ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Wolffaced30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
13/06/2003, 21:06:11
Είχα πει πιο πάνω (...ανυποψίαστος)

quote:
Μην ξεχνάτε ότι αυτά που γράφουμε εδώ μέσα τα διαβάζει πολύς κόσμος. Μην υποτιμάτε το κριτήριό του. Ας μην χαθεί η αλήθεια κάπου εκεί ανάμεσα στα...μπουμπουνητά και στα... μπουνίδια.

Την απάντηση την ξέρω: "Μα με πνίγει το δίκιο;" Εντάξει αλλά να μην βοηθήσουμε να πνιγούν και αξίες που πρέπει να πρεσβεύουμε.

Χωρίς καμία διάθεση αντιπαλότητας, αλλά με πολύ προβληματισμό...

Μετά είχε πει ο V.I.T.R.I.O.L.

quote:
Φίλτατε Ramoglou.
Έχω την εντύπωση οτι προσπαθείς να πείσεις για την ορθότητα των δεδομένων σου.Είσαι δυναμικός.Το οτι ο έτερος όμως φίλος δεν αντιλαμβάνεται τα όσα του λες-και με δεδομένο οτι κανένας δεν είναι κακός εκ φύσεως-πρέπει να σε ηρεμεί οτι εσυ έκανες το καθήκον σου και η Φύση θα κάνει πλέον το δικό της.Γιατί η κάθε ψυχή αναλόγως με το πόσο ζητάει την Αλήθεια-κατά Πλάτωνα-οδηγείται σε Αυτή!Ο Φυσικός Νόμος κατά Σ.Νάγο.Μη φθείρεσαι καλέ μου Φίλε...Λάξευσε το Λίθοτου εαυτού σου.'Αφες αυτοίς.Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι".

Και η Lencolas στο τέλος:

quote:
ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΗΣΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ FORUM ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΡΙΣΙΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ!ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ!ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙ!
ΦΙΛΕ THOTH ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΠΗΚΑΝΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ...Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ..

Αν και νομίζω ότι κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν κι από μόνα τους, θα προσπαθήσω να διευκρινήσω κάποια πράγματα.

Καταρχήν ευαίσθητη και καλή μας φίλη Lencolas. Δεν πρέπει να παρεξηγείς τον "Ramoglou". Είναι ένα πολύ καλό μέλος, ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας πολύ καλός συζητητής. Είναι από τα άτομα που εκτιμώ αν και δεν τον ξέρω προσωπικά κι αν και "μονομαχήσαμε" κάποιες φορές (...αναίμακτα ). Έτσι νομίζω ότι είναι άδικο να παρουσιάζεται εδώ με αυτόν τον τρόπο. Είναι κρίμα και δεν είναι και αλήθεια.

Απλώς υπάρχει μια... προαιώνια κόντρα με τον Wolffaced (ο οποίος τα θέλει και λίγο ο κ.... του, μπορώ να πω ) και ο Ramoglou είναι λιγο θυμοειδής. Όταν νιώθει ότι θίγονται οι αξίες του και τα πιστεύω του αντιδράει όπως κι όλοι μας, λίγο... ελληνικά. Εντάξει καμιά φορά και λίγο σαν... τούρκος (ειδικά με τον Wolffaced).

Εσύ ήρθες κάπου εδώ και κατά λάθος βρέθηκες στην μέση, σε πήραν τα... σκάγια που λέμε.

Μην ανησυχείς όμως και μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Πέρα από αυτήν την ατυχή στιγμή θα δεις ότι εδώ μέσα υπάρχουν πολύ καλά παιδιά. Άνθρωποι με μεράκι και με αγάπη για την Γνώση και την Σοφία. Αλλά πολλές φορές, η ζωή μας φέρνει σε προσωπικές κόντρες, χωρίς όμως ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.

