ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέο μέλος (Χαιρετισμός) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέο μέλος (Χαιρετισμός) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

milonas39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
milonasΝέο Μέλος
02/08/2005, 12:29:42
Καλημέρα,
Γράφτηκα σήμερα στο Esoterica.
Επειδή όμως είμαι αρκετά άσχετη, παρακαλώ δώστε μου πληροφορίες πως μπορώ να συμμετέχω στις συζητήσεις, να κάνω ερωτήσεις, να δίνω απαντήσεις

Ευχαριστώ
Milonas
evi_gram@yahoo.gr

milonas

02/08/2005, 14:04:28
Μιλωνάς
Καλώς ώρισες στην παρέα μας.
Δεν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις για να συμμετέχεις στις συζητήσεις. Βασικό είναι να μην είσαι προσβλητική στις εκφράσεις σου και αυτό είναι όλο.
Όταν νομίσεις ότι μπορείς να συνεισφέρεις σε μια συζήτηση, οι απόψεις σου, πιστεύω, θα είναι καλοδεχούμενες από όλους τους συμμετέχοντες.

Καλή παραμονή

Φιλικά όπως πάντα

ALFΜέλος
02/08/2005, 15:09:40
welcome
02/08/2005, 17:53:48
Γειά σου milonas.

Σωστή κίνηση
Το να θέλεις να δεις πως λειτουργούν τα forums πριν από τη συμμετοχή σου στις συζητήσεις.

Λίγα πράγματα θα σου πω για αρχή, ένα από τα οποία είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην περιήγησή σου στα forums, ώστε να δεις μόνη σου τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας.

Σχετικά με τους κανονισμούς, τους έχεις δει - φαντάζομαι - όταν έκανες υποβολή της φόρμας για να γίνεις μέλος.

Από κει και πέρα, βρισκόμενη στη σελίδα των forums(http://www.esoterica.gr/forums/default.asp), εμφανίζονται μπροστά σου κάποιες θεματικές κατηγορίες.
Κάθε μία από αυτές, συνοδεύεται με μία σύντομη περιγραφή, του αντικειμένου που την αφορά.
Π.χ. ο χαρακτηρισμός για το .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. όπου άνοιξες το παρόν θέμα είναι:

"Αρχαίοι Πολιτισμοί - Θρησκείες - Μυθολογίες - Συμβολολογία"

πράγμα που σημαίνει, πως η τοποθέτηση του θέματός σου δεν είναι σωστή εδώ, αλλά στο:

"Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Στείλτε τα μηνύματά σας στις ανοικτές συζήτησεις αυτού του Forum! Μπορείτε εδώ να κάνετε τις παρατηρήσεις σας, τις προτάσεις σας, να βοηθήσετε τους υπόλοιπους επισκέπτες στις αναζητήσεις τους κ.λπ."

(όπου και μεταφέρεται)

Για να συμμετέχεις στις συζητήσεις μας, μπορείς είτε να επιλέξεις κάποιο θέμα και να απαντήσεις στη συζήτηση που διεξάγεται εκεί, είτε να ξεκινήσεις ένα δικό σου θέμα.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δωθεί στην αναζήτηση.
Εφόσον σε ενδιαφέρει κάποιο αντικείμενο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη λειτουργία (http://www.esoterica.gr/forums/search.asp), για να διαπιστώσεις εάν υπάρχουν κάποια θέματα που ασχολούνται με το αντικείμενο. Η έξυπνη χρήση των λέξεων - κλειδιά, θα σε βοηθήσει να βρεις κάποιο σχετικό θέμα, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Συμμετέχοντας στις συζητήσεις, εάν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα (π.χ. τεχνικό), μπορείς να απευθυνθείς στην ενότητα:
Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
http://www.esoterica.gr/forums/forum.asp?FORUM_ID=13

Επίσης (σε περίπτωση που προκύψει κάποια ανάγκη παρέμβασής μας), μπορείς να στείλεις μήνυμα σε κάποιον συντονιστή, στον Admin των forums, ή σε εμένα , που είμαι διαχειριστής στις συζητήσεις.
Αυτό είναι κάτι, το οποίο συνιστούμε σε όλα τα μέλη, εφόσον δεν είναι δυνατό να βρισκόμαστε όλοι παντού και συνέχεια.

