- ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ,ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΙΑΚΩΒΟΣ,ΠΑΙΣΙΟΣ,ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΝΤΑΠ ΝΤΑΠΑΝΤΟΥΜ ΓΚΑΝ ΓΚΟΥΝ ΜΠΑΜ ΝΤΑΠΑΝΤΟΥΜ ΤΣΙΚΙ ΤΣΙΚΙΚΑΝΩ ΣΑΝ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΣ
ΦΑΣΑΡΙΑ ΜΠΟΛΙΚΗ !!!
Ναι βρέ ΨΥΧΗ, αλλά έχεις δείξει ότι έχεις κάποιο επίπεδο. Και ας μην συμφωνώ πάντα με ότι γράφεις, τενεκές δεν είσαι.
quote:
ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΚΑ ΦΑΣΑΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ???
Εντάξει. Με έπιασες, που λένε. Αλλά η κα. Λούκα είναι εφετζού. Ίσως και αγ@μητη.
Εσύ χρειάζεσαι να είσαι του ίδιου επιπέδου με αυτήν την καραγκιόζω ;;;
Admin, σε περίπτωση υποβολής μηνύσεως, ευχαρίστως να σου δώσω ΟΛΑ τα προσωπικά μου στοιχεία. Τέτοιο γλέντι δεν θέλω να το χάσω με τίποτα !!!
quote:
... Και αυτό γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο Άγιο Όρος ποτέ δεν πρόκειται να σου πουν 'Κάνε αυτό' ή 'Θα σου συμβεί αυτό'. Πάντα επιλέγουν έναν πλάγιο τρόπο με αγάπη και ηρεμία, και κουβέντες που πολλές φορές δεν 'στέκουν' ας πούμε, όμως όταν τις ξανασκέφτεσαι καταλαβαίνεις γιατί τις λένε.
πάρα πολύ σωστό και πολύ σοφό αυτό !
Και εγώ πολλές φορές συγχίζομαι και διαολοστέλνω οδηγούς ταξί, ή τον athana..
και μετά από λίγο που το ξανασκέφτομαι λέω οτι δεν είναι σωστό και σίγουρα υπάρχει άλλος τρόπος να λύνει κανείς φραστικά τις διαφορές του.
Μάλλν πίνω πολλούς καφέδες.
Vril
Απολαύστε το, διότι σκέφτομαι οτι δεν θα ξαναμιλήσω έτσι.
ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΤΛ
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΚΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.....
ΑΝΟΙΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ TOPIC ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΟΡΦΩΝ
Η΄
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ -- ΕΘΝΙΚΩΝ
ΓΙΑΤΙ ΑΠΌΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΙΝΕΙΣ
ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ-ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...........ΦΙΛΙΚΑ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
quote:
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΟΥ΄?
ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΤΛ
Όντως ο Παίσιος είχε πει σε επισκέπτες του από την Κύπρο που είχαν πάει να τον δουν, ότι σύντομα η Τουρκία θα διαμελιστεί και ότι οι Κούρδοι όπως και οι Αρμένιοι θα κάνουν κράτος.
Αλλά να μη τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς.
Διότι ο Χριστός είχε πει ότι θα αναφανούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες.
Τον Παισιο δεν τον ξέρω για να πω τι άνθρωπος είναι.
Το μόνο που ξέρω γι’ αυτόν είναι ότι έχω διαβάσει από ένα βιβλίο ενός παπα που περιγράφει την ζωή του και παραθέτει τα λεγόμενά του, προφητείες του κλπ.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου, αλλά ούτε και να δυσφημίσω τον Παίσιο.
Γενικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις η επιφυλακτικότητα δεν είναι κακό.
Αυτό το λέω γιατί μέσα στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Παισίος διηγήθηκε κάποια στιγμή σε πιστούς (αν θυμάμαι καλά) ότι αναμετρήθηκε με κάποιον που έκανε ¨μαγικά¨.
