- Αντικειμενικοτητα. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
.
Δεν προσπαθώνα πείσω γιατί αν τα διαβασει κάποιος θα το δει μόνος του. Να τα κάνω γνωστά προσπαθώ επειδή δεν τα ξέρουν ούτε οι περισσότεροι χριστιανοί
Αναρωτιεμαι ομως φιλε αν κατα ποσο ενα βιβλιο ειναι σε θεση να δωσει πραγματα που ανηκουν στη σφαιρα της εμπειριας
Για μενα ενα βιβλιο μπορει ισως να προσθεσει πραγματα στην προυπαρχουσα εμπειρια
Με ενδιαφερει ομως παντα η γνωμη σου
Greece
40 Μηνύματα Απεστάλη: 15/02/2013, 22:28:07
Το μονο που θελω[ΕΓΩ] ειναι να ανιχνευσω[ΕΓΩ] τον δρομο Να μαθω[ΕΓΩ] περισσοτερα για αυτον
Τιποτα να μην καταφερω[ΕΓΩ] θα ειμαι ευχαριστημενος[ΕΓΩ] μονο που τον περπατω[ΕΓΩ]
Για αυτο το λογο απορω[ΕΓΩ] με καποιους ανθρωπους που ενω γνωριζουν για αυτον τον δρομο τον ευτελιζουν και δεν δεν καταλαβαινουν οτι προσπαθωντας να πεισουν καποιους για αυτα που αυτοι θεωρουν σωστα οτι βρισκονται στο δρομο του λαθους[ΧΕ ΧΕ ΧΕ]
ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΩ!!!!!!!!!!!@
quote:Αναρωτιεμαι ομως φιλε αν κατα ποσο ενα βιβλιο ειναι σε θεση να δωσει πραγματα που ανηκουν στη σφαιρα της εμπειριας
Για μενα ενα βιβλιο μπορει ισως να προσθεσει πραγματα στην προυπαρχουσα εμπειρια
Με ενδιαφερει ομως παντα η γνωμη σου
Γιατί δε χρησιμοποιείς τις παραπομπές; (quote)Δυσκολεύεται κάπoιος να δει που αρχίζουν τα δικά σου και που τελειώνουν του άλλου όταν είναι πολλά αποσπάσματα.
Στη σφαίρα του νου η γνώση είναι πράξη. Ο νους μαθαίνει όχι το σώμα. Νους ορά και νους ακούει δεν έλεγαν οι αρχαίοι; Δηλα΄δη υτο μάθεις σωστά κάτι είναι ήηδ πράξη στο πεδίο του νου και έχει αποτέλεσμα.Αν νομ'ιζεις ότι χρειάζτεαι να κάνεις κάτι επιπλέον τότε δεν ξέρεις ως λειτοθυργεί το πεδίο του νου. Τα υπόλοιπα , είναι για τα άλλα πεδία και από ναυτά ο νους ρπέπει να μαθαίνει ( ο νους και πάλι μαθαίνει όχι το σώμα) ότι δεν ήταν σωστός ο δρόμος ώστε αν δε βλέπεις αποτέλεσμα να αλλάξεις ρότα. Αν ενώ δε βλέπεις αποτέλεσμα σε πείθουν κάποιοι ότι φταίς εσύ και δε σου λένε το λάθος που κάνεις τότε είσαι άξιος της μοίρας σου αν μείνεις σε αυτό το χώρο.Δεν θα έχεις πονέσει σε αυτή την περίπτωση αρκετά ,γιατί ο καθένας χρειάζεται διαφορετική δόση πόνου για να μάθει. Οι πιο πρωτόγονοι χρειάζονται και περισσότερο πόνο.
