ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟΣ... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟΣ... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/01/2006, 12:42:54
quote:
...ακόμα κι αυτό λοιπόν δεν αναφερόταν απο την Gretel σ'εσένα αλλά στον Τζώνυ, και το λέει ξεκάθαρα η έρμη...

MEA CULPA!
Παρανόησις λοιπόν! Για μια ακόμη φορά μίλησα σαν θερμόαιμη Κριός με τα κέρατα αντί με το μυαλό!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
PagwnaΜέλος
11/01/2006, 12:45:02
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ασχέτως βέβαια, πρέπει να καταλάβουμε οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ είναι κανείς υποχρεωμένος, ή ΟΦΕΙΛΕΙ να ζητήσει συγγνώμη, ακόμα κι όταν έχει σφάλλει απέναντι σε έναν άνθρωπο.
--------------------------------------------------------------------------------
Aν δεν κάνω λάθος ο Νόμος της Ανταπόδοσης μας επιβάλλει τρόπον τινά τη διόρθωση των λαθών μας αν δεν θέλουμε να επιβαρυνθεί το κάρμα μας...

Νομίζω το Κάρμα δεν 'καθαρίζει' με την συγγνώμη που θα πούμε, ούτε επιβαρύνεται βέβαια αντίστοιχα εάν δεν ζητήσουμε συγγνώμη. Εχει να κάνει με την μετάνοια για ό,τι έγινε, με την κατανόηση του λάθους ΣΕ ΒΑΘΟΣ και άλλα συναφή :)
Αλλωστε, συμφωνώ επίσης με αυτό που λές: "απο τότε που βγήκε η συγγνώμη χάλασε ο κόσμος". Αν το καλοσκεφτείς, και η ίδια η συγχώρεση μπορεί να δίνεται χωρίς να έχει ζητηθεί... έτσι δεν είναι... Για μένα και η συγγνώμη και η συγχώρεση θα έπρεπε να είναι εσωτερικές καταστάσεις ΜΟΝΟ κι όχι λόγια... Οταν εσωτερικά έχει κάτι αλλάξει έτσι κι αλλιώς, αλλάζει και η στάση του άλλου... Οι συγγνώμες και οι συγχωρέσεις είναι ΠΕΡΙΤΤΕΣ...
Συμφωνείς ή διαφωνείς?
Μην το πάρεις προσωπικά κι αυτό! Φιλολογική συζήτηση κάνουμε, μέσα απο την οποία κι εγώ μπορεί να μάθω κάτι παραπάνω, κι εσύ κι όλοι μας... Αναμένω εναγωνίως τις σκέψεις σου, και όποιου άλλου φίλου έχει σκεφτεί πάνω σ'αυτό το θέμα :))))
PagwnaΜέλος
11/01/2006, 12:47:23
quote:
MEA CULPA!
Παρανόησις λοιπόν! Για μια ακόμη φορά μίλησα σαν θερμόαιμη Κριός με τα κέρατα αντί με το μυαλό!

Αμ, πές το καμάρι μου οτι είσαι Κριός να βάλω κανάν θώρακα, να κρατήσω καμμιά ασπίδα, κάτι τέλος πάντων :))) Μουρλοί Κριοί...με βασανίζετε το αγνό και άγιο Παρθενάκι!!!! :p
katerinagnosisΜέλος
11/01/2006, 13:09:32
Αγαπητέ Jonnie
quote:
Κι εγώ μέσα στις αλλεργίες είμαι! Υπα΄ρχει ένα βότανο... εχθές το συζητάγαμε με την Κατερίνα, ειδικά για αλλεργίες. Επειδή δεν το θυμάμαι, θα την ρωτήσω και θα σου πούμε :)))) (τις υποβόσκουσες παρενέργειες του βοτάνου, που είναι η πλήρης και ασυνείδητη υποταγή στις μεθόδους υπνωτισμού της σχολης της Γνώσης, θα τις κρύψουμε καλά!) Μόλις το πάρεις θα γίνεις περδίκι ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ!!!!! :))))
= ΦΡΟΞΥΛΙΑ
(ναι ναι τις υποβοσκουσες παρενεργειες θα τις κρύψουμε!!!!!!!)

