ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (μέρος 2ον) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (μέρος 2ον) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PREDATOR30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/09/2008, 10:21:11
Με την ΑΕΚ να... παραφυλάει
Διπλό το καλό για τον Ολυμπιακό και καλά νέα για Μπελούτσι

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ικανοποίησε με την απόδοσή του στο παιχνίδι απέναντι στη Νόρτζελαντ, αλλά η νίκη - μισή πρόκριση μέσα στη Δανία, διασφάλισε την ηρεμία στο «Καραϊσκάκη» και επιτρέπει στον Ερνέστο Βαλβέρδε να μη ρισκάρει στη ρεβάνς, με την ΑΕΚ να... καιροφυλακτεί.

Πρώτον γιατί η ομάδα πάει χωρίς γκρίνιες στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Πανσερραϊκό στο «Καραϊσκάκη» και δεύτερον γιατί δίνεται η δυνατότητα στον Ισπανό τεχνικό να μην ρισκάρει στη ρεβάνς με τους Δανούς, η οποία είναι προγραμματισμένη πριν από το μεγάλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο Νεο Φάληρο.

Αυτό, πάντως, στο οποίο έχει επικεντρωθεί ο Βαλβέρδε είναι το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, στο οποίο εκτός από τη νίκη, το ζητούμενο είναι και μια καλή εμφάνιση, που λείπει πολύ φέτος από τον Ολυμπιακό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός καλείται να διορθώσει πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ θα προχωρήσει σε αλλαγές αρκετών προσώπων στο κυριακάτικο ματς.

Σε αυτό, είναι πολύ πιθανό να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στην δεξιά ποδοκνημική. Ο Αργεντίνος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν αρνητικά. Έτσι, ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και το ίδιο θα κάνει την Πέμπτη και εκτός απρόοπτου την Παρασκευή θα προπονηθεί με την ομάδα.

Κάτι που έκανε την Τετάρτη ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος αναμένεται είτε να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού είτε να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Την Πέμπτη, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ρεπό και την Παρασκευή θα προπονηθούν στις 09:30.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
18/09/2008, 10:23:53
Δοκιμές με Αλεξόπουλο, Πελετιέρι
Όλα στην ΑΕΚ δείχνουν... 4-4-2 εν όψει Ηρακλή

O Γιώργος Δώνης έδειξε για ακόμα μία φορά ότι προσανατολίζεται στο 4-4-2 για τον αγώνα με τον Ηρακλή την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την 11αδα.

Ο Έλληνας τεχνικός δοκίμασε τον Γιώργο Αλεξόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στη μεσαία γραμμή τοποθέτησε τον Ογκοστουνίν Πελετιέρι δίπλα στον Αγγελο Μπασινά και τους Σκόκο και Χετεμάι στα άκρα. Σε μία άσκηση δοκιμάστηκε και ο Παναγιώτης Λαγός, ο οποίος μετά την καλή του εμφάνιση στην Τούμπα είναι πιθανόν να επιλεγεί.

Το πρόγραμμα προπόνησης της Τετάρτης ήταν αρκετά επίπονο για τους παίκτες της «Ένωσης» και είχε έμφαση στη φυσική κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και έκαναν ασκήσεις με και χωρίς μπάλα εναλλάξ.

Ο Παναγιώτης Ζορμπάς ανέβασε ρυθμούς στο ατομικό πρόγραμμα, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι στην αποστολή με τον Ηρακλή, αφού έχει μείνει πίσω. Ο Ζεράλδο Αλβες συνέχισε αποθεραπεία σε πιο εντατικό ρυθμό και ο Γκουστάβο Μαντούκα ακολούθησε πρόγραμμα με δρομικές ασκήσεις και ελαφρύ τρέξιμο στο γήπεδο. Η προπόνηση της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη στις 18.00 και θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.

Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ηλυσιακό, ο οποίος απέκλεισε τον ΠΑΟΝΕ με 4-3 στα πέναλτι.

