ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ANTONIOS199743 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
elixirΜέλος
13/03/2003, 20:13:43
"...Ο χρόνος δεν περνάει, δεν προχωράει, δεν μετράει τις στιγμές. Εμείς περνάμε, εμείς προχωράμε, τα δικά μας ρολόγια μετράνε τις στιγμές. Ο χρόνος ξοδεύεται ήσυχα, αμείλικτα, σαν τον ήλιο που ανατέλλει και δύει πάντα μέσα στην ιστορία. Εκμηδενίζει πολιτισμούς. γκρεμίζει αρχαία μνημεία και κατατρώει τη μια ανθρώπινη γενιά μετά την άλλη. Γι' αυτό και μιλάμε για τις "μυλόπετρες του χρόνου". Γιατί ο χρόνος αλέθει κι εμείς βρισκόμαστε συνεχώς ανάμεσα στις μυλόπετρες..."

"...Για λίγo είμαστε μέρος μας υπέροχης αναστάτωσης. Χοροπηδάμε πάνω στη γη, σαν αυτό να ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Γιατί πάντα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που περιμένουν, έτοιμοι να ζήσουν. Πάντα ξεφυτρώνουν καινούριες ιδέες. Τα θέματα δεν επαναλαμβάνονται, οι συνθέσεις δεν ξαναγράφονται...Τίποτα δεν είναι τόσο πολύπλοκο, τόσο πολύτιμο, όσο ένας άνθρωπος..."

"...Η αλήθεια είναι πολύ μοναχική υπόθεση..."

"...Το πιο μεγάλο απ' όλα τα μυστήρια είναι η αγάπη. Αυτή δεν μπορεί να τη σβήσει ο χρόνος όπως κάνει με τις παλιές μας αναμνήσεις..."

JOSTEIN GAARDER

και λιγο απο ποιηση:

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΝΕΙΡΟΥ - ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
"...Εκεί που διασταυρώνονται τα βουνά.
Στην κορυφή του βουνού, ούτε ξέρω που..
Περιπλανήθηκα εκεί που το μυαλό
και η καρδιά μου έμοιαζαν χαμένα.
Έφυγα μακριά..."

ΦΙΛΙΚΑ

elixirΜέλος
13/03/2003, 20:17:59
"...Να είσαι γεμάτος και ήρεμος. Αυτές οι δυο λέξεις μόνες τους κάνουν όλη την ομορφιά του κόσμου. Γεμάτος από γνώση, εμπειρίες, μυαλό, καλοσύνη μα και κακία, γεμάτος απ' όλα. Μα και ήρεμος. Χωρίς καμιά έπαρση και περηφάνια. Ν' αντιμετωπίζεις τη "γέμισή" σου, την υπεροχή σου από τον υπόλοιπο κόσμο, σαν κάτι απόλυτα φυσικό..."

"...Η θάλασσα. Είναι γεμάτη απ' όλα. Απ' ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Καλά και κακά, ζωή μα και θάνατο. Κι είναι ήρεμη, ακόμα κι όταν αγριεύει.
Κι ωραία..."

"...Η αληθινή έμπνευση μπορεί να γεννηθεί από κάτι τελείως φανταστικό αλλά κι ολότελα ασήμαντο, άσχετο ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό..."

"...Ακόμα και να μη ζητάς είναι αξίωση, πόσο μάλλον να ελπίζεις..."

"...Θέλει μεγάλη δύναμη να κρατάς την αγάπη και το πάθος μέσα στα χέρια σου και να το κάνεις ό,τι θέλεις. Η φθορά είναι τόσο ένα φυσικό φαινόμενο, όσο και τραγικό και βάρβαρο και είναι απίστευτα δύσκολο να του εναντιωθείς. Είναι ενας γλιστερός και μεγάλος κατήφορος κι εσύ ρέπεις να μπορείς μα και να ξέρεις να κρατηθείς στα πόδια σου, όρθιος και δυνατός, έτοιμος να γίνεις ένας άλλος, καινούριος άνθρωπος για να διατηρήσεις τη φωτιά σου αναμμένη και να μην ξεπαγιάσεις από το κρύο..."

"...Η επανάσταση του τόπου, του χρόνου και του κορμιού μας, ήταν πάντα εκείνα που θέλαμε να αποφύγουμε..."