Και στα σοβαρά τώρα, το ότι εσύ ή κάποιοι άλλοι βγάζουν σπυριά με τις σχολές είναι σεβαστό. Το ότι εγώ ποτέ δεν προσπάθησα να διαφημίσω τίποτα όμως, πρώτα απ 'όλα γιατί δεν υπάρχει κέρδος και δεύτερον το μόνο που έκανα είναι να δώσω μια πληροφορία για νέο κύκλο διαλέξεων ΜΟΝΟ σαν πληροφορία. Τίποτα παραπάνω. Και μετά γιατί θα πρέπει να κρύψω αυτό που κάνω??? Αυτό δεν θα ήταν "πονηρό???" Ενοχλεί το ότι το λέω φανερά??? Δεν πειράζει, ας ενοχλεί. Αυτή είμαι, ξεκάθαρη και ειλικρινής και σε όποιον αρέσω...........

PagwnaΜέλος
11/01/2006, 15:12:59
Α, γειά σου βρε Κατερίνα!!! η Φροξυλιά!!! :)))
Βρε, την Φροξυλιά, να μην την θυμάμαι με τίποτα :)))))
11/01/2006, 17:32:06
quote:
Αρνείσαι Gretel οτι στείλαμε 'δωρεά' και 'ενίσχυση' προσφάτως στο εσωτέρικα? Θές να τα βγάλουμε όλα στην φόρα??? Θα πάμε στον Τριανταφυλλόπουλο, να ξεκαθαρίσει το τοπίο!

ΑΠΑΙΤΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΔΩΡΕΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΥΞΗΣΗ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
13/01/2006, 11:02:11
Καλημέρα στην παρέα!
Pagwna...
Ειναι φορες που η συγνωμη μπορει να αποκαταστησει "ζημιες" και μπορει να αποτελεσει καθαρση, βαλσαμο ή και τιμη σε εκεινον που εχει το θαρρος να την πει και να την εννοει.

Ειναι ομως και καποιες συγνωμες που ειναι τοσο "λιγες"μπροστα στο κακο που εγινε, που αποτελουν υβρη.

Ξερω να λεω συγνωμη και να το εννοω, ξερω ομως ταυτοχρονα πότε η συγνωμη δεν ειναι αρκετη και καλυτερα ειναι να μην την πεις, αλλα με καποιον αλλο τροπο να την εκφρασεις ισως.

Αυτός που ζητά τη συγνώμη δείχνει-δίνει το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του και λαμβάνει ΛΥΤΡΩΣΗ. Αυτός που δίνει τη συγχώρεση δείχνει-δίνει ΜΕΓΑΛΕΙΟ ψυχής και ΛΥΤΡΩΝΕΤΑΙ και αυτός. Κατά συνέπεια σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπητή μου δεν υπάρχει κάποιος που βρίσκεται σε θέση ισχύος και κάποιος που βρίσκεται σε δεινότερη. Αυτή η περίπτωση είναι μια περίπτωση δούναι και λαβείν όπου όλοι λαμβάνουν τα ίδια!! ΜΕΓΑΛΕΙΟ και ΛΥΤΡΩΣΗ.
Ετσι επέρχεται η ισορροπία…και γι'αυτό κατά συνέπεια οι συγνώμη και η συγχώρεση δεν είναι καθόλου περιττές!

Και μια περί αυτού ο λόγος... που είναι αυτή η ψυχή που χάθηκε?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
PagwnaΜέλος
13/01/2006, 12:10:51
Καταλαβαίνω πώς το λές Avallon, και έτσι θα συμφωνήσω... Δεν έχει νόημα να αναλύσω τί ακριβώς εννοώ, αλλά μόνο με ένα σημείο διαφωνώ και σ'αυτό θα σταθώ, γιατί τελικά μπορεί να αποτελεί και όπλο της αρνητικότητας (οπότε εντός θέματος είμαστε) :) :

quote:
Ειναι ομως και καποιες συγνωμες που ειναι τοσο "λιγες"μπροστα στο κακο που εγινε, που αποτελουν υβρη