Πάρε από αυτό το συμβάν τα καλύτερα διδάγματα και προσπάθησε να ξεχάσεις αυτά που εσύ θεωρείς άσχημα. θα δεις ότι με τον καιρό αυτή η συμβουλή θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι πιο θετικά και αισιόδοξα και θα σε κάνει καλύτερη.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επέμβω πουθενά και μακάρι να έδινα όλον τον χρόνο που δίνω ως Διαχειριστής, στα αγαπημένα μου βιβλία ή στους αγαπημένους μου ανθρώπους, αλλά δυστυχώς είμαι σκλαβωμένος σε αυτές τις... λεπτομέρειες.

Ας προσέχουμε τι λέμε. Ας θυμόμαστε ότι έχουμε απέναντί μας ανθρώπους που έρχονται εδώ για να επικοινωνήσουν, με τις φήμες και τις προκαταλήψεις που έχουν μπει στο μυαλό τους τόσα χρόνια. Ας δούμε θετικά τους άλλους ακόμα κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι είναι... εχθροί μας.

Μια προσφορά από τον αγαπημένο μου δάσκαλο, έτσι για να δούμε πιο θετικά αυτήν την κουβέντα:

«Ποιο είναι το σχέδιο μου; Πρώτα-πρώτα, θα ζητούσα από την ανθρωπότητα να αναγνωρίσει την εξής αρχή: «μην καταστρέφετε». Οι εικονοκλαστικοί αναμορφωτές δεν κάνουν κανένα καλό στον κόσμο. Μη σπάζετε, μην κατεδαφίζετε τίποτα. Χτίστε. Βοηθείστε, αν μπορείτε, αν δεν μπορείτε σταυρώστε τα χέρια, καθίστε παράμερα σαν παρατηρητές. Αν δεν μπορείτε να δώσετε χέρι βοηθείας, τουλάχιστον μη βλάπτετε. Μη λέτε κανένα λόγο ενάντια στις πεποιθήσεις κανενός, όσο τούτες είναι ειλικρινείς. Έπειτα πάρτε τον άνθρωπο από εκεί που στέκεται και δώστε του μια ώθηση προς τα πάνω. Αν είναι αλήθεια πως ο Θεός είναι το κέντρο στο οποίο συγκλίνουν όλες οι θρησκείες κι ότι ο καθένας μας κινείται προς εκείνον κατά μήκος μιας από αυτές τις ακτίνες, τότε είναι βέβαιο πως όλοι μας πρέπει να φτάσουμε στο κέντρο, και στο κέντρο, όπου όλες οι ακτίνες συναντιούνται, θα πάψουν όλες μας οι διαφορές. Αλλά ώσπου να φτάσουμε εκεί, θα υπάρχουν πάντα διαφορές. Όλες αυτές οι ακτίνες συγκλίνουν στο ίδιο κέντρο. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, ο ένας ταξιδεύει κατά μήκος μιας από αυτές τις γραμμές, κι ο άλλος κατά μήκος μιας άλλης, κι αν όλοι μας προχωρήσουμε αποφασιστικά κατά μήκος των δικών μας γραμμών, θα φτάσουμε με βεβαιότητα στο κέντρο, γιατί: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

lencolasΜέλος
13/06/2003, 22:00:59
"Καταρχήν ευαίσθητη και καλή μας φίλη Lencolas. Δεν πρέπει να παρεξηγείς τον "Ramoglou". Είναι ένα πολύ καλό μέλος, ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας πολύ καλός συζητητής. Είναι από τα άτομα που εκτιμώ αν και δεν τον ξέρω προσωπικά κι αν και "μονομαχήσαμε" κάποιες φορές (...αναίμακτα ). Έτσι νομίζω ότι είναι άδικο να παρουσιάζεται εδώ με αυτόν τον τρόπο. Είναι κρίμα και δεν είναι και αλήθεια. "

ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ THOTH ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟΝ RAMOGLOU?ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.ΕΝΩ Ο Wolffaced ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο Κ***Σ ΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΕΜΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ?
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ FORUM ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΧΤΗΚΑΝΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.ΑΠΛΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΡΑΜΟΓΛΟΥ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑ!

