ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το κάρμα απο μια πιo βαθιά όψη. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Το κάρμα απο μια πιo βαθιά όψη. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alex2230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
glinaaeaΜέλος
21/05/2010, 15:45:17
Φίλοι μου γεια σας.

ΤΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
ο νταρμα και το καρμα ανηκουν και τα δυο μεσα στο φαινομενο των αντιθέσεων..δηλ καλή πληρωμή και κακή πληρωμή..όλα πληρώνονται και ξεπληρώνονται..
Όταν κάποιος σπα την δυαδικότητα καλό-κακό τότε σπα και το κάρμα-ντάρμα. Δεν υπάρχει κάποιος που να συσσωρεύει κάτι..Μπορεί να υπάρχει δράση αλλά όχι συσσώρευση..!!
Και όσον αφορά την δράση που ανέφερες, ποτέ δεν υπάρχει στασιμότητα συσσώρευσης. Είτε υπάρχει φόρτωμα συσσώρευσης, είτε μείωση, ΠΑΝΤΑ.
Η μόνη περίπτωση για να ισχύσει αυτό είναι στον νεκρό άνθρωπο.

21/05/2010, 19:19:34
Αγαπητέ φίλε..glinaaea

quote:
ΚΑΙ το κάρμα ΚΑΙ το ντάρμα έχουν βαρύτητα και αποτελούν εμπόδιο.

Δεν διαφώνησα σε αυτό για αυτό και συμπλήρωσα υπό την οπτική ότι το ντάρμα και το κάρμα ανήκουν στο κόσμο της φαινομενικής πραγματικότητας.

quote:
Η διαφορά τους είναι στο ποσοστό βαρύτητας. ΚΑΙ τα δυο πρέπει να ξεπληρωθούν, να καούν. ΔΕΝ είναι σε αντίθετα άκρα.

Ναι πρέπει να ξεπληρωθούν..! είτε σαν πληρωμή είτε σαν οφειλή… αλλά..
Στο κόσμο των φαινομένων υπάρχει η καλή δράση και η κακή δράση..δηλ κάποιος βοηθά τον συνάνθρωπο του και κάποιος άλλος τον σκοτώνει. Καλή δράση και κακή δράση. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα και ο όχι ίδια με διαφορά ποσότητας.Εχουν και τα δυο ¨βαρύτητα¨..ναι!Ειναι και τα δύο δράση!Αλλα τι αποτελέσματα εχουν..διαφορετικά!!

Ο πρώτος αν εκτελεί την δράση με πραγματική συμπόνια «θα πάρει το καλό» ενώ ο δεύτερος «θα πάρει το κακό»
Στο πρώτο «πληρώνεσαι» και στο δεύτερο «πληρώνεις». Στο πρώτο δεν χρωστάς στο δεύτερο χρωστάς.. Και υπάρχουν και διακανονισμοί αν ξέρεις το πώς θα τους κάνεις..!!!

quote:
Και όσον αφορά την δράση που ανέφερες, ποτέ δεν υπάρχει στασιμότητα συσσώρευσης. Είτε υπάρχει φόρτωμα συσσώρευσης, είτε μείωση, ΠΑΝΤΑ.
Η μόνη περίπτωση για να ισχύσει αυτό είναι στον νεκρό άνθρωπο.

Το εγώ συσσωρεύει..παίρνει δίνει..είτε καλό είτε κακό. Όταν δεν υπάρχει εγώ τότε δεν υπάρχει κάποιος που να παίρνει και να δίνει..δεν υπάρχει συσσώρευση ούτε καλού ούτε κακού επειδή ΑΥΤΟ είναι πέρα από το καλό και το κακό. Για να καταλάβεις το σκεπτικό μου..Επειδή η οπτικές που το εξετάζω είναι μέσα από τον κόσμο των φαινομένων και ¨έξω¨ από αυτό.(δεν μπήκα σε λεπτομέρειες πριν).Έτσι..

