ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι είναι φιλοσοφία; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Τι είναι φιλοσοφία; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

amalia31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/12/2013, 15:03:43
quote:
Τώρα, αν είσαι μάγκας

Τους μαγκες τους πατησε ολους το τραινο !!!!!!

quote:
Αν θες να προσεγγίσεις το θέμα φιλοσοφία θα πρέπει να ξεκινήσεις να το κάνεις απο μια διανοητική σκοπιά.

Για να μπορεσω να βοηθησω ,αν μπορω, στην διαλευκανση, θα πρεπει ειτε να μου αντιπαραβαλεται την ερωτηση της Αμαλιας με την δικια μου απαντηση ,πολυ συγκεκριμενα δηλαδη, η να εχω μια πολυ συγκεκριμενη ερωτηση
μηπως καταλαβω που εχω ξεφυγει

29/12/2013, 23:31:58
quote:
Αν θες να προσεγγίσεις το θέμα φιλοσοφία θα πρέπει να ξεκινήσεις να το κάνεις απο μια διανοητική σκοπιά.

Νομιζω οτι καταλαβα τι ενοεις με το παραπανω !!!!

Λοιπον θα σου πω οτι, αυτα ολα που εχω πει,. αναφερονται σε δυο τρια πραγματακια πολυ απλα

Για μενα ομως εξαιρετικα μεγαλης σπουδαιοτητος

Απο την αλλη το γεγονος ,οτι αναφερομαι σε περισσοτερα απο ενα πραγματα, σε συνδυασμο με τις παρερμηνειες που μπορει να δωσει καποιος, εστω και σε μια εξηγηση ,ειμαι σιγουρος οτι φταιει για το τι οτι δημιουργει το θεμα της ασυνενοησιας!!

Νομιζω οτι θα ειμαι πιο αποτελεσματικος αν θα αναφερομουν μονο σε μια ενοια

Σαν βασικη ,και αρχικη , ενοια λοιπον θα επελεγα αυτην της ΜΗΧΑΝΙΚΟΤΗΤΟΣ

Αν καποιος δεν κατανοησει καποιες ενοιες ειναι μετα πολυ δυσκολο να ακολουθησει την ροη μιας συζητησεως η καποιων προτροπων

Αυτο θα εκανα,αν ειχα αναλαβει την ευθυνη εκμαθησης καποιων πραγματων σε καποιους ανθρωπους , και αυτο θα κανω εαν μου ζητηθει να δειξω ξαναλεω τα λιγοστα αλλα σπουδαια πραγματα που εχω κατανοησει

29/12/2013, 23:46:55
quote:
Νομιζω οτι θα ειμαι πιο αποτελεσματικος αν θα αναφερομουν μονο σε μια ενοια

Σαν βασικη ,και αρχικη , ενοια λοιπον θα επελεγα αυτην της ΜΗΧΑΝΙΚΟΤΗΤΟΣ

Αν καποιος δεν κατανοησει καποιες ενοιες ειναι μετα πολυ δυσκολο να ακολουθησει την ροη μιας συζητησεως η καποιων προτροπων

Αυτο θα εκανα,αν ειχα αναλαβει την ευθυνη εκμαθησης καποιων πραγματων σε καποιους ανθρωπους , και αυτο θα κανω εαν μου ζητηθει να δειξω ξαναλεω τα λιγοστα αλλα σπουδαια πραγματα που εχω κατανοησει

Πώς συνδέεται η μηχανικότητα με το θέμα της φιλοσοφίας;
30/12/2013, 00:13:11
quote:
Πώς συνδέεται η μηχανικότητα με το θέμα της φιλοσοφίας;

Αυτη ειναι η ερωτηση κεντρο που λεμε φιλε μου !!!!

Ασ φερω λοιπον ενα παραδειγμα μηπως και βρουμε μια κοινη οδο !!!!

Τι λεμε λοιπον ''φιλοσοφια '' στη καθημερινοτητα μας

Αυτος φιλοσοφει λεμε !!!!!

Αυτο που τουλαχιστον εγω εχω κατανοησει ,ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος ψαχνει να βρει καποια πραγματα που αξιζουν στην ζωη ,

Καποιους σταθερους ''τοπους ''νοητικους να πατησει στερεα !!!

Παει λοιπον σε μια κηδεια , και αντιλαμβανεται οτι ολα αυτα που αντιπροσωπευει ,που πρατει, που αισθανεται , τα σχεδια του, οι μικροεγωισμοι του ,και γενικα ολο αυτο που αντιπροσωπευει ειναι ανωφελο ,ανουσιο και ολα τα εις αν.......

Εδω στην θεση αυτου του παραδειγματος μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε στιγμη που υπαρχει καποια αντιληψη πχ ειδα τι μου εκανε το τσιγαρο η πληροφορηθηκα για το τσιγαρο ....θα κοψω το τσιγαρο η μια οποιαδηποτε αλλη κακκια συνηθεια

Edited by - xristosxatz on 30/12/2013 00:15:44

30/12/2013, 00:40:23
Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις λοιπον ειναι απολυτως παρατηρημενο ,οτι στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων οι ''νεες αποφασεις'' πεφτουν στο κενο !!!

Γιατι γινεται αυτο ;;;;;;;

Η εξηγηση βρισκεται ,στο οτι σε λες τις παραπανω περιπτωσεις, υπηρξε δημιουργια συγκεκριμενων μηχανικοτητων ,που ωοθησαν στην ληψη αυτων των συμπερασματων η αποφασεων

Η πραγματικοτητα ομως της καθε μηχανικοτητας και η φυση της ειναι η αλλαγη

Ετσι οταν βρεθηκαμε σε μια παρεα που καπνιζε ξανακαπνισαμε και εμεις !!!!

