ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ουπς..!!! Λάθος..!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ουπς..!!! Λάθος..!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Γιώργος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
old tigerΜέλος
22/06/2003, 23:36:15
Φίλε και συνονόματε Γιώργο
quote:
ακριβως φιλε πλατωνα… περίμενα το esoterica.gr και μάλλον μου βγήκε το filosofica.gr…

εντάξει και η φιλοσοφία δεν είναι κακό πράγμα. Εξάλλου όταν υπάρχει μία πολιτισμένη και καλοπροαίρετη συζήτηση, μπορούν να βγουν πολλά πράγματα. Τόσο για εμάς, όσο και για τους άλλους που τυγχάνει μόνο να διαβάζουν αυτά που γράφουμε.
αν και θα συμφωνήσω με τον φίλο Νotis...δεν νομίζω ότι ξεφύγαμε τόσο πολύ...

Οσον αφορά για τον "πολυθρονάτο" εσωτεριστή...θα συμφωνήσω μαζί σου, λόγω όμως της δικής μου ιδιοσυγκρασίας. Για κάποιον άλλο μπορεί να ταιριάζει καλύτερα η πολυθρόνα.
Εκεί που δεν θα συμφωνήσω είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξες, φθάνοντας σε αυτό με γνώμονα κάποια ελάχιστα μηνύματα.

Λοιπόν για να κάνω και κάτι δημιουργικό...
Αν με ρώταγες πριν ένα χρόνο, θα σου έλεγα ότι...ναι έχω κάνει λάθη.
Λάθη για τα οποία είχα μετανιώσει και σε κάποιο σημείο κατηγορούσα τον εαυτό μου που δεν προχώρησε σε κάποια πράγματα.
Ξαφνικά όμως τον τελευταίο χρόνο άρχισα να συνειδητοποιώ κάτι.

Δεν ήμουν έτοιμος στην πραγματικότητα να κάνω αυτά τα πράγματα. Δεν ήμουν έτοιμος να τα συνειδητοποιήσω, να τα ζήσω...
Δεν ξέρω εάν το έχεις βιώσει, αλλά κάποια στιγμή στην ζωή σου, η οποία μπορεί να είναι μοναδική, αρχίζεις και καταλαβαίνεις αυτά τα πράγματα που μπορεί να έψαχνες για χρόνια. Τότε συνειδητοποιείς ότι τα τυχόν λάθη που πίστευες μέχρι τότε ότι έκανες, στην πραγματικότητα ήταν η αν θέλεις εξωτερίκευση από το ασυνείδητο(;) της αδυναμίας σου να τα κατανοήσεις πραγματικά.

Φίλε Πλάτωνα λέμε το ίδιο πράγμα

quote:

Φιλε ΓεροΤιγρη, το παίρνω άμα θέλεις το παράδειγμα, μα ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει γευτεί ένα πορτοκάλι, αν προσπαθήσεις να την εξηγήσεις (τι γεύση) δεν θα το κατορθώσεις! Βλέπεις επικοινωνούμε μεταξύ μας με τις αισθήσεις, με σκέψεις, με κάτι που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Αυτό διαθέτουμε…και ένα χαρακτηριστικό μας, είναι να αντιλαμβανόμαστε. Αυτά που βίωσαν σε προσωπικό επίπεδο ο Χριστός, ο Βούδας, ο Σωκράτης και μίλησαν ειναι ενα πραγμα….μα το να πάρεις*(για δικό σου κάτι τέτοιο….χωρίς να το βιώσεις), μου φαίνεται πως είναι ΛΑΘΟΣ! (Αυτο κανει η τυφλη ΠΙΣΤΗ!)

Κατά τύχη διάβασα σήμερα στο βιβλίο της D.Fortune, "Tα Εσωτερικά Τάγματα", την ακόλουθη παράγραφο που αναφέρεται σε αυτά που είπαμε περί εμπειρίας.

