- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
φιλε εον,το αν ειμαι η οχι εσωτεριστης,δεν ενδιαφερει κανεναν!!!εδω ειμαστε για να μαθουμε και να μεταδωσουμε οτι εχουμε μεσα μας(αν εχουμε)φιλακια
ΤΟ ΦΩΣ,Η ΑΓΑΠΗ & Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ
Οι ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ απο την άλλη που τους εμπιστεύομαι πιο πολύ απο τους επιστήμονες δεν χώρισαν τον νού ούτε αυτοί αλλά μίλησαν για ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(που επιτυγχάνεται με το άνοιγμα των ανώτερων τσάκρας) .
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
ισως ο συνδυασμος οσων και οι δυο ειπαμε,να προσεγγιζει την αληθεια καλυτερα
ευχαριστω
quote:
ο Κρισναμούρτι μόνο αρλούμπες δεν έλεγε...
quote:
Αν εννοείς το τοπικ για τους Τέκτονες και εκεί άλλος άρχισε αλλά είναι δικός σου...και δεν σε έπαιρνε ....
Αν εννοείς εμένα, με την τοποθέτηση μια εικόνας, που προσωπικά σε σένα δεν είπα τίποτα…. Προσπαθησα να σταματησω ενα διαπλυκτισμο...τιποτα αλλο!
Μα τότε πως εξηγείς αυτό που μόλις έγραψες?
quote:
α και αν ξέρεις ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ…
Εκεί δεν ισχύει???? ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΟΦΟΣ....Μα κινουμαι το ΙΔΙΟ!!!
Πάντως θέλω να σου πω κάτι για τον Κ…και ίσως πιάσεις το πάντα φιλικό μου πνεύμα!
Έχουν γυρίσει μια ταινία, “Young indiana jones chronicles…”
Ακόμα και όταν ήταν μικρό παιδάκι…. δεν διαχώριζε ανθρώπους, θρησκείες και Δασκάλους…
Καταλαβαίνεις πιστεύω…. Γατί αναρωτιέμαι που το διάβασες?
Τέλος, σου δίνω απόλυτο δίκαιο για το μαντρί!!!!! Μήπως όμως περιφράζεις και εσύ…..με τον ένα διδάσκαλο…?
Αλήθεια, Ποιοι φτιάχνουν τα μαντριά??? Άμα δεν έλεγε αρλούμπες…. γιατί να είμαι στο δικό του? Του ΒΟΥΔΑ???
ΕοΝ..!!!![]()
*Τοτε μονον μπορειτε να βρειτε την αληθεια,μπορειτε να την απορροφησετε και να γινετε μερος της,οταν μαθετε να ειστε απροσωποι,με την εννοια οτι χανετε τον εαυτο σας,τις μικρες προσωπικες σας αποψεις,και ταυτιζετε τον εαυτο σας με την Αιωνια Αληθεια.
*Να ακολουθειτε το Αιωνιο,που ειναι διαρκες και αμεταβλητο,οχι τα ρευστα και προσκαιρα.
*Καθενας που αγωνιζεται,που ζει μια ευγενικη ζωη,που ειναι πραγματικα και εμφυτα ωραιος στην σκεψη και το συναισθημα,μπορει να ειναι-και ειναι-ενωμενος με ολα.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ,ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ.Αυτη ειναι η μονη τροφη που μπορειτε να δωσετε στον πεινασμενο,η μονη λυση στα προβληματα της ζωης.
*Πρεπει να αποκτησετε φτερα,νεα φτερα καθε μερα,για να πεταξετε σε εκεινο το υψος.Αυτο σημαινει οτι πρεπει ναμεταβαλλεστε καθε μερα,πρεπει να απορριπτετε ολα οσα σας δεσμευουν,σας περιοριζουνοσα δεν σας δινουν απολυτη ελευθερια,οσα σας δενουν στις πλανες της ζωης.
Μονον με αυτον τον τροπο θα αναπτυχθητε,θα αποκτησετε νεες ικανοτητες ,νεες αγαλλιασεις.Και μονον με νεα ,θα σηκωθειτε σε εκεινα τα υψη.
ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ.
ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΖΕΙ,ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.
Αποσπασματα απο το βιβλιο του Κ.'Το Βασιλειο της Ευδαιμονιας'1926.
ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ SERPENTPAN,KAI ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Πήγαινε διάβασε το θέμα και θα το δείς.
Εσύ φταίς... γιατι χρησιμοποίησες φωτογραφία της γυναίκας μου...
helios βρες και κάτι καινούργιο...αυτό το εβραιοχριστιανοί έχει παλιώσει ...
