ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

MIXAHL3230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/11/2007, 09:14:55
quote:
αν π.χ. φωνάξεις δυνατά δίπλα σε ένα τζάμι, αυτό θα δονηθεί με τη συχνότητα της νότας που έπιασε η φωνή σου. όσο πιο λεπτή η νότα, τόσο πιο υψηλή η συχνότητά της, και άρα τόσο ταχύτερα δονείται το τζάμι.

Φαντάσου τι μπορεί να γίνει αν βάλεις μια σοπράνο να κάνει πρόβα μέσα σε ένα υαλοπωλείο!

In anticipation of my resurrection...

05/11/2007, 11:01:45
quote:
Το ποτήρι έσπασε γιατί...?

ουουουου, να σου κάνω μια λίστα από πιθανές αιτίες συντονισμού; θα τελειώσουμε αύριο!

θα έπρεπε να ήμουν ο monk και να σου πω "here's what happened..."

π.χ. πέρασε κάποιο όχημα, τα ηχητικά κύματα που εκπέμφθηκαν από τη μηχανή του έκαναν τους τοίχους να δονηθούν [δεν έχει σημασία που οι τοίχοι του μπάνιου απέχουν απ' τους εξωτερικούς], οι σωλήνες δονήθηκαν κι αυτοί, αυθξάνοντας την ένταση της δόνησης, οτιδήποτε κρεμασμένο στον τοίχο άρχισε κι αυτό να δονείται, πραλάσοντας τη συχνότητα της δονησης, και δημιουργόντας πολλές διαφορετικές, και κάποια απ'αυτές τις δονήσεις, ταξίδεψε [με τη μορφή ήχου μάλλον] στο ποτήρι. η συχνότητα του ήχου αυτού ήταν ίδια με το ποτήρι.

για να καταλάβεις τι εννοώ μπες στο προαναφερθέν υαλοπωλείο, και χτύπα παλαμάκια, ή βγάλε μια κοφτή φωνή, σε μία νότα. θα ακούσεις από παντού ηψίσυχνους ήχους (για τους άσχετους, θα ακούσει πολλά *ιιιιιιιιν* - η βζιν βζουν ) αλλά το καθένα θα έχει διαφορειτκή συχνότητα, θα είναι δηλαδή διαφορετική νότα.

αμέσως η μία νότα που έβγαλες εσύ, αφ'ενός πολλάπλασιάστηκε σε ένταση, γιατί ήταν σαν όλα τα γυαλικά να επαναλαμβάνουν αυτό που φώναξες, και αφ'εταίρου έχεις μια, κάπως φάλτσα, συγχορδία, αφού κάθε γυαλικό έδωσε ό,τι νότα γούσταρε!

η δική σου νότα μπορεί να μην πείραξε κάποιο γυαλικό. αν όμως η συχνότητα που παράχθηκε εξ αιτίας σου από κάποιο κρύσταλλο, είναι ίδια με την ιδιοσυχνότητα κάποιου ποτηριού, ή το πληρώνεις ή σε κυνηγάει ο καταστηματάρχης με το δίκανο!

περίληψη: κλαπ... ιιιιιν... κρατς... "ΤΟ δίκανο!"

05/11/2007, 18:56:42
άκυρο άκυρο άκυρο άκυρο!

έβλεπα τη δρούζα τώρα [αποκλειστικά για ένα συγκεκριμένο καλεσμένο της [for whom the bell tolls?!], και όχι γιατί αντέχω να παρακολουθώ την εκπομπή της, να 'ναι καλά η γλάστρα της!]

και ένας ταχυδακτυλουργός έκανε ένα κρυστάλινο κολωνάτο ποτήρι να εκσφενδονηστεί από το τραπέζι και να σπάσει [όχι όμως γενόμενο θρύψαλα, αλλά δεν κολλάω εκεί]. η άποψη του κυρίυ τσαγκρινού ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με τη δική μου, και έφερε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια επιχειρήμτα. δεν παραξενεύομαι γιατί τα ίδια παραδείγματα έχει και το σχολικό βιβλίο φυσικής. αλλά κάθε δεύτερη λέξη του ανθρώπου ήταν συντονισμός.

αρνούμαι λοιπόν να έχω την ίδια άποψη με τον συγκεκριμένο άνθρωπο εντελώς μεροληπτικά, απλά και μόνο επειδή μέχρι τώρα διαφωνώ σε όλες τις πόψεις του. δε γίνεται τώρα να κάνω τη διαφορά και να συμφωνήσω! είναι αντιδεοντολογικό!

