ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα - Μύθος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα - Μύθος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

hel-lin31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AIONΜέλος
24/09/2003, 11:23:18
Εχεις δίκιο σε αυτό που λές.
Θα ψάξω να βρώ εγώ το κείμενο αλλά γμτ μπαίνω απο τη δουλειά.
Μήπως το έχει εύκαιρο κανας Πλωτίνος ?

24/09/2003, 11:48:55
Ακουσα το όνομα μου..? Αιον είναι μεγάλο το κείμενο ας με συγχωρέσετε λοιπόν αλλά ιδου:

Το κείμενο διαγράφηκε.το μέλος Ενας υποδεικνύει ιστοσελίδα με το κείμενο.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 24/09/2003 22:37:42

24/09/2003, 11:50:51
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ:
quote:
Αν βρισκόταν λοιπόν κανένας τρόπος, ώστε να συγκροτηθεί κράτος ή σώμα στρατιωτικό μόνο από εραστές και ερώμενους, δεν είναι δυνατό να είχαν καλύτερο τρόπο διακυβερνήσεως της χώρας τους, παρά με το ν' απέχουν από κάθε χυδαίο και να καλλιεργούν μεταξύ τους την άμιλλα.

Ποιός γνωρίζει τον ορισμό στην αρχαία Ελλάδα των λέξεων ΕΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΜΕΝΟΣ..?

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 24/09/2003 22:35:03

AIONΜέλος
24/09/2003, 11:55:11
το αρχαίο βρε Πλωτίνε... μετάφραση έχω και γώ.
Το αρχαίο να δούμε, γιατι με τη μετάφραση κάποιος θα πεί "και απο που και ως που το μεταφράζεις έτσι ?"
Ας ανεβάσουμε κομμάτια του αρχαίου και ας ψαχτούμε με όσα ξέρουμε στα επίμαχα σημεία!!!!

24/09/2003, 12:16:17
Γεια σου φιλε Πλωτινε!

Γιατί η σοφία ανήκει φυσικά στα ωραιότερα πράγματα. Ο Έρως είναι έρως προς το ωραίο. Κατ' ανάγκην άρα ο Έρως είναι φιλόσοφος, και σαν φιλόσοφος που είναι, βρίσκεται μεταξύ της σοφίας και της μωρίας. Οφείλεται δε και τούτο στην καταγωγή του. Επειδή είναι από πατέρα μεν σοφό και πολυμήχανο, από μητέρα δε αμήχανο και όχι σοφή. Αυτή λοιπόν είναι, αγαπητέ Σωκράτη, η φύση του δαίμονος. Αυτό δε που συ εξέλαβες σαν Έρωτα - δεν είναι διόλου παράξενο αυτό που σου συνέβη. Εξέλαβες, υποθέτω (και το συμπεραίνω απ' όσα λες), το αντικείμενο του έρωτος ως Έρωτα, όχι το υποκείμενο. Έτσι λοιπόν, νομίζω, αντίκρυζες τον Έρωτα σαν κάτι πανέμορφο. Γιατί όντως το αντικείμενο του έρωτα είναι ωραίο, τρυφερό, τέλειο, αξιομακάριστο. Το υποκείμενο όμως του έρωτα έχει διαφορετική εμφάνιση, όπως εγώ σου την περιέγραψα".

24/09/2003, 12:17:33
Ουπς..Δύσκολα μου βάζεις ΑΙΟΝ. Ισως να το βρώ και να το παραθέσω.Μιας και όπως φαίνεται ήταν άσκοπη η καταχρηση του χώρου με το μεγάλο αυτό κείμενο παρακαλώ όποια μέλη ενδιαφέρονται να το "κατεβάσουν" για να το διαγράψω ώστε να μην καταλαμβάνει πολύτιμο χωρο.

24/09/2003, 12:20:58
Σβησε τιποτα αλλο βρε....

Εκει... προς τα κατω!!!

24/09/2003, 16:32:23
Πιο χαμηλά πιο χαμηλα....Εμένα μου αρέσουν οι χαμηλές πτήσεις...

Καλέ μου φίλε Πλάτωνα όπως γνωρίζεις όποιος έχει κατανοήσει την ενέργεια του ΕΡΩΤΑ σε συμπαντικό επίπεδο έχει πλησιάσει στην κατανόηση της κοσμογέννησης...
Αλλά το θέμα μας αφορά τον μικρόκοσμο και τον άνθρωπο...Γιαυτό επιμένω

quote:

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ:

Αν βρισκόταν λοιπόν κανένας τρόπος, ώστε να συγκροτηθεί κράτος ή σώμα στρατιωτικό μόνο από εραστές και ερώμενους, δεν είναι δυνατό να είχαν καλύτερο τρόπο διακυβερνήσεως της χώρας τους, παρά με το ν' απέχουν από κάθε χυδαίο και να καλλιεργούν μεταξύ τους την άμιλλα.

