ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΑΤΜΑ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/12/2004, 03:43:23
--γεια σου jason:)
ανατρεχεις στην αρχη του θεματο ς αν καταλαβα καλα;
ζητησα καποια στοιχεια απο την ιστορικη πργμτκττ του Εφιαλτη....ωστα να τα αναγαγουμε σε εσωτερικη...ελληνοπρεπη ως εχει η μητρικη γλωσσα μας/ αυτη ..της αναλογιας/

Μια καρτα που με συγκλονισε...
ισως λογω του ανυτονοητου...της//
θα ηθελα να την παραθεσω σε συνδιασμο με την ταρωτικη σειρα που αναλυει ο Ουσπενσκι...
-με τερμα στον ..Κρεμασμενο-

εδω ...βλεπω μια καρτα που εγκυμονει...
την Αρχη...

08/12/2004, 03:45:31
---σημειωση/διορθωση:εχμ...εννοειται οτι λαμβανουμε υποψιν την μεσαια καρτα...:)---

08/12/2004, 04:40:08
Τί μου είπες τώρα!!!!!!

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

22/02/2005, 21:08:24
quote:
το οτι αναγνωριζεις το οτι εχεις προδωσει και το οτι στεναχωριεσαι και μετανοιωνεις γιαυτο δειχνει πως εχεις συνειδηση!αυτο πρεπει να σε χαροποιει γιατι σου δινει την ευκαιρια να αποδειξεις ποια εισαι και πως εχεις πλεον αλλαξει.

Ενσταση!
Εγώ πιστεύω το ακριβώς αντίθετο:
To να ανακαλύπτεις ότι όταν πλήγωνες κάποιον το έκανες έχοντας πλήρη συνείδηση του τι έκάνες νομίζω ότι δεν πρέπει να σε χαροποιεί αλλά να σε λυπεί στην χειρότερη περίπτωση να σε προβληματίζει ...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234"
22/02/2005, 21:31:02
..θα σου φερω ενα γνωστο παραδειγμα:
Τον Ιουδα.
Αν θες να κατανοησεις επακριβως, θα ειναι καλο να διαβασεις το τοπικ απο την απαρχη του.

Αtma Lov_it

22/02/2005, 22:22:38

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 22/02/2005 22:24:47

22/02/2005, 23:34:03
Όταν κοιτάμε γύρω μας.. κάποιες φορές πιστέψαμε πως είδαμε προδοσία... μα ίσως και εμείς να έχουμε προδόσει άλλοτε, ίσως και τον ίδιο μας τον εαυτό! Αλλά, ένα <ίσως> τριγυρίζει στα κεφάλια μας..
Κάτι που θυμίζει με αρρώστεια ή με κατάρα.. και όλοι αποφεύγουν..
Στις ταινίες πάλι, ελληνικές και ξένες υπήρξαν συγκεκριμένες οι φιγούρες που ταίριαξαν σε αυτό.. κάτι που πρόσδιδε κάτι εξωτικό μα όχι όμορφο, κάτι από όλους μισητό!
Η προδοσία είχε πολλά πρόσωπα..
εκείνη που πρόδιδε την αγάπη
εκείνη που πρόδιδε μια πατρίδα
εκείνη που πρόδιδε έναν φίλο
εκείνη που πρόδιδε μιαν ιδέα
εκείνη που πρόδιδε τον εαυτό!
Μα πάντα εξυπηρετούσε κάτι αυτό

Αυτές οι φιγούρες έφερναν στο μυαλό μου κάτι τραγικό.. ο Ιούδας άλλωστε δεν ήταν το πιο τραγικό πρόσωπο από τους μαθητές του Χριστού?
Ιούδας - Άγνοια - Προδοσία - Κρεμασμένος - Θυσία
Η προδοσία πάντα μου θύμιζε την θυσία προς την άγνοια με αντίβαρο την ίδια την κατάρα(εκείνος που είναι αποδιωγμένος)...

Καλησπέρα σε όλους....

Φιλικά....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

23/02/2005, 22:26:51
quote:
Η προδοσία πάντα μου θύμιζε την θυσία προς την άγνοια με αντίβαρο την ίδια την κατάρα(εκείνος που είναι αποδιωγμένος)...

