ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

manos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
05/07/2003, 15:27:21
:))εγω ευχαρηστω,ξερεις ο μοναδικος φοβος που ειχα ηταν οτι δεν θα εβρισκα φιλους να μοιραστω τις σκεψεις μου και να ακουν με υπομονη τα οσα εχω να πω:)).
αυτοι που πρεπει να φοβουνται και να ανησυχουν δεν ειμαστε εμεις,αυτο το φως που ονομαζεται ελλαδα,υπαρχει παντου,καποιοι ηρθαν με σκοπο να το σβησουν,ισως εχουν τροπους,ισως εχουν ιδεες,ισως εχουν δυναμεις να το προσπαθησουν(δεν τους υποτιμω),δεν εχουν ομως το σημαντικοτερο,δεν εχουν φως.
προσπαθουν με ανηθικους και αλλους τροπους να επιβαλλουν την ισχυ τους,σε ολα τα επιπεδα,αφου δεν εχουν να δειξουν και να προσφερουν στην ανθρωποτητα οσα προσεφερε και συνεχιζει (σε οποιο βαθμο μπορει)να προσφερει η ελλαδα.
συμφωνω απολυτα μαζι σου οσον αφορα το οτι πρεπει να μελεταμε,να ψαχνουμε,ομως ολες αυτες οι γνωσεις , η ιστορια,η ψυχη μας ως ελληνες,βρισκονται ηδη μεσα μας,απλα οι καταλληλες συνθηκες και τα ερεθισματα που δημιουργουνται σε δυσκολους καιρους ,τα αφυπνιζουν,τα βγαζουν στην επιφανεια,το πιστευω,δεν λεω πως θελω να το πιστευω η πως νομιζω οτι το πιστευω,απλα το πιστευω.:))
δεν θελω να φανει πως ειμαι απολυτος,η οτιδηποτε αλλο,απλα ειναι δυσκολα τα χρονια που διανυουμε και ως χωρα και ως ανθρωποι και ειναι μια στιγμη δοκιμασιας θεωρω ,θελω να μεινουμε ορθιοι,εστω και αν μεινουμε μονοι (τοσοι λιγοι)εναντια σε τοσους και τοσα πολλα:))
και παλι σε ευχαρηστω ,ελπιζω τα υπολοιπα παιδια να ειναι και να περνουν καλα,τα λεμε φιλε μου

LoucasΜέλος
05/07/2003, 20:52:58
ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ.ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΙΟΛΑΣ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.
ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ.
Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

05/07/2003, 23:18:08
Ας κάνουμε λοιπόν ένα βήμα ακόμα στην κουβέντα μας και ας πάμε λίγο παρακάτω .

Ξέρουμε ότι ο Ελληνισμός είχε ( και κατά τη γνώμη μου έχει ακόμα ) το ίδιον της αφομοίωσης .
Δηλαδή ο τρόπος ζωής μας και παράλληλα και ο τρόπος σκέψης μας αφομοιώνονται από κάποιον που θα έρθει να ζήσει εδώ , από κάποιον που θα μελετήσει βαθιά τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων .
Αυτό λοιπόν είναι ένα στοιχείο που μας επέτρεψε να κρατήσουμε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας την Ελληνικότητα μας .
Βεβαίως έμειναν και πολλά κατάλοιπα , τα οποία όμως με την πάροδο των χρόνων και με την ολοένα και μεγαλύτερη στροφή προς τις πραγματικές μας ρίζες μειώνονται .

Εκεί λοιπόν ανάγετε και η πεποίθηση μου ότι σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για μια πραγματική αναγέννηση .

Πόσο αφομοίωσε ο Χριστιανισμός την Ιουδαϊκή φιλοσοφία και κατά πόσο ο Ελληνισμός εμπεριέχετε στην φιλοσοφία της ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ;
Μήπως αν το ψάξουμε καλά δούμε τεράστιες διαφορές με την Ιουδαϊκή φιλοσοφία και μεγάλες ομοιότητες με την Ελληνική ;

Δε μου αρέσει να συγκρίνω δόγματα και θρησκείες απλά γιατί ο καθένας έχει το δικό του και δικαιούται να το έχει , απλά θεωρώ πως η νοοτροπία του Έλληνα απέναντι στο Θείο είναι μοναδική .