18/09/2008, 20:29:23
Διαφωνία για τα πριμ
Αυτοκριτική Δώνη... «Δεν παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο»

Να προσέξουν ιδιαίτερα τον Ηρακλή ζήτησε από τους παίκτες του ο Γιώργος Δώνης, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με το «γηραιό». Ο τεχνικός της ΑΕΚ χαρακτήρισε γι' άλλη μια φορά την ομάδα του «ανέτοιμη», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο Ράφικ Τζιμπούρ δεν θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα.

«Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται πάντα στα ντέρμπι και παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Ηρακλή κρύβουν πάρα πολλές παγίδες. Αρκεί να δείχνεις χαρακτήρα σε τέτοιους αγώνες», είπε αρχικά ο 39χρονος τεχνικός και συνέχισε: «Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε φάσεις.

»Η ομάδα προσπαθεί να βρει ακόμη τα πατήματά της, καθώς είναι ανέτοιμη. Η αλήθεια είναι πως δεν παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και προσωπικά δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου γι' αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι το 'passing game'. Εκτιμώ πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα θα παρουσιάσει πρόοδο και θα φτάσει στο επίπεδο που θέλω λίγο αργότερα».

Ο Δώνης μίλησε για το πρόστιμο που επέβαλε στον Εντίνιο, με αφορμή την αντίδρασή του τη στιγμή της αλλαγής του στην Τούμπα: «Με τον συγκεκριμένο παίκτη έχω μιλήσει τρεις φορές για κάποιες αντιδράσεις του. Αυτό που έκανε ήταν έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ομάδα και το συμπαίκτη του.

»Οι παίκτες είναι σαν μικρά παιδιά. Μαθάινουν μέσα από τα λάθη τους», ενώ όπως είπε η ενέργεια του Εντίνιο ανήκει στο παρελθόν: «Δεν κρατάω τίποτα εναντίον των παικτών. Το κλίμα στην ΑΕΚ είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο».

Για την ενδεκάδα που θα παρατάξει το βράδυ της Κυριακής απέφυγε να πει πολλά πράγματα, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν σκοπεύει να ξεκινήσει βασικός ο Τζιμπούρ:

«Πρέπει να φτιάξω έναν κορμό, οπότε δεν θα κάνω πολλές αλλαγές. Ο Ράφικ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ένας δυνατός οργανισμός, μια πολύ καλή μηχανή. Όμως υπάρχει μία παράμετρος που λέγεται Ραμαζάνι. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου από ανατολή έως δύση του ηλίου δεν πίνει ούτε νερό. Αυτό είναι δύσκολο με τόσο δυνατές προπονήσεις».

Διαφορές μεταξύ διοίκησης και παικτών για τα πριμ...

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είναι και... ενθουσιασμένοι από τις προτάσεις της διοίκησης για τα πριμ ανάλογα με την προσέλευση του κόσμο. Ο εσωτερικός κανονισμός δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί και οι παίκτες της «Ενωσης» ζήτησαν από το Ντέμη Νικολαΐδη να συζητήσουν κάποια θέματα, πριν βάλουν την υπογραφή τους.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ο οποίος την Τετάρτη (18/9) είχε τα γενέθλιά του θα πάει στους Θρακομακεδόνες και μετά την προπόνηση θα έχει συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές.

Το θέμα των παικτών δεν έγκειται στο ότι τα πριμ θα είναι ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου, αλλά με τις αντίστοιχες κλίμακες στους μέσους όρους των εισιτηρίων, για τις οποίες επιθυμούν να μειωθούν. Επιπλέον δεν έχει διευκρινιστεί αν μέσα στους θεατές συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοχοι διαρκείας.

Στο μεταξύ, όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ θα συνεχίσει να προπονείται στους Θρακομακεδόνες μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, τον Ιούλιο.

Στην «Ενωση» υπήρξε η σκέψη κάποιες προπονήσεις να γίνονται στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αποφασίστηκε ότι είναι καλύτερα να γίνουν βελτιώσεις στους Θρακομακεδόνες και να τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας όπου χρειάζεται.

Στα 20 μεγαλύτερα αστέρια της Ευρώπης κατέταξε το ιταλικό περιοδικό «Calcio 2000» τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τον αθλητικό διευθυντή της Τζένοα, Φίνο Ρόκι, να δηλώνει:

«Πιστεύω πως αξίζει να δαπανήσεις χρήματα σε έναν τέτοιο νέο, γιατί θα σου επιστραφούν κάποια στιγμή και μάλιστα με τόκο».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

18/09/2008, 20:31:00
Προπονήθηκε κανονικά
Στη διάθεση του Καρβαλιάλ ο Λαδάκης για το ματς της Φυλής

Τα καλά νέα για τον Αστέρα Tρίπολης ήρθαν την Τετάρτη, αφού ο Μανώλης Λαδάκης πήρε κανονικά μέρος και στην πρωϊνή και στην απογευματινή προπόνηση και θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Καρβαλιάλ για το ματς με τον Θρασύβουλο στη Φυλή την Κυριακή.

Η προετοιμασία του Αστέρα για το ματς ξεκίνησε την Τετάρτη με δύο προπονήσεις, ενώ η επιστροφή των τιμωρημένων είναι αυτή που λύνει τα χέρια του πορτογάλου τεχνικού για τον αγώνα με τους νεοφώτιστους.

Ο Οράσιο Καρντόζο και ο Λούσιο Φιλομένο εξέτισαν τις ποινές τους από την προηγούμενη χρονιά, όπως και ο Ζαουάντ Ζαϊρί, που είχε αποβληθεί στο ματς με τον Ολυμπιακό. Στην απογευματινή προπόνηση, το βάρος έπεσε στην τακτική, ενώ το παρών έδωσαν όλοι οι παίκτες.

18/09/2008, 20:33:33
Το βλέμμα στον Αρη
«Ξεχάστε» την Ιντερ είπε ο Τεν Κάτε, πλήγμα με «Κάρα»

H καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ιντερ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ικανοποίησε τον Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του να επαναλάβουν την εμφάνιση απέναντι στον Αρη, ώστε να φύγουν από το Κλεάνθης Βικελίδης με θετικό αποτέλεσμα.

Ο Oλλανδός προπονητής, αν και στο ημίχρονο του αγώνα με τους «νερατζούρι» τα έψαλλε στον Σιμάο, στη συνέχεια τον στήριξε, βλέποντας ότι βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Είσαι πολύ καλός παίκτης και νεαρός. Από τα λάθη σου θα μάθεις», του είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τεν Κάτε, μιλώντας στους παίκτες του τόνισε: «Δεν θέλω να βλέπω σκυμμένα κεφάλια. Χάσαμε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και το αποτέλεσμα μας αδικεί. Κρατάμε την νοοτροπία νικητή και την καλή εμφάνιση και πλέον πρέπει να συγκεντρωθούμε στον Αρη.

»Ολα τα ματς για το Πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί τον πρώτο μας στόχο, είναι κρίσιμα. Αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ιντερ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Οσον αφορά το ματς, είπε: «Κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και σεβαστήκαμε την Ιντερ παραπάνω από όσο έπρεπε. Ειχαμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε και σε αυτό το επίπεδο όταν χάνεις ευκαιρίες τιμωρείσαι. Στο πρώτο γκολ που δεχθήκαμε έγινε τριπλό λάθος».

Ο Γιάννης Γκούμας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον Κώστα Αντωνίου και στον Χενκ Τεν Κάτε για τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς περί λαθών τακτικής στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Έλληνας αμυντικός τόνισε ότι μίλησε καθαρά ως ποδοσφαιριστής και δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει τον προπονητή, ενώ του ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρέπει να γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις για τέτοια θέματα. Το θέμα πάντως έληξε και δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια.

Ο Μάρτσέλο Μάτος τόνισε ότι το ματς με την Ανόρθωση στην Κύπρο είναι κομβικό, καθώς με νίκη ο Παναθηναϊκός θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές του: «Παίξαμε πολύ καλά, αλλά το ιδανικό για εμάς είναι να κερδίζουμε. Δεν πήραμε όμως τους τρεις βαθμούς.

»Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να πάρουμε τους τρεις αυτούς βαθμούς μακριά από την έδρα μας. Είμαστε ήρεμοι, αν και λυπημένοι. Στόχος δικός μας είναι να πάρουμε τη νίκη στο επόμενο ματς εκτός έδρας. Πάντα τη νίκη έχουμε στο μυαλό μας. Αν τα καταφέρουμε, μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ο Μάρκους Νίλσον, μιλώντας στην σουηδική εφημερίδα «Aftonbldet», στάθηκε στην παρουσία του συμπατριώτη του, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς:

«Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη επαφή με τον Ζλάταν πριν από το παιχνίδι. Συναντηθήκαμε, δώσαμε τα χέρια και ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον καλή επιτυχία.

»Του υπενθύμισα ότι ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε αντίπαλοι και ότι καλό θα ήταν να μην πλησιάσει πολύ στα μέρη μου. Μου απάντησε ότι θα μας κάνει τη ζωή δύσκολη και το έκανε. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός κέρδισε το παιχνίδι για την Ιντερ», ενώ για το ότι έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας και όχι στο δεξί, είπε:

«Δεν είναι για μένα έκπληξη που έπαιξα ως αριστερό μπακ. Και τα προηγούμενα χρόνια είχα παιχνίδια σε αυτή τη θέση. Ο Τεν Κάτε μου είχε πει ότι θα παίξω εκεί από την προηγούμενη ημέρα και είχα τον χρόνο να προετοιμαστώ ψυχολογικά.

»Δεν είναι εύκολο να προσαρμόζομαι συνεχώς σε διαφορετικές θέσεις, όμως η δουλειά μου είναι να μπαίνω στο γήπεδο και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

Ενα μήνα έξω ο Καραγκούνης, χάνει Αρη, Ανόρθωση και... Εθνική

Ενα μήνα θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους ο Γιώργος Καραγκούνης του οποίου οι τραυματισμός στη γάμπα, στην αναμέτρηση με την Ιντερ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, αποδείχθηκε πιο σοβαρός απ' όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.

«Μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιώργος Καραγκούνης, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση β' βαθμού στην αριστερή γαστροκνημία. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι τέσσερις εβδομάδες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού θα απουσιάσει από τους αγώνες του «τριφυλλιού» με τον Αρη (20/09, εκτός), Λεβαδειακό (05/10, εντός) για το πρωτάθλημα, τον εκτός έδρας του Champions League με την Ανόρθωση (02/10) και τους εντός έδρας αγώνες της Εθνικής ομάδας με την Μολδαβία και την Ελβετία (11 και 15 Οκτωβρίου), αντίστοιχα.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά στο πρόγραμμα αποκατάστασης και αποθεραπείας ο «τυπάρας» αναμένεται να επιστρέψει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις 19 του άλλου μήνα.

18/09/2008, 20:35:06
Στα ουράνια η Ανόρθωση
Μετά τη Βρέμη, αποθέωση στην Κύπρο... και αισιοδοξία ενόψει Παναθηναϊκού

Ο αμυντικός της Ανόρθωσης, Νίκος Κατσαβάκης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, σχολίασε το θετικό αποτέλεσμα με την Βέρντερ, ενώ αναφέρθηκε και στον προπονητή του, Τιμούρ Κετσπάγια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κατσαβάκη:

Για το θετικό αποτέλεσμα με την Βέρντερ, είπε: «Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα, με μία ομάδα που παίζει πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο και σχεδόν σε κάθε παιχνίδι βάζει δύο με τρία γκολ. Αλλά νομίζω ότι τακτική μας συμπεριφορά ήταν πολύ καλή, κλείσαμε όλους του χώρους.

»Εμείς θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είναι τυχαίο που περάσαμε στους ομίλους. Είπαμε θα πάμε να το διασκεδάσουμε, να το χαρούμε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα πέσουμε αμαχητί. Στόχος είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο σε όλα τα παιχνίδια, να μαζέψουμε όσους πόντους μπορούμε και στο τέλος να κάνουμε ταμείο».

Οσον αφορά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτό θα το δούμε σε δύο βδομάδες. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας και είναι στα μέτρα μας. Νομίζω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το ματς. Πιστεύουμε πολύ στον εαυτό μας και την ομάδα μας και με τη βοήθεια του κόσμου νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.
»Βέβαια δεν παίζουμε στην πραγματική μας έδρα που είναι το 'Παπαδόπουλος', αλλά στο ΓΣΠ. Αυτή η εμπειρία είναι για όλους πρωτόγνωρη, για τους δημοσιογράφους, για εμάς τους ποδοσφαιριστές, για τον κόσμο και νομίζω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική. Είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό».

«Δεν έχω να δώσω απαντήσεις σε κανέναν. Όταν έφυγα από την Ελλάδα, ήρθα στην Ανόρθωση και είμαι στην ομάδα πέντε χρόνια και νομίζω ότι έχουμε πετύχει πάρα πολλά σημαντικά πράγματα. Αλλά το φετινό είναι πραγματικά ανεπανάληπτο. Είναι κάτι που σίγουρα δεν το περιμέναμε. Ακόμα και εμείς δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.

»Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και οι αυτοί που είναι γύρω σου πιστεύουν σε εσένα, χτίζεις την ομάδα χρόνο με το χρόνο και κρατάς τον ίδιο προπονητή και αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό, φέρνεις νέα ονόματα, όπως τον Δέλλα και το Σάβιο, νομίζω ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι λογικό να έρθουν», τόνισε για την καριέρα του στην Κύπρο.

Τέλος, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον προπονητή του, Τιμούρ Κετσπάγια: «Νομίζω ότι είναι ένας νέος προπονητής και θα κάνει πολύ μεγάλη καριέρα αντάξια της ποδοσφαιρικής του. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει αλλάξει καθόλου τον τρόπο σκέψης του. Έχει όρεξη, πάθος, φιλοδοξίες και νομίζω ότι θα πάει πολύ ψηλά».

Αποθέωση στην Κύπρο

Εκατοντάδες φίλοι της Ανόρθωσης υποδέχτηκαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τους θριαμβευτές της Βρέμης, οι οποίοι απέσπασαν ισοπαλία 0-0 από τη Βέρντερ για το Champions League, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η αποστολή της πρωταθλήτριας έφτασε στη Κύπρο και οι φίλαθλοι της της ομάδας έσπευσαν να υποδεχτούν τους παίκτες και τον προπονητή και να τους χειροκροτήσουν για την μεγάλη επιτυχία στη παρθενική εμφάνιση τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

18/09/2008, 20:36:10
Για το Champions League
«Ο αποκλεισμός πονάει ακόμα» λέει ο Νικοπολίδης

O Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός πολύ σύντομα θα ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και θα ρολάρει, αφού υπάρχει πολύ καλό υλικό.

Ο πολύπειρος πορτιέρο, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τον αποκλεισμό τους από το Champions League, ενώ πρέπει να προσαρμοστούν και στην διαφορετική φιλοσοφία του Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα πολύ σύντομα θα ρολάρει. Θα παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Υπάρχει καλό υλικό και είμαι πολύ αισιόδοξος. Θα κάνει λάθος όποιος βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό.

»Είναι ακόμα νωρίς... Θέλουμε χρόνο για να αποκτήσει η ομάδα τους αυτοματισμούς που χρειάζονται και να βελτιωθούν κάποια κενά που έχουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας», είπε ο Νικοπολίδης και πρόσθεσε:

«Είναι, άλλωστε, εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία του νέου προπονητή. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης εφαρμόσαμε σωστά πολλά απ' όσα ζητάει ο προπονητής μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια.

»Ας αφήσουμε, λοιπόν, να δούμε πως θα κυλήσει το πράγμα και στην πορεία θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League...».

«Μας στοίχισε πάρα πολύ αυτή η απώλεια. Σίγουρα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και ένας αποκλεισμός, αλλά εμείς δεν έπρεπε να την πατήσουμε σε καμία περίπτωση. Μας πληγώνει που δεν συμμετέχουμε φέτος σε αυτή τη διοργάνωση.

»Είναι παιχνίδια που όλοι θέλουν να συμμετέχουν. Αν είχαμε περάσει τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μπορεί να μην αντέδρασε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενοχλήθηκε, όχι για το ότι έμεινε εκτός αποστολής στο ματς με την Νόρτζελαντ, αλλά για το ότι δεν ενημερώθηκε νωρίτερα.

Φυσικά, δεν πρόκειται να συνεχίσει το θέμα, αφού ούτως ή άλλως ο Βαλβέρδε τον υπολογίζει και στο ματς με τον Πανσερραϊκό αναμένεται να τον ξεκινήσει βασικό.

O επιθετικός της Νόρντζελαντ, Μάρτιν Μπέρνμπουργκ ξεχωρίζει... σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα και έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο 22χρονος Δανός άρεσε πολύ και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα τον παρακολουθήσουν καλύτερα το προσεχές διάστημα.

18/09/2008, 20:39:09
Συνέντευξη του Βραζιλιάνου άσου
«Καριέρα στον Ολυμπιακό, αυλαία με Πορτουγκέζα» τα όνειρα του Ντιόγκο

O Nτιόγκο από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ένιωσε μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Ο Bραζιλιάνος επιθετικός μίλησε στην εγημερίδα της πατρίδας του «Gazetta Esportiva» και τόνισε ότι σκοπός του είναι να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί με τους «ερυθρόλευκους», ενώ υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχει δείξει τον καλύτερό του εαυτό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντιόγκο:

Με την άφιξή σου στο αεροδρόμιο της Αθήνας σε περίμεναν πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενώ και ο Τύπος της χώρας αφιέρωσε για σένα διθυραμβικά σχόλια. Πως το αντιμετωπίζεις;
«Ήταν φανταστικό αυτό που είδα στο αεροδρόμιο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έκαναν απίστευτα πράγματα και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Ήταν μια εξαιρετική πρώτη εικόνα που με έκανε να αισθανθώ άνετα και πολύ φιλικά».

Η υπόθεση της μεταγραφής σου παρακολουθήθηκε στενά από τον ελληνικό Τύπο. Μπορείς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων;
«Χαίρομαι που έχω αυτή την αντιμετώπιση από τον Τύπο. Είναι ωραίο να γράφουν πολλά και καλά πράγματα για σένα. Έχω παίξει μόλις σε δύο αγώνες και σίγουρο είναι πως δεν έχω δείξει ακόμα αυτό που μπορώ να προσφέρω. Είναι νομίζω λογικό».

Είχες κι άλλες προτάσεις στα χέρια σου, αλλά κατέληξες στον Ολυμπιακό. Πως πήρες αυτήν την απόφαση;
«Η μητέρα μου, είχε έρθει μια φορά στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Ολυμπιακό, και είδε πως η πόλη ήταν πολύ όμορφη και ότι αυτή η ομάδα ήταν η καταλληλότερη για μένα.

»Παράλληλα είχα μιλήσει και με τον Λεονάρντο, που είναι φίλος μου. Σε σχέση με τις άλλες προτάσεις των Λοκομοτίβ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ολυμπιακού ήταν η καλύτερη και η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική μου ευθύνη».

Η άποψη της οικογένειάς σου έπαιξε μεγάλο βάρος στην απόφασή σου;
«Αν εξαιρέσουμε ότι η μητέρα μου είχε έρθει για λίγο καιρό στην Ελλάδα, η υπόλοιπη οικογένειά μου ήταν στην Βραζιλία. Μου είχε πει, πως το κλίμα ήταν το ίδιο περίπου με της Βραζιλίας και για την πολύ καλή οργάνωση της ομάδας. Από εκεί και πέρα η απόφαση ήταν δική μου».

Πως ήταν η πρώτη σου επαφή με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος έχει μεγάλο πάθος με τον σύλλογο;
«Ο πρόεδρος είναι πολύ απλός σαν άνθρωπος. Με υποδέχτηκε πολύ «ζεστά» και η πρώτη εντύπωση ήταν εξαιρετική. Σαν χώρες διαφέρουμε στην οργάνωση αλλά στον φανατισμό είμαστε ίδιοι».

Tώρα βρίσκεσαι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και στο εξής;
«Στον Ολυμπιακό υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο και είναι ένας σύλλογος με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Έχουν φορέσει την φανέλα μεγάλα ονόματα και με τιμάει ιδιαίτερα.

»Θέλω να τα δώσω όλα με την νέα μου ομάδα και να κατακτήσω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ. Να κάνω σταθερά βήματα ξεκινώντας από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν στο μέλλον υπάρξει πρόταση από μεγαλύτερο σύλλογο θα το συζητούσα, αλλά αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός».

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο κύπελλο UEFA, έναν μεγάλο θεσμό στην Ευρώπη, σε επίπεδο συλλόγων. Πόσο μακριά πιστεύεις πως μπορείτε να φτάσετε;
«Ήμασταν άτυχοι που δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε στο Champions League, αλλά και το UEFA δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Αγωνίζεται και η Μίλαν αλλά και άλλες μεγάλες ομάδες. Το πού μπορούμε να φτάσουμε δεν το γνωρίζω ακόμη, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Ωστόσο υπάρχει ποιότητα και θα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Σε πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να φορέσεις την φανέλα της Σελεσάο;
«Στην Ευρώπη αγωνίζονται πολλοί καλοί Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές και σε προσέχουν περισσότερο, αλλά θα είναι αρκετά δύσκολο για τον προπονητή. Θα κοιτάξω να κάνω σωστά την δουλειά μου και να συνεχίζω να έχω πίστη στις ικανότητές μου».

Ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση από το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Αρχικά θεώρησα πως τα πράγματα θα ήταν εύκολα ωστόσο το επίπεδο είναι ικανοποιητικό και διαφέρει από το βραζιλιάνικο. Οι Έλληνες διψάνε για ποδόσφαιρο και γίνονται βήματα ανάπτυξης σιγά-σιγά».

Σκέφτεσαι να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στην Πορτουγκέζα;
«Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε κάτι τέτοιο από τώρα. Η Πορτουγκέζα θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και της οφείλω πολλά. Θέλω πρώτα να κάνω μια καλή καριέρα στην Ευρώπη και μετά να γυρίσω πίσω».

18/09/2008, 20:41:18
Τα «βρήκαν» με Πανόπουλο
Ο Παράσχος και επίσημα στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης

Ο Γιώργος Παράσχος είναι ο νέος τεχνικός της Ξάνθης. Ο Έλληνας προπονητής είχε επιβεβαιώσει στο sport.gr τις επαφές με την ακριτική ομάδα, η οποία ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (18/9) την συμφωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Νέος προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ είναι από σήμερα 18 Σεπτεμβρίου ο Κος Γεώργιος Παράσχος».

Ο Παράσχος αντικατέστησε τον Στέλιο Κατρακυλάκη στον πάγκο της Ξάνθης, ο οποίος επιστρέφει ως υπεύθυνος στο τμήμα σκάουτινγκ, ενώ έχει εργαστεί στο παρελθόν στα Τρίκαλα, στην Αναγέννηση Καρδίτσας, στην Καβάλα, στον Ηρακλή, στον ΑΠΟΕΛ, στον Αρη, στα Γιάννενα, στον Πανηλειακό, στον Ακράτητο, στην Χαλκηδόνα- Ατρόμητο, στον ΠΑΟΚ και στον ΟΦΗ.

18/09/2008, 20:43:42
Δηλώνει... χαρούμενος ως πρόεδρος!
Ο κλοιός στον ΟΦΗ σφίγγει, αλλά ο Βατσινάς... εκεί

O κλοιός γύρω από τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Φανούρη Βατσινά σφίγγει, με τους οπαδούς της ομάδας να ετοιμάζουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και τον Ερασιτέχνη να καλεί τον ισχυρό άνδρα της κρητικής ΠΑΕ να παραιτηθεί!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, δήλωσε: «Θα περίμενα από τον κ. Βατσινά να έχει παραιτηθεί και να έχει κάνει το αυτονόητο ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες που του έχουν απομείνει. Να οδηγήσει την ομάδα σε Γενική Συνέλευση και από εκεί να προκύψει ένα νέο σχήμα.

»Δεν είναι δυνατόν ένα, δύο ή πέντε μέλη να συγκρούονται με το σύνολο σχεδόν του κόσμου της ομάδας, ο οποίος ζητεί αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Ο κ. Βατσινάς συγκρούστηκε με τους συνεργάτες του, κάποιοι από τους οποίους είχαν την ευθιξία να παραιτηθούν, συγκρούστηκε με τον κόσμο της ομάδας, με τους δημοσιογράφους, με τον Ερασιτέχνη, με όλους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και πρέπει να δοθεί μια λύση».

