- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Θα ήθελα εδώ να θέσω και ένα ερώτημα για να πάμε ποιο κάτω την αναζήτηση μας.
Κόρυμβος
Τι είναι ;
Γιατί αν βάλουμε μια πυξίδα στο σημείο που αυτός κλείνει αυτή χάνει τον προσανατολισμό της ;
Περικλείει ενέργεια ; Και αν ναι από που αυτή δημιουργείτε ;
Και απαντηση βαση λογικης (αααααχ!!!)
Οι εργασιες που γινονται στις στοες, ειναι βασισμενες στα αρχαια μυστηρια...ο στατικος ηλεκτρισμος αποτελουσε ενα απο ατα μυστικα των αρχαιων μυστηριων (πχ κατασκευη των τελετουργικων ραβδων η της κιβωτου της Διαθηκης)...αχμμμμ θα μπορουσε να συνδιαστει ολο αυτο λοιπον και να απαντησουμε στο γιατι η πυξιδα χανει τον προσανατολισμο της ![]()
And I keep on wondering....
και εκεινο τον καιρο τα στοιχεια οδηγησαν στο να αρθει η αναγνωριση απο την Μεγ.στοα της Αγγλιας προς την Μεγ. στοα της Ελλαδος και να δωθει σε μια νεα μικροτερη στοα την Εθνικη μεγαλη στοα της Ελλαδος..στην πορεια τα πραγματα ξαναεφτιαξαν( η κατηγοριες αποσυρθηκαν) για την Μεγαλη στοα της Ελλαδος παρολα αυτα δεν αρθηκε η αναγνωριση προς την Εθνικη μεγαλη στοα της Ελλαδος εξ οσον γνωριζω...
http://www.nglgreece.org/english/default.asp
σημερα λειτουργουν και η δυο στοες στην Ελλαδα παλι εξ οσον γνωριζω και δεν εχουν αντιπαλοτητα η ανταγωνισμο μεταξυ τους...
μαζι με το γαλικο μικτο ταγμα human droit και τους ροδοσταυρους ειναι αυτο που θα λεγαμε Τεκτονισμος στην Ελλαδα....
καμια προπαγανδα φιλε ΕΟΝ ...
αν δεις τα τοπικ που εχω ανακατευθει εχουν να κανουν κυριως με την ιστορια και με το καλο και το κακο ...πες το hobby..λοιπον το οτι ψαχνω την ιστορια....
και μια ερωτηση προς ολους...υπαρχει η υποψια ευνοιοκρατιας στις στοες και εκτος αυτων ...
απλουστερα οπως λεει ο λαος οι μασωνοι αλληλοβοηθουνται και καταλαμβανουν θεσεις που δεν αντιστοιχοθν στα προσοντα τους...
ειναι κατι που λεγετε παρα πολυ και συζητιετε κατα κορον στα στρωματα εκεινα της κοινωνιας μας που θα τα λεγαμε λαουτζικος μικροαστοι και λοιπα...
...οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια ή ειναι μονο καπνος?
δεν θελω να τα τσουγκρισω ή να προσβαλω κανενα θελω μια απαντηση διοτι και εγω προερχομε απο οικογενια μικροαστων και εγω μεγαλωσα με αυτην την υποψια και θα ηθελα την γνωμη σας ή μια σαφη απαντηση...
τα λεμε...
love for what is comming and forgivness for the past...
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους έσπευσαν να μου στείλουν ευχές για τα γενέθλιά μου, να'στε και εσείς όλοι καλά
quote:
avallon απλά μου κάνει εντύπωση το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον ελληνικό Τεκτονισμό ...και μάλιστα το ενδιαφέρον ενός προέδρου των Αμερικανών. Παραδέξου το ...δεν είναι λιγουλάκι περίεργο ?
Φίλε ΕΟΝ δε μου κάνει εντύπωση γιατί γενικώς οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται για τον Τεκτονισμό είτε είναι ο Ελληνικός είτε ο Ιταλικός είτε ο Αιγυπτιακός. Αυτό θα πρέπει να σου λέει κάτι... ![]()
Ο Τεκτονισμός προήλθε από τις εργατικές Συντεχνίες των οικοδόμων και γιάυτό χρησιμοποιήθηκε για ονομασία η λέξη «Τέκτων» που σημαίνει «Κτίστης».