Αυτά προς το παρόν.
Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

BoobooΝέο Μέλος
16/08/2005, 20:50:17
Κ εγώ είμαι μέλος καινούριο κ θέλω καποιος να μου πείπώς μπορώ να βάλω φωτογραφία σε αυτό που γράφω.Οχι όμως τέτοιο.

Ευχαριστώ...

17/08/2005, 02:54:01
ΕΥΚΟΛΟ...ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

..

BoobooΝέο Μέλος
17/08/2005, 16:49:02
Πηγα αλλα παλι δεν κατάλαβα....Κατάλαβα μόνο οτι πρέπει να στείλω την φωτογραφία σε μία διεύθυνση.Πού όμως θα βρώ την φωτογραφία?
18/08/2005, 23:27:09
Booboo

Αν υποθέσουμε πως μπαίνεις σε ένα άλλο site και βλέπεις μια φωτογραφία που σου αρέσει, κάνεις τα εξείς:

Δεξί κλικ επάνω στη φωτογραφία, και επιλέγεις από το menu "properties"

Βρίσκεις το url (ηλεκτρονική διεύθυνση) της φωτογραφίας από το παραθυράκι που θα σου ανοίξει (π.χ. http://www.esoterica.gr/forums/logo_shaked_sm.gif)
και το κάνεις copy.

Μετά, γράφεις τα παρακάτω:

[img]το url της φωτογραφίας[/img]

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

07/01/2004, 04:42:55
Τί έχετε να πείτε για τις ταινίες αυτές? Δεν μιλάω φυσικά για τα πορνογραφήματα αλλά για αυτές που έχουν μεταφυσικό περιεχόμενο.. και οι περισσότερες το διαθέτουν αυτό!!!!
Κάποια που σας άρεσε?

Πως σας φάνηκε η Πριγκίπησσα Μονονόκε?
Όσοι δεν την έχουν δει να σπεύσουν..... πρόκειται για αριστούργημα!!!

Το Ghost in the Shell?

Ευχαριστώ .. πάντα με φιλική διάθεση...

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

Edited by - simori on 07/01/2004 06:52:35

10/01/2004, 04:07:16
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς φίλοι μου έχει τύχει να δείτε Manga ταινίες.. αλλά νομίζω πως όλοι έχει τύχει να δούμε αυτά τόσο όμορφα κινούμενα σχέδια...
για όσους δεν γνωρίζουν να επισημάνω πως πρόκειται για τα Γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια... που έχουν κάτι το μοναδικό... και τα περισσότερα από αυτά είναι ταινίες ή σειρές που μπορούν να τα παρακολουθήσουν και ενήλικες...και πολλά επίσης είναι μόνο για ενήλικες...
Πολλά από αυτά είναι αριστουργήματα... με πολύ καλό σενάριο και καλά γραφικά...
Για θυμηθείτε τον πολύ φοβερό Καπαμαρού? έχω δει όλη την σειρά 3 φορές και είχα πάθει πλάκα.. Τα γραφικά δεν ήταν βέβαια κάτι το ιδιαίτερο γιατί είναι παλιό, αλλά ποιος θα μπορούε να πει πως δεν είχε φοβερούς χαρακτήρες...
Αλλά να ξαναγυρίσω στην πανέμορφη ταινία "Πριγκίπησσα Μονονόκε" όσοι μπορεί να έχετε δει αυτή την ταινία φαντάζομαι πως θα σας είχε συγκινήσει ιδιατέρως.. Πραγματικά εκπληκτική ταινία.. που φυσικά μόνο οι ενήλικες θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να καταλάβουν...
και ξαναλέω σε όσους δεν έχει έτυχε να την δουν να σπεύσουν γιατί πρόκειται για αριστούργημα... και από άποψη εικόνας.. τα σχέδια δηλαδή.. και σεναρίου και ωραίους χαρακτήρες και πολύ ωραίο Soundrack..
Ευχαριστώ πάντα με φιλική διάθεση..