"Πάρε από αυτό το συμβάν τα καλύτερα διδάγματα και προσπάθησε να ξεχάσεις αυτά που εσύ θεωρείς άσχημα. θα δεις ότι με τον καιρό αυτή η συμβουλή θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι πιο θετικά και αισιόδοξα και θα σε κάνει καλύτερη"
ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ "ΕΓΩ" ΘΕΩΡΩ ΑΣΧΗΜΑ.....?ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.....?ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ Ο ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ?

"Ας προσέχουμε τι λέμε. Ας θυμόμαστε ότι έχουμε απέναντί μας ανθρώπους που έρχονται εδώ για να επικοινωνήσουν, με τις φήμες και τις προκαταλήψεις που έχουν μπει στο μυαλό τους τόσα χρόνια. Ας δούμε θετικά τους άλλους ακόμα κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι είναι... εχθροί μας."
ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΤΣΙ?
ΦΙΛΕ ΤΗΟΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο Wolffaced,ΚΑΙ Ο ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ!ΟΚ...
ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΔΙΚΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..

ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

thothΙδρυτικό Μέλος
13/06/2003, 22:17:17
Φίλη μου lencolas, μη βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα ερμηνεύοντας κάπως βιαστικά αυτά που λέω. Δεν δικαιολόγησα κανέναν. Διάβασε την τελευταία σελίδα εδώ σε αυτό το topic και θα καταλάβεις ότι δεν πήρα το μέρος κανενός. Όπως μίλησα σε σένα με ειλικρίνεια και σου είπα να δεις και την άλλη πλευρά έτσι μίλησα και στην άλλη πλευρά και της είπα να δει και την δική σου.

Το ότι βάλλομαι και από τις δύο πλευρές είναι αμφιλεγόμενο. Ή είμαι τελείως αποτυχημένος Διαχειριστής ή πολύ επιτυχημένος. Όπως και να είναι είναι κάτι σπάνιο και θα διαλογιστώ σοβαρά πάνω σε αυτό το μυστηριώδες γεγονός .

Και μία παρατήρηση, οι "φατσούλες" που βάζω δίπλα από κάποιες φράσεις δεν είναι άσχετες με το νόημα των φράσεων αλλά πολύ σχετικές. Αν τις υπολογίζεις θα δεις ένα κάπως διαφορετικό νόημα σε αυτά που ερμήνευσες εκ πρώτης όψεως.

Αν και βαθιά μέσα σου νομίζεις ότι σε αδικώ, σε παρακαλώ να ψάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα σου για να διαπιστώσεις ότι δεν έχω καμία κακή πρόθεση.

Δεν πειράζει όμως. "Δεν υπάρχει μάχη χωρίς ήττες". Τουλάχιστον δέχτηκες καλόπιστα την συμβουλή μου και αυτό είναι αρκετό προς το παρόν.

Σε ευχαριστώ... ξωτικιά

Υ.Γ. Σου αρέσει ο Tolkien; Είναι από τους αγαπημένους μου. Εγώ αν έπαιρνα nickname από εκεί θα ήμουν ο Σμίγκολ-Γκόλουμ (ως ένας διπλοπρόσωπος επιτυχοαποτυχημένος Διαχειριστής )

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

lencolasΜέλος
13/06/2003, 22:37:24
ΦΙΛΕ ΤΗΟΤΗ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΤΑ ΟΠΛΑ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ!ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.
ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΩΣΤΕ...
ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟΨΕ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ "ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ!"
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΙΔΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ,ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ..
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΦΙΛΕ ΤΗΟΤΗ...ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΛΛΑ.

The Truth Is Out There..

