- "Η Atma ,ο σταυρος+ η μαχη με το δια !βοΛο"... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Υπάρχει κανείς από τους αναγνώστες, ώστε να έχει δει *(έστω και σαν όραμα) αυτό που κρατάει η Αγια με το χέρι? Όχι το σταυρό, το άλλο…
Δε θα σου απαντήσω θετικά ή αρνητικά στο ερώτημα...
Ένα θα σου πω: αν τον συναντήσεις, θα ευχόσουν να μην τον είχες "καλέσει" ποτέ!
Αν έχεις αισθανθεί το τί "τρέχει" πέραν του αισθητού σου πεδίου, έχεις μάθει και να "φυλάγεσαι" απ' τις κακοτοπιές. Αν όχι, καλύτερα να απολαμβάνεις την ασφάλεια που σου εξασφαλίζεται.
Πάντως με το αριστερό κρατά η Αγία το δεξί του...
ΑΤΜΑ, συνταξειδιώτισσα, κάνε παιγνίδι...μοιρά-ζεις...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Ένα θα σου πω: αν τον συναντήσεις, θα ευχόσουν να μην τον είχες "καλέσει" ποτέ!
Αν έχεις αισθανθεί το τί "τρέχει" πέραν του αισθητού σου πεδίου, έχεις μάθει και να "φυλάγεσαι" απ' τις κακοτοπιές. Αν όχι, καλύτερα να απολαμβάνεις την ασφάλεια που σου εξασφαλίζεται.
Φίλη και τελειωφητη καλογερικης
...ΖΑΝΤΟΚ.**Το γελιο
... τον διωχνει!
Έχεις βιώματα από πρώτο χέρι….η απλώς είναι κάτι που διάβασες στα βιβλία?
Ξέρεις…με ενδιαφέρει (σχετικά) η γνώση, στο ΤΙ ΕΚΑΝΕ…. η επικαλείται η ταδε ΑΓΙΑ….η ΑΓΙΟΣ...
Στο κάτω κάτω ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, θα έχει να κάνει πάντα με μένα και σένα….(τους ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ), έτσι δεν είναι?
Προς το παρόν σπρώχνω προς την κατανόηση της σκέψης και όχι να βάλω η βγάλω τα ΔΙΑΟΛΙΑ/ΔΑΙΜΟΝΙΑ….
Αν αυτά εξαρτώνται από την ΣΚΕΨΗ (ΜΑΣ)…και κατανοήσουμε σε βάθος τι είναι ΣΚΕΨΗ,….θα επιτρέπουμε η όχι την ύπαρξη τους κατά βούληση και αν δεν σου αρέσει αυτή η λεξη…κατά ΑΡΝΗΣΗ! Τουλάχιστον αυτό ακούγεται αρκετά λογικό!
Αν δεν κάνω ΣΚΕΨΕΙΣ
….ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ????
Αν πάλι είναι Ανεξάρτητα από τη σκέψη….είναι ανεξαρτητα και από την Προσευχή, μιας και η ίδια η ΠΡΟΣΕΥΧΗ είναι σκέψη….( σε κάτι ανώτερο…βαλε συναίσθημα και ότι θέλεις…άλλαξε και όσους ΑΛΑΧ, ΙΒΡΑΑΜ, ΑΓΙΟΥΣ και ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ θελεις…. σκέψη και εκεί)
η κάνω λάθος?
Οταν ακουω τον ΒΙΝΛΑΔΕΝ..να λέει πως είναι θέλημα του ΑΛΑΧ…και αυτός θα γίνει (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ) μια μέρα ένας προφήτης σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου…. θα προβληματιζόμουν πολύ για πολλά πιστεύω που έχουν οι Θρησκείες….τόσο για το ΘΕΟ…όσο και για το ΔΙΑΒΟΛΟ!
quote:
Φίλη και τελειωφητη καλογερικης...ΖΑΝΤΟΚ
Όταν πιο πάνω έγραψα για το τί κάναμε παιδιά κι ότι τώρα τα ξεχνάμε, έσπευσες να μου γράψεις ότι θυμάσαι.
Αυτό:
Εγώ απόφοιτη είμαι, τώρα αν εσύ γνωρίζεις κάτι παραπάνω...
...δεν το θυμάσαι;
Επίσης, μην προσπαθείς να εκμαιεύσεις απαντήσεις, τις οποίες προ-έγραψα ότι δε θα δώσω.
Ξέρω... τιμάς τ' όνομα του δασκάλου.
Ούτε αυτό:
Ε, λοιπόν, όταν γράφω από βιβλία βάζω πάντα εισαγωγικά.
...θυμάσαι;
Κάνε "κλικ" στην εικονίτσα... Η ΑΤΜΑ άφησε το μίτο...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Το παραμύθι των ανθρώπων πως υπάρχει?
Σίγουρα δεν 8α ή8ελα να τον δω αν όντως υπάρχει, τον έχω δει όμως μέσα στις πράξεις των ανθρώπων!!!
Ίσως ένα κομμάτι του εαυτού μας?
Στο δεξί της χέρι ο σταυρός και στο άλλο ο διάβολος...
Το δεξί και το αριστερό, ο σταυρός και ο διάβολος!
Ο σταυρός συμβολίζει την συγχώρεση και την θυσία
Ο διάβολος τι?
Σκέφτομαι, ανακαλύπτοντας πως δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι!
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Στα Κινέζικα αρχεία του Tao Te Ching το δεξί χέρι αντιστοιχεί με την αρχή της δράσης ενώ το αριστερό με τη σοφία ή τη μη δράση, στην Ινδία το αριστερό χέρι συνδέεται με την σεληνιακή επιθυμία και συναίσθημα, και το δεξί χέρι με την ηλιακή αρχή της δράσης.
Μία εξήγηση λοιπόν:
Να ενεργούμε με συγχώρεση και αυτοθυσία και όχι προσπαθώντας να διαβάλλουμε τους άλλους αλλοτροιώνοντας τους εαυτούς μας!
Και η ιστορία συνεχίζεται...
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Να μην ενεργούμε για τα πάθη μας μα με αγάπη και αυτοθυσία
Μία τρίτη!
Η κοσμική γνώση και σοφία είναι ένα μονοπάτι που αξίζει μόνο στα χέρια εκείνων που ενεργούν για το σύνολο και όλη την δημιουργία!
Η ενέργεια πρέπει να επιστρέφει!!
Ένας κύκλος που πρέπει να ολοκληρω8εί! να ολοκληρώνεται!!!
Η συνέχεια περιμένει....
Πάντα με φιλική διάθεση...
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Θα συνεχισουμε λαμβανοντας υποψιν το θεμα μας ...
ο "διαβολος" ισως... σε ακουσει...
-οπως πριν που συμφωνησε με τα "παραλειπομενα" σου...προς εμενα,αφου απο κατι τετοια ανοιγουν τα μετωπα για επιθεσεις...ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ-
..δεν πρεπει να λειτουργουμε με τα παθη μας....
αλλα με αυτοθυσια....
χμ...-"τα παθη "σου..επιπολαιε τοξοτη... -
"Η κοσμική γνώση και σοφία είναι ένα μονοπάτι που αξίζει μόνο στα χέρια εκείνων που ενεργούν για το σύνολο και όλη την δημιουργία!"
ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
....ΑΛΛΑ,ΠΕΣΜΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΑ!!(...ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΑ-ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ!- ΕΔΩ ΕΣΩ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΩΣΤΟΣΟ..ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ...ΩΣΤΕ..)
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΡΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ..ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΤΕ Ν'ΑΚΟΥΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ...ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ..ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...
ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ(Σ'ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΑ ΜΕ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ "ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ"!..ΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΦΙΔΙ!)Ν'ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΤΜΑ...
ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΤΟΤΕ ΑΔΑΗΣ ΠΟΥ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΙΣΜΕΝΑ...ΕΙΠΕ....
"ΘΑ ΠΡΕΠΕ;"
ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ..ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ....ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ....ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΞΕΡΟΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ....ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΤΠΟΚΡΙΣΙΑ....ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΩ /ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΚΑΡΜΑ ΜΟΥ...
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΘΩΩΝ...
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ....ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΩΣΩ "ΕΓΩ"!ΑΠΛΑ ...ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.-
ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΧΩ ΤΑΙΡΙ![]()
ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ "ΕΓΩ" ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΟΥ ...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ
Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ
Ο ΒΙΑΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ....
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΟΧΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΜΟΥ... ΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΝ ΜΝΗΣΗ ΟΤΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΓΡΑΦΕ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΡΑΤΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ (ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ )ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ...ΜΟΥ ΘΥΙΖΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΟΥ..
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ...
ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΣΕΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ...
ΑΡΑ
ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ,ΑΣ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ Η ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ..ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ...
ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ..ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΕΡΑ....
Ο ΜΟΡΦΕΑΣ...ΗΡΘΕ..ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΚΕΙ....ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...
-αν υποψιαστω οτι παλι φιλησα λαθος πριγκηπα....θα πεθανω....(!)οπως θα'λεγε ο γιωργος ως υιος της χηρας μητσου...-