ΑΥΤΟ που ΕΙΝΑΙ δεν συσσωρεύει..δεν ελαττώνεται αλλά ούτε και μπορεί να προστεθεί τίποτα σε αυτό που Ίδη ΕΙΝΑΙ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΝΑΙ. Δεν επεκτείνεται σε κάτι πέρα από ΑΥΤΟ που ΕΙΝΑΙ επειδή ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ταυτόχρονα παντού. Καμία απόσταση δεν υπάρχει..όπως αρχή και τέλος.
Υπάρχει δράση αλλά τίποτα δεν προστίθεται αλλά ούτε και αφαιρείται από ΑΥΤΟ που ΕΙΝΑΙ!!

Κάποιος που υπερβαίνει το κόσμο τις SAMSARAS των κόσμο των φαινομένων των κόσμο του καλού και του κακού..το ντάρμα-κάρμα..τις έννοιες.. τότε παύει να συσσωρεύει από τον κόσμο τις αυταπάτης πράγματα. Δεν γίνεται ένας νεκρός άνθρωπος αλλά ένα «ζωντανό πνεύμα» που συνεχώς γίνεται(παντα αυτο ήταν ΕΙΝΑΙ και θα ΕΙΝΑΙ)... Η δράση του γίγνεσθαι.

Ακόμα και η δημιουργία έτσι όπως την ξέρουμε να χαθεί..δηλ να μπει σε ένα ΜΑΧΑΠΡΑΛΑΓΙΑ.. το ΕΙΝΑΙ..ΕΙΝΑΙ..ως προς αυτό που ΕΙΝΑΙ τίποτα δεν ξεκινά και τίποτα δεν σταμάτα..ΕΙΝΑΙ.

Έτσι για να ξανά επιστρέψουμε σε αυτά που είπα..

Δεν υπάρχει κάποιος που να συσσωρεύει κάτι..Μπορεί να υπάρχει δράση αλλά όχι συσσώρευση..!!

Όταν κάποιος δεν έχει εγώ..όταν η αυταπάτη των φαινομένων έχει εξαφανιστεί τότε το υποκείμενο «διασπάτε» στην Αρχή.. σε αυτό που αρχίζει πάντοτε. Το υποκείμενο και το αντικείμενο έχουν συγχωνευτεί σε ΑΥΤΟ που πάντα ΕΙΝΑΙ.

Στην πραγματικότητα ποτέ δεν έφυγαν και ποτέ δεν ήρθαν. Το υποκείμενο συσσωρεύει..όταν δεν υπάρχει υποκείμενο..δηλ κάποιο εγώ που ατομικοποιείται (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ) από ΑΥΤΟ που πάντα ΕΙΝΑΙ.. τότε δεν υπάρχει συσσώρευση..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΣΟΡΕΥΣΕΙ;;;; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΑΤΩΘΕΙ;..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;ΠΟΙΟΣ;

Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα λίγο την ¨οπτική μου¨

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 21/05/2010 19:25:32

strangerz2Μέλος
21/05/2010, 20:38:25
quote:
Νομίζω φίλε μου ότι εσύ τα έχεις μπερδέψει. Δεν μπορείς να δώσεις κάτι το οποίο δεν έχεις σε περίσσια ποσότητα χωρίς να λείψει σε σένα. Αυτό συμβαίνει ΚΑΙ στην ζωή ΚΑΙ στον εσωτερισμό.
Αν έχεις ένα μπουκάλι νερό και το δίνεις να πιουν άλλοι χωρίς να το αναπληρώνεις, τότε θα διψάσεις και εσύ.

Για να μιλήσω πιό πρακτικά,είμαστε ηλεκτρομαγνητικά όντα,όταν δίνουμε,τότε λειτουργεί ο ηλεκτρισμός και όταν παίρνουμε ο μαγνητισμός.

Τα τσάκρα όταν βγάζουν τον ηλεκτρισμό,τότε αυτόματα μαγνητίζουν,αποροφάνε δηλαδή ενέργεια.Το μπουκάλι σου γεμίζει μόνο του,και όσο περισσότερο δίνεις τόσο περισσότερο γεμίζει.Αυξάνεται δηλαδή η χωρητικότητα του.

Ο εσωτερισμός φίλε μου προυποθέτει επιστημονικές γνώσεις πάνω απ'όλα.

quote:
Μπορείς φίλε μου να φύγεις απ την δράση την οποία εννοείς εσύ με το να ξεκινήσεις την δράση του καψίματος του κάρματος και ως εκ τούτου να επιφέρεις μείωση αντί για αύξηση.

