυτή την έννοια.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

nitro912grΜέλος
05/01/2004, 02:58:28
quote:

quote:
...που αξιολογει και "εκπαιδευει" τα νεα μελη του?

Δε νομίζω ότι τα τάγματα εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες, γιατί είναι τελείως αντίθετο με τη φιλοσοφία και πρακτική τους.

Θα συμφωνήσω με τον AVATARGR: αν ισχυρίζεται οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο, μακριά κι αλάργα...

Ας μη συγχέουμε τη μαθητεία με την "αξιολόγηση κι εκπαίδευση".
Το Τάγμα, παρά τη λέξη, δεν είναι στρατός μ' αυτή την έννοια.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

kai oi illuminatoi? itan toso telio organomeno tagma me tetious stoxous pou i isodos la8os an8ropon 8a to katestrefe

I Stand Alone

05/01/2004, 12:18:22
Αγαπητέ nitro912gr,

αυτή η πρόταση υποθέτω ότι είναι διατυπωμένη από εσένα ως το συμπέρασμα κάποιου κειμένου που διάβασες, σωστά;

Αν έχεις μυηθεί στους Ιλλουμινάτι θα πρέπει να ξέρεις αν ισχύει ή όχι κάτι τέτοιο και κάτω από ποιές προϋποθέσεις. Αν πάλι όχι, δεν ξέρω πόσο φερέγγυα είναι η όποια πηγή πληροφόρησης. Θα ήθελες να μας πεις κάτι παραπάνω;

Αλλά για να το συνδέσουμε και με τα προηγούμενα: θέλεις να πεις ότι οι Ιλλουμινάτι εκτός από το κυρίως Τάγμα είχαν και Σχολές για προετοιμασία των μελών;

nitro912grΜέλος
05/01/2004, 19:31:55
δεν λεω οτι ειχαν σχολες προετημασιας αλλα δεν θα ειχαν κατι αναλογο για την αξιολογηση? αν και τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα ισως κανω λαθος, γιατι νομιζω οτι ηταν ετσι δωμημενη η ιεραρχια και οι βαθμηδες που οτι μαθενες στη μια βαθμηδα το διεψευδε η αλλη, δεν ειμαι σιγουρος αν το εχω διαβασει για αυτο το ταγμα παντως

I Stand Alone

05/01/2004, 23:39:30
Είδαμε το φως...!!! Να 'σαι καλά nitro912gr, που μας έγραψες ελληνικά!

Καλέ μου, μου φαίνεται ότι πολύ συνομωσιολογικές ιστοσελίδες μελετάς.
Πάντως σε όσα εσωτερικά Τάγματα κι αν έχω ενταχθεί, δεν έχω δει κάτι τέτοιο

quote:
γιατι νομιζω οτι ηταν ετσι δωμημενη η ιεραρχια και οι βαθμηδες που οτι μαθενες στη μια βαθμηδα το διεψευδε η αλλη

Υπάρχει εξελικτική πρόοδος στη μαθητεία ούτως ή άλλως εν γένει. Αυτό δε σημαίνει ότι προετοιμάζεσαι για "Πανελλήνιες"! Απλά, εδώ δε μιλάμε για τάξη του σχολείου που, δε βαριέσαι, δεν τα πας καλά στα Μαθηματικά, διαλέγεις Φιλολογία.

Αν δεν έχεις προοδεύσει ικανοποιητικά στον εσωτερισμό, δεν έχει νόημα να πας παρακάτω. Κανένας βαθμός δεν αναιρεί κάτι. Απλά προσθέτει κάτι το οποίο κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα καθοριστικό και κάποιες άλλες ίσως όχι. Η πορεία αυτή είναι πολύ προσωπική και ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Θα δώσω ένα απλοϊκό παράδειγμα:

Αν σε κάποιο βαθμό αντιληφθείς ότι: "Ο αστυνομικός είναι όργανο",
Σε κάποιον επόμενο ότι: "Το μπουζούκι είναι όργανο"
Κάποιος πρέπει να σου πει ότι η μεταβατική ιδιότητα δεν ισχύει.
Γιατί αν έχεις εξάγει το συμπέρασμα ότι "Ο αστυνομικός είναι μπουζούκι", ζήτω που καήκαμε!