"Αν θέλετε να κατανοήσετε τις έννοιες αυτού του βιβλίου, μην ασχοληθείτε με την κυριολεξία ή το προφορικό νόημα των λέξεων. Οι καταστάσεις που θέλει να περιγράψει δεν έχουν τις αντίστοιχες λέξεις ή εικόνες στην γλώσσα μας για να τις αναπαραστήσουν. Για να κατανοηθούν αυτές οι έννοιες χρειάζεται να τις ερμηνεύσει ο αναγνώστης με βάση τις ανάλογες δικές του εμπειρίες. Αν στερείται τέτοιου είδους εμπειρίες, δεν θα αντιληφθεί τις έννοιες που είχα πρόθεση να δώσω"

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

23/06/2003, 00:02:26
Φίλε Γιώργο.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για λάθη.
Λάθη στην οποιουδήποτε τρόπου εσωτερική-μεταφυσική-αποκρυφιστική κ.λ.π. αναζήτηση.

Παλιά, πίστευα ότι το να φιλοσοφείς μόνον, να μιλάς για εσωτερικούς εαυτούς και αναζήτηση είναι λάθος.
Αντίθετα, το να κάνεις πράξη κάποια πράγματα (χωρίς να είσαι εσωτεριστής της πολυθρόνας -όπως λες) είναι σωστό.

Αργότερα, η γνώμη μου ήταν ότι για να πετύχεις στην μεταφυσική σου πορεία, χρειάζεται πρώτα να καθαρίσεις τον εαυτό σου, να μάθεις ποιος είσαι (ξέρεις, το "γνώθις εαυτόν" που λένε) και μετά να ασχοληθείς με τεχνικές και αποκρυφιστικές πράξεις.

Τώρα, μπορεί να πιστέυω ότι και τα δύο είναι εξίσου ωφέλημα.

Αυριο; τι;

Γιαυτόν τον λόγο διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό που έδωσες στους γράφοντες αυτού του τόπίκ. Ο καθένας μας είναι σε διαφορετικό στάδιο, μιας διαφορετικής πορείας για την εσωτερική αναζήτηση. Ισως λοιπόν και για κάποιον άλλο, η δική σου προσέγγιση να είναι λάθος, ενώ η δική του σωστή.
Στην πραγματικότητα όμως, δεν βρίσκεται εκεί το λάθος.

αυτή...που τα κατάφερε!

GlorfindelΜέλος
23/06/2003, 00:27:40
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΕΥΣΑΜΕ.
ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ...

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΜΑΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ.ΧΜΜ...ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΛΟ ΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΚΛΙΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥ ΟΧΙ ΑΣΥΝΕΙΔΑ ΠΛΕΟΝ,ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΗ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΩ ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΩ..ΟΧΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ...ΑΛΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ...ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΩ..ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΩ ΔΕΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ...

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΕΙΣ;;;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

thothΙδρυτικό Μέλος
23/06/2003, 10:58:59
Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι νόμιζα το εαυτό μου πιο σημαντικό από ό,τι ήταν πραγματικά.

Γενικότερα κάνω λάθη όταν προσπαθώ να βάλω τους άλλους στα δικά μου "καλούπια" ιδέων και νοητικών ορισμών, αντί να αφήσω ρευστό το νου μου για να συλλάβει αυτό που "εκπέμπουν" οι άλλοι.

Μπορώ να πω ακόμη ένα μεγάλο λάθος μου;

Ε, ας το πω. Ποιος θα πει ότι περιαυτολογώ;

Ένα μεγάλο λάθος μου είναι ότι ξεχνώ συνέχεια κι επανειλημμένα, τις εσωτερικές μου αξίες κι αρχές, όταν συναντώ την ανθρώπινη βλακεία και την ματαιοδοξία στους άλλους. Αντί να δω, στον άλλον, όπως θα έπρεπε τον "εν δυνάμει Θεό", βλέπω το "εν ενεργεία κτήνος".