Δράση=κίνηση=ενέργεια=ζωή.Δέν υπάρχει κάτι άλλο πέρα απο την δράση,η μή δράση είναι ο θάνατος,η ασυνειδησία.

quote:
Μα αυτό φαίνεται φίλε μου απ αυτά που λές και γράφεις. Που σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις τι πραγματικά είναι ο εσωτερισμός, οι κανόνες του και ο απώτερος σκοπός του.

Οκ,αφού δέν ξέρω,γιατί δέν μου μαθαίνεις εσύ? Πού βρίσκεται το κάρμα για το οποίο μιλάμε? Τί ακριβώς είναι?Πώς ακριβώς καίγεται?Με διαλογισμό,οκ.Ναί αλλά υπάρχουν χιλιάδες τύποι διαλογισμού.

Εσωτερισμός δέν είναι να μπαίνεις μέσω διαλογισμού στο αστρικό επίπεδο,αλλά να ενσωματώσεις την ψυχική σου ταυτότητα για αρχή.

Δηλαδή να μπορείς να ζείς στις ανώτερες διαστάσεις όπως ζείς και εδώ,και όχι μόνο μέσω διαλογισμού.

Πολλά πράγματα που ξέρεις μπορεί να είναι λάθος.Καθώς έκπτωτες ράτσες έχουν παραποιήσει την γνώση αυτούς τους αιώνες.

strangerz2Μέλος
21/05/2010, 20:42:52
Αυτό που λέω για το κάρμα,με το να δίνεις δηλαδή,είναι στην γιόγκα οι yamas και niyamas ,οι καλές και οι κακές πράξεις.Ενα απο τα βασικά βήματα του οχταπλού μονοπατιού.Λέει να κάνεις καλές πράξεις και να περιορίσεις όσο γίνεται τις κακές.Αυτό έχει αντίκτυπο στο εσωτερικό σου σύστημα,δέν είναι δηλαδη μια φιλοσοφική στάση όπως πιστεύουν οι αδαείς.
strangerz2Μέλος
21/05/2010, 20:51:12
quote:
Και πώς μπορεί κάποιος με εγωισμό να μπορέσει να ακολουθήσει αυτήν την ροή και να κάνει την επιστροφή που πρέπει.
Εγωισμός και εσωτερισμός είναι αδύνατον να συμβαδίσουν.
Η επιστροφή ( όπως την λες) θα επιτευχθεί μόνο με απόλυτον μηδενισμό του ΕΓΩ

Βγάζεις πολύ εύκολα συμπεράσματα για κάποιον που δέν γνωρίζεις.Ο γραπτός λόγος φτάνει σε εσένα και αναλύεται απο το δικό σου πρίσμα του νού,μπορεί να βλέπεις εγωισμό εκεί που δέν υπάρχει.