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
Σου αρεσει?
Διαβασε και αυτα που σου εγραψα.
Και αντι να γραφεις τις αρλουμπες και τα Γιαχωβαδικα,αφου ακουσες και κατι για τον Κ.,γραψε λογια του οχι λογια σου.
Αν μας αγαπας...λιγο...εστω και ΕΟΝΙΚΑ-εβραιοχριστιανικα.
Edited by - Helios on 01/04/2003 16:10:04
Σκοπευω να ανοιξω μια συζητηση γι 'αυτο το θεμα στο μελλον.
Ειναι ολη η οργανωμενη Χριστιανικη εκκλησια απο την αρχη της μεχρι σημερα,με ολη της την 'πολιτισμικη προσφορα',τους πιστους της και τα οργανα-πρακτορες της,τις πολιτικες και εξουσιαστικες της δυναμεις,που εφεραν την καταστροφη του αρχαιου κοσμου,την συκοφαντηση της Αρχαιας Σοφιας και ολων των μη εβραιοχριστιανικων πιστεων.
Συμφωνα με αυτους κιεσυ οπως και εγω,ειμαστε αιρετικοι,κι αν ειχε την δυναμη που ειχε στον Μεσαιωνα,τωρα θαμασταν σταχτες...
απο τους ΕΟΝΙΚΟΥΣ.
ρωταω,μηπως ειναι στη φυση του ακατεργαστου ανθρωπου να διαφθειρεται απ την εξουσια??μηπως θαπρεπε να μεινουμε στο μυθο του μεγαλου υιου,να παρουμε τη διδασκαλια του,να τη βιωσουμε,ξεχνωντας το σκοταδι,το αιμα στο οποιο βουλιαξαν τη Γη??
Οι Βουδδισατβικοι Αβαταρα-που ενας τους ηταν ο Χριστος,ο Ορφεας,ο Απολλων καιο Διονυσος,αλλος τους ο Βουδδας,αλλος ο Κρισναμουρτι,ο Μπαχαολλα,αλλα και ολα τα Θεια Πλασματα που θα προσπαθησουν να κανουν το Ζωο Ανθρωπο,και μετα θεο,ηταν ολοι Αδελφοι,περα απο την ανοησια και ημιμαθεια των δηλωμενων οπαδων τους.
Ιστορικα,οι εβραιοχριστιανοι ειναι οι φοβερωτεροι ολων.
Τοση διψα για αιμα,δεν αναφαινεται σε καμμια θρησκεια,Ανατολης και Δυσης.
Αυτο νομιζω.
Edited by - Helios on 01/04/2003 16:38:31
Edited by - Helios on 01/04/2003 16:41:02
και μαθαινω απ τις σταυροφοριες,το σκοταδισμο,το μεσαιωνα,ωστε να φροντισω,οσο περναει απ τη δικη μου διανοια,να μη ξανασυμβει!!
επισης αποφευγω να τοποθετηθω σε ταμπελα,η να τοποθετησω σε ταμπελα,που σημαινει οτι θα παρω επιλεκτικα,οτι δονειται στη δονηση μου!!!!(οτι μπορω να κατανοησω)
κατανοησα(λαθος?σωστα?)οτι μετα τον τρισμεγιστο(περιπου 2000-3000 χρονια μετα)και αφου η αληθεια του χαθηκε απ τον κατακλυσμο του δευκαλιωνα(αν θυμαμαι καλα)ηρθε ο κρισνα κα ξαναρχισε απ την αρχη η μεταδοση της αληθειας..διδαξε ΚΥΡΙΑ την επιτελεση του καθηκοντος,μεσω και του γιογκα(και των 9 μονοπατιων του)..το χατιρι που μας εγινε,τελειωσε με το σινταρτα,ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ O ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΔΑΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ...Αν αυτο,το βαλω στον κουβα της ασχημιας των φτηνων χριστιανομπλαμπλαμπλα,θα χασω το βιωμα της διδασκαλιας!!!αυτο ειπε και ο τζιντι,κατανοηση περαν της σκεψης,κατανοηση μεσω της καθαρης αισθησης,της αγαπης..ενωσε με υπεροχο τροπο τον μπονισμο,ινδουισμο,βουδισμο,χριστιανισμο σε μια υπεροχη αληθεια,την αποφυγη της παγιδας των θρησκειων...