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

10/01/2004, 04:09:51
Περιμένω τις δικές σας απόψεις ..

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

katiaΜέλος
10/01/2004, 13:12:20
KATI ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ EINAI .ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ.

10/01/2004, 22:31:36
Το καταπληκτικό είναι ο τρόπος που προσεγγίζει το πρόβλημα που υπαρχει στην φύση εξαιτίας του ανθρώπου και την κατάχρηση που κάνει απέναντι στην φύση... δίνοντας στα ζώα μία άλλη διάσταση.. των Θεών και των Δαιμόνων,(το πνεύμα του Δάσους, που πεθαίνει μα δεν χάνεται, την δύναμη του δάσους και της φύσης).. .. δίνοντας μία συμβολική αξία επάνω στην ταινία..

Πάντα με φιλική διάθεση..

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

11/01/2004, 00:58:01
Γειά σου simori.

Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να δω αυτά τα κινούμενα σχέδια, αλλά κάτι μου λέει ότι θα μου αρέσουν (ειδικά αν το στυλ τους θυμίζει το παλιό και λατρεμένο star - blazers, επίσης γιαπωνέζικο...)

Που μπορεί κάποιος να δει μία τέτοια ταινία; Υπάρχουν DVD που νοικιάζονται; Τα δείχνει η τηλεόραση; Ο Κινηματογράφος;

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

katiaΜέλος
11/01/2004, 17:46:10
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΩΣΤΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ?ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ <Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ>

11/01/2004, 19:03:08
Παραθέτω την παρακάτω φωτογραφία από την ταινία πριγκήπισσα Μονονόκε του Miyazaki

Μερικές κριτικές
"Princess Mononoke" is a "combination of "Star Wars" and "Lawrence of
Arabia" set in a 13th century Japanese forest.
--Neil Gaiman, writer, English-language adaptation

It's a great work of fantasy, a classic quest narrative in the tradition of
J.R.R. Tolkien and C.S. Lewis, [...] next to the beauty and tragedy of
"Princess Mononoke," "Star Wars: Episode I" looks like dim radiation
from a dull and distant galaxy.
--Andrew O'Hehir, Salon Magazine

Miyazaki is a magic maker [...], creating a fresh, complex,
doomed universe-Tolkien meets Kurosawa.
--Richard Corliss, TIME Magazine

[Mononoke] is about as close to a perfect animated epic
as you're likely to get.
--Melanie McFarland, Seattle Times

ένα μέρος της ιστορίας

The story takes place in a confusing era, when the system of the medieval era had collapsed and society was moving towards the modern era. At that time, although the population had increased and many virgin forests had been cut down, there still remained many ancient forests which refused humans. In dark, black forests of evergreen trees, animals such as mountain dogs, boars, and deer were huge and wise, and could understand human language. They were fighting against humans who invaded their sanctuary, and were feared as Raging Gods. The protagonist is A****aka, a descendant of a Royal family of the people who had been defeated by the Yamato government and had been living in a hidden mountain village in Northeast region for hundreds of years. He was put under a curse of death by the Boar God who had become "Mononoke", called "Tatari God" (Curse God) out of anger and hatred. He started on a journey to solve the mystery of the curse, and in the Western country he visited, he was dragged into a heroic battle between the Raging Gods and humans

They are a kind of spirits, and live in the rich forest. They have pale green, half transparent bodies. They showed a way to A****aka and others who lost their way in the forest. It seems that they don't particularly have any ill feeling against humans.

A God animal who conducts the giving and taking of a life. It is born during the new moon, and repeats its birth and death according to the phase of the moon. It is believed that its head has the power of eternal youth, so humans are trying to get it.