glinaaeaΜέλος
21/05/2010, 21:46:06
Φίλοι μου γειά σας.
Φίλε μου η πραγματικότητα είναι απτή. Είναι η πραγματικότητα του εσωτερικού μας κόσμου που ΥΠΑΡΧΕΙ.
Στο κόσμο των φαινομένων υπάρχει η καλή δράση και η κακή δράση..δηλ κάποιος βοηθά τον συνάνθρωπο του και κάποιος άλλος τον σκοτώνει. Καλή δράση και κακή δράση. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα και ο όχι ίδια με διαφορά ποσότητας.Εχουν και τα δυο ¨βαρύτητα¨..ναι!Ειναι και τα δύο δράση!Αλλα τι αποτελέσματα εχουν..διαφορετικά!!
Ο πρώτος αν εκτελεί την δράση με πραγματική συμπόνια «θα πάρει το καλό» ενώ ο δεύτερος «θα πάρει το κακό»
Στο πρώτο «πληρώνεσαι» και στο δεύτερο «πληρώνεις». Στο πρώτο δεν χρωστάς στο δεύτερο χρωστάς.. Και υπάρχουν και διακανονισμοί αν ξέρεις το πώς θα τους κάνεις..!!!
Είτε βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου είτε του κάνεις κακό δεσμεύεσαι. Η δέσμευση αυτή πρέπει να ξεπληρωθεί. Είναι όπως το λες εσύ συσσώρευση κάρματος. Εκτός του ότι πρέπει να ξεπληρώσεις εσύ την δική σου συσσώρευση, δεσμεύεις και τον άλλον με δέσμευση ξεπληρώματος της πράξης σου προς εσένα.
Ο κάθε ένας έχει να ξεπληρώσει το δικό του κάρμα. Με το να εμπλακείς εσύ σε κάποιο πάθημά του που για αυτόν είναι πληρωμή του κάρματος που πρέπει να το περάσει ΜΟΝΟΣ του, ΔΕΝ τον βοηθάς να το ξεπληρώσει, αλλά του το μεταφέρεις σε άλλη στιγμή. Η μεταφορά δε αυτή είναι εις βάρος του διότι γίνεται αυτόματα πιο μεγάλο διότι δεν ξεπληρώθηκε όταν έπρεπε. Και επί πλέον του φορτώνεις ΚΑΙ την πληρωμή της βοήθειάς σου προς εσένα, που πρέπει να στην ξεπληρώσει.
ΠΟΥ βλέπεις το καλό λοιπόν?
Και συν τοις άλλοις, εκτός του ότι πρέπει και εσύ να ξεπληρώσεις το << καλό>> που έκανες, πρέπει να περιμένεις να σου το ανταποδώσει.
Και αν υποθέσουμε ότι εσύ ξεπληρώνεις όλο το δικό σου κάρμα σε χαμηλά επίπεδα και πρέπει (εφ όσον έχεις τελειώσει και εκπληρώσει τον σκοπό σου) να φύγεις οριστικά από τις δεσμεύσεις σου και να πας στην αφετηρία- στην απαρχή της κάθε ψυχής, δεν μπορείς να φύγεις γιατί έχεις υποχρέωση να επιστρέψεις (είναι κανόνας αυτό) για να δώσεις την ευκαιρία σ αυτούς που σου χρωστούν από <<καλές σου >> πράξεις να τις ξεπληρώσουν και αυτοί.
Όπως βλέπεις πας να κάνεις καλοπροαίρετα καλό αλλά γίνεται μεγαλύτερο κακό όχι μόνο σ αυτούς που το κάνεις αλλά και σε σένα.
Και ακόμα περισσότερο βοηθώντας χάνεις ενέργεια απαιτούμενη για σένα στην εσωτερική σου άνοδο.
Σκέψου το λοιπόν το αν θα βοηθήσεις και πού?
Το εγώ συσσωρεύει..παίρνει δίνει..είτε καλό είτε κακό. Όταν δεν υπάρχει εγώ τότε δεν υπάρχει κάποιος που να παίρνει και να δίνει..δεν υπάρχει συσσώρευση ούτε καλού ούτε κακού επειδή ΑΥΤΟ είναι πέρα από το καλό και το κακό. Για να καταλάβεις το σκεπτικό μου..Επειδή η οπτικές που το εξετάζω είναι μέσα από τον κόσμο των φαινομένων και ¨έξω¨ από αυτό.(δεν μπήκα σε λεπτομέρειες πριν).Έτσι..
ΑΥΤΟ που ΕΙΝΑΙ δεν συσσωρεύει..δεν ελαττώνεται αλλά ούτε και μπορεί να προστεθεί τίποτα σε αυτό που Ίδη ΕΙΝΑΙ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΝΑΙ. Δεν επεκτείνεται σε κάτι πέρα από ΑΥΤΟ που ΕΙΝΑΙ επειδή ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ταυτόχρονα παντού. Καμία απόσταση δεν υπάρχει..όπως αρχή και τέλος.
Υπάρχει δράση αλλά τίποτα δεν προστίθεται αλλά ούτε και αφαιρείται από ΑΥΤΟ που ΕΙΝΑΙ!!
Όταν κάποιος δεν έχει εγώ..όταν η αυταπάτη των φαινομένων έχει εξαφανιστεί τότε το υποκείμενο «διασπάτε» στην Αρχή.. σε αυτό που αρχίζει πάντοτε. Το υποκείμενο και το αντικείμενο έχουν συγχωνευτεί σε ΑΥΤΟ που πάντα ΕΙΝΑΙ.
Και δεν είναι μόνο το εγώ εμπόδιο. Είναι και άλλες τρεις εξ ίσου δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να ξεπεραστούν για να μπορέσει κάποιος να μπει ολοκληρωτικά στον εσωτερικό κόσμο και να τον ακολουθήσει μέχρι το τέρμα. Όπως καταλαβαίνεις για να ξεπεραστούν τέσσερα μεγάλα εμπόδια χρειάζεται τεράστια ενέργεια. Ας μην την σπαταλά άσκοπα λοιπόν
glinaaeaΜέλος
21/05/2010, 22:08:55
Γειά σας και πάλι.
Μεγάλο λάθος φίλε μου. Ο εσωτερισμός, ο εσωτερικός δρόμος δεν έγινε για τους επιστήμονες αλλά για όλους τους ανθρώπους.
Και δεν χρειάζονται επιστημονικές γνώσεις να τον ακολουθήσεις. Τις όποιες γνώσεις χρειάζεσαι σίγουρα θα τις βρεις εκεί μέσα και πολύ απλές μάλιστα και χωρίς επιστημονικούς όρους.
Δηλαδή να μπορείς να ζείς στις ανώτερες διαστάσεις όπως ζείς και εδώ,και όχι μόνο μέσω διαλογισμού.
Και σίγουρα άλλες διαστάσεις τις βιώνεις ΜΟΝΟ μέσω διαλογισμού.