13/06/2003, 22:46:21
Lencolas κατ’ αρχάς θα ήθελα να εκφράσω ΣΕ ΣΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ την ειλικρινή μου συγνώμη αν είπα κάτι που σε έθιξε .
Αν και ξαναδιάβασα το τι έγραψα δε βρήκα κάτι μεμπτό στα γραπτά μου προς εσένα , αν θέλεις πες μου τι ακριβώς σε ενόχλησε .
Απλά ζήτησα τι βιβλιογραφία για να μπορέσω να αντιτάξω το όποιο μου επιχείρημα ή να πεισθώ από τα γραφόμενα σου .

Η όλη μου επίθεση ήταν και θα είναι σε μυαλά – σκέψεις – εκφράσεις που αντιπροσωπεύουν το σκοτάδι , τι μισαλλοδοξία , τη στενομυαλιά .
Σε ανθρώπους που πιστεύουν πως με το να πουν κάτι το συνομοσιολογικό και ανυπόστατο θα ανέβουν στην εκτίμηση του συνομιλητή τους και θα αποκομίσουν οφέλη πνευματικής καταξίωσης .
Ως τέτοιο έχω δηλώσει ότι αντιμετωπίζω τoν ΚΥΡΙΟ Wolffaced .

Ουδέποτε διεκδίκησα και ουδέποτε θα διεκδικήσω την απολυτότητα της γνώσης , είμαι απλά ένας μαθητής και αυτό θα συνεχίσω να κάνω κατά τη διάρκεια του βίου μου .
Απλά διατηρώ το δικαίωμα τις κρίσης απέναντι στην προσφερόμενη γνώση έστω και αν αυτή γίνεται με τρόπο συζήτησης .

Με τον τρισμέγιστο έχουμε διασταυρώσει και παλαιότερα τα ξίφη μας και ίσως το πράξουμε και στο μέλλον αλλά να είσαι σίγουρη ότι δεν με προστατεύει από κανένα και από τίποτα .
Αντίθετα με έχει επικρίνει και κάποια φορά ίσως άδικα , τα γεγονότα με δικαίωσαν .

Όμως δεν είναι εκεί το θέμα , δεν ψάχνω να βρω ποιος σκέφτεται ποιο πολύ τον πολύτιμο τούτο χώρο σκέψης και αναζήτησης .
Το θέμα είναι η προστασία του από κάθε μετερίζι .

Ο λίθος για να λαξευτεί θέλει πελέκημα και αυτό γίνεται .
Ε το πελέκημα είναι μια επίπονη διεργασία αυτό το ξέρουμε όλοι .

ΦΙΛΕ Κέλσο ένα ευχαριστώ προς εσένα από εμένα νομίζω είναι αρκετό και απόλυτα κατανοητό .

Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem .

Edited by - Ramoglou on 13/06/2003 22:47:50

Edited by - Ramoglou on 13/06/2003 22:55:58

thothΙδρυτικό Μέλος
13/06/2003, 23:40:26
V.I.T.R.I.O.L.:

quote:
Σας παρακαλώ,ας μη συγκρουόμαστε με ανθρώπους που σκοπεύουν να αποσυντονίσουν το χώρο αυτό,παρά να προσπαθούμε υπο το πρίσμα της ανοχής,να τους παραθέσουμε τις Ιδέες και τις Αιώνιες αξίες του Ανθρωπισμού.Αγάπη,Αρετή,Ηθική,Αλήθεια,Αδελφοσύνη,Ισότης,Ελευθερία,να οι Υψηλές αξίες που θα πρέπει να συζητούμε καθημερινά.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

old tigerΜέλος
14/06/2003, 00:16:10
Καλησπέρα φίλη lencolas,
όπως βλέπεις όταν υπάρχει καλή διάθεση, ανοχή και από τις πλευρές, οι παρεξηγήσεις λύνονται.