Αν ενώ δε βλέπεις αποτέλεσμα σε πείθουν κάποιοι ότι φταίς εσύ και δε σου λένε το λάθος που κάνεις τότε είσαι άξιος της μοίρας σου αν μείνεις σε αυτό το χώρο.Δεν θα έχεις πονέσει σε αυτή την περίπτωση αρκετά-____________________________________________________________________________________________________________________________________
Εχω επιροες αλλα παντα ημουνα μονος Ετσι και αλλιως νομιζω ολοι ετσι ειμαστε
εμπιστεομαι μονο αυτο που εχω βιωσει και τιποτα αλλο Απλα για αλλη μια φορα εξακριβωνω ποσο αυτο το συγροτηματακι [σκεπτομορφη αισθησεις ]πως με κοροιδεψαν[με τελευταιο φορεα της κοροιδιας τις αισθησεις] ξανα και μου ειπαν εσυ μεσω των αισθησεων Εγω με την σειρα μου λοιπον τους ειπα ενταξει ΕΓΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ απλα τους χαλω τα σχεδιακια γιατι διαπιστωνω [ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ]οτι κατι πανε να χτισουν εκει και ετσι ΨΙΛΟ χαλιουνται τα σχεδιακια τους
Απλα μαλον λειπουν καποια κομματακια [περισσοτερη εγρηγορση και προσευχη και διακριση[αυτο το δα τωρα κοροιδευοντας] και ισως και αλλα πολλα
Μην θεωρησεις οτι υποβιβαζω την συζητηση μας αντιθετως μου αρεσει που συζηταμε εστω και ετσι
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
όπως το σεξ ας πούμε;
quote:
regulus
Το σεξ όπως το κάθε τι στον κόσμο μπορεί να είναι ευκαιρία αγιασμού ή κατάπτωσης ... εξαρταται από το βαθύτερο σκοπό που κάνουμε οτιδήποτε το αποτέλεσμα που θα έχει. Δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε πάντα ακόμη και τις ίδιες μας τις προθέσεις.Η ηδονή δεν είναι απο μόνη της κακή ή καλή. Μόνο το Υπέρτατο Ον είναι εξ ορισμού καλό.
quote:κατα την ταπεινη μου αποψη...η σεξουαλικοτητα λυνεται με την εις γαμον κοινωνια...την ευλογησεν κ ο χριστος εις κανα...πως???...ο βιος εις γαμον κοινωνια βοηθα στον εξαγνισμο του ακαθαρτου πνευματος...πως???...η ζωη η καθημερινοτητα ειναι οδηγος δηλαδη...
xristosxatz
Προσωπικα πιστευω οτι μια λανθασμενη σεξουαλικοτητα ειναι ισως η βασικοτερη αιτια για τα προαναφερθεντα αποτελεσματα και ισως και για την γενικοτερα εν γενη δυστυχια του κοσμου Νομιζω ομως οτι και η αγνοια μας απεναντι στην διατροφη εχει και αυτη τον ρολο της οχι ομως οπως η σεξουαλικοτητα Υπαρχει μαλιστα καποιο βιβλιο της Dion fortune "Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ"που νομιζω οτι περιγραφει ακριβως διαφορες συνθηκες περι του ζητηματος Και οχι βεβαια οτι η προθεση μας δεν παιζει βασικο ρολο για αυτο που ειμαστε αλλα οπ ως ανεφερε και ο φιλος regulus ειναι λιγακι δυσκολο να διακρινουμε και να αξιολογησουμε τα συναισθηματα μας και ειδικα οταν δεν εχουμε ασχοληθει με τον εαυτο μας και γι αυτο ισως πρεπει να ειμαστε πολυ συγεκριμενοι και ειδικα σε ζητηματα οπως αυτο Και οχι βεβαια οτι απλα εχοντας καποιες πληροφοριες για το ζητημα σημαινει οτι μπορουμε να ευθυγραμιστουμε με αυτες Μια καλη πληροφορια ομως μπορει παντα να παιξει ρολο μικρο η μεγαλο στον καθορισμο της σαυμπεριφορας μας παντα βεβαια σε συνδοιασμο με την αναζητηση
1) το σπιτι...δουλειες σπιτιου...λειτουργια, συντηρηση, φθορες, μετακομισεις, επιπλωσεις, ανακαινισεις, διαρυθμισεις, ...