Ποιό θεωρείς οτι είναι το μεγαλύτερο κακό το οποίο δεν μπορεί να συγχωρεθεί? Αυτό δεν εννοείς στην ουσία? Οτι υπάρχουν κάποια πράγματα ασυγχώρητα? Νομίζω το μεγαλείο είναι να συγχωρείς αυτά που για άλλους είναι συνήθως ασυγχώρητα, κι όχι απλά αυτά που μας θίγουν λίγο ή πολύ!
Πχ, η γιαγιά μου ήταν παρούσα όταν σκότωσε τον πατέρα της΄ο ξάδελφός της. Είχε σταθεί ανάμεσά τους και παρακάλαγε να μην τον σκοτώσει (για κτήματα...), και ήταν μικρό κοριτσάκι (8 ετών). Τελικά την βρήκαν πάνω απο το πτώμα του ώρες μετά να κλαίει ακόμα.
Ο φονιάς βγήκε πολλά χρόνια μετά απο την φυλακή και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει να ζητήσει συγγνώμη απο την γιαγιά μου, η οποία απλά τον αγκάλιασε. Η γιαγιά μου είχε παντρευτεί, είχε γεννήσει και την μάνα μου. Ο φονιάς πήγαινε στο σπίτι της για φαγητό, και κοιμόταν εκεί, και ζήτησε απο τον άντρα της να του βρεί μία δουλειά, γιατί κανείς δεν τον έπαιρνε λόγω ιστορικού! Εγινε μόνιμος σχεδόν στο σπίτι, μέχρι που ορθοπόδησε και έφυγε...
Οταν η μάνα μου της έλεγε (η οποία της γύριζε το άντερο που τον έβλεπε) "μα πώς μπορείς και τον ταϊζεις τον δολοφόνο, το τέρας?", η γιαγιά μου της απάνταγε "ε παιδάκι μου, αυτά είναι περασμένα. Ο Θεός θα τον κρίνει!!"
Οταν έμαθα αυτή την ιστορία αναθεώρησα ΟΛΕΣ μου τις απόψεις περί συγχώρεσης, συγγνώμης και μεγαλείου ψυχής... Φαντάζομαι τώρα, θα καταλάβεις πώς την αντιλαμβάνομαι εγώ :)
Εστω, απο την πλευρά μου δεν έχω να πώ κάτι άλλο γι'αυτό το θέμα.
Οσο για τον Trencavel, νομίζω δήλωσε πως δεν θα ξαναμπεί... Μακάρι να αλλάξει γνώμη! Είδωμεν...

Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...

TheChosenNoneΜέλος
13/01/2006, 14:24:10
quote:
Μια που εσύ άνοιξες το θέμα της συζήτησης για την αριστερή ατραπό μήπως τελικά έχεις και γνώση και άποψη, που τις περνάς πιο εύκολα στους πιτσιρικάδες που μας διαβάζουν με το πρόσχημα των αποριών?
Αυτά που λες θα μπορούσε κανείς να πεί ότι είναι ατόφια και πολύ καλά προμελετημένη προπαγάνδα υπέρ της αριστερής ατραπού!!!...
Δεν πιστεύω τελικά γι αυτό να άνοιξες αυτό το θέμα?
Δεν τολμώ να φανταστώ ότι άνοιξες το θέμα της αριστερής ατραπού, όχι για να μάθεις αυτά που πολύ καλά ήξερες, αλλά για να τα διαδώσεις με το πρόσχημα των αποριών σου σε πραγματικά ανυποψίαστους πιτσιρικάδες που μας διαβάζουν...

Mου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η ευκολία με την οποία χαρακτηρίζουμε τους συνομιλητές μας οπαδούς της Αριστερής Ατραπού.Θεωρώ ότι αυτό δεν αρμόζει όχι μοναχα σε φτασμένους εσωτεριστές αλλά ουτε και σε απλούς ανθρώπους.

Η προπαγάνδα Τrencavel είτε είναι καλή είτε είναι κακή παραμένει προπαγάνδα.Ετσι με την ίδια λογική που χαρακτήρισες το κειμενο που ακολουθεί προπαγάνδα Υπερ της Αριστερής Ατραπού,θα μπορούσε και κάποιος να σε κατηγορήσει το ιδιο για τον τρόπο που μας παραθέτεις πληροφορίες για την σχέση Αριστερης Χειρός και του σεξ(που κατά την ταπεινή μου αποψή είναι ατελής).Φαντάζομαι όμως όπως και μόνος σου δήλωσες ότι η πρόθεση σου είναι η προστασία των μελών από την Αριστερή Ατραπό.Είναι λοιπόν προτιμότερο να ακούμε τους άλλους και να μην χαρακτηρίζουμε με τόση ευκολία.