Αυτό βέβαια είναι καθαρά συμβολικό γιατί σιγά σιγά μέσα στις Συντεχνίες αναπτύχθηκε (κτίσθηκε) η φιλοσοφία και η μύηση στον αποκρυφισμό.
Το τι επιτελεί με το έργο του ο Τεκτονισμός το βλέπουμε στα αρχαία μυστήρια και όπου αλλού αναπτύχθηκαν Φιλοσοφικά Μυστηριακά κέντρα.
Ο Πλάτωνας λέέι στον Φαίδωνα «Μυηθέντες εις τα Μυστήρια τα οποία αρμόζει να καλέσωμε τα Θεότερα, πάντων απηλλάγημεν, των κακών τα οποία μοιραίως μας ανέμενων εις ένα μελλοντικόν βίον. Ομοίως και εν συνεχεία προς την Θείαν ταύτην μύησην, κατέστημεν θεαταί εξόχων οραμάτων , οντοτήτων και πνευματικών, περιβαλλομένων υπό ανεσπέρου φωτός ελευθερούμενοι από το μνήμα τούτο το οποίον τώρα καλούμεν σώμα και που το περιφέρομεν μαζί μας δεσμευμένοι καθώς το όστρακον»
Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι λοιπόν κληρονόμος και συνεχιστής των αρχαίων Μυστηρίων. Δημιουργός δε των Μυστηρίων είναι ο ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ. Ένα από τα στοιχεία που το συνδέουν με τα Ελευσίνια μυστήρια είναι το ότι χρησιμοποιείτε δέρμα λευκού αμνού για την κατασκευή του περιζώματος όπως χρησιμοποιούσαν πριν από χρόνια οι πρόγονοί μας. Οσο για την «ουσία» του περιζώματος θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη σελίδα αλλά δεν είναι της παρούσης.
Την καταγωγή του Ε.Τ. διεκδικούν 4 σχολές: Η Αυθεντική, η Ανθρωπολογική, η Μυστικιστική και η Αποκρυφιστική.
"Τάδε έφη Avallon"
Ο τεκτονισμός (και αρχίζω να πιστεύω και τα περισσότερα «φιλοσοφικά» κινήματα) είναι , είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι , ένας οικονομικός οργανισμός που στηρίζεται στην «λαγνεία» κάποιων ανθρώπων για τις "απόκρυφες" επιστήμες και την "απόλυτη" αλήθεια. Στην πραγματικότητα δεν διδάσκεται τίποτα περισσότερο από τα οποιαδήποτε φιλοσοφικά βιβλία που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο. Οι τελετές που γίνονται δεν έχουν κανένα νόημα παρά να δώσουν στα μέλη την αίσθηση ότι είναι μέτοχοι μιας διαφορετικής και ανώτερης κάστας ανθρώπων.
Οι δωρεές που κάνουν το 99% των στοών προέρχεται από τα μέλη και πηγαίνουν σε ιδρύματα που τα δημιουργούν οι ίδιες.
Ενώ τα περισσότερα μέλη που ασχολούνται με τα γραφειοκρατικά θέματα των στοών είναι αιρετά , αυτός που ασχολείται με τα οικονομικά θέματα δεν είναι αιρετός αλλά τοποθετείται βάση κάποιων κριτηρίων .
Οι ίδιες οι στοές αποτελούν μέσω πίεσης σε όλο τον κόσμο για τις κυβερνήσεις...
Πριν βιαστείτε να κρίνετε τα παραπάνω διαβάστε τα , και βγάλτε ένα συμπέρασμα, χρησιμοποιώντας και αυτά που εσείς ξέρετε . Μη βιασθείτε να απορρίψετε κάτι γρήγορα γιατί θα εκτεθείτε
Πραγματικά είχα όλη την καλή διάθεση να ψάξω και να δω ότι ο τεκτονισμός είναι αυτό που εκφράζετε σε αυτό το topic.Δυστυχώς ή και ευτυχώς αυτά που ανακάλυψα είναι μάλλον μακριά από αυτά που εσείς πιστεύετε ότι είναι ο τεκτονισμός.