Δυστυχώς το συγκεκιμένο topic στο παρελθόν έχει γίνει πεδίο Ομηρικών μαχών. Στις σελίδες του πραγματικά υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία, που εάν αντιμετωπιστούν από τον κάθε ενδιαφέρομενο αναζητητή με κριτικό αλλά και καλοπροαίρετο πνεύμα θα βγάλει πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Είναι γεγονός ότι περί Τεκτονισμού υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση. Σε αυτό σημαντικό μερίδιο έχουν και οι ίδιοι οι Τέκτονες, καθώς αυτό ίσως είναι το τίμημα της μυστικότητας που έχουν επιλέξει.
Από την άλλη όμως υπάρχουν και πολλοί κακοπροαίρετοι, οι οποίοι συνήθως είναι πρώην Τέκτονες, που διασπείρουν διάφορα "τρομερά και φοβερά" περί Τεκτονισμού, ενδεχομένως προς αναζήτηση περισσοτέρων πωλήσεων για κάποιο βιβλίο τους ή για μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Πως μπορούμε εμείς να ελένξουμε αυτές τις πληροφορίες; Πιστεύω μόνο μελετώντας το φιλοσοφικό σύστημα που λέγεται Τεκτονισμός αλλά και τις ρίζες του.
Ως εκ τούτου θα διαφωνήσω πλήρως με αυτό που γράφεις "περί αίρεσης". Ο Τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία, αντιθέτως πιστεύει στην ανεξιθρησκεία. Τα μέλη του είναι ελεύθερα να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν...ή απλά να μην πιστεύουν σε καμία. Αυτό που θεωρούν οπωσδήποτε απαραίτητο είναι η ύπαρξη του Θεού.

Ισως θα ήταν καλύτερο να ξαναδιαβάσεις με μεγαλύτερη προσοχή, όλες τις σελίδες. Πραγματικά θα δεις πολλά πράγματα, τα οποία δεν σου λέω να πιστέψεις...το αντίθετο.
Απλά να τα ελένξεις εσύ.

Οπως πολύ σωστά είπες...

quote:
"ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ!"

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

Knight MIXAILΜέλος
14/06/2003, 01:21:06
Καλημερα, τωρα πια, σε ολους

ΟΥΔΕΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
αλλα και τιποτα χειροτερο απο την μιση αληθεια η την
παραποιηση της και τα σχετικα.

wolfface αν χρειαζεσαι στοιχεια για οσα λες,
στοιχεια που απτωνται της 2ης προτασης
διαβασε LEO TAXIL. Θα τον απολαυσεις.
Οσα για τα υπολοιπα που αναφερεις,
αγορασε το βιβλιο του Β. Λαμπροπουλου για τους μασωνους.
"Αδελφος" και αυτος. Επαθε κατι ?

Ας ερευνουμε με θετικη σκεψη.
Χωρις προκαταληψεις.
Ας μην ψαχνουμε στοιχεια μονο για να ισχυροποιησουμε
μια αποψη μας , ηδη σχηματισμενη.
Η ερευνα εχει και την γοητεια της ανακαλυψης.
Η δυναμη της εγκειται και στο οτι μπορει να αλλαξει
αλλα και να ανατρεψει τα πρωτα δεδομενα.
Ουδεν οριο υπαρχει στην αναζητηση της.

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT
Knight ΜΙΧΑΗΛ

14/06/2003, 10:40:52
Την καλημέρα μου σε ΟΛΟΥΣ...

'Εχει καταντήσει το ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ όπως είπε και ο Τρισμέγιστος, να κάνουμε (οι συντονιστές) τους ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ...
Υπάρχουν ΤΟΟΟΟΟΣΑ πολλά θέματα που ΠΡΕΠΕΙ να διεκαιρεώσουμε ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ....
Και καθόμαστε να "ελέγχουμε τροχαίες παραβάσεις"!!!!!

Καταρχάς, με "ΕΚ ΓΕΝΝΗΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥΣ" που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΙ, τι να "συζητήσουμε";;;;;
Το ΞΑΝΑΛΕΩ για να το εμπεδώσεις φίλε μου Λυκοπρόσωπε, ΓΙΑΤΙ και ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ το κάνεις (να μην πώ καλύτερα) να "φαίνεται" ΥΒΡΗ πρός εσένα!!!!!