"...Είναι μεγάλοι οι δυνάστες που επινοούμε μόνοι μας. Κόβουν τις καρδιές μας κομμάτια. Κι οι ψυχές μας ανεμίζουν μόνες στο σύμπαν σαν σημαίες μέσα σε μανιασμένους ωκεανούς..."

"...Τα πολύ μεγάλα νοήματα βρίσκονται πάντα μέσα στις πολύ μικρές λέξεις. Όλα τ' αληθινά μεγάλα, φαίνονται απ' έξω μικρά..."

Είναι πάντα εύκολο για έναν άνθρωπο που σκέφτεται, να βρίσκει
κι εκείνα που του αξίζουν ανάλογα με τη σκέψη του..."

"...Το μέλλον γεννιέται κάθε στιγμή
για να μας απελευθερώσει από το παρελθόν..."
ΕΥΑ ΟΜΗΡΟΛΗ

ΦΙΛΙΚΑ

elixirΜέλος
13/03/2003, 20:25:02
quote:

Ενταξει φιλη Silverwolf!...να συνεχισουμε!...Εγω θα κανω το copy-paste, εσυ τη μεταφραση....παμε?!

Φιλε Thoth, απο νοικοκυρα σε κασκαντερ, δεν ειναι και ασχημα...μια χαρα!

ΦΙΛΙΚΑ

Ωχ! Φιλε Thoth, δεν εννουσα εσενα, αλλα....ΕΜΕΝΑ φυσικα, αφου νομισα οτι η απαντηση σου, ηταν απαντηση στην Silverwolf! Συγνωμη, εγινε λαθος στη ροη....του μυαλου μου!!!

SilverwolfΜέλος
13/03/2003, 20:49:02

Προσευχή Ute
Γη μάθε με να θυμάμαι –
Γη μάθε με ηρεμία
όπως τα χορτάρια ηρεμούν με το φώς.
Γη μάθε με να υποφέρω
όπως οι γηραιές πέτρες υποφέρουν από την μνήμη.
Γη μάθε με ταπεινοφρωσύνη
όπως τα άνθη είναι ταπεινά από την αρχή.
Γη μάθε με να νοιάζομαι
όπως η μάνα που προστατεύει τα μικρά της.
Γη μάθε με θάρρος
όπως το δέντρο που ορθώνεται μοναχό.
Γη μάθε με περιορισμό
όπως το μυρμήγκι που αργοσαλεύει στο έδαφος.
Γη μάθε μου ελευθερία
όπως τον αετό που πετάει στον ουρανό.
Γη μάθε μου παραίτηση
όπως το φύλλο που πεθαίνει το φθινόπωρο.
Γη μάθε με αναγέννηση
όπως τον σπόρο που φυτρώνει την άνοιξη.
Γη μάθε με να ξεχνάω τον εαυτό μου
όπως το λιωμένο χιόνι ξεχνά την ζωή του.
Γη μάθε με θυμάμαι την καλοσύνη
όπως οι ξηροί αγροί κλαίνε στην βροχή.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

thothΙδρυτικό Μέλος
13/03/2003, 21:23:20
Δεν πειράζει elixir. Μέσα έπεσες.

Ως Διαχειριστής Περιεχομένου είμαι κατά κάποιο τρόπο και μια... νοικοκυρά του Forum.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ANTONIOS1997Μέλος
13/03/2003, 22:10:17
Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

Αύγουστος 1997. Είκοσι χρόνια μετά.

Οι ώρες κυλούσαν. Ο προσκυνητής, ένας νέος άντρας γύρω στα τριάντα του χρόνια, γονατιστός εμπρός στο βράχο, στο ίδιο σημείο που είχε ακουμπήσει ο άνθρωπος εκείνος που έγραψε « εν αρχή ην ο Λόγος, Λόγος ην προς το Θεό και Θεός ην ο Λόγος ». Οι ώρες κυλούσαν, από το πρόσωπο του έσταζαν θρόμβοι ιδρώτα, το κεφάλι του ήταν γερμένο μπροστά, τα χέρια του ήταν ελαφριά υψωμένα προς τα πάνω σαν κάτι να προσέφεραν. Η προσευχή του σιωπή, ήταν όλος σιγή.