Ποιός γνωρίζει τον ορισμό στην αρχαία Ελλάδα των λέξεων ΕΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΜΕΝΟΣ..?

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 24/09/2003 16:34:44

24/09/2003, 17:12:15
quote:
Πιο χαμηλά πιο χαμηλα....Εμένα μου αρέσουν οι χαμηλές πτήσεις...

Axm!!!

Μα Πλωτίνε…εννοούσα να σβήσεις τίποτα άλλο άσχετο, και όχι το κείμενο του παππού μας…

Για τις πτήσεις…ουδείς λόγος! Είμαι πιλότος από μικρας ηλικίας….. Και εξακολουθώ!!!!
Φυσικά οι αεροσυνοδοί… είναι θηλυκές και όμορφες!!!!

Bob_Platon Airlaines….you know…

EnasΜέλος
24/09/2003, 19:11:29
quote:
Όσοι δε είναι αρσενικού απόκομμα, κυνηγούν τ' αρσενικά. Εφ' όσον μεν είναι παιδιά, αγαπούν τους άνδρες, αφού είναι τμήμα αρσενικού, και τους ευχαριστεί να κοιμούνται και να σφικταγκαλιάζονται με τους άνδρες μαζί. Και είν' αυτοί οι εκλεκτοί μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, επειδή έχουν στην φύση τους πολύ ανδρισμό. Μερικοί βέβαια τους αποκαλούν αδιάντροπους. Αλλά δεν είν' αλήθεια. Διότι το κάνουν όχι από αναισχυντία, αλλ' από θάρρος και από γενναιότητα και από τον αρρενωπό τους χαρακτήρα. Τους ενθουσιάζει ό,τι είναι όμοιο προς την φύση τους. Απόδειξη τρανή όταν εξελιχθούν, είναι οι μόνοι που αποδεικνύονται, στα πολιτικά, άνδρες αληθινοί. Όταν δε γίνουν άνδρες, επιδίδονται στον έρωτα των παιδιών και δεν ενδιαφέρονται για τον γάμο και την απόκτηση παιδιών από φυσική κλίση, αλλά μόνον επειδή είναι ικανοποιημένοι από το έθιμο. Οι ίδιοι είναι ικανοποιημένοι να περάσουν μαζί τη ζωή τους άγαμοι. Οπωσδήποτε ένας τέτοιου είδους εξελίσσεται σε άνθρωπο γεμάτο έρωτα προς τ' αγόρια και αγάπη προς τους εραστές του, διότι πάντοτε τον ευχαριστεί ό,τι είναι συγγενές.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ = ΑΡΡΕΝΩΠΟΣ, ΓΕΝΑΙΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΔΡΙΣΜΟ. ΑΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΜΝΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.

ΟΠΟΙΟΣ ΥΜΝΕΙ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ; ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ! ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ... ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΠΛΑΤΩΝΑ;

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΕΡΑΣΤΗΣ;

ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΩ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 10 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΝΑ ΦΕΡΩ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Ε ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ.

Υ.Γ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩΣΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ.

I am no human now
because I choose to know..

24/09/2003, 21:14:55
Φίλε Ένας….

Ο Πλάτωνας εκφράζεται με λόγια του Σωκράτη…η του Αθηναίου….

Οι διάλογοι του, εξετάζουν ΚΑΙ τα επί μέρους….δηλαδή και τις απόψεις των άλλων. Τα παραπάνω λόγια είναι του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, που γνωρίζουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του… Το να θέλεις να δεις το συμπόσιο για ΥΜΝΟ προς την ομοφυλοφιλία….πάει να πει πως δίνεις άξια στο μερικό, και μάλιστα στον κωμωδιογράφο, *(γνωρίζουμε ποιες οι σκέψεις του για το φιλόσοφο) παρά στις σκέψεις του Πλάτωνα και Σωκράτη….

Αυτές, τις βρίσκεις στα QUOTE.. πιο πάνω!

Αν του Αριστοφάνη και οποίου….αρέσουν οι ομοφυλόφιλες σχέσεις… ουδέν πρόβλημα. …Μα αν διαβάσεις τι λέει προς το τέλος ο Αλκιβιάδης…. θα αντιληφτείς πως ο Σωκράτης κάθε άλλο παρά τέτοιες βλέψεις είχε….

Όπως βλέπεις δεν αρνιόμαστε… ούτε κλείνουμε τα μάτια μας….μα σε χαιρετάμε εγκάρδια! Καλή συνέχεια λοιπόν στον Πλάτωνα…