Παρολο που ειχαμε ορκιστει για το αντιθετο !!!!

Οταν συνεβη κατι που προσεβαλε το εγω μας, αντιδρασαμε με τον ιδιο απαραλακτο τροπο

Οταν ειχαμε το καταληλο ερεθισμα κυνηγησαμε και παλι την μικροτητα μας

Και παει η ......ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ η μαλλον η αμπελοσοφια ,που ομως δεν ειναι αποριπτεα διοτι φανερωνει την διαθεση για κατι καλυτερο

Η αληθεια δηλ ειναι οτι αυτος που κανει κουμαντο ειναι η μηχανικοτητα !!!

Για αυτο και εχω επανειλειμενως πει οτι σαν ανθρωποι ειμαστε ερεθισματικοι !!!!!

Δρουμε δηλαδη συμφωνα με το ερεθισμα ,που ξανα λεω ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ

Εχει ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Αυτο μας κυβερνα!!!!

Αυτην την ΑΝΤΙΛΗΨΗ πρεπει να αποκτησει καποιος ουτως ωστε να εχει μια πιο πληρη εικονα του εαυτου του

30/12/2013, 01:41:11
Η Αμαλία έθεσε μια σειρά ερωτημάτων. Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε το θέμα, δείχνει πως η σειρά ήταν ιεραρχική. Το πρώτο ερώτημα λοιπόν:

Τι είναι η Φιλοσοφία;

έχει αγνοηθεί πλήρως, αν και σύμφωνα με την σειρά (αν φυσικά είναι όπως ανέφερα) είναι και το σημαντικότερο.

Γυρνάτε την Φιλοσοφία γύρω από τον εαυτό σας/μας, λες και είμαστε εμείς το κύριο και αποκλειστικό αντικείμενό της, ενώ κάτι τέτοιο, αν με έναν αγαθό τρόπο μπορεί να θεωρηθεί πλάνη, με έναν ουσιαστικότερο τρόπο καταντά μαλακία.

Λες και το Κόσμος είναι εντελώς και μονοσήμαντα εξαρτημένο και εκπορευόμενο της ύπαρξή μας, ή ακόμα και από τις αισθήσεις και τους μηχανισμούς μετάφρασης και αξιοποίησής τους.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

30/12/2013, 09:47:44
quote:
Γυρνάτε την Φιλοσοφία γύρω από τον εαυτό σας/μας, λες και είμαστε εμείς το κύριο και αποκλειστικό αντικείμενό της,

Μα και βεβαια εκει θα την γυρναω !!!

Που αλλου θα μπορουσα αλλωστε!!!

Θα ελεγα ψεματα αν καταπιανομουν με κατι αλλο !!!

Με ενδιαφερει αφανταστα ο τροπος της δικης μου λειτουργιας !!

Αλλωστε ας μην ξεχναμε, οτι ειμαστε ενα κυταρο της κοινωνιας που ζουμε

Ως εκ τουτου εαν αυτο το κυταρο αρχισει να λειτουργει ευρυθμα αυτο πλεον δεν θα αφορα μοναχα αυτο το ιδιο, αλλα θα επηρεαζει, και την κοινωνια στην οποια ζει !!!

Επισης δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο τροπος λειτουργιας μας καθοριζει και πως βλεπουμε τα πραγματα και αν τα βλεπουμε !!

Ολα αυτα ομως, δεν θα ηταν ικανα, για μια μακροχρονη συνεχιση της ενασχολησης με τα εσωτερικα

Ο στοχος δεν μπορει να αφορα εξωτερικα πραγματα!!!
Το βασικοτερο κινητρο ειναι η δημιουργια !!!!

Στοχος ειναι ο ιδιος ο δρομος !!!!

Ειναι η δημιουργια που λαμβανει χωρα συναμα με την εσωτερικη ενασχοληση

Edited by - xristosxatz on 30/12/2013 09:49:37

30/12/2013, 09:55:01
Αλλωστε για να ασχοληθει καποιος με αλλους κοσμους θα πρεπει να εχει γνωρισει σε καποιο βαθμο ικανο τον εαυτο του

Εγω τετοιες ικανοτητες δεν εχω !!

Και βεβαια δεν θα ενοιωθα βολικα να αναμασω θεωριες που εχω διαβασει και που ουδε μια σχεση εχω με αυτες !!

quote:
με έναν ουσιαστικότερο τρόπο καταντά μαλακία.

30/12/2013, 09:56:27
η

Edited by - xristosxatz on 30/12/2013 10:18:57

30/12/2013, 10:00:37
η

Edited by - xristosxatz on 30/12/2013 10:19:22

30/12/2013, 10:16:23

Συνεχιζοντας δεν ξερω φιλε ΠΥΡΙΝΕ αν εδωσα σε ικανοποιητικο βαθμο μια εξηγηση για το πως η μηχανικοτητα συνδεεται με την φιλοσοφια

Ουσιαστικα το να αναγνωρισει καποιος τον ΑΛΗΘΙΝΟ τροπο λειτουργιας του [και η μηχανικοτητα εχει ενα μεγαλο μεριδιο στον τροπο αυτο ]σημαινει οτι πλεον βαδιζει με αληθινα δεδομενα

Αυτο σημαινει οτι πλεον δεν θα τον ξεγελα η ζωη του στον βαθμο που αυτο καποτε συνεβαινε

Θα μπορει να ευθυγραμιζεται και να ειναι περισσοτερο δεκτικος, σε καταστασεις, που κατω απο διαφορετικες συνθηκες, θα ηταν αδυνατο , να κανει κατι παρομοιο