Μη ξεχνάμε πως πριν τους Θεούς του Ολύμπου οι Έλληνες λάτρευαν άλλους Θεούς – Θεές .
Ξεχάσαμε την λατρεία της Σελήνης ;
Ξεχάσαμε τις μαινάδες ;

ΟΧΙ δε ξεχνάμε απλά πάντα κρίνουμε , σκεφτόμαστε , συνδιαλεγόμαστε , προχωράμε .
Αυτό είναι το προνόμιο του Έλληνα ακόμα και μέσα στην αντιπαράθεση του θα φιλοσοφήσει και θα δημιουργήσει , κάτι ξέρει και αυτός ο Ήλιος που τόσο απλόχερα μας χαρίζει το ΦΩΣ του .

Ο κακός λύκος

LoucasΜέλος
06/07/2003, 10:17:22
ΦΙΛΕ ΚΑΚΑΕ ΛΥΚΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.
ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΤΙΝΩ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

06/07/2003, 10:48:16
καλημερα:)))φτασαμε στο σημειο πλεον να εχουμε φτασει να ειμαστε στο ιδιο μηκος κυματος.ναι εχουμε διανυσει ενα πολυ μεγαλο διαστημα ,μα επιτελους εχουμε φτασει να νοιωθουμε και να ειμαστε δυνατοι,αυτη ειναι η απαντηση μας σε ολους οσους θελουν να μας βλεπουν και να μας αισθανονται αδυναμους,χωρις θεληση και κουραγιο ελληνες.
ολουσ αυτους τους αιωνες που υπαρχει ο ελληνισμος και η ελλαδα,εχoυμε διαπιστωσει πως ενας ανθρωπος εφτανε για να την υψωνει καθε φορα στην κορυφη του ολυμπου,εχω την βεβαιοτητα ,την πιστη και την πεποιθηση πως θα βρεθει ξανα ο ενας ,ο οποιος θα υψωσει την ελλαδα και θα την φερει ξανα εκει που δικαιωματικα και φυσιολογικα ανηκει.:))))
ο φιλος σας μανος:))))))))))))))))

LoucasΜέλος
06/07/2003, 11:06:19
ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ???

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ??
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ.
ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ(Η ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ)ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΨΩΘΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ.ΕΝΑΝ ΘΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ.

Edited by - Loucas on 06/07/2003 14:35:47

06/07/2003, 14:28:33
quote:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΔΕΒ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

Αυτό ακριβώς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο κακός λύκος

LoucasΜέλος
06/07/2003, 14:42:55
ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ,

ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ, ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ.

ΕΙΘΕ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.
ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΘΑΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.
ΓΙΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΙΟΥΜΑΣΤΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ.....................................

Edited by - Loucas on 06/07/2003 14:43:58

ΕΝ.ΚΙΝέο Μέλος
06/07/2003, 16:09:13

Καλησπέρα φίλοι,

Εγώ μια μόνο παρατήρηση θέλω να κάνω σχετικά με το ενδιαφέρον αυτό τόπικ.

Πολλές θρησκείες (σύμφωνα με τα γραφόμενά σας) πράγματι-φανερά ή κρυφά- πολεμούν τον Ελληνισμό και τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και προσπαθούν να τον μειώσουν ή να τον αντικαταστήσουν.
Συμφωνώ και εγώ, σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Όλες οι προσπάθειες τους όμως -a priori- καταλήγουν στο κενό διότι, όλες οι θρησκείες που εναντιώνονται στον Ελληνισμό, έχουν πάμπολλα Ελληνικά χαρακτηριστικά και στοιχεία.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτοαναιρούνται και να καταρέουν τα επιχειρήματα τους σαν χάρτινοι πύργοι.

Είναι ιστορία της πλάκας και για γιαούρτωμα, αυτός που θα προσπαθήσει να "πουλήσει" την -οποιαδήποτε- θρησκεία του σαν "ανώτερο" και καλύτερο προϊόν από τον Ελληνισμό, ακόμα και αν την τυλίξει με την ακριβότερη και πιο καλαίσθητη συσκευασία.

Αυτά τα λίγα και......καλή μέρα να έχετε.......

