- ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:quote:quote:
ΨηλόςΜε ποιο δικαίωμα και με ποια επιχειρήματα μειώνεις την αξία του εν λόγω επιστήμονα, τη στιγμή που, όπως φαίνεται από το άρθρο, είναι καταξιωμένος στη διεθνή επιστημονική κοινότητα;
Ψηλέ οι απόψεις του “επιστήμονα” αναφορικά με την εξέλιξη των ειδών, είναι δεχτές από εσένα?
Είναι ίδιες με αυτές των “δημιουργηστών” της ορθοδοξίας?
Γιατί τη λέξη επιστήμονας την έβαλες σε εισαγωγικά;Από που και ως που τολμάς και τον αξιολογείς εσύ;
Ποια η κατάρτισή σου; Ποιες είναι οι μελέτες σου που έκανες πάνω στις θέσεις του εν λόγω επιστήμονα ώστε να τολμάς να τον μειώνεις;
Το γιατί την λέξη “επιστήμων” την έβαλα σε εισαγωγικά, με μεγάλη χαρά να στο αναλύσω, αφού πρώτα μου απαντήσεις εσύ αυτό που σε ρώτησα.
Γνωρίζεις την άποψη του επιστήμονα αναφορικά με την εξέλιξη των ειδών?
Την δέχεσαι ως σωστή?
Η ορθοδοξία ( αν είσαι ορθόδοξος φυσικά) δέχεται αυτή την άποψη ώς αλήθεια?
Απλά πράγματα σε ρώτησα.
Εχεις δική σου γνώμη?
Δεν έχεις πάρει ακόμη “γραμμή”?
Υπάρχει απάντηση Ναι η Ου?
“Έστω δε ο λόγος.......”
ας μου πει καποιος,ποια ειναι η εννοια της λεξης "Αγιο".
-Ευχαριστω.
quote:quote:quote:quote:
ΨηλόςΜε ποιο δικαίωμα και με ποια επιχειρήματα μειώνεις την αξία του εν λόγω επιστήμονα, τη στιγμή που, όπως φαίνεται από το άρθρο, είναι καταξιωμένος στη διεθνή επιστημονική κοινότητα;
Ψηλέ οι απόψεις του “επιστήμονα” αναφορικά με την εξέλιξη των ειδών, είναι δεχτές από εσένα?
Είναι ίδιες με αυτές των “δημιουργηστών” της ορθοδοξίας?
Γιατί τη λέξη επιστήμονας την έβαλες σε εισαγωγικά;Από που και ως που τολμάς και τον αξιολογείς εσύ;
Ποια η κατάρτισή σου; Ποιες είναι οι μελέτες σου που έκανες πάνω στις θέσεις του εν λόγω επιστήμονα ώστε να τολμάς να τον μειώνεις;Το γιατί την λέξη “επιστήμων” την έβαλα σε εισαγωγικά, με μεγάλη χαρά να στο αναλύσω, αφού πρώτα μου απαντήσεις εσύ αυτό που σε ρώτησα.
Γνωρίζεις την άποψη του επιστήμονα αναφορικά με την εξέλιξη των ειδών?
Την δέχεσαι ως σωστή?
Η ορθοδοξία ( αν είσαι ορθόδοξος φυσικά) δέχεται αυτή την άποψη ώς αλήθεια?Απλά πράγματα σε ρώτησα.
Εχεις δική σου γνώμη?
Δεν έχεις πάρει ακόμη “γραμμή”?Υπάρχει απάντηση Ναι η Ου?
“Έστω δε ο λόγος.......”
Εσύ θες ένα ναι ή ένα όχι για να πιαστείς να αναπτύξεις την επιθετική τακτική σου, χωρίς, ωστόσο να έχεις γνώση για το ποια είναι η θέση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας επί του ζητήματος που θέτεις. Θεωρώ πως όσα θα πεις δεν θα έχουν καμιά σχέση ούτε με την Ορθοδοξία, αλλά ούτε και με την επιστήμη.
Προσωπικά, εμένα με εκφράζει απόλυτα αυτό που υπάρχει στο τέλος του άρθρου:
« Ὅταν π.χ. νόµιζα ὅτι ὁ ἥλιος γυρίζει γύρω ἀπὸ τὴν γῆ, πίστευα ὅτι ἔτσι εἶχε τάξει ὁ Δηµιουργὸς. Τώρα ποὺ ἔµαθα τὸ σωστό, χάρηκα περισσότερο καὶ Τὸν δοξάζω γιὰ τὴν καινούργια καὶ πιὸ σωστὴ γνώση µου. Τὸ ἐπιστηµονικὸ λάθος µου δὲν μὲ ἐµπόδιζε νὰ πιστεύω στὸν Δηµιουργό. Ἡ διόρθωσή του δὲν μὲ ἐξωθεῖ νὰ Τὸν ἀρνηθῶ. Ἀντίθετα, ψηλαφῶ τώρα πιὸ πολὺ καὶ πιὸ καλὰ τὰ ἴχνη Του πάνω στὴν Δηµιουργία … »,
Ἱεροµονάχου Λουκᾶ Γρηγοριάτου, «Πνευµατικὲς προϋποθέσεις γιὰ τὴν προσέγγιση τῆς θεωρίας τῆς ἐξελίξεως», 26 Ἰουλίου 2009.