Η χρησιμοποίηση του περιζώματος ή κάτι άλλου αναλόγου προς αυτό, ως μυστικού συμβόλου , ήτο κοινό σε όλα τα έθνη της γης από των αρχαιοτατων χρόνων.
Στα μυστήρια του Μύθρα στην Περσία ο υποψήφιος περιεβάλετο λευκό περίζωμα.
Στα Αιγυπτιακά μυστήρια, στα Ινδικά, στα Αιθιοπικά, επίσης χρησιμοποιούσαν περιζώματα.
Ο περιηγητής Kaempfer αναφέρει ότι οι Ιάπωνες σε ορισμένες μυστηριακές τους μυήσεις δίνουν στους υποψηφίους λευκό περίζωμα δεμένο πέριξ των νεφρών με ζώνη ή ταινία.
Κατά τα άλλα το περίζωμα στον τεκτονισμό σημαίνει και τη μεταβολή του ατόμου το οποίο μπαίνοντας στον τεκτονισμό μεταβάλει προορισμό και ιδιότητα και καθίστατε άλλος άνθρωπος , μύστης.
O Αναζητών
Apostolos
Φίλε, ΟΝΟΜΑ...
Θα "σχολιάσω" ΑΝ μου επιτρέπεις τα γραφώμενά σου και θα εκτιμούσα την όποια τυχόν δυνατή απάντηση σε όσα θα αναφέρω και θα σε ρωτήσω.
Λές καταρχήν:
quote:
Εμπεριέχει προσωπική κρίση η οποία στηρίζεται τόσο σε περιεχόμενα ιστοσελίδων από στοές και σελίδων κατά του τεκτονισμού όσο και από μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν τέκτονες και αποφάσισαν να φύγουν από στοές τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.
Πόσο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ είναι λοιπόν αυτή η "προσωπική σου κρίση" ΟΤΑΝ:
Α) Στηρίζεται όπως εσύ μας λές: "σε περιεχόμενα ιστοσελίδων από στοές και σελίδων κατά του τεκτονισμού".
Πόσο δηλαδή τα στοιχεία που ερεύνησες (κάτι που δεν το αμφισβητώ), είναι ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ;;;;
Β) Στηρίζεται όπως συνεχίζεις να λές: "σε μαρτυρίες ανθρώπων πού ήταν τέκτονες και αποφάσισαν να φύγουν από στοές".
Πόσο λοιπόν ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ μπορεί να είναι οι ΕΠΙΟΡΚΟΙ;;;; Γιατί περί αυτού πρόκειτε, περί ΕΠΙΟΡΚΩΝ που σίγουρα για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ την Τεκτονική τους ιδιότητα, πράγμα που είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ, αλλά που δεν είναι ΤΙΜΙΟ & ΗΘΙΚΟ το να αποκαλύπτουν όσα ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΤΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΥΗΣΗΣ.
Να υπενθυμίσω ή να κάνω γνωστό σε όσους τυχαίνει να ΜΗΝ το γνωρίζουν, ότι στην Μεγάλη Μυητική Σχολή των Αιγυπτιακών Μυστηρίων που ακούγεται στο όνομα ΚΡΑΤΑ ΡΕΠΟΑ, όταν ο υποψήφιος για να μυηθεί πήγαινε για "άγνωστο" διάστημα να ζήσει ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ, είχε αποθέσει τη ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΥΗΤΩΝ ΤΟΥ!!!!!!!
Και με το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ που τυχόν έκανε, η κατάληξή του ήταν στα σαγόνια των κροκοδείλων!!!!
Περιττό να πώ ότι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε νοήτω τότε να ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Η ποινή ήταν ΘΑΝΑΤΟΣ.
Απο εκεί κρατά (κατα τη προσωπική μου άποψη ΠΑΝΤΑ) και το (ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ) Τεκτονικό τυπικό που έγινε γνωστό με τον λάθος τρόπο, ότι ΑΝ φυγεις θα πεθάνεις!!!