06/07/2003, 19:00:38
καλησπερα:)μου αρεσουν αυτα που λετε,ναι και εγω το πιστευω πως κατι εχει ξεκινησει,η δυναμη και η ενοτητα μας ως ελληνες ,θα σταθει εμποδιο σε ολους εκεινους που πανε να τα ισοπεδωσουν ολα:))))μακαρι να γινει κατι και να ενωθουμε για τον κοινο σκοπο ολοι μας οι ελληνες,ασχετα με το αν πιστευουμε στο 12θεο η στην τριαδα.

LoucasΜέλος
07/07/2003, 00:35:04
ΦΙΛΕ ΕΝ.ΚΙ

ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ.ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ.
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΙΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΣΑΙ.ΕΠΙΔΙΩΚΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΕΝΑ <<ΚΑΛΟΓΥΜΑΣΜΕΝΟ>>ΜΥΑΛΟ.
Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΕΣ <<ΜΕΓΑΛΕΣ>>ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΝΕΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.
ΕΧΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΕΚΛΕΚΤΟΙ(ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ).

ΠΑΛΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ.
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΩΣ ΕΔΩ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

ΕΝ.ΚΙΝέο Μέλος
07/07/2003, 01:23:01

Φίλε Loucas (χαιρετίσματα στο χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στη θάλασσα),

συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λες, αν και έχω μερικές ενστάσεις.

Κατ'αρχήν, θα ήταν μέγα λάθος από οποιονδήποτε Έλληνα να τραβήξει ένα πελώριο Χ και να σβήσει τα θετικά της ορθόδοξης εκκλησίας στον Ελλαδικό χώρο.
(Δεν αναφέρομαι καθόλου στα αρνητικά στοιχεία, το έχουν κάνει άλλοι πιο κατάλληλοι από μένα-θα καταντήσω κουραστικός).

Καλώς ή κακώς η ορθόδοξη εκκλησία προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο σε σκοτεινούς καιρούς και κράτησε ψηλά την σημαία του Ελληνισμού.
Γι'αυτό και άλλωστε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπατριώτες μας εκτιμούν το έργο της εκκλησίας.
Δεν τους κρίνω ούτε τους κακίζω, έχουν την ανάγκη, ντε και καλά να πιστέψουν κάπου, σε κάτι, για να τους γεμίζει.
Και βρήκαν στέγη στην ορθόδοξη εκκλησία των πατεράδων και των παππούδων τους. Μην τους κρίνουμε υπερβολικά, θα ήταν άδικο για εμας πρώτα, αλλά και γι'αυτούς.

Εγώ - καλώς ή κακώς πάλι - δεν πιστεύω στον Εβραιοχριστιανισμό, διανθισμένο έστω με πάμπολλα Ελληνικά στοιχεία, ελέω Βυζαντίου.

Εγώ αναζητώ την αλήθεια.....
Αναζητώ (έστω με τις φτωχές μου ακόμα γνώσεις) από τί υλικό ήταν καμωμένος ο Έλληνας.....
Αναζητώ το μονοπάτι της αρετής και προσπαθώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου να το επιλέξει από αυτό της κακίας.......
Αναζητώ το Θάρρος του Λεωνίδα, τη Σοφία του Σωκράτη, τη Θέληση του Μ.Αλέξανδρου, το Δράμα του Αχιλλέα.....

Το Πύρ της Κόλασης δεν το φοβάμαι, ούτε το Κτήνος της Αποκάλυψης.......τα βλέπω κάθε μέρα... Live from CNN........!!!

Αυτά τα λίγα για σήμερα....

Καλή μέρα να έχετε........

07/07/2003, 04:56:18
καλημερα :)))))εχουμε βασεις και γερα θεμελια,εχουμε δυναμη ανεξαντλητη,εχουμε γεννηθει σε εναν τοπο που σφιζει απο πνευμα,φως και ψυχη,ολα αυτα εχουν δωθει απλοχερα σε ολοκληρο τον κοσμο απο τους προγονους μας,εμεις ειμαστε μερος και συνεχεια :))ο φοβος ειναι για εκεινους που προσπαθουν να κρατησουν κρυμενα στα υπογεια τους εκεινα που γλυτωσαν απο την βιβλιοθηκη της αλεξανδρειας,τους παπυρους που πηραν απο τις πυραμιδες.ολοι εχουμε υπομονη ,ολοι κρυβουμε αρετες μεσα μας:)
γεια σας φιλοι μου για την ωρα,να προσεχετε τους εαυτους σας.