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

11/01/2004, 20:59:45
Εχμ...συγνώμη,
κάτι ρώτησα στο προηγούμενο μήνυμα...
αν μπορούσες ίσως...

12/01/2004, 11:43:28
Συγνώμη φίλη Αμαλία... αλλά χθες που μπήκα να παραθέσω καποια στοιχεία μέσα σε αυτα΄και την απαντησή μου προς εσένα.. τελικά βγήκα απότομα γιατί έτυχε κάτι ξαφνικο...

Το πριγπήπισσα Μονονόκε εγω δεν το είδα στον κινηματογράφο ούτε στην τηλεόραση.. αλλά το πήρα από video club (βίντεοκασσέτα) οπότε φαντάζομαι πως πολύ πιθανόν να υπάρχει και σε dvd!!!

Το Star blazers μου φαίνεται αρκετά παλιό.. και νομίζω, εάν δεν το έχω μπερδέψει με κάτι άλλο, πως το παρακολουθούσα!!! Παραθέτω το official site σχετικά με την σειρά αυτή!! το οποίο έχει και ένα μικρό , μα πολύ μικρό movie σχετικά με το αστρόπλοιο το οποίο πλησιάζει ένα πλανήτη!!! Εάν δεν έχει τύχει να μπεις να το δεις.. αξίζει τον κόπο!!
Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για το star blazers για το story? εάν θυμάσε βέβαια..γιατί εγώ δεν το θυμάμε καλά - καλά!!!

Πάντα με φιλική διάθεση...

http://www.starblazers.com/

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

12/01/2004, 14:38:30
Γειά σου Φίλη Simori!

Σε ευχαριστώ που με θυμήθηκες!!!
Θα νοικιάσω μία ταινία manga το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά με το star-blazers, έχω ήδη μπει στο site, αλλά και σε όλα τα άλλα που υπάρχουν ως links μέσα στο κεντρικό. Κατέβασα επίσης τα δύο βιντεάκια (το ένα δείχνει την εισαγωγή, ενώ το άλλο δείχνει μία συνομιλία της Nova με το ρομότ IQ).

Η υπόθεση είναι η εξείς:
Τη χρονιά 2199, η γη δέχεται μία επίθεση από τον μυστηριώδη πλανήτη Γκάμαλον. Οι βόμβες καλύπτουν την γη με ραδιενεργή μόλυνση και έχει προβλεφθει ότι, μέσα σε ένα χρόνο η γη θα καταστεί μη κατοικήσιμη. Ομως σε έναν πλανήτη που λέγεται Ισκαντάρ, υπάρχει μία μηχανή που μπορεί να απομακρύνει τη ραδιενέργεια. Η βασίλισσα Στάρσα την προσφέρει στους ανθρώπους της γης. Μία ομάδα αστροεξερευνητών (star-blazers)που λέγονται star-force αναλαμβάνει το φιλόδοξο ταξίδι, Αλλά, μπορεί η ομάδα αυτή να ταξιδέψει 148.000 έτη φωτός και να γυρίσει, μόνο μέσα σε ένα γήϊνο έτος;

Το διαστημόπλοιο της ομάδας λέγεται "Αργώ".

Σου θυμίζει τίποτε;
Καταπληκτική μουσική επένδυση της ταινίας - σειράς θα ήθελα να προσθέσω, και φοβερές οι φιγούρες (γιαπωνέζικες) που ίσως είναι οι πρόγονοι των σημερινών manga. Αλήθεια simori, τα κινούμενα σχέδια manga, πότε εμφανήστηκαν;

12/01/2004, 15:44:16
χμ.. την Πριγκίπισσα Mονονόκε δεν την έχω δει.
Tο Ghost in the Shell.. απλά υπέροχο. Aμαλία, ανεπιφύλακτα!

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

Edited by - Valnta on 12/01/2004 15:50:13