- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:Προτείνω την «μέθοδο άνευ διδασκάλου»!!!
* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
α χαχαχαχαχαχαχαχααχα ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...
quote:
΄Οσο για τα Ταρώ, εγώ προσωπικά βρίσκω ότι φέρουν αρνητική ενέργεια
Αν θέλεις, αγαπητή inandabove, μου εξηγείς γιατί κατά την άποψή σου τα μεν έχουν αρνητική ενέργεια και τα δε όχι;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 30/05/2004 18:04:51
Καθαρά προσωπική μου άποψη, επαναλαμβάνω..Η τράπουλα Ταρώ, σε όσες "εκδόσεις" έχει πέσει στα χέρια μου, φέρει απεικονίσεις και ονομασίες που -εμένα προσωπικά-με "αγριεύουν", και αυτό, όπως καταλαβαίνεις, δυσχεραίνει την όποια χρήση τους.
Έχω υπόψην μου την πληροφορία που δίνεις σε προηγούμενο post σου στο topic (ότι, δηλαδή, η απλή τράπουλα προέρχεται από την Ταρώ) αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η μεν απλή τράπουλα -εμένα προσωπικά-(το τονίζω για να μην υπάρξουν τυχόν παρεξηγήσεις) με βοηθά να συγκεντρωθώ, τα δε Ταρώ , απ' την άλλη, με προδιαθέτουν αρνητικά...οπότε δεν καθίσταται δυνατή από μέρους μου η χρήση τους για χαρτομαντεία.
![]()
σ' ευχαριστώ για την απάντηση!
Σίγουρα δεν είναι όλες οι απεικονίσεις κατάλληλες για αυτοσυγκέντρωση.
Όμως, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από μας.
Άλλοι συγκεντρώνονται π.χ. με τη μεσαιωνική απεικόνιση, άλλοι με την αναγεννησιακή.
Είναι προσωπικό το ζήτημα και κατά την άποψή μου δεν έχει να κάνει με την ενέργεια της τράπουλας.
Εξάλλου, γι' αυτό υπάρχουν και πολλών ειδών απεικονίσεις.
Θέλησα να το διευκρινίσουμε αυτό, γιατί όταν μιλάμε για αρνητική ενέργεια, σε μερικούς δημιουργούνται άλλοι συνειρμοί.
Στην πραγματικότητα, την ενέργεια εμείς τη δίνουμε και γι' αυτό κανονικά η τράπουλα δεν πρέπει να περνάει πολλά "χέρια".

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Ωραίο το ταμπελάκι σου, μέχρι να καταλάβω τι είναι είχα χεστεί.Κάτω Πάυλας
οχι, δεν κοβω βολτες στα ξενα πισια...
![]()
------------------------
Ίσως κάποιοι με τα χαρτιά απλά να μπορούν να αξιοποιήσουν ταλέντο αυτό...
Φιλικά Νότης Σκορπιός!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Ad astra per Aspera
Astral Project, θα μπορούσες να ρίξεις χαρτιά και για μενα???έτσι εξ αποστάσεως????τραβαω ενα χοντρο ζορι(αισθηματικο) και θα ηθελα καποιος αλλος να μου ριξει τα χαρτια γιατι σ'αυτήν την περιπτωση,όταν τα ριχνω, δεν καταλαβαινω τι λενε!!!!!please!!!!!!!!!!!!!!
s.af.
