- ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΧΕΡΑΙΤΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FORUM
ΑΠΟΡΙΑ
Εξ’ όσων γνωρίζω -διορθώστε με αν κάνω λάθος- υπάρχει θεωρία που προβλέπει τα ταξίδια στο χρόνο (της Σχετικότητας;;;) και μάλιστα αυτά είναι δυνατά μόνο με ταχύτητες μεγαλύτερες της c (;;;)
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν δύο πλανήτες ο Α και ο Β οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους ένα έτος φωτός. Στον κάθε πλανήτη υπάρχει ένας μεγάλος πίνακας που δείχνει το τρέχον έτος και που είναι διακριτός από τον άλλο πλανήτη.
Όπως είναι γνωστό ο παρατηρητής του Α θα βλέπει στον δικό του πίνακα την ένδειξη 2005 και στον πίνακα του Β θα βλέπει 2004 (αφού το φως έρχεται με ένα έτος καθυστέρηση).
Έστω ότι ο παρατηρητής του Α έχει τη δυνατότητα να τρέχει με u>>c και μπορεί να φτάσει από τον ένα πλανήτη στον άλλο σε 2 ημέρες (τραβηγμένο; Έστω…). Τότε θα φτάσει στο Β πριν προλάβει το φως από το Α να μεταφέρει στο Β την πληροφορία του 2005.
Φτάνει στο Β. Επειδή η πληροφορία 2005 δεν έχει έρθει ακόμα στο Β από το Α, ο παρατηρητής βλέπει για στον πίνακα του Α 2004, ενώ όταν ξεκίνησε έδειχνε 2005 (ταξίδι στο χρόνο πίσω;;;!!!). Και για το Β από 2004 βλέπει 2005 χωρίς να έχει περάσει διάστημα ενός έτους (ταξίδι στο χρόνο εμπρός;;;!!!)
Μπορεί κάποιος να μου λύσει αυτή την απορία;
Τελικά τα ταξίδια στο χρόνο είναι εφικτά; Και αν ναι μήπως είναι φαινομενικά ταξίδια στο χρόνο και πραγματικά;
Δεν ξέρω εάν απέδωσα σωστά την απορία μου. Προσπάθησα να την διατυπώσω όσο το δυνατόν πιο κατανοητά