- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αν περίμενα να μάθω κάτι διαβάζωντας το Αβατον και όλα αυτά τα σαλατοειδή περιοδικά με τίτλους " Χαος Vs Τάξη" , "Αγγελοι Vs Σατανάδες " θα ήμουνα τουλάχιστον αφελής ...
Αλλα δεν μπορώ να μην πώ οτι είναι ότι καλύτερο για διάβασμα στην τουαλέτα ... άσε που μετά γίνονται και χρήσιμα...![]()
![]()
Υγ.και που ξέρω οτι το θέμα που λές δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση γραμμένη απο Τέκτονα? όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν ...
1.οχι φιλε μου δεν υπαρχουν στοιχεια οπως τα ζητας...γιατι οι τεκτονες δεν καυχιουνται οτι ειναι τεκτονες...αν καποιοι ηταν τεκτονες και πηραν μερος σε επαναστασεις και ηρωικες σελιδες της ιστοριας ειναι γιατι ετσι πιστευαν οτι ηταν το σωστο..να πολεμησουν..
....καμια στοα με την σημερινη εννοια του ορου δεν τους διεταξε να το πραξουν ...ηταν απολυτα ελευθερη επιλογη τους...και για να την κατανοησεις πρεπει να προσπαθησεις να σκεφτεσαι ελευθερα...
2. η Φηλικη εταιρια ηταν διαρθρωμενη κατα τα τεκτονικα προτυπα..στα θεματα ασφαλειας...και για λογους ασφαλειας...κανεις δεν ηξερε περισοτερα απο οσα η θεση εντος της εταιριας του επετρεπε... και δεν γνωριζουμε επισημα εαν αξασκουσαν τον τεκτονισμο οπως γινεται στις μερες μας...εντος τον στοων...
κατα συνεπεια αν ζητας ανδιαμφησβητητες αποδηξεις για το αν ο Κολοκοτρωνης ηταν μασωνος δεν νομιζω οτι μπορεις να τις παρεις...αλλα
το ζητουμενο δεν ειναι ποιος ειναι τεκτων και ποιος οχι.....οι παντες κρινονται απο τις πραξεις τους...
....αν καποιοι τεκτονες για λογους πρεστιζ σου εχουν πει οτι οι ταδε και οι δεινα υπηρξαν τεκτονες..μαλλον θελουν να αποδειξουν την ορθοτητα της επιλογης τους μεσω του γνωστου......"αφου το κανουν ολοι και εμαστε πολλοι και διασημοι..." μαλον μαλλον εχουμε δικιο ....τροπος σκεψης...και αντιμετωπισης του τεκτονισμου..... βασικα.... λαθος..
.
3.τεκτονας μπορει να γινει ο καθενας αρκει αυτα που πρεσβευει να μην δυνατε να χαλασουν το καλο κλιμα που δημιουργειτε εντος των στοων...
λογοι που μπορει να το χαλασουν ειναι πολιτικοι....θρησκευτικοι...
διοτι αν μιλας για πολιτικα,θρυσκευτικα,και ποδοσφαιρο ειναι απιθανο να συμφωνησεις και πολυ ποιο απιθανο μα καταφερεις να αποφυγεις τον φανατισμο σου...
...εντος στοων λοιπον απαγορευονται η πολιτικες συζητησεις...και ολοι πιστευουν στον εναν θεο...."ως ελαχιστος κοινος τοπος αληθειας"...
και ο σκοπος ολων αυτων ειναι η καλη λειτουργια της στοας...ολα τα καταστατικα λεν ακριβως αυτο το πραγμα....
.... και η επιλογη του νεου τεκτονα γινεται με αυτο ακριβως το σκεπτικο να μην χαλασει το καλο κλιμα της στοας...
ετσι καποιος που αποριπτεται δεν πρεπει να νιωθει ταπεινωμενος αλλα να καταλαβαινει οτι στην ταδε στοα δεν ....κολαει... και αν θελει πραγματικα να γινει τεκτων μπορει να παει σε αλλη...
4. στον ιδιο δρομο που οδηγει... καθε στιγμη στην ζωης μας ...η εμπειριες μας μας βοηθουν να γινουμε καλυτεροι.. καθε στιγμη... καθε καινουργια ερωτηση αποτελει προηγουμενο απαντησεων που λαβαμε στο παρελθον...μεσω της συνθεσης και της αγαπης γινομαστε καλυτεροι απαντες φτιαχνουμε ενα καλυτερο κοσμο...τον κοσμο γυρω μας τον επιρεαζουμε και μονο που ανασαινουμε...
