ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΣΙΣΙΦΟΣ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
20/10/2005, 03:51:18
quote:

Μιας και ο καθένας λέει την άποψή του, ας πω και εγώ τη δική μου (άλλωστε άποψη είναι αυτή, όλοι έχουμε από μία!).

Κατ’ αρχήν να πω, ότι όσα θα γράψω είναι πράγματα που άκουσα/διάβασα/είδα από παρεΐστικες συζητήσεις/βιβλία/ταινίες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία και ούτε γνωρίζω κάποιον από «μέσα».

Αυτό που νομίζω εγώ είναι πώς ο τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία. Ούτε αίρεση, ούτε τίποτα. Είναι κάτι σαν λέσχη. Μέλη της είναι άτομα με παιδεία και υψηλού πνευματικού επιπέδου αναζητήσεις. Οι τελετές τους (που κάποιοι τις χαρακτηρίζουν σατανικές!) μοιάζουν παράξενες γιατί (ίσως) έχουν να κάνουν με σεξουαλικά όργια, πράγμα που δεν είναι παράξενο, ούτε μοναδικό. (Και στην δικιά μας αρχαιότητα είχαμε τέτοιες εκδηλώσεις στα μυστήριά μας, αλλά σατανιστές δεν ήμασταν.) Και δεν νομίζω ότι κάποιος κρίνεται καλός ή κακός από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Πάρα πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, κατέχουν και υψηλά αξιώματα, αφού όπως είπαμε, είναι ιδιαίτερα μορφωμένοι άνθρωποι. Σαφώς και ως κλίκα, μπορεί να προωθεί συμφέροντα και να κατευθύνει – ελέγχει. Και εμείς αυτό δεν κάνουμε σε μικρότερες κλίμακες? Στην παρέα μας, στη δουλειά μας, κ.τ.λ. Με τη διαφορά, ότι αυτοί είναι πολλοί περισσότεροι, πιο μορφωμένοι και σε παγκόσμια κλίμακα.

Στους κόλπους τους, δεν είναι απλό να διεισδύσει κανείς. Υπάρχουν βαθμοί. Όποιος θέλει να μπει, μπαίνει στα χαμηλά, αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα προχωρήσει. Και σίγουρα, αυτοί που μιλάνε και λένε διάφορα, κόβονται. Χωρίς «παρενέργειες». Γιατί αυτοί δεν ξέρουν τίποτα παραπάνω από αυτά που όλοι έχουμε ακούσει και ήδη πιστεύουμε. Θέλει ικανότητες και αφοσίωση για να προχωρήσεις και να μάθεις. Και όσοι προχωρούν, δεν μιλάνε, οπότε δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος ξέρει από «μέσα».

Μόνο στα πολύ υψηλά επίπεδα, πιστεύω ότι ξέρουν τη «γνώση», τους σκοπούς και ίσως κάποια «μυστικά». Τώρα αν κάποιος θελήσει να αποχωρήσει, από πολύ ψηλά, όταν ήδη «γνωρίζει», ναι, ίσως εκεί να υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει και το Ομερτά – λογικό δεν είναι?! Πιθανόν να τίθεται θέμα δολοφονίας, αλλά ακόμη και όχι, δεν πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος θα μίλαγε. Θα είχε αφιερώσει τόσα χρόνια για να φτάσει εκεί και τόση πνευματική προσπάθεια, που ακόμα και αν την άφηνε πίσω του, δεν θα την πρόδιδε.

Γενικά πιστεύω ότι άνθρωποι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, είτε δεν γίνονται καθόλου δεκτοί, είτε κόβονται από πολύ νωρίς, είτε (και εφόσον είναι έμπιστοι) γίνονται δεκτοί, αλλά φτάνουν μόνο μέχρι συγκεκριμένους βαθμούς και αυτό γιατί εξυπηρετούν πρακτικούς σκοπούς τις οργάνωσης.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι οι Μασώνοι (και εννοώ τα υψηλόβαθμα στελέχη) κατέχουν τη γνώση και την έχουν ως στόχο τους, και φυσικά μέσω αυτής κατέχουν τη δύναμη και το χρήμα. Είναι, όμως, οργάνωση αιώνων και δεν πρέπει να την υποτιμά κανείς, ούτε και να νομίζει πως μπορεί να μάθει τα μυστικά της, από έναν «ξάδερφο» ή από ένα μπεστ σέλερ.

Φιλικά!ΣΩΣΤΑ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ.ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΞΑΝΑ ΟΤΙ Ο ΥΨΗΛΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 3 Β.ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 3ο ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ[ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ...]π.χ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΤΑΛΙΑ ΠΟΥ 33ο Β.ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ...ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ...