ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Loucas61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
24/11/2003, 23:21:38
Γειά σας.

Τελικά, μιλάμε για μεθόδους πρακτικής του εσωτερισμού (γενικά) ή ειδικότερα για την κατεύθυνση που αφορά τη μαγεία (Θεουργία όπως είπα πριν);
Μιλάμε για την τελετουργική μαγεία, ή για την μαγεία με όργανο μία αρκετά εκπαιδευμένη και ελεγχόμενη συνείδηση;
Και τέλος, αναφερόμαστε μόνο στον δρόμο της καμπαλα (όπου δηλώνω προς το παρόν ασχετότατη), ή όποιονδήποτε άλλο επίσης;

Τις παραπάνω ερωτήσεις τις θέτω προς διευκόλυνση στην κατανόηση μελών, που λόγου χάρη ρωτάνε "τι παίζει εδώ"...

Θα μιλήσω όμως και σε προσωπική βάση.
Δεν έχω ασχοληθεί πρακτικά με την τελετουργική μαγεία (τουλάχιστον σε αυτήν την ζωή ), κάποια μόνο πράγματα έχω διαβάσει σχετικά, ώστε να κατανοώ τα γραφόμενα εδώ ως ελληνικά κι όχι ως διάλεκτο της βόρειας Ινδίας ...
Ωστόσο, έχω εξασκήσει (πιστεύω) μαγεία με άλλον τρόπο (κάποιες μάλιστα φορές δεν είμαι καθόλου περήφανη γιαυτό), με αποτελέσματα όμως ανάλογα. Χωρίς ραβδί, ξίφος και πεντάλφες, αλλά με συγκέντρωση, θέληση, οραματισμό, έντονη πίστη.
Εφτασα στο σημείο να καταλάβω, ότι το δύσκολο δεν είναι να επιρρεάσεις τον "ρουν" των πραγμάτων, αλλά να ελέγξεις τον εαυτό σου στη χρήση της δύναμης αυτής. Οτι λεπτομέρεις όπως η καρμική επιβάρυνση της μαγικής σου πράξης (η οποία - η καρμική επιβάρυνση - εννοείται πως πολλαπλασιάζεται όσο μπάινεις σε βαθύτερα νερά ), είναι τελικά η ουσία και αν θέλετε, μέσα σε αυτήν είδα το νόημα της μαγείας.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!