ο καθενας νιωθει την αναγκη να μην αισθανεται μονος να συναναστρεφεται με ανθρωπους που εχουν τις ιδιες ανυσηχιες..που νοιαζονται για τα ιδια πραγματα και μεσω της ισχυς που σου δινει η αισθηση οτι δεν εισαι μονος σου δινει την δυναμη να προχωρισεις με στοχο το Θειο και να ευχεσαι παντα το ταξιδι να ειναι μακρυ...
5 η δεσμευσεις και η υποχρεωσεις ενος τεκτονα ειναι να φροντιζει ετσι ωστε να μην διαταραζει το καλο κλιμα της στοας γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο παντα ισοροπια και αρμονια με το περιβαλον...και αυτο να βγαινει και προς τα εξω στην ζωη του τεκτονα και στις σχεσεις του με την κοινωνια....και να ειναι παρων στην λειτουργια τις στοας..
....το αναφερω αυτο παροτι ενοειτε οτι ενας ανθρωπος ο οποιος ανλτει δυναμη απο την στοα του.. και ολα τα παραπανω..... θα βρισκεται εκει οσο το δυνατον περισοτερο γιατι εκει μεσα του αρεσει να βρισκεται...
6 αυτο που λες ειναι παιχνιδια εξουσιας και γινονται δυστυχως...
αλλα το ζητουμενο δεν ειναι αυτο...η αναγνωριση απο καποιον.....
..κανενα τεκτονα φιλε μου δεν απασχολει και δεν πρεπει να απασχολει αν η στοα του ειναι original...η οχι
και αν μια στοα δεν εχει αναγνωριση απο αλλες στοες αυτο εχει ενδιαφερον μονο για του τεκτονες που ενδιαφερονται για "καριερα" στον διεθνη τεκτονισμο...αλωστε η αληθεια δεν χρειαζεται αναγνωριση απο καπια μεγαλη στοα ....η αληθεια λαμπει...
7. το ζητουμενο σου φιλε μου τελικα ποιο ειναι...μηπως στοχος σου ειναι να..."ξεμπροστιασεις" και να φανερωσεις τους τεκτονες?
οπως ειπα παραπανω το ζητουμενο ειναι τι λεει ο καθενας και οχι πια ταμπελα εχει στο μετωπο του...και τελος παντων οι τεκτονες δεν καυχιουνται οτι ειναι τεκτονες...λυπουνται γιατι οι κοινωνια του αναγκαζει να κρυβουν αυτα που πιστευουν..και ειναι αναγκασμενοι να κρυβονται ..
....γιατι μπορει σημερα να ειναι ολα ενταξη και το να δηλωσει καποιος την Τεκτονικη του ιδιοτητα να ειναι ΟΚ..
.. αλλα οι καιροι αλαζουν...
8. και με το τελευταιο ερωτημα σου επαληθευτικα..... δυστυχως ο στοχος σου ειναι να "ξεμπροστιασεις"τους τεκτονες για να τους ειρωνευτεις...
και αποδυκνειεται οτι ειχα λαθος παραπανω οταν ειπα οτι νο να φανερωσει καποιος την Τεκτονικη ιδιοτητα ειναι ΟΚ.... δεν ειναι καθολου οκ....και φταις.... και εσυ.... γι αυτο...
και τελος παντων δες τις ποδιες σαν το βαθμο που φερει ο στρατευμενος στο πετο αυτο και μονο ειναι αρκετο...η καθε "ποδια" ειναι χαρακτηρηστικη του βαθμου του καθε τεκτονα....
τα παραπανω τα βρηκα διαβαζοντας και ερευνοντας για τον τεκτονισμο.... σου ευχομαι να κανεις το ιδιο...αυτα πιστευω οτι ειναι Τεκτονισμος και πιστεψε με δεν εχουν καμια αναγνωριση απο καμια μεγαλη στοα σε ολο το συμπαν....
αυτα ειναι η αληθεια ....ΜΟΥ...
παρακαλω τα σχολια σας μου ειναι ευπροσδεκτα...για να μην πω αναγκαια...
drumx 13 o τεκτονισμενος...
....οπως λεμε δαιμονισμενος...αλοπαρμενος... κλπ
τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...
quote:
Υγ. και που ξέρω οτι το θέμα που λές δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση γραμμένη απο Τέκτονα? όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν ...
