- ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
sensum
Καταρχάς, αγαπητέ φίλε, θα μπορούσες να εκφράσεις πιο αναλυτικά την όποια άποψή σου, για να αντιληφθώ εναργέστερα τη θέση σου. Μη φοβάσαι, δεν δαγκώνω.
Επειδή η δική σου άποψη ήταν τόσο λακωνική όσο και ανιστόρητη, θεώρησα σκόπιμο να απαντήσω εξίσου λακωνικά.
quote:
sensum
γι' αυτό θα σε παρακαλούσα να τεκμηριώσεις τον αντίλογό σου με συγκεκριμένη βιβλιογραφική αναφορά, προκειμένου να λάβεις απάντηση.
Δεν είδα καμία τεκμηρίωση του λόγου με συγκεκριμένη βιβλιογραφική αναφορά για να υπάρξει αντίλογος εξίσου τεκμηριωμένος...
quote:
sensumΚι έπειτα, επειδή μ' αρέσει από το πικρό, την εμπάθεια και προκατάληψη, να δρέπω το γλυκό, τη σκέψη και τη γνώση, μήπως θα μπορούσες, αγαπητέ, να μου υποδείξεις ποια ακριβώς από τις απόψεις μου σου γυάλισε για κάλπικη λίρα, ως δήθεν αντιεπιστημονική ή μυθολογική;
Αυτό που σχολίασα στο προηγούμενο μήνυμά μου:
"Συμφωνώ πως η εξάπλωση του χριστιανισμού δεν έγινε μέσα σ' ένα ευοίωνο και ειρηνικό περιβάλλον, αυτό είναι ιστορικά αναμφισβήτητο. Με το να ασπαστεί κάποιος τη νέα θρησκεία υπέγραφε τον κατατρεγμό του"
το οποίο δεν είδα παρεμπιπτόντως να θεμελιώνεις "επιστημονικά" ή "αναλυτικά".
Ούτε εμπάθεια, ούτε προκατάληψη. Απλή άγνοια της ιστορίας διαπιστώνω από μέρους σου.
Εν πάσει περιπτώσει, επειδή το θέμα της βίαιης επιβολής του χριστιανισμού στους Ελληνες από τους Ρωμαίους κατακτητές έχει εξεταστεί επανηλειμμένα και επειδή δεν μπορώ να αναλύω στο κάθε νέο μέλος την κοινή ιστορική γνώση, μπορείς να δεις μια πιο αναλυτική παρουσίαση στο θέμα: "Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" όπου στο τέλος του πρώτου μηνύματος παραθέτω και μια ενδεικτική βιβλιογραφία για να μελετήσεις, μια που τη ζήτησες.
Σαν υστερόγραφο, "αγαπητέ φίλε", θα σε παρακαλούσα να αφήσεις τις ψευτομαγκιές και την υφέρπουσα ειρωνία όταν γράφεις, γιατί από τέτοια υφάκια έχουμε χορτάσει εδώ μέσα.
Αν επιθυμείς σοβαρό διάλογο, θα τον έχεις. Αν επιθυμείς να ακολουθήσεις άλλες ατραπούς... νομίζω πως είσαι σε λάθος χώρο.
Ερρωσθε και ευδαιμονείτε

macedon