LoucasΜέλος
07/07/2003, 08:36:38
ΦΙΛΕ ΕΝ-ΚΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΑΛΛΑ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ.
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΥΦΛΑ.

ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.

hrismigΜέλος
07/07/2003, 10:36:34
quote:

Εγώ - καλώς ή κακώς πάλι - δεν πιστεύω στον Εβραιοχριστιανισμό, διανθισμένο έστω με πάμπολλα Ελληνικά στοιχεία, ελέω Βυζαντίου.

quote:
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΥΦΛΑ.

Βρέ.... κρατήστε και μία "πισινή"!
Ξέρετε ο Πλάτωνας έλεγε ότι ποτέ δεν μπορεί να βοηθηθεί κάποιος εάν η ΓΝΩΣΗ προηγείται της ΑΓΑΠΗΣ. Αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίζουν. Εδώ μέσα υπάρχουν κάποια λίγα άτομα οι οποίοι ΔΕΝ είναι αναζητητές διότι γνωρίζουν πολλά πράγματα μέσω των βιβλίων και δεν έχουν εξασκήσει την ΑΓΑΠΗ για να μπορέσουν να προχωρήσουν και πνευματικά. ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ!!! (ΟΥΕ!)
Το αποτέλεσμα είναι να κάνουν κακό σε ανθρώπους σαν και εσάς που είστε αναζητητές...
Ξέρετε πως θα τους γνωρίσετε;
Είναι αυτοί που λένε ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ συνδέεται με τη φιλοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας. Αυτοί που κάπως το φέρνουν να εμφανίζεται ο Χριστιανισμός σαν Εβραϊκή σύλληψη. Έρχονται λοιπόν εδώ στο site να σας "διδάξουν" αυτά που μπορείτε να βρείτε μόνοι σας με καλή προαίρεση. Αλλά βλέπεις εμείς οι αδύναμοι άνθρωποι είμαστε Θωμάδες. Αν δεν πιάσουμε δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι έξω από τις πεπερασμένες αισθήσεις μας. Ακούμε λοιπόν αυτούς που δεν έχουν αγάπη και γινόμαστε πολέμιοι των ταπεινών επειδή νομίζουμε ότι έχουμε γνώση.
Τη τύφλα μας έχουμε.
Πριν από τα "συμπεράσματα" που θα μπορούσατε να έχετε κάντε το εξής απλό.
Πρώτα απ' όλα δες τε ποιοί θα "τσιμπίσουν".
Στη συνέχεια πάρτε τους λόγους της Καινής Διαθήκης (όχι της Παλαιάς, μη ζητήσετε να το σχολιάσω ακόμη) και προσπαθείστε να βρείτε μία αντιδιαστολή με τα των σοφών της αρχαιότητας.
Τέλος ζητήστε με την καρδιά σας (όχι με το μυαλό) από τον άγνωστο για εσάς Θεό (μήν ορίσετε "πεδίο", μην Τον ονομάσετε κάπως) να σας δείξει με κάποιο τρόπο την παρουσία Του. Παρατηρήστε τι θα συμβεί γύρω σας. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΚΑΛΑ! Θα εκπλαγήτε!
Μετά...εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε. Μη βιαστήτε να απαντήσετε ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ...απλά κάντε το!
Πάντα φίλος σας.