Φίλε ΕοΝ, με το σκεπτικό αυτό, ΟΠΟΙΟ βιβλίο και να πιάσουμε να εξετάσουμε, διαβάζουμε ΜΟΝΟ την άποψη του συγγραφέα ΚΑΙ ΜΟΝΟ...
Αρα ΠΟΙΕΣ ΠΗΓΕΣ θεωρείς ότι μπορούμε να ερευνήσουμε;;;
Ο κάθε συγγραφέας, γράφει ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΥΠΟ ΠΡΙΣΜΑ των δικών του απόψεων για το θέμα του βιβλίου του, ή κάνω λάθος;;;
Αυτός είναι και ο λόγος, η αιτία που σε άλλα παλαιότερα μηνύματά μου περί βιβλίων, αυτό που είπα ΠΡΩΤΑ είναι να μελετούμε τις ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ...
Μα και στην καινή Διαθήκη ο Ιησούς αποκαλείτε ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ...
Φυσικά δεν θέλω να ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω απο το αυτό γεγονός, εξηγούμε για να ΜΗΝ παρεξηγούμε...
Πάντως το άρθρο που διάβασα έχει ΣΤΟΙΧΕΙΑ που εκείνος που θέλει να ερευνήσει ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΚΑΛΥΨΕΙ για το ορθό ή το λάθος του πράγματος...
Και για να δώσω μια ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...
Ποίος μας λέει πώς οι ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ, για να πετύχουν το σκοπό τους, δεν ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ το Τεκτονικό Ιδεώδες;;;
Δηλαδή να προσχώρησαν σε μια ΣΤΟΑ σε μια ΟΜΑΔΑ κλπ κλπ μόνο και μόνο για να έχουν ΣΤΗΡΙΞΗ και ΧΡΗΜΑΤΑ...
Τέλος πάντων, προσωπικά τα πράγματα τα ερευνώ στην ΑΡΧΗ τους, στην ΠΗΓΗ τους και όχι έτσι όπως ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, παραφθαρμένα, ξεφτισμένα ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ και το πολύ χειρότερο, ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Σχετικά με τις ποδιές ειρωνεύτηκα αυτό που φαντάζει άξιο ειρωνίας όπως ειρωνεύομαι και τους παπάδες με τα στέματα και τα χρυσά ραβδιά ή με τα μαύρα ράσσα που φοράνε μέσα στον καύσωνα(δεν πάει καλά ο κόσμος...)
Ασε που είμαι εκ'φύσεως τεμπέλης και δεν γουστάρω την εργασία...( ο δικός μου ο δάσκαλος πήγε να γίνει ξυλουργός αλλά τα παράτησε ... μήπως πρέπει να αρχίσω να κουβαλάω κανα σφυρί και καμια πρόκα?)
δεν είναι όπως τα παρουσιάζετε παιδιά... μπείτε και εξετάστε την ψυχολογία του "κύκλου", του τάγματος και της κλίκας ,τα σύμβολα, τον μυστικισμό,τις μυήσεις, και όσα απορρέουν απο αυτά για έναν άνθρωπο...
και μετά ελάτε να μου πείτε τα ίδια που λέτε τώρα...
και μόνο το οτι δεν δέχονται τους πάντες ...τους κάνει ύποπτους..
Ολα για την δύναμη,την επιρροή και την εξουσία γίνονται ....κατα την γνώμη μου πάντα...
ναι στα μυστήρια ....
όχι στα μυστικά... ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Καταρχήν να με συγχωρέσεις εάν η προσέγγισή μου έμοιαζε με το να σου ράψω ένα κουστούμι, πράγμα το οποίο θα με εκνεύριζε κι εμένα εάν μου το έκαναν ή έστω το υπονοούσαν. Απλά προσπάθησα να προσεγγίσω τον τρόπο σκέψης σου. Θέτοντας ως δεδομένο ότι δεν είσαι τέκτον - όπως κι εγώ, αλλά απλά αναζητάς την αλήθεια, και καλά κάνεις.
Οπως όμως σου προανέφερα, την αλήθεια δεν θα την βρείς όταν ψάχνεις να βρείς το λάθος μέσα από τις λεπτομέρειες. Ουτε κι εμένα θα μου άρεσε το σενάριο, οι τέκτονες να είναι άτομα με γεμάτες τσέπες, που ελέγχουν όλα τα πολιτικά δρώμενα, και που για να σε βάλουν στην κλίκα τους θα έπρεπε να είσαι κάπως. Πίστεψέ με, ο κυριότερος λόγος που ένα άτομο συστήνεται για να μπει σε μια στοά, είναι η υγειής εσωτερική αναζήτηση. Δεν νομίζω να το θεωρείς κακό αυτό, ούτε βέβαια φαντάζομαι πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για να λάβουν κάτι. Γιαυτό είμαστε και διαφορετικοί, και σε τελευταία ανάλυση, ο καθένας επίλέγει την πορεία του - δεν την επιβάλλει κανένας.