Αυτά, Γιώργο, είναι "εσωτερικά" ή θα σε απογοητεύσω κι εγώ με τα... φιλοσοφικά μου;

Και ένας προβληματισμός: Ο Πλάτωνας (όχι το μέλος μας, αλλά ο αρχαίος του... παππούς)και ο Σωκράτης ήταν λιγότερο εσωτεριστές από εσένα κι εμένα όταν αυτοπροσδιοριζόταν φιλόσοφοι;

Και για να τελειώσω με κάτι που έχω ακούσει διαβάζοντας στην... πολυθρόνα μου αλλά το έχω πραγματώσει και στην εσωτερική μου... βιοπάλη.

Δεν προχωράς από το ψέμα στην αλήθεια, αλλά από την αλήθεια προς μια μεγαλύτερη αλήθεια

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

24/06/2003, 02:19:44
Μια καλημέρα και από μένα

Έχω αναγνωρίσει ένα Λάθος στον εαυτό μου .

Σε ποιο μικρές ηλικίες άκουγα κάτι και πολλές φορές θεωρούσα ότι είναι και σωστό .
Στην πορεία όμως διαπίστωσα ότι πολλά από αυτά που μου έλεγαν δεν ήταν έτσι ακριβώς .

Αυτό με βοήθησε στο να πω στον εαυτό μου «τα πάντα ρει» και να αναζητώ οδηγούμενος σε αυτό που πολύ εύστοχα είπε ο Thoth «Δεν προχωράς από το ψέμα στην αλήθεια, αλλά από την αλήθεια προς μια μεγαλύτερη αλήθεια»

Είμαι απλά ένας άνθρωπος και προσπαθώ να με μάθω .

Ο κακός λύκος

24/06/2003, 07:44:20
καλημέρα Γιωργο.

Μάλλον ήρθε η στιγμή να αφήσω στο τόπικ σου και το μεγαλύτερό μου λάθος. Από το οπόιο έμαθα βέβαια και ένα από τα μεγαλύτερά μου μαθήματα.

Στη ζωή, εάν κάτι επιθυμήσεις πολύ, πάρα πολύ, θα σου συμβεί. Κι ας όλοι οι άλλοι γύρω σου πιστεύουν ότι είναι απίθανο. Ομως, είσαι πραγματικά έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες; Αν επιθύμησες κάτι λάθος;
Τώρα πια λέω στον εαυτό μου:
Πρόσεχε πολύ τι θα επιθυμήσεις, γιατί θα σου συμβεί!

Αντε κι ένα ακόμα λαθάκι, στην άσκηση της μαγείας (με όποιον τρόπο).
ο νόμος της δύναμης, σκληρός και αδυσώπητος, ισχύει Γιώργο πάντα, δεν του ξεφεύγεις, θα σε βρει τώρα ή κάποτε, αλλά θα σε βρει. Οτι κάνεις, θα γυρίσει σε σένα πιο ισχυρό! Εστω κι αν δεν πιστεύεις στο καλό ή το κακό, στο χώρο της μαγείας, πληρώνεις τις πράξεις σου πολύ πιο ακριβά απ'ότι μέσα στην άγνοια της καθημερινότητας. Αυτόν κάποτε τον αψήφησα...Λάθος μου, αλλά έμαθα.

αυτή...που τα κατάφερε!

GlorfindelΜέλος
25/06/2003, 00:43:18
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑ ΚΑΝΕΙΣ;ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ;Η ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ;

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΜΥΘΟ(ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ-ΠΑΟΥΛΟ ΚΟΕΛΟ)....
ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

25/06/2003, 10:40:00
(Η σιωπή μου σπάει…..)