Φιλικότατα.

strangerz2Μέλος
22/05/2010, 10:18:40
quote:
Και σίγουρα άλλες διαστάσεις τις βιώνεις ΜΟΝΟ μέσω διαλογισμού.

Αν κάποιος έχει ενεργοποιημένους τους κωδικούς,τότε μπορεί όποτε θέλει να βρίσκεται στις ανώτερες διαστάσεις.Προφανώς χρειάζεται ο διαλογισμός για να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί.

quote:
Μεγάλο λάθος φίλε μου. Ο εσωτερισμός, ο εσωτερικός δρόμος δεν έγινε για τους επιστήμονες αλλά για όλους τους ανθρώπους.
Και δεν χρειάζονται επιστημονικές γνώσεις να τον ακολουθήσεις. Τις όποιες γνώσεις χρειάζεσαι σίγουρα θα τις βρεις εκεί μέσα και πολύ απλές μάλιστα και χωρίς επιστημονικούς όρους.

Ο καθένας αποφασίζει μόνος του τί θέλει και πώς το θέλει.
Μπορεί κάποιος να μάθει να χειρίζεται ένα pc μόνο για να μπαίνει στο internet και να κοιτάζει τα email του,ή μπορεί να γίνει προγραμματιστής και να μάθει νέες δυνατότητες του μηχανήματος.Σίγουρα το δεύτερο είναι ποιό συναρπαστικό,αλλά εξαρτάται πάντα με το τί θέλει κάποιος.

Εκτός απο αυτό,κάποιος που έχει γνώσεις μπορεί να πάει ποιό μακρυά.