Οι προσκυνητές που μπαινόβγαιναν τον κοίταζαν απορημένοι, αυτός έμοιαζε να μην τους βλέπει ή σαν να μην τους αντιλαμβάνονταν καν. Και οι ώρες κυλούσαν. Ο υπεύθυνος του ναού έφτασε κοντά του, τον ακούμπησε στον ώμο και είπε :

- Κύριε πρέπει να σηκωθείτε, είναι η ώρα που ο ναός κλείνει. Το απόγευμα πάλι.

Η φωνή έσκασε με τόση δύναμη δίνοντας απάντηση στον αναιδέστατο άπειρο υπεύθυνο του ναού από πίσω και δεξιά τους.

- Ο ναός ποτέ δεν κλείνει. Μάθε όταν προσεύχεται προσκυνητής τα πάντα οφείλουν να σιγούν. Σιωπή μόνον επιτρέπεται. Και αν ο προσκυνητής μείνει σε στάση προσευχής μερόνυχτα έως και τον θάνατο του, οφείλουν οι υπεύθυνοι του ναού να κρατήσουν ανοιχτό το ναό. Να του δώσουν νερό εάν μείνει πολλές ώρες στην προσευχή, μόνον νερό αγιασμένο, όχι φαγητό. Εάν στις ημέρες που μείνει ακίνητος και συνεχώς κινούμενος στην προσευχή ο λειτουργός τελέσει μυστήριο θείας ευχαριστίας οφείλει να κοινωνήσει τον προσκυνητή εκεί που βρίσκεται χωρίς να αναγκαστεί να σηκωθεί από την θέση του.

Σαν σε όνειρο ο νεαρός άντρας άκουσε αυτά δίπλα του. Χαιρέτησε τις ανώτερες υποστάσεις, κατέβηκε επίπεδα μπαίνοντας στον περιορισμένο χρόνο. Σηκώθηκε, έκανε ένα βήμα πίσω.

- Μην μαλώνετε, φεύγω, είπε. Ο νεαρός άντρας έμεινε άναυδος γυρνώντας και βλέποντας αυτόν που είχε δώσει την πιο πάνω απάντηση.

- Άνθρωπε προς τι η απορία σου ; Και μην με ρωτήσεις που το ξέρω, φαίνεται στο πρόσωπο σου και από το ότι έμεινες ακίνητος και ξαφνιασμένος. Περαστικός ήμουνα. Άλλωστε και εσείς οι άνθρωποι το λετε « Βουνό με βουνό δεν σμίγει ». Σε είδα πως προσευχόσουν και μου άρεσε, σε θυμήθηκα. Είπα να σε περιμένω, έκανα καλά ; Πως απαντάς ;

Η ευτυχία στο πρόσωπο του νεαρού άντρα ήταν ολοφάνερη. Δέος και θεία χαρά πλημμύρισαν όλο το εσωτερικό του. Τα μάτια του γέμισαν δάκρυα, η φωνή του πλημμυρισμένη αγάπης συγκίνηση :

- Καλά έκανες, είπε. Έπεσε για λίγο σιωπή. Ο νεαρός άντρας είπε : « Έκανες καλά. Πέρασαν είκοσι χρόνια, εγώ μεγάλωσα έγινα άντρας, απέκτησα ηλικία. Εσύ δεν μεγαλώνεις ; Θα έπρεπε τώρα να είσαι γέρος.

- « Δεν συμφέρει να περιοριστώ » έλαβε απάντηση.

- « Τώρα δεν φοράς στολή κυνηγού, όπως τότε » είπε ο νεαρός άντρας μην ξέροντας και μην καταλαβαίνωντας αυτά που έλεγε.

- « Ναι αλήθεια είναι αυτό που είπες, αλλά και εσύ δεν φοράς τα ρούχα του βοσκού όπως φορούσες τότε » είπε ο πρώτος απέναντι του.

Τα μάτια της ψυχής άνοιξαν και ήρθαν μπροστά του. Ο νεαρός άντρας γονάτισε.

- « Κύριε μου και Θεέ μου…» ψιθύρισε « Σε αγαπώ, σε αγαπώ »

- « Καλά ντε, πως κάνεις έτσι ; Και εγώ σε αγαπώ, γι’ αυτό είμαι εδώ. Τι, πρέπει να στο πω κι’ όλας ; Σήκω, πάμε μια βόλτα γιατί μας βλέπουν και απορεί η λογική τους ασχολούμενη με το τι συνέβη. Και ενώ συμβαίνει δεν καταλαβαίνουν την απορία τους ».

