ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απότομη "ζέστη!" - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Απότομη "ζέστη!" - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ελευθερία3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
01/02/2004, 01:17:05
Δηλώνω παντελώς άσχετη σε σχέση με τα ραντάρ.
Ξέρεις πόση απόσταση μπορεί να επηρρεάσουν ανεβάζοντας τη θερμοκρασία?
Παίζει ρόλο το μέγεθος του ρανταρ?
θα μπορούσε να καλύψει μια απόσταση πάνω από 20χλμ??
Ευχαριστώ!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

BeholderΝέο Μέλος
01/02/2004, 01:46:40
quote:

Aν και δεν είμαι τεχνικός και δεν γνωρίζω την περιοχή πιθανολογώ πως μάλλον θα πρόκειται για δέσμη μικροκυμάτων.
Τα μικροκύματα ανεβάζουν την θερμοκρασία (φούρνοι μικροκυμάτων)
Απ' ότι γνωρίζω τα ραντάρ εκπέμπουν μικροκύματα. Η περιοχή μια που έχει αεροδρόμιο θα έχει και ραντάρ.
Μήπως λέω μήπως κάποιος έστρεψε το κάτοπτρο κάποιου ραντάρ πάνω σε κάποιες σκιές που διέκρινε στο σκοτάδι;
Δέν βρήσκω κάτι άλλο λογικό.

Η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία διαδραματίστηκε το αναφερθέν γεγονός (τελικά πήγα και την είδα απο κοντά και για να είμαστε και πιο ακριβείς δεν έχει άμεση σχέση με την περιοχή που ανέφερα εγώ) δεν έχει οπτική επαφή με το αεροδρόμιο. Εκτός των άλλων η απόσταση απο το μεγάλο radar του αεροδρομίου σε ευθεία πρέπει να ξεπερνά τα 2.5 χιλιόμετρα. Δεν νομίζω όσο ισχυρό και να είναι το radar να μπόρεσε να δημιουργήσει τέτια θερμοκρασιακή αναστροφή. Επιπλέον δεν μιλάμε για ένα radar που σκοπό έχει την επόπτευση του επίγειου χώρου αλλα του εναέριου.

Εν πάσι περιπτώση ώντας και σκεπτικιστής (αρκετά) θα ανασκουμπωθώ λίγο σε ότι αφορά την αντιμετώπιση μου απέναντι στο γεγονός αυτό.
Μάλλον θα το αντιμετωπίσω με αμφιβολία.

Αναζητώντας την αλήθεια

01/02/2004, 21:04:30
Γι'αυτό ακριβώς ρώτησα για απόσταση.
Στην δική μου περιοχή αν υπάρχει ραντάρ(λέγονται πολλά αλλά κανείς δεν ξέρει σίγουρα),είναι γύρω στα 20χλμ από εκεί που έγινε η ξαφνική άνοδος της θερμοκρασίας.
Αγαπητέ, Beholder,κι εγώ με αμφοβολία το αντιμετωπίζω πια..
Απλά προσπαθούμε μπας και δοθεί κάποια πιο..<λογική εξήγηση>

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>