ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- σκεπτομορφες - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- σκεπτομορφες - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

bloodofkain31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/09/2008, 11:30:30
quote:
Λοιπον μιλωντας για σκεπτομορφες,τι δυναμη εχουν και γενικα τι δυναμη εχει η σκεψη,επεσε στα χερια μου αυτο το βιβλιο.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ,της Μπαρμπαρα Μπεργκεν.
Μιλαει για τροπους που μπορουμε να δημιουργησουμε την ζωη που θα θελαμε,και πως να αντιμετωπισουμε οικονομικες δυσκολιες,καθως και προβληματα υγειας

Νομίζω πως το είχα διαβάσει παλιά αυτό το βιβλίο και το βρήκα καλό σε γενικές γραμμές.
Μήπως περιγράφει και κάποιες ιστορίες απλών ανθρώπων οι οποίοι ελέγχοντας τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους κατάφεραν να πραγματώσουν κάποιους στόχους τους;

In anticipation of my resurrection...

12/09/2008, 03:17:23
Δεν το εχω διαβασει ολο ακομη,αλλα προς το παρον δειχνει καποιες τεχνικες..
Μα θα μπορουσαν να ειναι αληθεια ολα αυτα;
13/09/2008, 11:04:42
Αγαπητή μου, πιστεύω ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει πολλά πράγματα για τον εαυτό του με την δύναμη του νου.
Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία του ανθρώπου οπότε πρέπει να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά κι ωφέλιμα για εμάς και τους γύρω μας.

Πολλές φορές επιθυμούμε κάτι πολύ έντονα και βλέπουμε αυτό να συμβαίνει και σκεφτόμαστε ότι ο Θεός διάβασε τις σκέψεις μας και προνόησε για εμάς ή ότι είμαστε πολύ τυχεροί που ήρθαν έτσι τα πράγματα κι αποκτήσαμε αυτό που επιθυμούσαμε.
Γιατί όμως οι παράγοντες που συνετέλεσαν στην ικανοποίηση ενός στόχου μας να είναι εξωγενείς κι όχι ενδογενείς;
Αν είμαστε εμείς τελικά αυτοί που καθορίζουμε την ζωή μας σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι νομίζουμε;

Φυσικά ο νους μας δεν είναι μόνο ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, είναι κι ένα πολύ δυνατό "όπλο" και θα πρέπει να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε όσο πιο σωστά και συνετά γίνεται.
Να αναπτύξουμε την διάκριση στο να καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότερες πλευρές από ένα ζήτημα που απασχολεί την σκέψη μας, να κατανοούμε τα κίνητρα που μας ωθούν στο να το επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί ή όχι αλλά και τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν.
Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την προσπάθεια μας να τιθασεύσουμε το νου μας, να ελέγξουμε την υφή των σκέψεων και των επιθυμιών μας και να ελέγξουμε τα πάθη μας.
Διότι όταν κάποιο πάθος μας μας οδηγεί σε κάποια πολύ έντονη νοητική διεργασία για την πραγματοποίηση ενός στόχου μας, οι συνέπειες από αυτήν μπορεί να είναι απρόβλεπτες και μη αναμενόμενες ακόμη και για εμάς τους ίδιους...

In anticipation of my resurrection...

bloodofkainΝέο Μέλος
13/09/2008, 11:30:47
ανακάλυψα ξανά ότι στον αγώνα αυτών χρειάζομαι πηγές δύναμης ,ταπεινοφροσύνη αυτό μου χρειάζεται ....
αλλα στρατηγός μπροστά στην πυλη της ταπεινοφροσύνης στέκεται ο φόβος, με στρατιώτες της συνήθειες .

ένα πράγμα γνωρίζω με σιγουριά , ότι δεν μπορώ μόνος μου.

την αγάπη μου και της ευχές μου σε όλους σας .

13/09/2008, 15:23:33
quote:

Πολλές φορές επιθυμούμε κάτι πολύ έντονα και βλέπουμε αυτό να συμβαίνει και σκεφτόμαστε ότι ο Θεός διάβασε τις σκέψεις μας και προνόησε για εμάς ή ότι είμαστε πολύ τυχεροί που ήρθαν έτσι τα πράγματα κι αποκτήσαμε αυτό που επιθυμούσαμε.

Στα αληθεια,σου εχει τυχει προσωπικα αυτο;και σε ποιο βαθμο;
Φυσικα μου εχει συμβε,αλλα με οτι φοβομουν.
Μαλλον οι φοβοι μου ειναι μεγαλυτεροι απο τις επιθυμιες μου.
Bloodofkain δεν εισαι ο μονος.

bloodofkainΝέο Μέλος
14/09/2008, 12:53:38
Θα μπορούσαμε να πούμε οτι οι διάφορες μάσκες που φοράμε ..."μιλάω για της ασυνείδητες κυριως"
είναι σκεπτομορφες που μας φοράνε???