- « Θέλω, θέλω, θέλω…» είπε ο νεαρός άντρας.

Προχώρησαν μαζί. Ο πρώτος και ο πρώτος του πρώτου. Ο Λόγος είχε το λόγο.

Πάτμος 1997.

ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ.SILVERWOLF, ELIXIR, ΦΟΣ, ΚΕΛΣΕ, ΑΤΜΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ......ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.....ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ....

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

14/03/2003, 03:32:09
ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ...
"ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ,ΤΟΤΕ ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΦΛΟΓΑ,ΟΠΩΣ Ο ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΗ ΧΙΟΝΟΣΚΕΠΑΣΤΗ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ,
ΤΟΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕ,Ω ΜΑΘΗΤΗ, ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ.
ΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΜΥΔΡΑ,ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΕ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΜΕΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ."

ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ
ΑΤΜΑ

'manava seva, madhava seva'

14/03/2003, 12:51:24
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ANTONIΕ1997 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ
ΣΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΠΙΚ.

ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ

quote:
AVATARGR Ο ΗΡΘΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑ…χαιρέτησε και έφυγε…και όμως το πρώτο του μήνυμα ας το ξαναδιαβάσει είναι εκπληκτικό!!!!…

ΔΕΝ ΑΠΗΛΘΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΩΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΠΙΚ....
ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ....
ΕΞΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΕΙΤΑΝ ...

ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΛΕΩ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ.
ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ....
ΝΑ ΒΛΕΠΩ...........
ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ...
ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

ΠΑΝΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΠΕΙ.....

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

ΦΟΣΜέλος
14/03/2003, 16:26:44
ΧΑΙΡΕ ΣΤΑ ΤΡΙΣΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

ΟΛΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΕΣΕΝΑ.ΟΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ -ΤΑ ΝΕΡΑ- ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ- Η ΜΕΡΑ

-Η ΝΥΧΤΑ- ΤΟ ΧΩΜΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ

ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΣ.

ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.

Η ΖΩΗ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΖΩΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ.

ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟ

ΚΑΙ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.

ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΣ.

ΕΛΘΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ

ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΤΗΤΑ.

ΧΑΙΡΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟ ΑΓΑΠΗΣ -ΧΑΙΡΕ.

T-SEEKERΜέλος
14/03/2003, 21:26:41
Oταν η αγάπη σε καλεί , ακολούθησέ την, μόλο που τα μονοπάτια της είναι τραχιά και απότομα.Κι όταν τα φτερά της σαγκαλιάσουν παραδώσου , μόλο που το σπαθί που είναι κρυμμένο ανάμεσα στις φτερούγες της μπορεί να σε πληγώσει . Κι όταν σου μιλήσει , πίστεψέ της μόλο που η φωνή της μπορεί να διασκοπρίσει τα όνειρά σου σαν το βοριά που ερημώνει τον κήπο .
...
Μα αν από το φόβο σου , γυρέψεις μόνο την ησυχία της αγάπης και την ευχαριστηση της αγάπης , τότε θα ήταν καλύτερα για σένα να σκεπάσεις τη γύμνια σου και να βγεις έξω από το αλώνι της αγάπης .Και να σταθείς στον χωρίς εποχές κόσμο όπου θα γελάς , αλλά όχι με ολάκερο το γέλιο σου , και θα κλαις , αλλά όχι με όλα τα δάκρυά σου.
...
Και μη πιστέψεις ότι μπορείς να κατευθύνεις την αγάπη , γιατί η αγάπη , αν σε βρεί άξιο θα κετευθύνει εκείνη τη δική σου πορεία .

<Χαλιλ Γκιμπραν>

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 22:25:27
Άραγε φίλοι μου υπάρχουν νεράιδες;Περιμένω αναφορές και εμπειρίες δικές σας.

MagicalDogΜέλος
28/02/2004, 22:42:41
Παναγιώτα ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2873

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 22:53:57
Σ'ευχαριστώ πολύ magicaldog αλλά θα ήθελα να μου παραθέσετε και δικές σας εμπειρίες όσοι έχετε.