Αναρωτιέμαι λοιπόν, ΠΟΣΟ ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ μπορεί να είναι οι ΕΠΙΟΡΚΟΙ που βγαίνουν και λένε τα ΟΣΑ λένε;;;
Αλλά και ΠΟΣΟ μπορούν πραγματικά να ξέρουν οι των χαμηλοτέρων βαθμών, το "μυστικό" της μύησης των μεγαλυτέρων;;;
Αλήθεια φίλε μου, ΠΟΣΟ προσωπική είναι η κρίση σου;;;
Είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ανικειμενικός;;;;
Απο τη δική μου οπτική, κατηγορηματικά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, απλά γιατί δεν έκανες κάν το κόπο να κοιτάξεις τις ιστοσελίδες και τα βιβλία που είναι υπέρ του τεκτονικού ιδεώδους.
Στη συνέχεια μας λές πώς:
quote:
Ο τεκτονισμός (και αρχίζω να πιστεύω και τα περισσότερα «φιλοσοφικά» κινήματα) είναι , είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι , ένας οικονομικός οργανισμός που στηρίζεται στην «λαγνεία» κάποιων ανθρώπων για τις "απόκρυφες" επιστήμες και την "απόλυτη" αλήθεια.
Παρατηρώ ένα ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ...
'Ενα ότι όλα είναι το ΙΔΙΟ...
'Ολοι οι "Ταξιτζίδες είναι ρεμάλια" ένα πράγμα...
'Ολοι οι "δημόσιοι υπάλληλοι είναι χαραμοφάηδες" ένα άλλο πράγμα...
Αναρωτιέμαι ΠΩΣ ΤΕΚΜΥΡΙΩΝΕΤΑΙ μια τέτοια κατηγορία ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ;;;;
Το ότι είναι οικονομικά ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ και μάλιστα με χρήματα από τα ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ, που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ανάγκη για ενίσχυση, πόσο κακό μπορέι να είναι;;;;
Γνωρίζεις το ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ να είσαι οικονομικά ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ;;;
'Ολα όσα λές περι των οικονομικών στοιχείων κλπ κλπ κλπ, μου θυμίζουν το Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών, που το ΚΑΤΕΣΤΕΡΕΨΕ η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ σε συνεργασία με την ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ για να εποφεληθούν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του Τάγματος!!!
Να υποθέσω ότι ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ αυτές τις ληστρικές πρακτικές;;;
'Οτι ΔΕΝ δέχεσαι την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ των όποιων ομάδων, εταιριών ή ακόμα και την δική σου οικονομική αναξαρτησία;;;
Μιλάς όμως και για "ΛΑΓΝΕΙΑ"...
Μπορείς ΚΑΙ αυτό να το τεκμυριώσεις;;;;
'Οσοι αναζητούν την ΓΝΩΣΗ, είναι και οι "κακοί" της ιστορίας;;;;
Και έρχομαι στο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ κατ'εμέ...
Ανέφερες με περισή σιγουριά και βεβαιότητα ότι:
quote:
Στην πραγματικότητα δεν διδάσκεται τίποτα περισσότερο από τα οποιαδήποτε φιλοσοφικά βιβλία που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο. Οι τελετές που γίνονται δεν έχουν κανένα νόημα παρά να δώσουν στα μέλη την αίσθηση ότι είναι μέτοχοι μιας διαφορετικής και ανώτερης κάστας ανθρώπων.
Λοιπόν καλέ μου φίλε, ΚΑΤΑΡΧΑΣ σαφέστατα αυτά που διαδραματίζονται ΜΕΣΑ στις μυητικές ομάδες εταιρίες, στοές κλπ κλπ βρίσκονται ΚΑΙ μέσα στα βιβλία!!!
Ποιός είπε ότι ΔΕΝ βρίσκονται;;;;
Αναρωτήσου όμως ΔΙΚΑΙΑ το εξής...