Μου ζήτησες να απαντήσω κι εγώ στις ερωτήσεις σου, μα απάντησαν ήδη άλλοι πριν από εμένα. Αν απαντήσω κι εγώ, το όλο θέμα θα καταλήξει γκάλοπ... Αλλωστε θα χρειαζόμουν πολύ χώρο εάν προσπαθούσα να σου παραθέσω την προσωπική μου άποψη για κάθε ερώτημα ξεχωριστά, και χρόνο βέβαια. Και σε τι θα ωφελούσε σε τελική ανάλυση;
Ωστόσο, θέλοντας να βοηθήσω στο ερώτημα περί μυστικότητας, ανακαλώ κάτι που είχα παραθέσει στην πρώτη σελίδα αυτού του τόπικ, πριν από καιρό:
Το παρακάτω απόσπασμα σχετίζεται με το θέμα της μυστικότητας, που αφορά και τον τεκτονισμό:
"Τα περισσότερα πράγματα στον κόσμο διατηρούνται ζωντανά όσο τα εσωτερικά τους μέρη παραμένουν κρυμμένα. Αν αυτά αποκαλυφθούν, πεθαίνουν όπως στο παράδειγμα του ανθρώπου: όσο τα εντόσθιά του μένουν κρυμμένα στο εσωτερικό του, ο άνθρωπος ζει, όταν όμως αυτά αποκαλύπτονται και βγαίνουν έξω από αυτόν, τότε ο άνθρωπος πεθαίνει. Το ίδιο ισχύει και με το δέντρο. Όσο οι ρίζες του μένουν κρυμμένες, αναπτύσσονται και ευδοκιμούν. Αν όμως οι ρίζες εκτεθούν, τότε τα δέντρα μαραίνονται."
Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Φιλίππου, Απόκρυφα Καινής Διαθήκης, τ.2, σελ.93
Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω: Γιατί έγραψες...
quote:
Έχεις στείλει τρία post και σε κανένα δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου...
μήπως εσύ αγχώνεσαι για κάτι ?
Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Θα έπρεπε να αγχώνομαι; Η υπονόησα ότι εσύ αγχώθηκες; Γενικά το άγχος είναι ανασταλτικός παράγοντας στην αναζήτηση της αλήθειας, οπότε καλό είναι να το αποφεύγουμε. Δεν συμφωνείς;
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
δεν είναι όπως τα παρουσιάζετε παιδιά... μπείτε και εξετάστε την ψυχολογία του "κύκλου", του τάγματος και της κλίκας ,τα σύμβολα, τον μυστικισμό,τις μυήσεις, και όσα απορρέουν απο αυτά για έναν άνθρωπο...
και μετά ελάτε να μου πείτε τα ίδια που λέτε τώρα...
και μόνο το οτι δεν δέχονται τους πάντες ...τους κάνει ύποπτους..
Ολα για την δύναμη,την επιρροή και την εξουσία γίνονται ....κατα την γνώμη μου πάντα...ναι στα μυστήρια ....
όχι στα μυστικά...
Αυτά τα λόγια με εκφράζουν και εμένα απόλυτα.
Ποιός σας είπε ότι ο τεκτονισμός δεν δέχεται τους πάντες; ολα τα δέχεται, και όλα τα έιδη του ανθρώπινου βασιλείου, και του ζωικού και του φυτικού και παρά πέρα.