07/07/2003, 13:28:14
καλημερα φιλοι μου:)))εισαστε καλα?,
lucas,με τον τροπο μου ανεφερα αυτα που λες,ο τοπος μας,η ελλαδα ειναι μια ανεξαντλητη πηγη, (και θα ειναι για πολλους αιωνες ακομη),που τροφοδοτουσε και τροφοδοτει με καθε ειδους ενεργεια,ολους εμας που διψαμε για γνωση,αγαπη,για εσωτερικη και πνευματικη διαυγεια και ολα οσα μπορουμε και θελουμε να δεχτουμε:)))ναι ισως να μην χρησιμοποιησα τον ορο ενεργειακος χωρος,ομως αυτο εννοουσα και σε ευχαρηστω που εδωσες τον πιο σαφη ορο:)))
hrismig,δεν θα δωσουμε εξηγησεις σε κανενα,αυτοι που θελουν να πιστευουν πως η χριστιανικη θρησκεια ειναι καθαρα εβραικη ,πλεον τους αφηνουμε πισω,εμεις προχωραμε ,δεν θα βαλω σε δοκιμασια τον θεο,προσωπικα με εχει βοηθησει και με βοηθαει με τον τροπο του,(δεν θα δωσω λεπτομερειες για να μην γινω κουραστικος),σημασια εχει το οτι ειμαστε εδω,το οτι ειμαστε ελληνες,το οτι ζουμε στην ομορφοτερη απο ολες τις αποψεις χωρα και αυτο που μενει ειναι να προσπαθησουμε να ειμαστε μερος της και να μην την εγκαταλειψουμε ουτε στιγμη ,γιατι μασ χρειαζεται,οπως την χρειαζομαστε,με σεβασμο και εκτιμηση ο φιλος σας μανος.να ειστε παντα καλα:)))))

07/07/2003, 14:07:21
Μετά από τόσες σελίδες μόνο τώρα νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να εμβαθύνουμε στο θέμα...

Η συζήτηση έχει πάρει πολύ όμορφη τροπή... συνεχίστε φίλοι μου... είμαι εδώ και σας "ακούω"

"Τάδε έφη Avallon"
LoucasΜέλος
07/07/2003, 16:28:25
Ο ΑΓΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΩΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΜ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ.
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΣΥΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ.ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΜΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ ΘΑ ΚΑΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΥΤΟ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ.

ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ,ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΛΗΠΩΝ ΤΗΣ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΛΟΙΠΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΤΟΙΜΕΣ.

Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ.
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

LoucasΜέλος
07/07/2003, 16:30:45
ΦΙΛΗ ΑΒΑΛΛΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΕΑΝ ΜΗΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

07/07/2003, 19:31:29
η ομορφη παρεα μας ανανεωνεται,καλως ηρθες avalon:))))
λουκα, ας κρατησουμε τα θετικα και ας κανουμε τις επιλογες μας,δυστηχως την εκκλησια,γενικα την εκκλησια ,οπως και αλλους χωρους,εχουν αναλαβει λαθος ατομα.δεν ξερω και δεν μπορω να γνωριζω αν συντομα θα αλλαξει αυτο,ευτηχως ειμαστε σε θεση να μπορουμε να διακρινουμε μερικες απο τις "πονηριες"(ειμαι επιεικης με την εκφραση:)))) τους και να μην πεφτουμε στις παγιδες τους.
ειμαστε ωριμοι πλεον ,ξερουμε τι θελουμε και μπορουμε να το πετυχουμε κρατωντας τα θετικα στοιχεια,οπως αγαπη,σεβασμος,κατανοηση,και πολλα ακομη,ολα αυτα τα "επιασαν" στο μυαλο τους οι προγονοι μας,τα επεξεργαστηκαν,τα αφομοιωσαν και τα προσφεραν σε εμας και σε ολον τον κοσμο.καποιοι προσπαθησαν και εκμεταλευτηκαν με τον χειροτερο τροπο ολους τους ορους και τις εννοιες τις εκοψαν και τις εραψαν συμφωνα με τα συμφεροντα τους(χιλιαστες,παπικοι και ενα σωρο αλλοι ,οι οποιοι ποτε δεν θα ηταν σε θεση οσο αιωνοβιοι και αν ηταν να επεξεργαστουν και να γνωρισουν το μεγαλειο του ελληνικου νου και πνευματος.
ολοι αυτοι κανουν την δουλεια τους ,που ειναι να κρατουν τον ανθρωπο υποταγμενο και οχι ελευθερο στις κρισεις του,στις επιθυμιες του,στις σκεψεις του(γιατι και οι ιδιοι δεν ειναι ελευθεροι),το ζητημα ειναι εμεις τι κανουμε και μεμονομενα και ολοι μαζι.με απεραντο σεβασμο ,ο φιλος σας μανος