Edited by - Zadok on 05/01/2004 23:40:19

nitro912grΜέλος
06/01/2004, 03:36:04
λοιπον ανετρεξα τις πηγες μου (βιβλιο παρακαλω οχι site) συγκεκριμενα το βιβλιο μυστικες εταιριες εκδοσεις αρχετυπο και ναι οπως το ειπα ποιο πανο ειναι

οι ιλλυμινατοι ειχαν υιοθετησει τετειο συστημα μυησης χαρι στο οποιο αν κατι εβγενε προς τα εξω κανεις δεν ηταν σιγουρος οτι ιταν αληθεια.

συγκεκριμενᨨ

Ο Βαισχαουπτ μιμειτε τις μεθοδους των ισουητων διαδιδοντας θεωριες αντιφατικες μεταξυ τους ...
Στους προσυλητους δεν γινονταν γνωστοι οι μυστικοιι στοχοι του ιλλουμινησμου αλλα ισερχονταν στα ανοτερα στροματα βημα βημα, η διαδασκαλια που επερναν απο την καθε βαθμηδα καταριπτοταν απο την διδασκαλια τις επομενης βαθμηδας,(δηλαδη ψεματα επι ψεματων μεχρι να κρινουν οτι επρεπε να μαθουν την πραγματικη αληθεια)

η δομη αυτη ηταν εξερετικα ασφαλης μιας και αν "σαπισει" ενα κλαδι αποκοπτετε χωρις να συμπαρασηρει και το "δεντρο"

ακομα και αυτες οι πληροφοριες μπορει να ειναι ανακριβεις ακριβος λογο του συστηματος αυτου...

(το παραπανω ειναι περιλητικο αποσπασμα απο το βιβλιο)

I Stand Alone

06/01/2004, 11:43:03
Σ' ευχαριστώ, αγαπητέ nitro912gr, για την παράθεση του κειμένου. Έχω διαβάσει κι εγώ το συγκεκριμένο βιβλίο.

quote:
οι ιλλυμινατοι ειχαν υιοθετησει τετειο συστημα μυησης χαρι στο οποιο αν κατι εβγενε προς τα εξω κανεις δεν ηταν σιγουρος οτι ιταν αληθεια

Αυτό ισχύει για τα περισσότερα Τάγματα και δεν είναι θέμα συστήματος. Είναι πάρα πολύ απλό: αν εγώ ισχυριστώ τώρα ότι ανήκω στους Ιλλουμινάτι, μπορώ να τ' αποδείξω; Αν αρχίσω να λέω διάφορα, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι λαμβάνεις σωστή πληροφόρηση;

quote:
η διαδασκαλια που επερναν απο την καθε βαθμηδα καταριπτοταν απο την διδασκαλια τις επομενης βαθμηδας,(δηλαδη ψεματα επι ψεματων μεχρι να κρινουν οτι επρεπε να μαθουν την πραγματικη αληθεια)

Αγαπητέ φίλε, δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ κάτι, αλλά ας δούμε και τα πράγματα από μία άλλη όψη:

μήπως έδειχνε να καταρριπτόταν;
Η μύηση είναι μία διαδικασία που σε πολλά στάδια σε περνάει από το άσπρο στο μαύρο και τ' ανάποδο. Αυτό δεν είναι αντιφατικό. Είναι η φύση των πραγμάτων.

Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι το γιατί κάποιος εισέρχεται σ' ένα χώρο, ορκίζεται και μετά αποφασίζει ν' αποχωρίσει θεωρώντας λογικό ν' αρχίσει να διαδίδει διάφορα και "ν' ανοίξει τα μάτια" της κοινωνίας. Πολύ ύποπτο! Όσες φορές έχει γίνει μέχρι τώρα, κρυβόντουσαν άλλες καταστάσεις από πίσω (οι οποίες παρέμεναν κρυφές στον πολύ κόσμο).

Έχω δει ανθρώπους ν' αποχωρούν από Τάγματα αξιοπρεπώς. Είναι δικαίωμα του καθενός και σημαίνει κάποια πράγματα για την ψυχή του, τα οποία δεν μπορούμε να κρίνουμε επί του παρόντος. Δε συμβαίνει το ίδιο όμως με τους αυτόκλητους σωτήρες της κοινωνίας, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευκολία διαδίδουν πληροφορίες... Εν πάσει περιπτώσει, όλα μέσ' στο παιγνίδι είναι. Ένα μεγάλο στάδιο της μυητικής διαδικασίας κάποιου είναι η πορεία του λίγο πριν κάνει το "μεγάλο βήμα".

Ας μην ξεχνούμε ποτέ ότι η πραγματική μύηση δεν είναι τίτλος τιμής, τον οποίο μπορείς κάποια στιγμή ν' απαρνηθείς. Ή την έχεις λάβει ή δεν την έχεις λάβει.