Φυσικά ΔΕΝ περίμενα και κάτι περισσότερο...
Το "ΠΟΙΟΝ" σου, ως "σκεπτόμενο" άτομο (ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, για να εξηγούμαστε) το έχεις πέρα για πέρα, καταστήσει ΓΝΩΣΤΟ...
Φυσικά ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΣΕΝΑ, εμένα τι με κόφτη θα με ρωτήσεις ευλόγος...
Καρφί δε μου καίγεται ΑΛΛΑ το να κάνεις μαντάρα ένα τόπικ ΕΛΛΗΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ & ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, είπαμε αυτό πάει πολύ...

Στα περί "ελευθερίας" και "δημοκρατίας" ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΕΔΩ...

Φίλη Lencolas...
Ως ένα ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ σε μιά ΜΕΓΑΛΗ παρέα, την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, νομίζω (και σου ζητώ συγγνώμη ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ), πώς ΠΡΙΝ λάβεις τα γραφώμενά μας ως ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ, θα έπερεπε να ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ...

"Μα καλά, είπα εγώ τα όσα ΜΟΥ απαντούν;;;"
ΑΝ το είχες πράξει, θα έβλεπες ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, ότι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΕΙΝΟΤΑΝ ο φίλος μας Ράμογλου...
Πίστεψέ με, αλήθεια λέω...

Τώρα ΑΝ ΕΣΥ θεωρείς πώς έχουν απήχηση σε σένα, αυτό ΜΑΛΛΟΝ ΟΦΗΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ...
Και ΠΙΘΑΝΑ να είναι έτσι, μιάς και από ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ (ως παράθεση στοιχείων), έρχονται να το επιβεβαιώσουν...

Φυσικά ΔΕΝ σε αδικώ...
Αυτά σου είπαν...
Αυτά διάβασες...
Αυτά κατάλαβες...
Αυτά έρχεσαι να μοιραστής μαζί ΜΑΣ ώς γνώση & στοιχεία...

Μόνο καλή μου φίλη, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΙΦΘΕΙ, με τον πλέον ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ...
Αν έκανες τον κόπο και διάβαζες και ΜΕΤΑ απο την 15η σελίδα του τόπικ, θα έβλεπες ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε όσα υποστηρίζεις...
Επέτρψέ μου να πώ, πώς οι πρώτες 6-7 σελίδες είναι ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... Απλά είναι ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ η ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ (απο άτομα σαν τον Λυκοπρόσωπο) και αυτό ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ δείχνει την "διάθεσή μας" να μην αποκλείουμε ΚΑΝΕΝΑΝ απο αυτό που ΚΑΙ ΕΣΥ αποκαλλείς ΔΙΑΛΟΓΟ...

Νομίζω όμως πώς καλό θα ήταν, απο τους θιασώτες των ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΩΝ (σε παραπάνω μήνυμά μου ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΑ ΠΛΗΡΩΣ το γιατί στις θεωρείες ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ, προσθέτω την κατάληση ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ), να καταλάβουν πώς με τις διαδόσεις και της φήμες, ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ είναι που γίνονται ΦΑΙΔΡΟΙ (στη καλύτερη περίπτωση)...

Εάν νομίζεις πώς έχεις στοιχεία που να ΑΞΙΖΟΥΝ έναν ουσιαστικό διάλογο, θα χαρώ πολύ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ, να συζητήσουμε και να ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ επάνω σε αυτά...
Αλλά ξέρεις καλή μου φίλη, έχω κουραστεί να διαβάζω:
"άκουσα πώς...",
"μού είπαν...",
"ο θείος μου ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ, ξέρει και αποκαλύπτει..." (χωρίς να έχω κάτι με τον θείο σου, ο οποίος είναι ένα εξαίρετο κατα τα άλλα μέλος της αγγελικά πλασμένης κοινωνίας μας)...

