- ΕΚΤΡΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
ΤΩΡΑ ΦΙΛΗ Zadok ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΗΣΩ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΗΣΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΓΙΑ ΕΞΗΓΑ ΜΟΥ ΤΗ ΕΝΝΟΕΙΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
θεωρώ ότι οι παραθέσεις φωτογραφιών είναι υπερβολές για χάριν εντυπωσιασμού.
Και εξηγώ:
Οι φωτογραφίες που είδα, δεν γράφουν ούτε σε ποιά φάση βρίσκεται το έμβρυο, ούτε για ποιό λόγο έγινε η επέμβαση.
Νωρίτερα, είχαμε κάνει μία συζήτηση, όπου νομίζω ότι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι καλό είναι να μη βιαζόμαστε να κρίνουμε καταστάσεις συλλήβδην.
Δε μου λένε τίποτα οι φωτογραφίες λοιπόν.
Είναι τόσο σημαντικές, όσο οι φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα και άλλα τέτοια...
Είδατε κανέναν να μην ξαναπιάνει τιμόνι; Ή μήπως η λύση είναι να τρέχουμε με 40 χλμ. την ώρα;
Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Σημασία έχει να μάθουμε να οδηγούμε...
Λοιπόν, ας ρωτήσουμε κάποιο επιστήμονα - γυναικολόγο...
Το ωάριο μερικών εβδομάδων δεν είναι σχηματοποιημένος άνθρωπος. Ήμαρτον!
Σε προχωρημένες εγκυμοσύνες δεν επιτρέπεται η έκτρωση, εκτός αν είναι θέμα ζωής & θανάτου.
Δεν είμαστε πιο σοφοί από τη φύση.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Εμένα έπεσε στα χέρια μου το φυλλάδιο του συλλόγου αυτού και είδα όλες τις φωτογραφίες... Πραγματικά σοκαρίστικα...
Εύχομαι μόνο να είχε πέσει στα χέρια μου 10 χρόνια πιο πριν...
Είναι πραγματικά λυπηρό ότι την σήμερον ημέρα υπάρχουν κοπέλλες που ασύστολα προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες...
Μια γνωστή μου ετών 34 έχει κάνει 7 εκτρώσεις!![]()
Ημαρτον πια! Μορφωμένη κοπέλλα και δεν ξέρει τι σημαίνει αντισύλληψη?
Ανωριμότητα σε αυτή την ηλικίά δικαιολογείται?
Ανευθυνότητα σε αυτά τα θέματα επιτρέπεται?
Ισως ακούγεται πολύ κακό αυτό που θα πω αλλά ειλικρινά παρακαλώ το Θεό να της δώσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα μπας και βάλει μυαλό...μπας και πάψει να δολοφονεί συνέχεια τόσες ψυχές... ![]()
![]()
ΟΜΩΣ...μέχρι πότε νομίζετε ότι θα παίζει την ρώσικη ρουλέττα?![]()
Στο κάτω κάτω ο κόσμος σήμερα δεν είναι όπως ήταν κάποτε... να μην δέχεται τις ανύπαντρες μητέρες ... και εκείνες βοηθούνται και από το κράτος αλλά και από τον περίγυρό τους...
Δε μιλώ για περιπτώσεις όπου χρήζουν ιατρικής παρέμβασης γιατί κρίνω ότι τότε μόνο είναι αναπόφευκτο και λογικό να γίνεται...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΤΕΞΑ ΝΑ ΔΩ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΒΑΛΛΟΝ:
Στο κάτω κάτω ο κόσμος σήμερα δεν είναι όπως ήταν κάποτε... να μην δέχεται τις ανύπαντρες μητέρες ... και εκείνες βοηθούνται και από το κράτος αλλά και από τον περίγυρό τους...
Δε μιλώ για περιπτώσεις όπου χρήζουν ιατρικής παρέμβασης γιατί κρίνω ότι τότε μόνο είναι αναπόφευκτο και λογικό να γίνεται...
ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ.
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
Θα ήθελα να πάρω και εγώ μέρος στην τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση που έχετε ξεκινήσει.
Φίλε ΛΟΥΚΑ το θέμα σου είναι όντως πολύ ενδιαφέρον και πολύ σοβαρό.
Θα συμφωνήσω με την φίλη ΖΑDOK το θέμα της έκτρωσης πρέπει να το
προσεγγίσουμε με πολύ ευαισθησία και σοβαρότητα.
Δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες υποχρεώνονται / εξ-αναγκάζονται
οι γυναίκες αυτές να προβούν σε αυτήν την πράξη.
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ
ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΠΌ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ
Αλλά όπως επισήμαναν και άλλα μέλη ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ 2 ΟΨΕΙΣ
Έτσι η προσωπική μου γνώμη είναι να το δούμε το θέμα σφαιρικά
(ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ) χωρίς φανατισμό και αφορισμούς.
Πράγματι η φωτογραφίες που παρέθεσε ο φίλος/η jonnibegood είναι για γερά στομάχια και το δικό μου δεν άντεξε. Έχω ένα 3 χρονο γιο και δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτόν, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να κατακρίνω αυτές τις γυναίκες που έχουν πάρει μια τέτοια απόφαση.
Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι διαφωνώ με σένα και την φίλη Avallon στο ότι ο κόσμος δεν είναι όπως ήταν κάποτε και έτσι δέχονται πιο εύκολα την ανύπαντρη μητέρα, σίγουρα έχει αλλάξει άλλα άλλο ανύπαντρη μητέρα στην ΑΘΗΝΑ και άλλο στις μικρές και κλειστές κοινωνίες όπως είναι η επαρχία ή η ακόμα πιο κλειστές όπως είναι τα χωριά.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΌΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΌΤΙ Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ
Τι ρίχνει ο ουρανός και δεν το τραβάει η γης……………………???????
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΙΡΗ
Edited by - lostris_a on 12/03/2004 13:19:41
Edited by - lostris_a on 12/03/2004 14:40:41
Φιλικά
νομίζω ότι η παρατήρησή της για την αντιμετώπιση των ανυμφεύτων γυναικών στην επαρχία είναι σημαντική.
Αγαπητή inandabove, πιθανόν να έχεις δίκιο και σε μεγάλο ποσοστό να είναι έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω συναντήσει και περιπτώσεις αντρών (σπάνιο βέβαια), οι οποίοι είναι πολύ υπεύθυνοι και πολύ ώριμοι στο θέμα της πατρότητας. Βέβαια, αυτό είναι αποτέλεσμα της γενικότερης στάσης ζωής τους.
Αλήθεια, ακούσατε για την περίπτωση της μοναχής, η οποία γέννησε πριν λίγες μέρες σε μαιευτήριο των Αθηνών;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Σήμερα δεν άκουσα εξελίξεις... Πάντως εκείνη κράτησε το παιδί (ενώ έλεγε ότι θα το δώσει για υιοθεσία) και η εκκλησία είπε ότι θα τη βοηθήσει.

εχετε καποιο δικιο, γιατι εβαλα τις φωτογραφιες χωρις να τοποθετηθω.
θα το κανω τωρα εν συντομια...
εγω δεν το αντιμετωπιζω το θεμα θρησκευτικα, αλλα πολιτικα.
απο τη στιγμη που το εμβρυο εχει καρδια, εγκεφαλο κτλ, ειναι ανθρωπινη οντοτητα, και σαν τετοια εχει ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, οπως ολοι μας.
οντας παιδι που τη γλυτωσε επειδη η μανα μου ειχε περιοδο μεχρι τον τεταρτο μηνα, μπορω να υποστηριζω τα δικα μου ατομικα δικαιωματα πρωτα απ ολα, ετσι?
απο την αλλη, υπαρχουν περιπτωσεις που η εκτρωση επιβαλλεται, οπως εκ γεννετης βλαβες, βιασμοι κτλ.
πιστευω πως πρεπει πρωτα απ ολα να αλλαξει αντιληψη η κοινωνια μας και να σεβεται τις ανυπαντρες μητερες.
το κρατος πρεπει να τις συντηρει, αυτες και τα παιδια τους, οπως πρεπει και να βοηθαει τους πολυτεκνους αλλα και τους γονεις γενικα.
και επειδη δεν εδωσα λεπτομερειες για τις φωτογραφιες, μπορειτε να τις διαβασετε μονοι σας εδω:
http://www.abortiontv.com/AbortionPictures1.htm
ναστε καλα
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
χαίρομαι που μας διευκρίνησες την άποψή σου, αν και αναρωτιέμαι πόσο επηρεασμένος είσαι από την προσωπική σου εμπειρία.
Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά κανείς δε σου αμφισβήτησε τα δικαιώματά σου ως εμβρύου.
Όσο συνδέεσαι με τον ομφάλιο λώρο όμως, άποψη δεν μπορείς να έχεις (τουλάχιστον όχι αυτόνομη).
Θα κοιτάξω και το λινκ...