αλλά ας του πει κάποιος του... -άντε να μην τον χαρακτηρίσω γιατί γράφω κι επώνυμα- ότι οι πιθανότητες να προκαλέσει τέτοιο εκσφενδονισμό ο συντονισμό είναι απίστευτα λίγες, και προΥποθέτουν ένα συγκεκριμένο μέρος του υλικού του ποτηριού να έχει αυτή τη συγκεκριμένη ιδιοσυχνότητα που προκάλεσε τη θράυση, κι αυτό το μέρος να διαλυθεί έτσι ώστε να σηκωθεί σχεδόνα από τη βάση του το ποτήρι και να πετάξει!

αυτό το γράφω καθαρά για να προλάβω κάποιον που θα μπει εδώ και θα πει στη φίλη martlou: να! γι'αυτό έγινε! το είπε κι ο τσαγκρινός!

αυτό έγινε, και έσπασε το ποτήρι της martlou, αλλά έγινε επειδή το είπα ΕΓΩ! [καλά, προφανώς πλάκα κάνω!]

martlouΝέο Μέλος
06/11/2007, 02:35:34
Είχα μια φοβερή εμπειρία με δονήσεις, για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (εκτός Κυριακών και διακοπών). Νοίκιασα σπίτι πάνω από φούρνο. Το εργαστήριό του με τα παμπάλαιας τεχνολογίας μηχανήματά του και τα ταψιά του, ήταν κάτω από την κρεβατοκάμαρά μου. Οι τοίχοι και τα πράγματά μου, παλλόταν από τις 3.00 τα ξημερώματα έως τις 8.00 το πρωί. Κατά τις 6.00 ξεκινούσε η συγκοινωνία και κατά τις 7.00 περνούσε το σκουπιδιάρικο. Δεν έσπασε ποτέ κανένα αντικείμενο. Το μόνο πράγμα που έσπασε ήταν τα νεύρα μου. Τρομερή εμπειρία.
Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μου είναι δύσκολο να χωνέψω (όχι ότι το αποκλείω) ότι ένα ποτήρι διαλύθηκε μέσα στην ησυχία. Το άκρον άωτο του συντονισμού των δονήσεων.

MARTLOU

06/11/2007, 03:49:30
Αγαπητή martlou αν και δεν είμαι ειδήμων περί συντονισμού, πιστεύω ότι μπορεί ένα κομπρεσέρ να ανοίγει τρύπες στο πεζοδρόμιο επί 4 ώρες και να μη σπάσει τίποτε, και μια συχνότητα μη αντιληπτή στο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ αυτί μας να συντονιστεί με το ποτήρι και να σπάσει.

Δηλ. ο βηματισμός 30 φαντάρων σε μία γέφυρα κάνει πιο πολύ θόρυβο από τα μηχανήματα που την φτιάξανε?

Άλλο θόρυβος, άλλο ήχος, άλλο συντονισμός συχνότητας.!!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
06/11/2007, 04:03:04
Αν ήταν θέμα δονήσεων σε μια thrash metal συναυλία δεν θα είχε μείνει ποτήρι για ποτήρι

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
06/11/2007, 15:06:24
το 'πιασε η γκρέτελ! μπράβο κυρά δασκάλα!

quote:
σε μια thrash metal συναυλία δεν θα είχε μείνει ποτήρι για ποτήρι

αυτά είναι του σατανά!

FRODOΜέλος
06/11/2007, 18:10:21
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
martlouΝέο Μέλος
07/11/2007, 02:58:10
Φίλε gretel,
έστω ότι είναι έτσι.

quote:
μια συχνότητα μη αντιληπτή στο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ αυτί μας να συντονιστεί με το ποτήρι και να σπάσει.

τότε τα ποτήρια του geox, τι πάθανε.

quote:
"Σε διάστημα τριών εβδομάδων, έσπασαν αυτόματα και χωρίς να υποβληθούν σε στρες (υγρασία, ψύχος, θερμότητα, συντονισμός)5 ποτήρια σε συνθήκες δωματίου. Όλα σε βραδυνή ώρα 8μμ-6πμ.΄Υπάρχει εξήγηση?

Δηλαδή για το κάθε ένα από αυτά τα πέντε ποτήρια , δημιουργήθηκαν μοναδικές, ειδικές και ανεπανάληπτες συνθήκες ώστε να σπάσουν έτσι όπως έσπασαν

Γιατί αγνοούμε αυτή την μαρτυρία

MARTLOU

07/11/2007, 12:47:19
quote:
Φίλε gretel

κυρά δασκάλα, σε πήρανε χαμπάρι!

quote:
τότε τα ποτήρια του geox, τι πάθανε.

στην αρχή κατάλαβα ότι σπάσανε ταυτόχρονα. τώρα που το ξαναβλέπω, δε μπορώ ακόμα να εκφέρω άποψη. θέλω να μάθω πρώτα, αν τα ποτήρια ήταν ίδια.