*Ειχα παντοτε την συνηθεια να ακουω και να προσεχω τον καθενα.Επιθυμουσα να διδαχθω απο τον κηπουρο ,απο τον παρια,απο τον αποκληρο,απο τον πλησιον μου,απο τον φιλο μου,απο καθε τι που θα μπορουσε να με διδαξει,ωστε να γινω ενα και το αυτο με τον Αγαπημενον.Οταν ακουσα ολους και ολα και μαζεψα την αληθεια απο παντου,εγινα ικανος να αναπτυξω τελεια τον εαυτο μου.
*Ειμαι οπως το λουλουδι ,που μυρωνει τον πρωινο αερα.Δεν ενδιαφερεται για το ποιος περνα.Δινει το αρωμα του σε ολους,και οσοι ειναι ευτυχεις οπως και δυστυχισμενοι,θα αναπνευσουν αυτο το μυρο.Αλλα εκεινοι που ειναι ευχαριστημενοι,που δεν σκοτιζονται,θα διαβουν χωρις να μυρισουν,χωρις να προσεξουν.Μηπως θα τους υποχρεωσετε να σταματησουν για να αναπνευσουν το αρωμα?Σας ας απασχολει για το πως θα τους πεισετε.Αλλα ποια ειναι η αναγκη για να τους πεισετε?Θα πεισετε μονον εκεινους που αναζητουν πραγματικα.
*Μενετε ευχαριστημενοι με την μικρη σας γνωση,με τις μικρες σας αυθεντιες.Ζητατε απο αυτες τις αυθεντιες ,να μιλησουν,να σας λυτρωσουν απο τις αμφιβολιες σας.
*Υποθεστε οτι καποιο προσωπο θα ηταν σε θεση να σας πει οτι ειμαι ο Παγκοσμιος Εκπαιδευτης.
Αυτο σε τι θα σας ωφελουσε?
Σε τι θα μετεβαλλε την αληθεια?
Με ποιον τροπο θα ερχοταν η Γνωση στον νου σας και η Κατανοηση στην καρδια σας?
Αν εξαρτιεστε απο αυθεντιες,θα χτιζετε τα θεμελια σας πανω στην αμμο,και το κυμα του πονου θα ερθει και θα τα παρασυρει.
Αλλα αν χτιζετε τα θεμελια σας επανω σε πετρα,στην πετρα της προσωπικης σας εμπειριας,της δικης σας Γνωσης,της δικιας σας λυπης και των δικων σας πονων,τοτε, αν χτισετε το δικο σας σπιτι ετσι,τοτε θα μπορεσετε να πεισετε και αλλους.
*ΕΞΑΡΤΑΣΘΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΡΔΙΑ,ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑ,ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ.
Απο το βιβλιο 'Ποιος φερει την Αληθεια' 1927.
Αφιερωνεται με αγαπη και εκτιμηση στον serpentpan.
Edited by - Helios on 01/04/2003 17:10:40
Edited by - Helios on 01/04/2003 17:13:27
Edited by - Helios on 01/04/2003 17:25:09
Το ιδιο προσπαθω κι εγω.
Ομως εχω μερικες ασχημες προσωπικες εμπειριες απο παλια και προσφατα,απο εβραιοχριστιανους,ατομα της εκκλησιας,κι ετσι η πειρα μου ειναι λιγο απολυτη γι'αυτους.
Προσπαθησε ΚΑΙ να κανεις πραξη την ανοχη,με ατομα του τοπου αυτου,οπως ΕΟΝ,ΚΕΛΣΟΣ,ΦΩΤΙΟΣ,κ.α.
Απο δω θα το φερουν ,απο κει θα το φερουν,να ο Χριστος ανωτερος και τελειωτερος ολων,και υποβιβασμος ολων των αλλων.
Αν αυτο δεν ειναι εγωισμος και φανατισμος,τι ειναι?
Τι κι αν στο ονομα του Χριστου χυθηκαν ποταμοι αιματος, πραγμα που δεν συνεβη με κανεναν αλλον Αβαταρα,απο οτι λεει τουλαχιστον η ιστορια.
Διαβαζω ΚΑΙ την Καινη Διαθηκη,μου αρεσει ομως μερος της.
Περισσοτερο μου αρεσουν η ΜΠΑΓΚΑΒΑΝΤ ΓΚΙΤΑ,οι ΣΟΥΤΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΔΑ και τα ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ.
Αυτα με εκφραζουν περισσοτερο.
τα ονοματα που ανεφερες με πειραξαν,παρολο πουχεις δικιο για την ανοχη,πρεπει να γινεται και πραξη...αλλα...αυτοι οι ανθρωποι σε μενα δωσαν δονηση,φως,καποιοι λιγοτερο,καποιο πιοτερο..
εντελει,για το insight,καμμια γνωμη,καμμια εμπειρια???