Πάντως, φίλοι μου, ξέρετε τί παρατηρώ; Μόλις εντοπίζουμε ένα πρόβλημα, προτείνουμε μία λύση, αλλά κανείς μας δεν αναλογίζεται τις πιθανές συνέπειες.
Να σας εξηγήσω τί εννοώ:
Στην Αγγλία, όπου το πρόβλημα των ανύμφευτων μητέρων και των εκτρώσεων ήταν παλιότερο κι εντονότερο, είχαν ψηφιστεί νόμοι προστασίας τους και έπαιρναν και καλά επιδόματα.
Σας πληροφορώ, κάποια στιγμή παρουσιάστηκε το φαινόμενο οι περισσότερες γυναίκες ν' αποφεύγουν το γάμο, για να μη χάσουν το επίδομα και προτιμούσαν απλά να συζούν με τους φίλους τους.

Φίλη ZADOK θα συμφωνήσω για ακόμα μια φορά μαζί σου.
Για την περίπτωση της κοπέλας από την Ρουμανία εάν μάθεις εσύ η ή φίλη Inandabove κάτι καινούργιο ενημερώστε μας.
Τα θέμα της Αγγλίας είναι πολύ ενδιαφέρον και είναι μία παράμετρος
που θα πρέπει να την εξετάσουμε, << είναι σωστό για το παιδί
να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που είναι τελείως διαφορετικό από τα
κοινονικοθρησκευτικά πιστεύω που έχουμε γαλουχηθεί όλοι μας>>?.
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΌ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΌΤΙ << ΚΑΝΩ ΕΚΤΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ
ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ>> αλλά κατά πόσο και με ποιον τρόπο επηρεάζουνε οι αποφάσεις μας, εμάς και το παιδί που φέρνουμε στον κόσμο σε σχέση με την κοινωνία που το μεγαλώνουμε.
Δύο προσωπικές μου εμπειρίες αφορούν ανύπαντρες μητέρες (17 χρονες - επαρχία)που και οι δύο παντρεύτηκαν για να αποφύγουν τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν αν μένανε << αστεφάνωτες >>.
Η πρώτη κοπέλα χώρισε αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού, αποτέλεσμα
μητέρα - πατέρας άφαντοι ως προς το παιδί, προτίμησαν να συνεχίσουν την ζωή τους χωρίς να αναλογισθούν τις ευθύνες τους απέναντι στο παιδί τους.
Η δεύτερη περίπτωση, είναι ακόμα παντρεμένοι αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που πρέπει να ενώνει ένα ζευγάρι.
Η μητέρα για να μην έχει πρόβλημα με την οικογένεια της και με τον περίγυρο, και ο πατέρας για τη την βρήκε καλά σε σχέση με τα πεθερικά, τον ταΐζουν τον ποτίζουν και τον χαρτζιλικώνουν για να παραμένει παντρεμένος με την κόρη τους.
Πόσο σωστά μεγαλώνουν αυτά τα 2 παιδιά???
Θα μου πείτε ας τα έδιναν για υιοθεσία, έχω 2 ανίψια υιοθετημένα (δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή ότι δεν είναι ανίψια μου επειδή είναι υιοθετημένα) και έζησα από πρώτο χέρι την αγωνία των συγγενών μου μέχρι να ολοκληρωθεί η υιοθεσία, γιατί υπήρχε ο φόβος να τους πάρουνε τα παιδιά πίσω αν κρίνανε ότι βρέθηκε οικογένεια με περισσότερα χρήματα. Έζησα την αγωνία τους μέχρι να βρεθεί παιδί, και τώρα ζω τον φόβο τους πως θα το πάρει το παιδί ότι είναι υιοθετημένο, συν τον φόβο
που έχει η μία οικογένεια γιατί παρουσιάσθηκε στην ζωή τους η φυσική μητέρα.
Όλα αυτά σας τα έγραψα γιατί ήθελα να καταλήξω σε αυτό που είπε η φίλη ZANTOK
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ
ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ.
Φίλε jonniebegood καταλαβαίνω την απόψή σου και την θέση από την οποία μιλάς, απλά η αποψή μου είναι να μην είμαστε τόσο απόλυτοι στις απόψεις μας σε σχέση με τις γυναίκες αυτές που για διαφόρους λόγους έχουνε φτάσει στο σημείο να θεωρούν την έκτρωση σαν την μόνη λύση στο προβλημά τους, θεωρώ ότι όλα δεν είναι απλά μαύρο - άσπρο και το θέμα έκτρωση έχει πολλές παραμέτρους που πρέπει κατα τη αποψή μου να εξετάσουμε.
ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ.
Πάλι μακροσκελή το μυνημά μου και σας ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη.
Τη ρίχνει ο ουρανός και δεν το τραβάει η γης……………?????
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΙΡΗ
Edited by - lostris_a on 15/03/2004 09:52:14
Edited by - lostris_a on 15/03/2004 09:57:13
Edited by - lostris_a on 15/03/2004 10:08:31
ΘΕΛΩ ΜΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΙΟΘΩ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΩΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΡΩΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΠΥΘΗΜΗΤΗ ΕΓΚΥΜΩΣΗΝΗ.
ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΦΥΛΑΔΙΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΓΓΙΞΕΙ. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΥΟΝ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΝΔΡΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΓΚΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΩΝΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ,ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΑΔΥΝΑΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΓΑΛΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΩΣ ΠΕΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΑΝΕΠΗΘΗΜΗΤΗΣ ΕΓΚΗΜΩΣΗΝΗΣ.ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΙΑ.(ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ; ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΟ;)
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΥΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.
ΜΠΡΑΒΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΗΞΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!!!!
SEMIGOD
Καταλαβαίνω το τί θέλεις να πεις, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να αποφεύγονται εν γένει βαριές εκφράσεις, όπως έχω ξαναγράψει, του στυλ:
quote:
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ!!!
Το θέμα της ψυχής είναι πολύ λεπτό και είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει.
Εκείνος που πιστεύει ότι το έμβρυο έχει ψυχή απ' την στιγμή της σύλληψης θεωρεί την έκτρωση φόνο.
Κατά την προσωπική μου άποψη το έμβρυο δεν έχει ψυχή παρά μετά από πολλούς μήνες απ' τη σύλληψή του. Είναι πιθανό να δομείται εξατομικευμένα με το κόψιμο του ομφάλιου λώρου.
Ως εκ τούτου, ειλικρινά θεωρώ ανεδαφικό τον ισχυρισμό του φόνου. Είναι σα να θεωρούμε φονιά κάποιον που χρειάστηκε να κόψει το πόδι του. Βέβαια, φαίνεται χονδροειδές το παράδειγμα, αλλά εγώ το βρίσκω ιδανικό, γιατί όπως δεν κόβουμε το πόδι μας για χάριν γούστου, έτσι και δεν κάνουμε εκτρώσεις ελαφρά τη καρδία.
Επαναλαμβάνω ότι, όπως έγραψε και πολλές φορές η αγαπητή lostris_a, η έκτρωση δεν αποτελεί μέθοδο αντισύλληψης, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την έκφραση "είναι φόνος".

Οι ακτιβιστές κατά των εκτρώσεων καλά θα κάνουν να υιοθετήσουν απο κανα 5άρι ορφανά, 2 απ'αυτά με προβλήματα καθυστέρησης/ανατομίας, επιζήσαντες του φόνου, για να δώσουν το καλό παράδειγμα. Δηλαδή, μετά ποιός θα απορροφήσει την παραγωγή; Ή μήπως να σταματήσουν οι εκτρώσεις και να φτιάξουμε ορφανοτροφεία;
Αν εσείς ή η κοπέλα σας αποφάσιζε να κάνει έκτρωση ποιός έχει το δικαίωμα να σας/της αλλάξει τη γνώμη; Ποιός θα αποφασίσει για το αν θα πεινάει ένας ή και οι δύο μαζί στην τρώγλη ή εαν το βρέφος δεν θα εκτίθεται σε κίνδυνο απο το περιβάλλον του ή εαν ο οργανισμός της μητέρας είναι αποτοξινωμένος & έτοιμος να παραδώσει μία ζωή.
Τεσπα, θυμάται κανείς τον τίτλο ταινίας όπου η πρεζού μαμά μπλέκεται μεταξύ φανατικών κατα & υπέρ των εκτρώσεων, μέχρι το τέλος όπου αποβάλλει φυσιολογικά και τα παίρνει ($) και από τους 2;
My Karma ran over your Dogma ![]()
ΟΥΠΣ τώρα αν πω φίλη ZANTOK ότι συμφωνώ πάλι μαζί σου μπορεί να καταντήσω γραφική, αλλά τι να κάνω που όντως συμφωνώ η ψυχή.
Φίλε/η coperrolo θα έλεγα να μην είσαι τόσο έντονος γιατί θα είναι κρίμα και το παρόν θέμα να εξελιχθεί σε μία ανούσια αντιπαράθεση με τα τόσα γνωστά πλέον αποτελέσματα.
Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα που πρέπει να το προσεγγίσουμε
με ευαισθησία.
Είμαι σίγουρη ότι αυτά που γράφεις αν είναι σε πιο ήπιους τόνους
θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης, και είμαι σίγουρη ότι αυτό
θέλεις και εσύ αλλά και εμείς που παίρνουμε μέρος σε αυτήν την συζήτηση.
Να προσθέσω ότι δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις γιατί
καταλαβαίνω τη θέλεις να πεις απλά διαφωνώ (προς θεού μην το
πάρεις προσβλητικά) με τον τρόπο που τα είπες.
Αν κάπου νομίζεις ότι σε προσβάλω σου ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.
Τη ρίχνει ο ουρανός και δεν το τραβάει η γης………….?????
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΙΡΗ
Edited by - lostris_a on 15/03/2004 15:35:33
Edited by - lostris_a on 15/03/2004 15:53:21
Edited by - lostris_a on 15/03/2004 15:58:10
Ένα σχόλιο για τις φωτογραφίες... είναι ένα πολύ φτηνό κόλπο που ποντάρει στα συναισθήματα οίκτου, αηδίας με κορυφαίο αυτό της (αρνητικής) έκπληξης. Χρησιμοποιείται χρόνια απο φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες δείχνοντας μας εικόνες απο σαδιστικά σφαγεία περιμένουν να σταματήσουμε να τρώμε μπριζόλες. Ομολογουμένως το κόλπο δουλεύει σε μερικούς, όπως δούλεψε σε εμένα επί 1 χρόνο κάποτε. Όμως είναι λάθος αν η αποφυγή των εικόνων αυτών γίνει ο σκοπός, χωρίς βαθύτερη εξέταση του θέματος. Πιστεύω ότι παραπλανούν και απομακρύνουν από αντικειμενική θεώρηση της κατάστασης. Με λίγα λόγια, ΝΑΙ αυτά που είδαμε ΓΙΝΟΝΤΑΙ, αλλα ταυτόχρονα γίνονται και ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.
Στις φωτογραφίες λοιπόν έχω να αντιπαραθέσω εικόνες από παιδιά των φαναριών, ζητιανάκια που ξαποστέλνονται χειρότερα από σκυλιά με ψώρα, λίγο από παραγκουπόλεις Βραζιλία μεριά, ανήλικες πόρνες από πρώην μπλοκ, εμπορία βρεφών (που'σαι Μάκη!!!), εμπορία παιδιών με σκοπό τη μεταμόσχευση κλπ.
Θα μου πείτε διαφέρουν, ναι, όντως τα πτώματα από έκτρωση πάει, είναι τέζα, και μας σφίγγεται το στομάχι από την εικόνα τους... τα άλλα πτώματα όμως είναι καταδικασμένα σε ημιζωή ισόβια, κατάσταση που δεν μας προκαλεί τίποτα άλλο παρά ένα αυθόρμητο "ουστ απ'δω τσογλάνι" αν τύχει και διασταυρωθούν οι δρόμοι μας.
Δηλαδή, μια απορία, αν κάτσω και βάλω εδώ φωτογραφίες απο rotten.com ή ogrish.com θα σταματήσετε να οδηγάτε;;;
My Karma ran over your Dogma ![]()
Φιλε/η coperrolo σε ευχαριστώ που κατάλαβες ότι με το μήνυμα μου
δεν είχα κανένα σκοπό να σε προσβάλω.
Τώρα για τις φωτογραφίες που λες νομίζω ότι από την μία θα ήτανε
χάσιμο χρόνου και από την άλλη το μόνο που θα πετύχαινες θα ήταν
να δημιουργήσεις 2 στρατόπεδα τους ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ.
Δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να προσεγγίσουμε το
θέμα, μάλλον θα έλεγα ότι είναι ο τρόπος για να το δυναμιτίσουμε.
Καταλαβαίνω και πάλι τη θέλεις να πεις αλλά κάποιος μπορεί
να πει ότι με την λογική αυτή (παιδιά των φαναριών - ζητιανάκια κ.λ.π.)
η έκτρωση καταλήγει να είναι ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την οικογένεια και συνεχίζει
και στο σχολείο. Στην δικιά μου την γενιά η λέξη ΣΕΧ ήταν ΤΑΜΠΟΥ
Στην σημερινή γενιά είναι καθημερινό φαινόμενο.
Και οι δυο γενιές όμως δεν είχαν σωστή ενημέρωση στην δικιά μου
γιατί ήταν ΤΑΜΠΟΥ στην σημερινή γιατί θεωρούμε ότι τα παιδιά
είναι πανέξυπνα και δεν υπάρχει λόγος για <<σωστή ενημέρωση>>.
Και καταλήγουμε σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα από την μία
η έκτρωση και από την άλλη αυτά που αναφέρεις εσύ (παιδιά των
φαναριών κ.λ.π.).
Δεν υπάρχει οικογενειακή μέριμνα αλλά ούτε και κρατική, από
αυτή την πλευρά πρέπει να το δούμε και να βρούμε λύσεις
που θα ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά μας ώστε να γίνουν σωστοί αυριανοί πολίτες.
Τη ρίχνει ο ουρανός και δεν το τραβάει η γης……………………?????
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΙΡΗ
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΗ lostris_a ,ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΟΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΙΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ.
ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΩΤΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΔΑΞΟΥΝ.ΙΣΩΣ ΤΑ 3-4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΗΚΡΗΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.
SEMIGOD
Θα ήθελα να συγχαρώ τον φίλο ΛΟΥΚΑ για το πολύ ενδιαφέρον τόπικ, που με παρακίνησε (μετά από πολύ καιρό!!!) να συμμετέχω κι εγώ!
Αν και άνδρας (αλλά πατέρας με δύο παιδιά παρακαλώ) μπορω να σας πω ότι η αλήθεια όσον αφορά τις εκτρώσεις είναι κάπου στη μέση.
Τι εννοώ:
Και εγώ δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου σήμερα χωρίς τα παιδιά μου, ειλικρινά κάποιες φορές αναρωτιέμαι πως ζούσα πριν...
Όμως έχει τύχει να ζήσω κάποιες καταστάσεις παρόμοιες με αρρώστιες κ.λ.π. και καταλαβαίνω τι πάει να πει να ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις έκτρωση!!
Πριν δύο χρόνια, η αδελφή μου, αναγκάστηκε να σταματήσει την κύησή της λόγω συνδρόμου Ντάουν στο έμβρυο κι επειδή είναι μεγάλη (40 χρονών), δεν σκέφθηκε αν θα ταλαιπωρηθεί κτλ-κτλ, αλλά τι θα απογίνει αυτό το παιδί εάν χαθεί αυτή και ο άντρας της και δεν φανταζόταν (μαζί με αυτήν κι εγώ!!) το παιδί της σε μια τέτοια περίπτωση τι θα γινόταν!, αφού ως γνωστόν από μέριμνα στην Ελλάδα...
Δεν νομίζετε ότι είναι πολύ σοβαρός λόγος για να φέρει μια γυναίκα ένα τέτοιο παιδί στον κόσμο να καταφύγει στην έκτρωση;
Μάλιστα, όταν πήγε στην εκκλησία για να την διαβάσουν, ο παπάς της διάβασε την ανάλογη ευχή των εκτρώσεων αποκαλώντας την (άκουσον - άκουσον!!) πόρνη!!!
Από τότε, περιττό να σας πω σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται, και πως κάνει όταν βλέπει εκκλησία!
Λοιπόν, για να καταλήξω, άποψή μου είναι ότι όλοι και όλα συνηγορούν στην ΕΛΛΑΔΑ να οδηγήσουν μια γυναίκα σε αυτή την πράξη. Κάτι η ανευθυνότητα των ανδρών (έτσι - δυστυχώς - μεγαλώνουν τους γιούς στην επαρχία όπου ζω κι εγώ), κάτι η εκκλησία (που κοιτά πως να τα παίρνει και όχι να βοηθάει τον κόσμο), κάτι το κράτος (ομοίως), κάτι οι αντιλήψεις γενικότερα περί "μπάσταρδων", "ξώγαμων" και άλλων ηλιθίων χαρακτηρισμών, δεν θέλει και πολύ...
Όμως, δεν συμφωνώ απ' την άλλη, στη μη λήψη μέτρων για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και φταίνε και ΟΙ ΔΥΟ!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!
Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι πως εδώ στην Πάτρα, τρεις μήνες μετά το Καρναβάλι, ο αριθμός των εκτρώσεων τριπλασιάζεται!! (Αυτά από στοιχεία που εκδίδει ο Ιατρικός Σύλλογος). Λοιπόν, δεν πρόκειται για ανευθυνότητα;;;
Sorry αν σας κούρασα...