Πόσο ΓΙΑΤΡΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ κλπ μπορέι να θεωρήθεί κάποιος που απλά διάβασε ΜΟΝΟΣ του ΟΛΑ τα βιβλάι που αφορούν την ιδικότητά του;;;
Κάποιος που ΔΕ ΕΚΑΝΕ πρακτική εφαρμογή των όσων διάβασε ΜΟΝΟΣ του;;;
Που δεν βρέθηκε υπο την ΕΠΟΠΤΙΑ κάποιου που έχει ΗΔΗ διαβάσει τα ΙΔΙΑ με αυτόν βιβλία και που μπορεί να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ τα όποια τυχόν λάθη;;;
Αλήθεια, σε ποιόν γιατρό θα πήγαινες για μια επέμβαση;;;
Σε κάποιον που ΑΠΛΑ διάβασε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα βιβλία της ιατρικής ή σε κάποιον που διάβασε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα βιβλία ιατρικής, ΑΛΛΑ που βρέθηκε ΜΕΣΑ σε κάποια σχολή και που έδωσε εξετάσεις για να αποδείξει ότι ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ;;;;
Στα περί τελετών τώρα, ΜΟΝΟ αν μετέχεις αυτών, μπορείς να εκφέρεις γνώμη και απ'ότι μας είπες, εσύ δεν έχεις κάποια τέτοια συμμετοχή, ΑΡΑ αυτονόητο να κάνουμε ΜΟΝΟ εικασίες και με εικασίες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ....
Για το τέλος κράτησες και το καλύτερο φίλε μου...
Μας είπες ότι:
quote:
Πριν βιαστείτε να κρίνετε τα παραπάνω διαβάστε τα , και βγάλτε ένα συμπέρασμα, χρησιμοποιώντας και αυτά που εσείς ξέρετε . Μη βιασθείτε να απορρίψετε κάτι γρήγορα γιατί θα εκτεθείτε
Θεωρώ ότι ΟΛΑ όσα έγραψες (πάντα με καλή διάθεση) τα διάβασα και ΣΚΕΦΤΗΚΑ πριν σου εκφράσω τις απορίες μου...
Φυσικά ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ τα όσα λές, αλλά ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ότι λειτούργησες με ΛΑΘΟΣ κριτήρια και το αποτέλεσμα απο όσα έγραψες είναι απλά και μόνο ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ ΕΣΥ, στα μάτια όσων διάβασαν το μήνυμά σου...
'Οπως είπα και στην αρχή, θα εκτιμούσα ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να μου απαντήσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όπως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και εγώ σου απάντησα στο δικό σου μήνυμα...
Πάντα Φίλος και Εραστής της Σοφίας,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μια αντίφαση θα ήθελα να παρατηρήσω.
Από τη στιγμή που οι επικριτές του τεκτονισμού αναφέρουν ότι ΑΝ φύγεις και αποκαλύψεις τότε σε σκοτώνουν, πως γίνεται να αποκαλύπτονται τόσα στοιχεία χωρίς κανείς να έχει χάσει τη ζωή του ;
Ακόμα αυτό το «Θα εκτεθείτε» κάτι σε απειλή μου κάνει, κάτι σε έχω στοιχεία εγώ και θα σας τα πετάξω στα μούτρα.
Αλλά από την άλλη δεν παρατήρησα ΠΟΥΘΕΝΑ στο κείμενο μια τέτοια παράθεση στοιχείων, εκτός από μου είπαν, άκουσα, διάβασα σε site ΚΑΤΑ του τεκτονισμού, γενικός και αόριστα.
Και τα Σκοπιανά site προπαγάνδας λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός, εγώ τι πρέπει να πω «προσέχτε μη τυχόν και πείτε ότι ο Αριστοτέλης δε μίλαγε Σκοπιανά όταν δίδασκε τον Αλέξανδρο γιατί θα εκτεθείτε» ;
Το ξαναλέω ότι εμπεριέχει το στοιχείο του απόκρυφου , του μυστικού , δημιουργεί μύθους γύρω του.
Και κάνω και ένα χαζό ερώτημα ( ε δεν έχω και κανά τρομερό δείκτη ευφυΐας ).
Μήπως οι ίδιοι οι Τέκτονες έχουν αφήσει να διαρρέουν τέτοιοι μύθοι για να αποθαρρύνουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων να θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του ;
Υ.Γ. Φίλε Κέλσο αυτό το εραστής κλπ δε θα το σχολιάσω αλλά πρόσεχε τις δηλώσεις ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ !
O Αναζητών
Apostolos
Εσύ που στηρίζεσαι και λές όσα λές ? Το ότι κάποιοι συσχέτησαν μέσα σε ένα βιβλίο τον τεκτονισμό με τα αρχαία μυστήρια δεν πάει να πεί οτι είναι και de facto αλήθεια . Που ξέρεις οτι στην τελευταία μύηση δεν επικαλούντε υποχθόνιες οντότητες ή δεν γυρνάν τις πεντάλφες ανάποδα ? Ξέρεις ? δε ξέρεις ....
Σε ρώτησα και πρίν ...αφού δεν είσαι μέσα πως γίνεται να ξέρεις ? πως γίνεται να είσαι σίγουρος ?
Μην κατηγορείς λοιπόν τον άλλον που λέει οτι άκουσε και διάβασε...
quote:δεν τους βάζω εγώ Κέλσο... μόνοι τους μπαίνουν...μόνοι τους θέλουν να διαφοροποιηθούν απο το σύνολο και φτιάχνουν τάγματα,κάστες,στοές και λόμπι.....ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Αναρωτιέμαι λοιπόν ΦΩΝΑΧΤΑ, γιατί βάζεις τους Ανθρώπους σε ΚΑΛΟΥΠΙΑ, σε ΚΑΣΤΕΣ, σε ΣΕΚΤΕΣ κλπ κλπ κλπ
Και τι δείχνει η πόρνη η ιστορία ? Πως όποιος διαφοροποιήται το κάνει για το δικό του συμφέρον και μόνο...
quote:Τι να σου απαντήσω ? Τα λόγια που διάβασες και την άποψη που σχημάτισες απο άλλους δεν καταθέτεις εδω πέρα ?Εχεις το βίωμα ? δεν το έχεις... Εχεις τα γραπτά των άλλων και μέσα απο αυτά μιλάς.
Το πιστεύεις αυτό που με ρωτάς;;;
Πραγματικά ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι ΑΝΑΜΑΣΑΩ λόγια άλλων;;;
Τα ΜΟΝΑ λόγια "άλλων" που χρησημοποίησα στην μεταξύ μας συζήτηση, είναι τα ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ, του Μεγάλου Ραβί, επάνω στα οποία έκανα ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σχόλια...
Μην πετάς λοιπόν τέτοιου είδους "πυροτεχνήματα", σε εκθέτουν υπερβολικά....Τα ιστορικά δε στοιχεία ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ (και πώς να είναι ΑΦΟΥ ΔΕΝ είμαι Τέκτων), αλλά απο τα διάφορα βιβλία που έχω κατα καιρούς μελετήσει, αλλά αυτά λίγο με ενδιαφέρουν, γι'αυτό και με "επέπληξε" ο καλός μου φίλος ΑvatarGr, λέγοντάς μου να μιλήσουμε ΙΣΤΟΡΙΚΑ, πράγμα που με αφήνει παγερά αδιάφορο, το είπα εξάλλου πολλές φορές...
Ειληκρινά με μπερδεύεις ΚΑΙ δεν μου απαντάς...
Υπεκφεύγεις φίλε μου...
Μηπως σου αποκαλύπτεται η αλήθεια μέσα απο ενόραση ? (αν ναι τότε πάω πάσο)
Δεν μπορώ να καταλάβω τι εστί πυροτέχνημα... το Πάσχα είναι μακριά ακόμα...
quote:
Που ξέρεις οτι στην τελευταία μύηση δεν επικαλούντε υποχθόνιες οντότητες ή δεν γυρνάν τις πεντάλφες ανάποδα ? Ξέρεις ? δε ξέρεις ....
Υπάρχει μια φήμη που λέει πως οι μασόνοι λατρεύουν τον Σατανά. Αλλά αυτό τους γίνεται γνωστό μόνο όταν συμπληρώσουν όλους τους βαθμούς που πρέπει στην ιεραρχία της μασονίας. Μάλιστα λέγεται πως από αυτούς θα έρθει και ο Αντίχριστος.