Γιώργο, κανονικά θα έπρεπε να σε τιμά το ότι ορισμένα εκ τον εκλεκτόν μελών των φόρουμς, κάνουν έναν διάλογο με αφορμή μια ερώτηση που έθεσες. Το ότι απαντά ο κάθε ένας με διαφορετικό ύφος και σκεπτικό από ότι προσδοκούσες, είναι λογικό μιας και ο μηχανισμός σκέψης δεν είναι σε όλους μας ο ίδιος.

Δεν νομίζω ότι ξέφυγαν από το θέμα που έθεσες, απλός το προσεγγίζουν από άλλον δρόμο. Δεν είναι υπέροχο; Θα έπρεπε να αισθανόσουν αρκετά ικανοποιημένος μετά από τον χρόνο που διέθεσαν αναλύοντας και ξεδιπλώνοντας της σκέψης τους, με αφορμή την πρόσκλησή σου για διάλογο.

Σε χαιρετώ προσωρινά και θα επανέλθω, απαντώντας με σαφήνεια και ευθύτητα στο ερώτημά σου.

Καλή σου ημέρα.

25/06/2003, 10:48:02
Το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν, το να πιστεύω, ότι είμαι κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά είμαι.(όπως προανέφερε και ένας εξαίρετος συνομιλητής)
Αν και δεν αισθάνομαι αναζητητής, απλά ένας ταξιδιώτης που βιώνει και! καθήμενος στην πολυθρόνα του, αλλά και! πεζοπορώντας.

ΓιώργοςΜέλος
25/06/2003, 12:31:04
quote:
Γιώργο, κανονικά θα έπρεπε να σε τιμά το ότι ορισμένα εκ τον εκλεκτόν μελών των φόρουμς, κάνουν έναν διάλογο με αφορμή μια ερώτηση που έθεσες. Το ότι απαντά ο κάθε ένας με διαφορετικό ύφος και σκεπτικό από ότι προσδοκούσες, είναι λογικό μιας και ο μηχανισμός σκέψης δεν είναι σε όλους μας ο ίδιος.

Δεν νομίζω ότι ξέφυγαν από το θέμα που έθεσες, απλός το προσεγγίζουν από άλλον δρόμο. Δεν είναι υπέροχο; Θα έπρεπε να αισθανόσουν αρκετά ικανοποιημένος μετά από τον χρόνο που διέθεσαν αναλύοντας και ξεδιπλώνοντας της σκέψης τους, με αφορμή την πρόσκλησή σου για διάλογο.

χμ... αλλαγές βλέπω...!!

..μας πατρονάρεις τι μία .... απο την αλλή αλάζουμε το εικονίδιό απο το (λιγο αδερφίστικο κατα την γνωμη μου ) καθαρό που σε κοιτάει στα μάτια ... σε ποιο θολο και σκοτεινό ... φευγαλεο..!!!

χεχεχε.. καλος ηρθες στην σκοτεινη πλευρα my son.... ασε με να σου διδάξω τις μαυρες τέχνες και μαζι θα κυριαρχήσουμε σε αυτο το λυπηρο φορουμ... και αργότερα σε ολο το δυαδικτιο....

Γιώργος
The dark side stronger it is....

ΓιώργοςΜέλος
25/06/2003, 12:33:03

quote:
Το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν, το να πιστεύω, ότι είμαι κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά είμαι.(όπως προανέφερε και ένας εξαίρετος συνομιλητής)
Αν και δεν αισθάνομαι αναζητητής, απλά ένας ταξιδιώτης που βιώνει και! καθήμενος στην πολυθρόνα του, αλλά και! πεζοπορώντας.

Μαθημα πρωτον.. - Δεν κανουμε λάθη στην σκοτεινη πλευρα ... κανουμε οτι θέλουμε
(γιατι ειναι σκοτεινα και δεν μας βλεπει κανεις)

Γιώργος
2η βαθμίδα..!!! ....εχει εξτρα μερίδα παγωτό ?

Edited by - Γιώργος on 25/06/2003 12:34:54