Απλά οι πάντες δεν δέχονται τον τεκτονισμό και επιλέγουν ή δεν επιλέγουν κάτι άλλο. Τώρα εάν δεν είχε και κάποιο καταστατικό και κάποιους κανόνες, και εάν τα μυστήρια τα τελούσε στην πλατεία του χωριού σε κάθε πανηγύρι, τότε δεν θα ήτανε τάγμα εσωτερικής αναζήτησης, αλλά το καφενείο του κυρ Γιώργου. Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο εύκολος και δίκαιος ο τρόπος να σε δεχτούν σε μια στοά, παρά στην ιατρική σχολή αθηνών. Γιατί όμως την ιατρική δεν την βάζουμε στο στόχαστρο; Και οι γιατροί ένα είδος συναδελφισμού δεν έχουν μεταξύ τους; Και ένα τυπικό; Και απαιτήσεις για μελέτη και πρόοδο για να προχωρήσεις; Και οι γιατροί που βγαίνουν είναι καλοί, είναι και κακοί. Κανείς όμως δεν τα βάζει μαζί της. Απλά, εάν δεν θέλει επιλέγει να σπουδάσει φιλοσοφική. Ποιό το κακό;
Και πάλι παίζω το "δικηγόρο του τέκτονα", όπως με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα έπαιζα και το δικηγόρο κάποιου άλλου πράγματος, γιατί είναι εύκολο να κρίνουμε εφόσον είμαστε απέξω, η ποιότητα της κρίσης μας όμως πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικότητες. Εάν επιλέξω κάποιον άλλο δρόμο, θα το κάνω για τους δικούς μου λόγους, γιατι ο δρόμος αυτός θα ταιριάζει περισσότερο στην ψυχοσύνθεσή μου. Και κάθε δρόμος έχει τους κανόνες του. Ισως πρέπει να τον προχωρήσει κανείς πολύ για να καταλάβει για πιο λόγο τους θέσανε.
αυτή...που τα κατάφερε!
Και αν εξακολουθουν να υπαρχουν ρατσιστικες(κοινωνικες αλλα κυριως φυκετικες) τασεις σε διαφορες στοες;
Εψαξα λιγο παραπανω για τις στοες και τον τεκτονισμο και θα ηθελα να απαντηθουν τα ερωτηματα αυτα αν γινεται
"Ο νοών νοήτω"... (μόνο ένας μη "νοών" δεν θα καταλάβαινε μετά από τέτοια ανάλυση)...
Κάπου εδώ μέσα ακούστηκε από τον ΕΟΝ νομίζω ότι ο Τεκτονισμός προσυλητίζει ![]()
Φίλε ΕΟΝ ο Τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία ούτε φανατισμός και γι'αυτό το λόγο δεν προπαγανδίζει ούτε και προσυλητίζει.
Ο Τεκτονισμός είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα μα πάνω απ'όλα είναι τρόπος ζωής.
Από την άλλη διακρίνω μια αντίφαση στα λεγόμενά σου. Από τη μια μας λες ότι δεν τους δέχεται όλους και από την άλλη ότι προσυλητίζει. Μήπως είσαι λιγάκι μπερδεμένος ![]()
Τωρα ο Φρεντυ μπηκε στα ονειρα ενος αλλου αρχοντα του σκοτους - τον ασταματητο Jason Voorhees (Παρασκευη και 13) .... ριχνοντας του δυο μεγαλητερους τιτανες του τρομου σε μια μαχη μεχρι τελικης πτωσεως.!!!!!!!![]()
yes..!!!yes.!!!! yes..!!!! ![]()
![]()
![]()
κλασικη μαχη ...για κλασικους οπαδους των splater movies..
.....πως λεμε Gonzila vs KingKong..
για περισσοτερες πληροφοριες http://www.freddyvsjason.com/
Γιώργος ![]()
....σπλατςςς!!
quote:
εχουν περασει σχεδον 10 Χρονια.. απο τοτε που ο ποιο τρoμακτικος χαρακτηρας ολων των εποχων (ο φρεντυ - εφιαλτης στον δρομο με τις λευκες...)εισεβαλε στα ονειρα μια ολοκληρης γενιας...
![]()
ε όχι και ο πιο τρομαχτικός χαρακτήρας όλων των εποχών!!!
ΝΤΡΟΠΗ!!!
Δηλαδή εάν ο Φρέντυ είναι ο πιο τρομαχτικός χαρακτήρας όλων των εποχών τότε ο Michael Myers και ο Pinhead τι είναι; Κωμικοί;
τουλαχιστον στους αλλους μπορουσες να το βαλεις στα ποδια ...η να μην ανοιξεις το γαμ**νο κουτακι...
Γιώργος![]()
Do I look with someone that cares what GOD thinks..!!!??..(Pinhead)![]()
![]()
Συμφωνώ μαζί σου.

Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure
To μαχαίρι του Jason θα γευτεί το αίμα του Fredy.

Γιώργος![]()
..see u in your dreams.....![]()
θα βγαλει τα καστανα απο την φωτια και θα καθαρισει για την παρτη μας...