quote:
είναι αδιανόητο να πιστεύουμε ότι εκείνοι της "δεξιάς", δεν κατέχουν την "αριστερή".Η δεξια ατραπος ειναι ο δρομος του σκλαβου των συναισθηματων, που με μαθηματικη ακριβεια οδηγει στην απωλεια (Φυγη). Ειναι ο δρομος του "Πλανεμενου".
Η αριστερη ατραπος, ειναι ο δρομος του ανετοιμου αποκρυφιστη, του ιδιοτελη και ερασιτεχνη μαγου.
Η δεξια ατραπος, ειναι ο δρομος του ανετοιμου μυστικιστη, του ιδιοτελη και ερασιτεχνη θεουργου.
Και οι δυο δρομοι, εγκλωβιζουν τον φιλοδοξο οδοιπορο μεσα στο αιθερικο, μεσα στο φως των μυστηριων.
Ετσι νομιζω γινεται κατανοητο, γιατι ο δρομος που ακολουθουν οι θρησκειες, οδηγει σε τοσα εγκληματα (η δεξια ατραπος).
Η αριστερη ατραπος, ο δρομος του διανοητικου αποκρυφισμου που οδηγει στις ερμητικες τεχνες
Aυτό που εννοώ είναι ...να δοκιμάσουμε λίγο από Αριστερή Ατραπό για να δούμε αν μας "πάει"... Βλέπεις ... εδώ μέσα μιλάμε εκτός από την Δεξιά και για την Αριστερή Ατραπό...

Το κείμενο ετσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ μιλαει για υπερβαση των δύο μονοπατιων και όχι επιλογή του ενός,πράγμα που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Στο σημειο που λέει «να δοκιμάσουμε λίγο από Αριστερή Ατραπό για να δούμε αν μας "πάει»,θεωρώ ότι ο συγγραφέας του μηνυματος εφαρμόζει μια απλή λογική.Ο μύστης πρέπει να έχει συνειδηση και των δύο δρόμων,δηλαδη π.χ δεν μπορώ ποτε ουσιαστικά να αμυνθώ απέναντι σε μια ψυχική επιθεση αν δεν εχω επιτεθεί ποτέ σε καποιόν ώστε να γνωριζω τον τρόπο που γίνεται.Υπο αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι το μέλος Zandok εθεσε τον προβληματισμό της και όχι γιατι ανοικει στην Αριστερη ατραπό όπως λανθασμένα άφησες να αιωρείται.

Και μία ερώτηση προς όλους.
Γνωρίζει κανείς καποιο Μantram που και πως χρησιμοποιειται κατά την διαρκεια της συνουσίας και σκοπό εχει την απορροφηση της ελκτικής δυναμης του γυναικείου οργάνου ώστε να χρησιμοποιηθει με την βυρια για ενεργοποιηση της Κουνταλίνης;

Αν δεν γνωρίζει κανείς τότε,μην φοβάστε.Είναι σπάνιο να συναντήσετε κάποιον άνθρωπο που Κυριολεκτικά θα σας ρουφήξει σε σημείο που θα σας στείλει στο νοσοκομείο ή στην καλύτερη περίπτωση στο τρελοκομείο…

Ryche...
The Dark Side of the Force

PagwnaΜέλος
13/01/2006, 14:31:28
Βρε γουέλκαμ μπάκ!!! :)

Απορία έχω...πάλι και πάντα:

quote:
μύστης πρέπει να έχει συνειδηση και των δύο δρόμων,δηλαδη π.χ δεν μπορώ ποτε ουσιαστικά να αμυνθώ απέναντι σε μια ψυχική επιθεση αν δεν εχω επιτεθεί ποτέ σε καποιόν ώστε να γνωριζω τον τρόπο που γίνεται.

Υποθέτω οτι κατά λάθος το έγραψες έτσι... Αλλιώς λές οτι για να αμυνθείς απέναντι σε έναν δολοφόνο, και για να ξέρεις πότε κάποιος θέλει να σε σκοτώσει, πρέπει να έχεις περάσει απο την θέση του δολοφόνου??? Δεν μπορείς να καταλάβεις οτι όταν κάποιος κρατά μαχαίρι, γυαλίζει το μάτι του, και βγάζει ιαχές τρέχοντας προς τα σένα, κάτι δεν πάει καλά???? Πρέπει να έχεις δοκιμάσει πρώτα να φάς κανέναν?
Συμφωνώ βεβαίως οτι πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ πώς δρά κάποιος, και ποιές είναι οι 'ενδείξεις' αν θές για συγκεκριμένη δράση... αλλά ουδέποτε χρειάστηκε να κάνει κάποιος αυτό που θέλει να αποφύγει, ή αυτό που θέλει να αναγνωρίσει, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ να το αποφύγει ή να το αναγνωρίσει!!!!

Edited by - Pagwna on 13/01/2006 14:49:58