quote:
Επαναφέρω το θέμα ... Λοιπον ...Προσφατα κυκλωφορησε μια τραπουλα , η λεγομενη τραπουλα DESTE απο την συγγραφεα του βιβλιου "Οιμαγισσες της Σμυρνης".Η τραπουλα αυτη υποτιθετεαι οτι ειναι αντιγραφο της τραπουλας της κυρα Κατινας - της μαγισσας τς Σμυρνης . Την εχει παρει κανεις ? Ξερει αν λειτουργει ή αν ειναι εμπορικες μπαρουφες ?Ad astra per Aspera
Την πήρα κι εγώ την τράπουλα της ΚΑτίνας, η οποία θα συμφωνήσω με τη lonely ότι έχει πολύ στρωτές ερμηνείες. Ωστόσο, ως συνήθως, όταν προσπαθώ να διαβάσω ή tarot ή οποιαδήποτε τράπουλα, ειδικά σε εμένα, μπερδεύομαι. Αντίθετα, όταν το κάνω για άλλους, μου είναι ευκολότερο. Ίσως είναι αυτό που λένε ότι τα δικά σου δεν μπορείς να τα πεις, διότι κάτι τέτοιο θα παρέπεμπε σε προσωπικό όφελος, πράγμα που είναι ασύμβατο με τη φιλοσοφία ότι όταν έχεις ένα χάρισμα πρέπει να το χρησιμοποιείς για να βοηθάς άλλους και ποτέ τον εαυτό σου. Όσο για την desde της Κατίνας προσπάθησα στο δίκτυο να βρω συμπληρωματικές ερμηνείς ίσως και τρόπους ριξίματος, αλλά όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης, ήταν στα ισπανικά, που δυστυχώς δεν ξέρω. Αλλά έτσι κι αλλιώς με πέταγαν όλο σε σελίδες tarot. Πάντως με ένα ρίξιμο που έκανα για μένα (χθες την πήρα 11/8), κάτι ψιλοβγήκε, τουλάχιστον όσον αφορά το παρελθόν. Για το μέλλον θα δείξει...
ανήσυχη7
s.af.
Καλή επιτυχία και σε μένα και σε σένα λοιπόν αλλά και σε όλους!Και θα επανέλθουμε με νεώτερο ανακοινωθέν για την αποτελεσματικότητα!
ανήσυχη7
Τις τελευταίες δυο μέρες "παρακολουθούσα" τα forum του esoterica πάρα πολύ ευχάριστα. Σήμερα το πρωί αποφάσισα να κάνω εγγραφή μέλους στο site και να μοιραστώ μαζί σας κάτι που εδώ και ένα μήνα περίπου με προβληματίζει. Το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με την χαρτομαντεία και ελπίζω η εμπειρία σας να με βοηθήσει.
Για ένα προσωπικό μου θέμα επισκέφθηκα πριν από ένα μήνα χαρτομάντη των Β.Προαστείων με μεγάλες περγαμηνές και με τεράστιες επιτυχίες στις προβλέψεις του σε όλη μου την παρέα εδώ και πολλά χρόνια. Αφού του έκανα μια εισαγωγή στο θέμα που με ενδιέφερε το ζήτησα να μου κάνει την προβλεψή του. Κατά την διάρκεια της πρόβλεψης μου είπε μια σειρά από μικρογεγονότα τα οποία δεν με αφορούσαν και έδωσα πολύ μικρή σημασία. Η πρόβλεψη του για το κύριο ζήτημα ήταν απόλυτα θετική. Οι μέρες πέρασαν και σιγά σιγά όλες του οι προβλέψεις σχετικά με τα μικρογεγονότα που σας ανέφερα άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα. Σε αντίθεση το κύριο ζήτημα αντί να κάνει θετικές προόδους έκανε συνέχεια βήματα πίσω. Ακολούθησε και άλλη επίσκεψη και το σύνολο της πρόβλεψης ήταν το ίδιο.
Η ερωτησή μου είναι η εξής. Μπορεί ένας χαρτομάντης που έχει αποδείξει εδώ και χρόνια την αξία του σε όλο μου τον φιλικό κύκλο, να κάνει σωστές προβλέψεις ενώ στην δική μου περίπτωση να προβλέπτει σωστά μόνο τα μικρογεγονότα? Μήπως δεν έχω δώσει τον κατάληλο χρόνο ώστε η πρόβλεψη του να βγεί σωστή?
Κάθε απαντησή σας θα μου ήταν νερό στην έρημο...
Ευχαριστώ.