-sonap-Μέλος
02/03/2004, 11:24:48
Φιλη Παναγιωτα,γεια σου!
Δεν γνωριζω τιποτα σχετικα με αυτο το θεμα αλλα ειναι κατι που παντα μου εκανε εντυπωση και μου δημιουργουσε αισθηματα πιο εντονα απο οτι το ακουσμα της λεξης φαντασμα!Τι να πω...περιμενω μηπως γραψει κανεις κατι πιο συγκεκριμενο!

naryaΜέλος
02/03/2004, 11:31:57
Γεια σου Παναγιώτα,

Ωραίο το θέμα σου. Δυστυχώς δεν έχω κάποια εμπειρία να αναφέρω.
Νομίζω ότι κάποιος φίλος/φίλη έχει αναφέρει κάποια ιστορία με νεράιδες σε ένα χωριό, στο θέμα "ΠΑΡΑΞΕΝΕς ΙΣΤΟΡΙΕΣ". Άμα θες να στο βρω.
Για αρχή θα μπορούσαμε πάντως (αν συμφωνείς) να αναφέρουμε στοιχεία για τις νεράιδες από βιβλία, ταινίες κ.λ.π.

02/03/2004, 11:40:51
Eεε... Παναγιώτα, ο Magical Dog δεν σου έδωσε το παραπάνω link
απλά για να το διαβάσεις αλλά για να σε ενημερώσει ότι το θέμα ήδη υπάρχει.
K συνηθίζουμε αν ένα θέμα ήδη υπάρχει να γράφουμε εκεί κ να μην ανοίγουμε καινούργιο...
Eπίσης σχετικό είναι κ το topic.asp?TOPIC_ID=963

Va(l)nta ......
με τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΝέο Μέλος
02/03/2004, 11:50:28
Και βέβαια θέλω narya!Kάθε αναφορά σχετικά με τις νεράιδες είναι πολύ ωφέλιμη.Εγώ πάντως πιστεύω ότι υπάρχουν και καλές και κακές νεράιδες.Εμένα πάντως μου έχει κολλήσει ότι οι νεράιδες είναι μόνο καλές.Αυτό μου περάσανε από μικρή.

-sonap-Μέλος
02/03/2004, 12:13:02
Μονο που τα θεματα με πολλες σελιδες,στο τελος κλειδωνονται...

02/03/2004, 12:25:21
Δεν πιστεύω ότι τα παραπάνω θέματα έχουν πια τόσο πολλές
σελίδες ώστε να είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους!!
Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις κλειδώνονται τα θέματα
AΛΛA δημιουργείται μια συνέχεια//κ το ένα θέμα
παραπέμπει στο άλλο//πχ. αστρική προβολή...
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει τέτοια
αρνητικότητα συνέχεια....

naryaΜέλος
02/03/2004, 14:56:29
Αγαπητή valnta, πολύ ωραίο το νέο look!

Το θέμα αυτό υπάρχει όντως σε άλλο topic. Πιστεύω ότι εάν υπήρχε πρόβλημα, θα είχαν επιληφθεί οι συντονιστές. Εάν χρειαστεί μπορούμε να μεταφερθούμε στο παλιότερο topic.

Παναγιώτα, κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα όταν ήμουν μικρή. Νεράιδες=καλές, μάγισσες=κακές. Σε όλα τα παραμύθια υπήρχε αυτή η αντιστοιχία. Στην πραγματικότητα είχαμε να κάνουμε με λευκή και μαύρη μαγεία. Επίσης στους διάφορους μύθους πολλές φορές οι νεράιδες συγχέονται με τα ξωτικά. Εάν δηλαδή θέλουμε να βρούμε πως παρουσιάζονται οι νεράιδες στα παραμύθια, έχουμε το παράδειγμα καλή μάγισσα (νεραιδονονά στην Σταχτοπούτα), κακή μάγισσα (μητριά στην Χιονάτη). Στις λαικές ελληνικές παραδόσεις οι νεράιδες διαφέρουν πολύ από τα δυτικοευρωπαικά παραμύθια. Παρουσιάζονται πιο πολύ σαν ξωτικά, που μαγεύουν τους άντρες, παίρνουν την μιλιά, χορεύουν στα δάση, προστατεύουν τα ποτάμια και τις λίμνες.