- Σπηλιά Καμπέρη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Mou exei kanei entypwsh gia ta osa prolava na dw kai na akousw gia aythn thn spilia.Vrhsketai ston ymhto dipla apo to oros 3 50 kai notia toy orous kakovoula an den kanw lathos..anatolika kai se apostash 600 metron peripou antikrizeis thn sxolh eyelpidwn.
An kserei kapoios gia aythn thn spilia tha hthela na akousw perissotera..Lene exoun xathei anthrwpoi ekei mesa.Anixneytikan perierga magnitika pedia..k.a.Twra thn exoun fraksh me kagkela kai den epitrepetai na mpei kaneis mesa.
7
quote:
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΚΥΡΙΕ EGEFALOS343 ΑΝ ΕΝΟΟΙΤΕ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΩΡΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ7
Παραθέτω ένα χάρτη της ΝΑSA με τις σπηλιές του Νταβέλη και τις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν τις σπηλιές με τα ανάκτορα γνωστής δουκίσης, καθώς και με τα υποκαταστήματα της εθνικής τραπέζης και τα κρυσφήγετα της 17Ν.
Ξεχάσαμε τίποτα ?
Edited by - Vril on 21/03/2005 16:52:55
δεν ανεφερε τον Νταβελη ρε παιδια ο ανθρωπος.
Καμπερης μπορει να ειναι το ονομα του βοσκου που την ανακαλυψε...
για καποιο υπαρκτο σπηλαιο μιλαει, και οι σιδεριες μου φερνουν στο μυαλο εκεινο του Νυμφοληπτου, γιατι εχω ακουσει οτι το εχουν φραξει για να μην γινονται βανδαλισμοι.
εγκεφαλε εχεις παει στην σπηλια που αναφερεις?
αν οχι, απο που ακουσες γι αυτην?
ΥΓ. κακε βριλ, μην αποκαλυψεις και τις στοες της σπηλιας του Τζαβαλλα!!!
εχω μια γκομενιτσα στην Ιταλια και τις χρησιμοποιω αυτην την περιοδο! ![]()
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
Καμπερης μπορει να ειναι το ονομα του βοσκου που την ανακαλυψε...για καποιο υπαρκτο σπηλαιο μιλαει, και οι σιδεριες μου φερνουν στο μυαλο εκεινο του Νυμφοληπτου, γιατι εχω ακουσει οτι το εχουν φραξει για να μην γινονται βανδαλισμοι.
Συνιστώ τα βιβλία
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΝΙΚΟΥ ΛΕΛΟΥΔΑ
Εκδ. Ελεύθερη Σκέψις
2005
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γεωγραφία-Φύση-Μνημεία-Τοπονύμια-Βιβλιογραφία
Νίκος Νέζης
Εκδ. Ανάβαση
2002
Πάντως, όνομα "του Καμπέρη" δεν το αναφέρουν.
Πιθανότατα αναφέρεται στο σπήλαιο Αρχέδημου, αλλά άν εννοεί αυτό, κακώς το λένε "κάτι" στα αρβανίτικα. Και τα ελληνικά, ωραία γλώσσα είναι....
Το βουνο στο οποιο βρισκεται η σπηλια λεγετε "σπηλια καμπερη" ετσι υπεθεσα οτι και η συγκεκριμενη σπηλια λεγεται ετσι..
μπορει να κανω λαθος αλλα η σπηλια βρισκεται σε μια πλαγια αυτου του βουνο.
joniebegood στην σπιλια αυτην ειχαμε παει η σχολη πριν ενα μηνα οταν ηταν η χειμερινη εκπαιδευση υμητου(λιγα μετρα διπλα)..
Την πρωτοηδαμε σε μια βραδινη πορεια οταν ο λοχαγος μας διεταξε να διακοψουμε για να μας την διξει.(ειμασταν 10-15 μετρα αποσταση απο αυτην).Ηδαμε μονο τα πολυαριθμα καγκελα που ειχε απο εξω.Δεν πλησιασαμε καθολου,απλα ο λοχαγος μας ανεφεραι μερικα περιστατικα απο αυτα που ειχαν συμβει εκει..
Ο ιδιος την επισκευτηκεκατα την διαρκεια της ημερας(κατι που θελω να κανω και εγω)και φυσικα του εκανε μεγαλη εντυπωση το μεγαλο βαθος της..
Το βουνο στο οποιο βρισκεται η σπηλια λεγετε "σπηλια καμπερη" ετσι υπεθεσα οτι και η συγκεκριμενη σπηλια λεγεται ετσι..
μπορει να κανω λαθος αλλα η σπηλια βρισκεται σε μια πλαγια αυτου του βουνο.
joniebegood στην σπηλια αυτην ειχαμε παει η σχολη πριν ενα μηνα οταν ηταν η χειμερινη εκπαιδευση υμητου(λιγα μετρα διπλα)..