2) λογαριασμοι...δανεια, φοροι, πετρελαια, βενζινες, λογαριασμοι ηλεκτρικου νερου τηλεφωνου κινητου αυτοκινητου καρτων, ...
3) δουλεια...αγωνας για εξασφαλιση των προς το ζην
4) οικογενεια...ψωνια σουπερ μαρκετ, φαγητο, ρουχισμος, κ οταν υπαρχουν παιδια πανες, γαλατα, παιδικοι σταθμοι, εκπαιδευση, παιχνιδια, ...
5) εκδηλωσεις κ κοινωνικες υποχρεωσεις...γαμοι, βαφτισια, πεθεροι πεθερες γαμπροι νυφες κουνιαδια επισκεψεις δωρα τραπεζια, ...
επειτα απ αυτες τις ευθυνες η σεξουαλικοτητα μπαινει σε τακτοποιηση...με την γαμον κοινωνιαν γινεται εξαγνισμος του ακαθαρτου πνευματος επιθυμιας κ ερχεται η αγαπη για οσα η γυναικα προσφερει για χτισιμο οικογενειακης ζωης στον αντρα κ για οσα ο αντρας προσφερει για χτισιμο οικογενειακης ζωης στην γυναικα...δηλαδη η προσφορα στην φροντιδα της οικογενειας ειναι η καθαρση ο εξαγνισμος μεσα απ την εις γαμον κοινωνιαν
Ποιός ήρθε?
quote:
κατα την ταπεινη μου αποψη...η σεξουαλικοτητα λυνεται με την εις γαμον κοινωνια...την ευλογησεν κ ο χριστος εις κανα...πως???...ο βιος εις γαμον κοινωνια βοηθα στον εξαγνισμο του ακαθαρτου πνευματος...πως???...η ζωη η καθημερινοτητα ειναι οδηγος δηλαδη...
1) το σπιτι...δουλειες σπιτιου...λειτουργια, συντηρηση, φθορες, μετακομισεις, επιπλωσεις, ανακαινισεις, διαρυθμισεις, ...
2) λογαριασμοι...δανεια, φοροι, πετρελαια, βενζινες, λογαριασμοι ηλεκτρικου νερου τηλεφωνου κινητου αυτοκινητου καρτων, ...
3) δουλεια...αγωνας για εξασφαλιση των προς το ζην
4) οικογενεια...ψωνια σουπερ μαρκετ, φαγητο, ρουχισμος, κ οταν υπαρχουν παιδια πανες, γαλατα, παιδικοι σταθμοι, εκπαιδευση, παιχνιδια, ...
5) εκδηλωσεις κ κοινωνικες υποχρεωσεις...γαμοι, βαφτισια, πεθεροι πεθερες γαμπροι νυφες κουνιαδια επισκεψεις δωρα τραπεζια, ...
επειτα απ αυτες τις ευθυνες η σεξουαλικοτητα μπαινει σε τακτοποιηση...με την γαμον κοινωνιαν γινεται εξαγνισμος του ακαθαρτου πνευματος επιθυμιας κ ερχεται η αγαπη για οσα η γυναικα προσφερει για χτισιμο οικογενειακης ζωης στον αντρα κ για οσα ο αντρας προσφερει για χτισιμο οικογενειακης ζωης στην γυναικα...δηλαδη η προσφορα στην φροντιδα της οικογενειας ειναι η καθαρση ο εξαγνισμος μεσα απ την εις γαμον κοινωνιαν
Αν βρεις το κατάλληλο άτομο όλα είναι καλά και όπως τα λες. Αν δεν το βρεις βασανίζεσαι. Και κάποια στιγμή δεν αντέχεις και χωρίζεις. Αν το βρεις και δε σε θέλει τότε πάλι βασανίζεσαι. Το ιδανικό είναι να βρει ο καθένας το άλλο του μισό, εκείνο που είναι πλασμένο γιαυτόν.