Edited by - Ψηλός on 19/10/2011 13:01:23
......τὸ δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστι
quote:
-Παρακαλω,για να μπορεσω να παρακολουθησω τους συλλογισμους σας,
-Ευχαριστω.
“Άγιος” είναι αυτός, που όταν τον ζωγραφίζουν, του φοράνε ένα εξωγήινο κράνος στο κεφάλι.
Αυτό που οι πιστοί του δόγματος ονομάζουν “φωτοστέφανο”
Αυτό το “κράνος” συμβολίζει το “άγιο πνεύμα”
Οι “άγιοι” είναι δηλαδή οι “πεφωτισμένοι”, οι χριστιανοί “ιλουμινάτοι”.
Ανεξάρτητοι ερευνητές του μέλλοντος, βλέποντας αυτές τις ζωγραφιές, θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξωγήινων στην εποχή μας, θεωρώντας πως φέρουν εξωγήινη κάσκα.
quote:
[quote]
-Παρακαλω,για να μπορεσω να παρακολουθησω τους συλλογισμους σας,
-Ευχαριστω.
“Άγιος” είναι αυτός, που όταν τον ζωγραφίζουν, του φοράνε ένα εξωγήινο κράνος στο κεφάλι.
Αυτό που οι πιστοί του δόγματος ονομάζουν “φωτοστέφανο”
Αυτό το “κράνος” συμβολίζει το “άγιο πνεύμα”
Οι “άγιοι” είναι δηλαδή οι “πεφωτισμένοι”, οι χριστιανοί “ιλουμινάτοι”.
Ανεξάρτητοι ερευνητές του μέλλοντος, βλέποντας αυτές τις ζωγραφιές, θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξωγήινων στην εποχή μας, θεωρώντας πως φέρουν εξωγήινη κάσκα.
---------------------------------------------------------------------
-Γιαννη,μαλλον δεν εγινε κατανοητη η ερωτηση μου,ισως με ευθηνη μου.Δεν ρωταω πως χρησιμοποιητε η λεξη,την εννοια της λεξης "Αγιο" θελω να μαθω,την ετυμολογια της.Απο την ερμηνεια που δεινεις,φαινεται
οτι η λεξη Αγιο,ειναι επινοημα των θρησκειων.Ετσι πιστευεις;
quote:Ένα είναι το Άγιο Πνεύμα
Ντόκτορ για ποιό “άγιο πνεύμα” μιλάς, γιατί με μπερδεύεις.
Του Βούδα?
Το χριστιανικό?
Το διασυμπαντικό?
Ή πνεύμα να είναι , και ότι θες πέστο?
quote:Για αναλυσέ το μας λοιπόν
Το γιατί την λέξη “επιστήμων” την έβαλα σε εισαγωγικά, με μεγάλη χαρά να στο αναλύσω, αφού πρώτα μου απαντήσεις εσύ αυτό που σε ρώτησα.
quote:
NotrikΑπο την ερμηνεια που δεινεις,φαινεται
οτι η λεξη Αγιο,ειναι επινοημα των θρησκειων.Ετσι πιστευεις;
“Αγιασου” ......
quote:
DoctorΈνα είναι το Άγιο Πνεύμα
Ωραίαααα
Ένα είναι το “'αγιο πνεύμα”.
Ποιό είναι αυτό, το βουδικό , το χριστιανικό, ή το συμπαντικό?
Έχει κάποια σχέση το “άγιο πνεύμα” με τα επίπεδα πνευματικότητας?
Το πνεύμα του Βούδα, και το πνεύμα του Ιησού είναι ίδιου επιπέδου με το “πνεύμα το άγιο”, για παράδειγμα?
Ποιο απο αυτά είναι το “άγιο”, που ρωτά ο μηχανικός, και γιατί?
quote:Είναι σαν να με ρωτάς: "Για ποιον ήλιο μιλάς; Τον ήλιο του βουδιστή, τον ήλιο τον χριστιανικό, ή τον ήλιο τον συμπανικό;"
Ωραίαααα
Ένα είναι το “'αγιο πνεύμα”.
Ποιό είναι αυτό, το βουδικό , το χριστιανικό, ή το συμπαντικό?
quote:
Έχει κάποια σχέση το “άγιο πνεύμα” με τα επίπεδα πνευματικότητας?
Το πνεύμα του Βούδα, και το πνεύμα του Ιησού είναι ίδιου επιπέδου με το “πνεύμα το άγιο”, για παράδειγμα?
Ποιο απο αυτά είναι το “άγιο”, που ρωτά ο μηχανικός, και γιατί?
Ποιος ηλιος είναι ο πιο φωτεινός; Αυτός που φαίνεται στην Ινδία, αυτός που φαίνεται στο Θιβέτ, ή αυτός που φαίνεται στο Μεξικό;
Ο ήλιος είναι προσβάσιμος σε όλους, και σε όσους σηκώνουν το κεφάλι για να τον κοιτάξουν, λάμπει το ίδιο.