strangerz2Μέλος
22/05/2010, 10:28:45
quote:
Φίλε μου τα πράγματα έχουν πιο βαθιά σημασία.
Είτε βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου είτε του κάνεις κακό δεσμεύεσαι. Η δέσμευση αυτή πρέπει να ξεπληρωθεί. Είναι όπως το λες εσύ συσσώρευση κάρματος. Εκτός του ότι πρέπει να ξεπληρώσεις εσύ την δική σου συσσώρευση, δεσμεύεις και τον άλλον με δέσμευση ξεπληρώματος της πράξης σου προς εσένα.
Ο κάθε ένας έχει να ξεπληρώσει το δικό του κάρμα. Με το να εμπλακείς εσύ σε κάποιο πάθημά του που για αυτόν είναι πληρωμή του κάρματος που πρέπει να το περάσει ΜΟΝΟΣ του, ΔΕΝ τον βοηθάς να το ξεπληρώσει, αλλά του το μεταφέρεις σε άλλη στιγμή. Η μεταφορά δε αυτή είναι εις βάρος του διότι γίνεται αυτόματα πιο μεγάλο διότι δεν ξεπληρώθηκε όταν έπρεπε. Και επί πλέον του φορτώνεις ΚΑΙ την πληρωμή της βοήθειάς σου προς εσένα, που πρέπει να στην ξεπληρώσει.
ΠΟΥ βλέπεις το καλό λοιπόν?
Και συν τοις άλλοις, εκτός του ότι πρέπει και εσύ να ξεπληρώσεις το << καλό>> που έκανες, πρέπει να περιμένεις να σου το ανταποδώσει.
Και αν υποθέσουμε ότι εσύ ξεπληρώνεις όλο το δικό σου κάρμα σε χαμηλά επίπεδα και πρέπει (εφ όσον έχεις τελειώσει και εκπληρώσει τον σκοπό σου) να φύγεις οριστικά από τις δεσμεύσεις σου και να πας στην αφετηρία- στην απαρχή της κάθε ψυχής, δεν μπορείς να φύγεις γιατί έχεις υποχρέωση να επιστρέψεις (είναι κανόνας αυτό) για να δώσεις την ευκαιρία σ αυτούς που σου χρωστούν από <<καλές σου >> πράξεις να τις ξεπληρώσουν και αυτοί.
Όπως βλέπεις πας να κάνεις καλοπροαίρετα καλό αλλά γίνεται μεγαλύτερο κακό όχι μόνο σ αυτούς που το κάνεις αλλά και σε σένα.
Και ακόμα περισσότερο βοηθώντας χάνεις ενέργεια απαιτούμενη για σένα στην εσωτερική σου άνοδο.
Σκέψου το λοιπόν το αν θα βοηθήσεις και πού?

Οποιος βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση,προφανώς όταν έπραξε το λάθος του,είχε άγνοια.Η πραγματική βοήθεια δέν είναι να τον αφήσουμε στο έλεος του θεού,εξάλου δέν θα γίνει τίποτα έτσι,θα ξανακάνει το λάθος του. Η πραγματική βοήθεια είναι να τον βγάλουμε απο την δύσκολη θέση του και να τον ενημερώσουμε για το λάθος του(το οποίο το ξέρει αυτός αλλά δέν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα).Ετσι θα του δώσουμε χρόνο να πληρώσει με άλλο τρόπο και όχι με πόνο.Εξάλου στην τελική δέν φταίει αυτός για την πράξη του αλλά η άγνοιά του,κανείς όμως δέν γεννιέται με γνώσεις.

Είναι χαζό ενώ μπορούμε να βοηθήσουμε να μην το κάνουμε.Ο χριστός δέν έχει πεί βοηθάτε αλλήλους?

Αρα η διαφορά εδω πέρα έχει να κάνει με το είδος της βοήθειας που προσφέρεις.Δώσε στον αλλον την ευκαιρία να ψάξει την αιτία της κατάστασής του έτσι ώστε να μήν την επαναλάβει.

Edited by - strangerz2 on 22/05/2010 10:34:38

glinaaeaΜέλος
22/05/2010, 11:12:29
Γειά σας.
Όπως βλέπεις φίλε μου το είπα ήδη.
Επομένως οι επιλογή είναι δική σου.
Έχεις επιλογή αλλά και σίγουρα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τις συνέπειες, και τις δικές σου ,και αυτού που βοηθάς.
Αν δεν έχεις μπει στο εσωτερικό μονοπάτι δεν μπορείς να αποφασίσεις σωστά γιατί δεν έχεις τις γνώσεις για το τι χρειάζεται.
Όταν θες να μπεις και έχεις στο μυαλό σου επιστημονικούς όρους για το τι θα συναντήσεις και πώς γίνεται αυτό, τότε σίγουρα θα μπερδευτείς και δεν θα μπορείς να αναγνωρίσεις απλά πράγματα.
Είναι πολύ πιο απλό να γνωρίζεις ότι μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα και να τα κάνεις, παρά να ψάχνεις τεχνικούς όρους για να μάθεις το πώς και γιατί τα κάνεις. Αρκεί ότι τα κάνεις και σου δίνουν τα αποτελέσματα που χρειάζεσαι.
Αντί να σπαταλάς χρόνο και να ψάχνεις να βρεις το πώς λειτουργεί το κάθε τι, δεν είναι πολύ πιο καλύτερα να ψάξεις να βρεις τι άλλο μπορείς να κάνεις και να το κάνεις και να προχωράς πιο καλύτερα και πιο γρήγορα??????????

Φιλικότατα.