Εδώ είμαστε και θα χαρώ ΑΝ υπάρξουν νεότερα ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Και επειδή θα τρέξει ο γνωστός "ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ" να ξαναπεί πώς :

quote:
Άλλωστε εξυπνάκια, γνωρίζεις ότι στο θέμα της μασονίας δεν μπορούν να υπάρχουν τεκμηριωμένες θέσεις λόγο τις μυστικότητας της μασονίας.
Έτσι <<παίζεις>> εκ του ασφαλούς.

Μικρέ λάτρη την συνομοσίας, πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβεις ότι αυτό που λές, ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑ ΣΟΥ, ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΤΑΓΜΑ;;;;

Και μιάς και το ανέφερα, ότι είναι ένα ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΤΑΓΤΜΑ ο Τεκτονισμός, ας δούμε την ΗΛΙΘΙΑ πέρα για πέρα ΛΙΣΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ της "Ελληνικής Ορδοδόξου Εκκλησίας" (θου Κύριε φυλακή το στόματί μου!)

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχουν ΗΔΗ αποφανθεί ΕΑΝ ή ΟΧΙ ο Τεκτονισμός ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (!!!!!!)

Λοιπόν ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, απορρώ και ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ, όταν βλέπω την όποια προσπάθεια να καταστήσουν τον ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ως ΑΙΡΕΣΗ!!!!!!!!!
Μα καλά....
ΑΙΡΕΣΗ ποιάς ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ είναι ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ;;;;;;;
Αλλά τι λέμε τώρα....
ΑΙΡΕΣΗ λένε πώς είναι ("ακούγεται καλύτερα"), αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ποιάς θρησκείας είναι ΑΙΡΕΣΗ!!!!!!!

Υπάρχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ τόπικ για τις ΑΙΡΕΣΕΙΣ και θα ήθελα (προκαλώ ΑΝΟΙΚΤΑ) όποιος θέλει να συζητήσουμε ΕΚΕΙ το θέμα των "ΑΙΡΕΣΩΝ" και το ΠΩΣ τις αντιλαμβάνεται η κρατούσα θρησκεία με του ρασοφόρους αναεγκέφαλους λειτουργούς της....

Κρατάω για το τέλος και λέω, αυτό που είπε ο V.I.T.R.I.O.L και που ΞΑΝΑΕΙΠΕ και ο Τρισμέγιστος Ερμής.
ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ νομίζω ότι είναι ΑΡΚΕΤΕΣ για να γίνει ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ (τριχθά τα πάντα δέδαχθαι)...

quote:
thoth

V.I.T.R.I.O.L.:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Σας παρακαλώ, ας μη συγκρουόμαστε με ανθρώπους που σκοπεύουν να αποσυντονίσουν το χώρο αυτό, παρά να προσπαθούμε υπο το πρίσμα της ανοχής, να τους παραθέσουμε τις Ιδέες και τις Αιώνιες αξίες του Ανθρωπισμού.
Αγάπη, Αρετή, Ηθική, Αλήθεια, Αδελφοσύνη, Ισότης, Ελευθερία.
ΚΑΙ να ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ οι Υψηλές Αξίες που θα πρέπει να συζητούμε καθημερινά.

--------------------------------------------------------------------------------

Την καλημέρα μου σε όλους...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

14/06/2003, 10:58:01
Παρακολουθόντας τα γραφώμενα, θα κάνω μία πολύ σύντομη παρατήρηση. Εχω την εντύπωση ότι μερικά πράγματα ΔΕΝ λέγονται, διότι η γνώση ΔΕΝ χαρίζεται, κερδίζεται.
Οι υποθέσεις καλές με την προυπόθεση ότι πορσφέρουν κάτι. Μετα απο 20σελίδες ποιά η κεντρική ιδέα του θέματος...?
Αυτά τα ολίγα το θέμα ΔΕΝ είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα σεκάθε επίπεδο...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»