Την πρωτοηδαμε σε μια βραδινη πορεια οταν ο λοχαγος μας διεταξε να διακοψουμε για να μας την διξει.(ειμασταν 10-15 μετρα αποσταση απο αυτην).Ηδαμε μονο τα πολυαριθμα καγκελα που ειχε απο εξω.Δεν πλησιασαμε καθολου,απλα ο λοχαγος μας ανεφεραι μερικα περιστατικα απο αυτα που ειχαν συμβει εκει..
Ο ιδιος την επισκευτηκε κατα την διαρκεια της ημερας(κατι που θελω να κανω και εγω)και φυσικα του εκανε μεγαλη εντυπωση το μεγαλο βαθος της..
quote:Ο ιδιος την επισκευτηκεκατα την διαρκεια της ημερας(κατι που θελω να κανω και εγω)και φυσικα του εκανε μεγαλη εντυπωση το μεγαλο βαθος της..
κι εγω ενδιαφερομαι αδερφε.
αν πας ποτε και θελεις παρεα, στειλε ενα μεϊλ.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Εάν είσαι Ευελπις - και άρα ξέρεις σχετικά καλά την περιοχή - θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν η σπηλιά που είδατε στην νυχτερινή είναι βόρειδυτικά ή νότια του πεδίου βολής. Βόρεια υπάρχει ο λεγόμενος σαλίγκαρος - χωρίς κάγκελα την ήξερα αυτή τη σπηλιά - που οι σπηλαιολογικοί σύλλογοι πηγαίνουν για χαρτογράφηση (το συνολικό της μήκος δεν είναι πάνω από εκατό μέτρα). Νότια υπάρχει το σπήλαιο του Νυμφόληπτου ή Αρχεδήμου με αρχαιολογική σημασία. Αν χτυπήσεις μια αναζήτηση στο internet θα βρεις πολλές φωτογραφίες. Το συνολικό της μήκος δεν είναι μεγαλύτερο από πενήντα μέτρα. Εάν μπεις μέρα δεν χρειάζεσαι ούτε καν φακό (εάν είναι μέρα) και ΦΥΣΙΚΑ δεν ξεκινούν στοές, δεν περνάει μετρό, προαστιακός, αυτοκινητόδορομοι, Αττική όδος, Γαλαξιακή οδός κλπ κλπ. Εάν όμως ακολουθήσεις τον χωματόδρομο προς την άσφαλτο, κάτω από το μνημείο των πυροσβεστών είναι το βάραθρο της Συκιάς όπου οι σπηλαιολόγοι κάνουν τα πρώτα τους κατεβάσματα. Κάπου εκεί είναι και το μικρό σπήλαιο "Κολώνες". Εάν τώρα κατευθυνθείς από τον χωματόδρομο προς την κορυφή του λόφου λίγο πριν τις θέσεις της Αντιαεροπορικής άμυνας της ΣΣΕ στο αριστερό σου χέρι υπάρχει ένα ακόμη μικρό σπήλαιο. Γενικά εάν σε ενδιαφέρει η σπηλαιολογία και όχι η μπουρδολογία έλα σε επαφή με κάποιο σπηλαιολογικό σύλλογο (αν θέλεις έλα στο ΦΟΣ, τον μικρότερο, αλλά και τον καλύτερο, αφού ανήκω κι εγώ σ' αυτόν!).
Γενικά να ξέρεις πάντως πως στο σπήλαιο του Νυμφόληπτου δεν έχει σκοτωθεί, χαθεί, φαγωθεί ή πάθει ο,τιδήποτε οποιοσδήποτε ποτέ. Μάλλον ο λοχαγός σου εκτός από το ότι δεν έχει κατέβει ποτέ του σε σπηλιά μπέρδεψε το Νυμφόληπτο με την Συκιά όπου πράγματι σκοτώθηκαν πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια δύο πυροσβέστες ότα έπεσε μέσα στο βάραθρο το αυτοκίνητο τους.
Κλείνοντας να σου (σας) πω ότι (και) οι σπηλιές είναι αρκετά μαγικές από μόνες τους για να χρειάζονται να τις πασπαλίζουμε με μπούρδες.
Συγγνώμη αν στεναχώρησα κάποιον (κάποιους)
Δημήτρης Καραγιάννης
quote:
Κλείνοντας να σου (σας) πω ότι (και) οι σπηλιές είναι αρκετά μαγικές από μόνες τους για να χρειάζονται να τις πασπαλίζουμε με μπούρδες.Συγγνώμη αν στεναχώρησα κάποιον (κάποιους)
Δημήτρης Καραγιάννης
Πολύ σωστά τα λές !
Μόνο που ξεχνάς, οτι ολόκληρη βιομηχανία πώλησης "ονείρων" έχει στηθεί πάνω σε αυτές τις μπούρδες που αναφέρεις ...
Λοιπόν, και τα τρία σημεία που ανέφερες,
- Σπήλαιο Κακαβούλας ή Κακοβούλας
- Σπήλαιο Αρχέδημου ή Νυμφόληπτου
- Βάραθρο Θρακιά Συκιάς Βάρης
αναφέρονται και περιγράφονται αρκετά καλά στο βιβλίο του Νέζη που σύστησα. (βλ. μερικά πόστ πιο πάνω)
Edited by - Vril on 29/03/2005 13:59:27