Αυτός λοιπόν προκάλεσε τον Παίσιο και επέδειξε τις ικανότητές του σπάζοντας μια πέτρα με την δύναμη της ψυχής.
Τότε ο Παίσιος του δίνει μια πιο μεγάλη πέτρα όπου την σπάει και αυτήν χωρίς υποτίθεται να την ακουμπήσει.
Ξέχασα να πω ότι αυτός δεν είχε καμιά σχέση με την εκκλησία.
Τέλος ο Παίσιος του δίνει μια ακόμη μεγαλύτερη πέτρα και του λέει να την σπάσει.
Αυτός προσπάθησε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε.
Τότε ανέλαβε δράση ο Παίσιος.
Συγκέντρωσε όλες τις δυνάμεις του και έκανε την πέτρα χίλια κομμάτια.
Δε ξέρω πως σου φάνηκε αλλά θα ήθελα την άποψή σου εδώ.
Εμένα μου κάνει εντύπωση η επίδειξη με έναν τέτοιον τρόπο κάποιων δυνάμεων από Αγίους όπως ο Παίσιος.
Επίσης εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ο παπα Τσάκαλος τον είχε αποκαλέσει ούτε λίγο ούτε πολύ απατεώνα.
Κατά τα άλλα το βιβλίο είναι πολύ καλό, σε ηρεμεί, σε χαλαρώνει αφάνταστα, νοιώθεις μια ευτυχία όταν το διαβάζεις και μαθαίνεις αρκετά πράματα για την ζωή και όχι μόνο.
Η γενική εικόνα που αποκομίζεις για τον Παίσιο είναι πολύ θετική.
Αλλά αυτό το κομμάτι με προβληματίζει.
Πάνω σ΄ αυτό το θέμα θα με ενδιέφερε πολύ η άποψη του Απολλύων ο οποίος έχει γνωρίσει από κοντά τέτοιους γέροντες.
Επίσης θα ήθελα να μου πεις φίλε Απολλύων πως είναι δυνατόν κάποιος να ξέρει τα πάντα για σένα.
Αυτό εσύ το δέχεσαι;
Το θεωρείς σωστό κάποιος να ξέρει τα προσωπικά σου δεδομένα;;;
Να σε σκανάρει σαν προσωπικότητα και να γνωρίζει τα πάντα για την ψυχή σου;;;
Δεν σε άγχωνε αυτήν η ιδέα, όσο βρισκόσουν εκεί με τους γέροντες;
Επίσης αν μπορείς περίγραψέ μας με περισσότερες λεπτομέρειες τα όσα είδες και βίωσες εκεί με τους γέροντες.
Αυτό με το μύρο τι ήταν;
Σαν αυτά τα θαυματουργά βαμβάκια που παίρνουμε από κάποια εκκλησία –μοναστήρι και μυρίσουν για πάντα χωρίς να χάνουν καθόλου το άρωμά τους;
Πριν μερικούς μήνες μου έδωσαν και μένα ένα τέτοιο (δεν θυμάμαι από πιο μέρος το πήραν) και δεν έχει χάσει καθόλου το αρχικό του άρωμα.
Αλλά εντάξει δεν μπορώ να πω ότι η ευωδιά του δεν ανήκει σ’ αυτόν τον κόσμο.
Μυρίζει όπως το μύρο.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ.ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΙΑ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ.
ΙΣΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ.
quote:
ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΤΟ 1992 ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΝΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ.
Και ο δήθεν ερευνητής και συγγραφέας Φουράκης είχε πει ότι είδε έναν άλλον ερευνητή αυτού του είδους ονόματι Αξιώτη (αποθανών) να αιωρείται.
Εγώ συμφωνώ με τον tpt .
ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΑΓΙΟΥΣ,ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ.
ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΙ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΦΙΛΕ manatov, ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕ ΕΞΗΣ...