Πάντως να έχετε όλοι πάντα στο μυαλό σας ότι ποτέ κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να δει το μέλλον, για τον απλούστατο λόγο - κι αυτό είναι η γνώμη μου - ότι τίποτε δεν είναι "γραμμένο". Μπορεί να υπάρχουν τάσεις κι αποχρώσες ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί, όμως ποτέ αποδείξεις ότι κάτι θα γίνει σίγουρα. Κι όποιος λέει ότί "έχει το χάρισμα της πρόβλεψης" λέει "μπούρδες". Μπορεί κάποια επιμέρους ζητήματα να τα βρεις ποτέ όμως δεν θα δεις την πλήρη εικόνα, εκτός σπανίων - σπανιοτάτων περιπτώσεων που φυσικά εσείς κι εγώ αποκλείεται να γνωρίσουμε.
ανήσυχη7
Η πλάκα είναι ότι μετά από ένα πολύ σοβαρό γεγονός που δείχνει ότι η σχέση για την οποία ήταν η πρόβλεψη είναι τελειωμένη, η ερμηνεύτρια συνέχισε να είναι σίγουρη για την προβλεψή της και μάλιστα να μιλάει για σχέση ζωής. Είναι τόσο σίγουρη που στις τελευταίες μου επισκέψεις δεν πήρε ούτε χρήματα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να δω την πραγματικότητα, δηλαδή αυτό που είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αυτιά μου παρά την πρόβλεψη κάποιου.
Και πάλι ευχαριστώ.
Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και θα ήθελα να πω την άποψη μου για τη χαρτομαντεία.
Όπως ο φίλος writer είχα ένα πρόβλημα και πήρα τηλέφωνο και σε 901… που κάνουν προβλέψεις μέσω ταρω. Χωρίς να τους πω πολλά πράγματα άρχισαν να μου λένε διάφορα για το παρελθόν και για το πρόβλημα που με απασχολούσε με αρκετά μεγάλη επιτυχία (ίσως τελικά να με είχανε ψαρέψει με τον τρόπο τους χωρίς να το καταλάβω).
Το κακό ήταν ότι οι ημερομηνίες και οι μελλοντικές προβλέψεις που μου δώσανε δεν επιβεβαιώθηκαν όμως άλλα γεγονότα που είχαν συμβεί μέχρι εκείνη τη στιγμή τα οποία και αγνοούσα εντελώς ήταν απόλυτα σωστά και αληθείς (τα διασταύρωσα και τα επιβεβαίωσα). Έκανα και δεύτερο και τρίτο τηλεφώνημα και μιλούσα κάθε φορά με διαφορετικό άνθρωπο είχα ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ χαρτομάντη. Το αποτέλεσμα όσο αφορά το παρελθόν ήταν το ίδιο και με την τηλεφωνική πρόβλεψη, τώρα όσο αφορά το μέλλον δεν γνωρίζω τι αποτελέσματα θα έχω.
Τελικά μπορείς να εμπιστευθείς και να πιστέψεις σε τέτοια πράγματα;
συμφωνα με την παραδοση, ο διαβολος ειναι απολυτος γνωστης του παρελθοντος και ο θεος του παρελθοντος, του παροντος και του μελλοντος.
ετσι λοιπον, εαν θελει ο διαβολος να σε πεισει για το μελλον σου, σου λεει ακριβως οτι χρειαζεσαι να μαθεις απο το παρελθον σου για να πεισθεις.
μακρυα και αλαργα απο αυτα τα ατομα. τα περισσοτερα ειναι ανακατεμενα με την μαυρη μαγεια........
------------------------
quote:
συμφωνα με την παραδοση, ο διαβολος ειναι απολυτος γνωστης του παρελθοντος και ο θεος του παρελθοντος, του παροντος και του μελλοντος.ετσι λοιπον, εαν θελει ο διαβολος να σε πεισει για το μελλον σου, σου λεει ακριβως οτι χρειαζεσαι να μαθεις απο το παρελθον σου για να πεισθεις.
Συγγνώμη, αλλά αν είναι έτσι, ο κανονικός Θεός πού είναι;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit"(Whom virtue unites, death will not separate)
ή τα παιδακια στις φαβελες.
ή τα παιδακια στις φιλιππινες που βγαινουν στην πορνεια απο τα 4 τους....
------------------------