...the soul of the rose...
Edited by - ΑΤΜΑ on 16/02/2004 02:07:30
clickableπρώτο φύλλο τρίπτυχου πίνακα Ιερώνυμου Bosch: "Ο Κήπος των Απολαύσεων"

Edited by - Zadok on 16/02/2004 03:24:50
quote:
ωραια!...με τα λιγα αυτα που εγραψες, στα δυο απο τα τρια ποστ... παραπεμπεις μαλλον σε αυτον που δεν καταλαβαινει....κι οχι στο θεμα μας..οπωσδηποτε ετσι;
Φίλη Άτμα τί εννοείς με τα παραπάνω?
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
Αν πάλι δεν είναι και τόσο σπουδαίο αν είναι ΜΕΣΑ η ΕΞΩ….μα τον προδιαθέτει πάντα η ΣΚΕΨΗ , (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ…ΑΥΤΗΝ)… τότε η ΑΤΜΑ έκανε πολύ καλά να ανοίξει τέτοιο θέμα, γιατί ίσως να έχουμε να πούμε πολλά….*(ίσως δεν χρειάζεται καν να τον κρατάμε από τα κέρατα….)
quote:
Να ενεργούμε με συγχώρεση και αυτοθυσία και όχι προσπαθώντας να διαβάλλουμε τους άλλους αλλοτροιώνοντας τους εαυτούς μας!

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Edited by - reptilesalonica on 16/02/2004 03:58:36