Ο Ερασιτέχνης ζήτησε έκτακτη Γενική Συνέλευση, ως κάτοχος του 22,52% των μετοχών της ΠΑΕ στην οποία θα ζητηθεί διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη για οικονομικές οφειλές της ΠΑΕ.

Οι φίλοι του ΟΦΗ συνεχίζουν τις προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που θια γίνει την Τρίτη (23/9) στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Το ρόλο των... διοργανωτών έχουν αναλάβει οι οργανωμένοι, ενώ προσκληθεί τοπικοί φορείς, όπως ο δήμαρχος και η νομάρχης, αλλά και επιχειρηματίες. Στην πλατεία να διεξαχθεί και συναυλία, με τους φίλους του ΟΦΗ να έχουν προσκαλέσει δύο μουσικά συγκροτήματα.

Βατσινάς: «Η καλύτερη διοικητικά περίοδος»

Για ακόμα μία φορά ξάφνιασε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Φανούρης Βατσινάς, ο οποίος την Πέμπτη (18/9) βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας Φραντισέι Στράκα, δηλώνοντας ότι «αυτή είναι η καλύτερη διοικητικά περίοδος από τότε που ασχολήθηκα με τον ΟΦΗ».

Την ίδια ώρα, ο Τσέχος προπονητής επικεντρώθηκε στην προετοιμασία της ομάδας ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο (21/9). Ο Φανούρης Βατσινάς, ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται με τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις στην κρητική ομάδα, δήλωσε:

«Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη διοικητικά από όταν βρέθηκα στον ΟΦΗ. Δεν ανησυχώ για τίποτα και να γνωρίζετε πως υπάρχει η απόλυτη ηρεμία στους μεγαλομετόχους της ομάδας μας».

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του: «Αυτήν την στιγμή το μόνο που μας ενδιαφέρει όλους είναι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Εύχομαι και πιστεύω ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Αυτήν την στιγμή δεν θέλω να ανοίξω τα χαρτιά μου και ίσως να τοποθετηθώ δημόσια την επόμενη εβδομάδα».

...μίλησε και ο Στράκα

Ο Φραντισέι Στράκα από την πλευρά του, μίλησε για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, τονίζοντας για τον αντίπαλο: «Μας περιμένει μια πολύ καλή ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι μια από τις ομάδες που έχουν στόχο την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και αυτό το γεγονός αποδεικνύεται από την μεταγραφή ενός παγκοσμίου κλάσης ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Ρεκόμπα.

Παρακολούθησα προσεκτικά την αναμέτρηση με τον Πανσεραϊκό και διαπίστωσα ότι έχει προβλήματα στο κέντρο της άμυνας. Είναι όμως καλοί στην κόντρα επίθεση και αυτό θα πρέπει να προσέξουμε. Θα παίξουμε από τα πλάγια ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ».

Οσον αφορά την ενδεκάδα του παιχνιδιού, δήλωσε: «Βασικός κορμός υπάρχει στο μυαλό μου αλλά δεν έχω αποφασίσει ποιοι θα είναι οι έντεκα που θα ξεκινήσουν. Όσο για το σύστημα έχουμε δύο μέρες μπροστά μας και αφού συζητήσω με το τεχνικό τιμ θα αποφασίσω για την διάταξη της ομάδας μου».

Για το σύστημα που θα ακολουθήσει, τόνισε ο Στράκα: «Εχουμε δύο ημέρες μπροστά μας και δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουμε. Αν θα παραταχθεί η ομάδα μας με 4-4-2 ή με 4-2-3-1. Σημασία όμως έχει να παίξουμε καλά εμείς, να έχουμε καλή απόδοση και όχι το πως θα παραταχθούμε στον αγωνιστικό χώρο».

Τέλος, για την ισοπαλία απέναντι στον Ηρακλή, είπε: «Πάντα αγωνιζόμαστε με στόχο τους τρεις βαθμούς και τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από τον έναν βαθμό αλλά πάντα επιζητώ τη νίκη και τους τρεις. Το θέμα είναι να δείξουμε στον αντίπαλο μας ότι είμαστε ικανοί να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».