14/09/2008, 19:32:26
Τι ακριβως εννοεις;δεν υπαρχουν ασυνειδητες μασκες
bloodofkainΝέο Μέλος
14/09/2008, 22:40:55
όχι με την έννοια του "ασυνειδήτου" , άλλα με την έννοια του δεν γνωρίζω ότι την φοράω η' παίζω , άλλα πιστεύω ότι εκείνη την ώρα όντως είμαι ας πούμε αδικημένος ...έχεις δίκιο ισως ειναι καλύτερα η έννοια του ασυνειδήτου ρόλου

15/09/2008, 22:24:07
quote:
εμείς τελικά αυτοί που καθορίζουμε την ζωή μας σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι νομίζουμε

Συμφωνω πολυ.Αλλα
quote:
Πολλές φορές επιθυμούμε κάτι πολύ έντονα και βλέπουμε αυτό να συμβαίνει και σκεφτόμαστε ότι ο Θεός διάβασε τις σκέψεις μας και προνόησε

Ναι αλλα δεν ειμαστε μονο εμεις.Ενα βραδυ βγηκα ραντεβου με καποια αλλα ολο το βραδυ ειχα στο νου μου την πρωιν καψουρα μου.Ηθελα πολυ να τη δω και διαφορες γυναικες που εβλεπα στο δρομο νομιζα οτι ηταν αυτη.Καποια στιγμη, στο ασχετο, εκει που με πρωτοβουλια της συνοδου μου ειχαμε καθισει(και καθομασταν ήδη αρκετη ωρα, χωρις να μιλαμε, και χωρις να κανουμε τπτ γενικως) εμφανιζεται αυτο το κοριτσι.Εγω δεν την ειχα προσεξει που περναγε γιατι ειχε κοσμο και ηταν σκοτεινα, αλλα παραδοξος εκεινη με διεκρινε και με χαιρετισε με μια σφιχτη αγγαλια.
Ειναι δυνατο να ειναι συμπτωση? Οχι, δεν πιστευω στις συμπτωσεις.Αλλα ειναι δυνατον το μυαλο μου να ειχε προβλεψει (και οργανωσει)την συγκεκριμενη μερα στο ταδε μερος να γινει αυτη τη συναντηση?Δεν νομιζω.Ειμουνα μαλιστα περαστικος απο εκεινο το μερος.Αρχικα δεν ειχα προθεση να παω, πηγα απλα απο βαρεμαρα.Συνεχιζω να πιστευω ακραδαντα στην παρουσια ενος θεου που παρακολουθει και πραττει.
16/09/2008, 00:15:26
Ασυνειδητα μπορουμε να παιξουμε πολλους ρολους,και του θυματος οπως λες,και του αδικημενου κ.ο.κ.
Και ναι,τοτε ειναι που μας "καταλαμβανει"αυτη η αρνητικη σκεπτομορφη.
Γιατρε,ουτε κι εγω πιστευω στις συμπτωσεις.Και θα σου πω ενα παραδειγμα.
Σκεφτομουν πολυ εντονα τον αδελφο μου τις προαλλες.Ειμαστε μαλλωμενοι και δεν μιλαγαμε.Ξαφνικα χτυπησε το τηλ και ηταν εκεινος.
Δν ξερω αν ο θεος εχει να κανει με αυτο η,η θεληση μου.
Για μενα παντα μετρουσε και μετρα το αποτελεσμα
16/09/2008, 14:47:56
quote:
Ασυνειδητα μπορουμε να παιξουμε πολλους ρολους,και του θυματος οπως λες,και του αδικημενου κ.ο.κ.

Μα δεν ηταν αρνητικη σκεπτομορφη.

quote:
Σκεφτομουν πολυ εντονα τον αδελφο μου τις προαλλες.Ειμαστε μαλλωμενοι και δεν μιλαγαμε.Ξαφνικα χτυπησε το τηλ και ηταν εκεινος.

Ναι, αλλα εδω περα θα μπορουσε να ηταν δουλεια του εγκεφαλου σου αφου ο,τι εγινε μπορουσε να γινει αμεσα:Τον σκεφτηκες δυνατα, και μεσο του "συλλογικου ασυνειδητου" εκανες και αυτον να σε σκεφτει με αποτελεσμα να σε παρει τηλεφωνο.

Στη δικια μου περιπτωση λειτουργει μια σειρα συμπτωσεων τις οποιες βοηθησε και ενα τριτο ατομο ασχετο με την ολη υποθεση("..με πρωτοβουλια της συνοδου μου ειχαμε καθισει..")