Simoril καιρο ειχαμε να βρεθουμε εσω.)
καλωηρθες και παλι λοιπον:)

θα ηθελα να μου εξηγησεις λιγακι αυτο που εγραψες πιο πριν.
Οχι τιποτα αλλο απλα η παρενθεση θεωρω πως δεν εχει καμμια σχεση με την υπολοιπη ερμηνεια της καρτας ,οπως σωστα εχεις ανακεφαλαιωσει..ως προς το πρωτο μερος τουλαχιστον της προτασης.
και μερικοι συνειρμοι-"αναρρωτησεις" ως προς το ερωτημα που σου θετω...αμεσα συνδεδεμενα με το αυτο σου παρενθετικο σημειωμα..:

ο αποδιωγμενος;
εννοιεις καποιον που δεν εχει θεση καπου;
εννοεις αυτον που λαμβανει αυτο σαν ρολο ωστε να λαβει αυτοματως μια τετοια θεση;
εννοεις κατι αλλο;
κι αν ναι τι;

επισης--σχετικα με το πρωτο μερος της προτασης-συμπερασματος :
καταρα;
καταρα ειναι η αυτοθυσια;
καταρα ειναι η αναγκαστικη θυσια(τοσο αναγκαστικη οσο και η "αυτοθυσια")επιβαλλομενη απο τριτους παραγοντες;

..επειδη η "αυτοθυσια" ειναι ενα μερος της ερμηνειας της καρτας του κρεμασμενου και αυτο σε οσα αφορουν στη ιδια την κατασταση, ειτε επιβαλλεται απο εσω του ατομου(δεν μπορει δηλαδη "να παει παρακατω"...--στο ενα επιπεδο ερμηνειας--/να ξεπερασει καταστασεις 'η σχεσεις --σε ενα αλλο..--/να κατανοησει εννοιες...--σενα τριτο ανωτερο--)ειτε απο τριτους παραγοντες που προβαλλονται απο ατομα 'η ακομη κι απο τις ιδιες τις καταστασεις και καθιστουνται φανερα στον αποκαλουμενο"κρεμασμενο",για το μονο λογο οτι "δεν δυναται" να νοησει επακριβως >>να βρει την λυση δηλαδη.

η εναρξη του παροντος ζητηματος τεθηκε οχι απο αγνοια της ερμηνειας των αρκανων απο την δημιουργο του θεματος αλλα "εξαιτιας" της σημαντικης θεσης της συγκεκριμενης αρκανας στην ταρωτικη σειρα του Ουσπενσκι,και προς περαιτερω διευρενησης αυτης.../ευελπιστωντας σε μια συνοπτικοτερη συγκριτικη μελετη με την γνωστη ταρωτικη "ιεραρχεια".
--"εξηγω" για να μην ξανα-διαστρευλωθει ο λογος μου ως ειθισται απο τους "μαστερ κλεψιτυπιες" που αλλωνιζουν μεσα και εξω.--

το πετραδι στο λωτο

Αtma Lov_it

24/02/2005, 02:11:47
Άτμα εύχομαι να είσαι καλά.. και όλους τους νέους ή παλιότερους φίλους..
αλλά ας μπω στο θέμα μας
Εννοώ όλες τις παραπάνω περιπτώσεις που αναφέρεις....η παρένθεση έχει σχέση με την ίδια την προδοσία.. είναι εκείνος.. ο οποίος εξαιτίας της προδοσίας είναι αποδιωγμένος "από θεούς και ανθρώπους" ή είτε γιατί έχει απομονωθεί/αποκοπεί λόγω εσωτερικής κατάστασης !

Αποδιωγμένος, αποκομένος, καταραμένος ήταν πάντα κάποιος που είχε πράξει ανάλογα, εννοώ να προδώσει ομοίους του, τον εαυτό του ή κάτι άλλο. Στην προκειμένη όμως η λύση δεν βρίσκεται παρά μόνο με την αυτοθυσία. Εμφανίζει μία ακίνητη κατάσταση που δεν έχει ούτε πίσω ούτε εμπρός! Είναι το αδιέξοδο και η αυτοθυσία γίνεται η λύτρωση! Νομίζω πως αυτή η κάρτα γενικότερα έχει σχέση με την λύτρωση αλλά ίσως να έχει ακριβώς την αντίστροφη έννοια, πως ίσως η θυσία είναι μία λανθασμένη έννοια τελικά
Η κάρτα αυτή συμβολίζει το στοιχείο του νερού, την πνευματικότητα αλλά και την ψευδαίσθηση
Κατάρα δεν εννοώ μόνο την αυτοθυσία αλλά και την θέση!
Φιλικά......

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

24/02/2005, 02:24:03
Υπάρχει όμως και η περίπτωση του θυσιαζόμενου Θεού..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......