ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- MAR ADENTRO - - Κινηματογράφος -

- MAR ADENTRO - - Κινηματογράφος -

drml39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
drmlΜέλος
14/01/2005, 18:52:09
Ή αλλιώς ''η θάλασσα μέσα μου''.
Μία ψυχή σε ένα νεκρό σώμα προσπαθεί να βρει την ελευθερία της στο θάνατο...Κατά πόσο είναι λύτρωση ο θάνατος, όταν (παρά την ακινησία) υπάρχουν 1.000.000 πράγματα να κάνεις και να μάθεις και ναι, να συνεισφέρεις στους συνανθρώπους και σε γενιές ολόκληρες ειτε με την ποιηση, είτε με τη συγγραφή είτε με ότι άλλο! Και πόσο πιο πολύ δυστυχία δεν θα έπρεπε να νιώθουν όσοι είναι τυφλοί ή έχουν κάποια ψυχική δυσλειτουργία...
Πόσο συμαντική είναι η καταθλιψη που εμφανίζουμαι, που παρα την αγαπη που εισπράτουμε από παντού, ο μόνος λόγος ύπαρξης μας είναι ο τρόπος του θανάτου μας!
Μια αληθινή ιστορία, μια αληθινή προσέγγιση, μία αληθινή αναζήτηση...
Αξίζει να τη δείτε την ταινία και αν θέλετε ελάτε να τη συζητήσουμε!
EgeladosΜέλος
20/01/2005, 01:54:35
Καλησπέρα drml!

Είναι παλιά ταινία ή καινούργια;
Είναι στις κινηματογραφικές αίθουσες ή στα βίντεοκλαμπ;
Απλά δεν έχω ιδέα...
Αν και θα ήθελα πολύ να την δω.
Το story ακούγεται ενδιαφέρον!

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

drmlΜέλος
20/01/2005, 12:47:38
Kαλημέρα Εgelade!
H ταινία προβάλεται τώρα στο σινεμά! Είναι πολύ ενδιαφέρον και η σκηνοθεσία της δεν βαραίνει καθόλου τους θεατές!
Αν έχεις χρόνο για σινεμά, σου την συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Φιλιά και εύχομαι στο επανειδήν στο ίδιο θέμα!
EgeladosΜέλος
20/01/2005, 20:49:03
Καλησπέρα!

Δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμα στα Χανιά...
Ίσως από αύριο αφού οι νέες ταινίες προβάλονται κάθε παρασκευή

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

seminaΜέλος
26/01/2005, 10:55:30
Καλημέρα..
διάβαζα μία εφημερίδα το Σάββατο...χμ!στην Αθήνα το έχουν ακόμα στους κινηματογράφους...εδώ στη Λάρισα δεν έχει έρθει...κρίμαι και ήθελα να το δω..είχα και καιρό να πάω κινηματογράφο...προβλέπω να το δω τώρα σε dvdόταν έρθει
Φιλικά!

Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.

ksenitiaΜέλος
05/02/2005, 02:21:21
quote:

Χμμμ, δεν σημαινει αυτο ακριβως. Σημαινει : "στα ανοιχτα της θαλασσας, στο πελαγος". Sorry, drml

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

drmlΜέλος
07/02/2005, 10:23:02
quote:

quote:

Χμμμ, δεν σημαινει αυτο ακριβως. Σημαινει : "στα ανοιχτα της θαλασσας, στο πελαγος". Sorry, drml

Kαλή μου ksenitia, το ''Η θάλασσα μέσα μου'' είναι ο ελληνικός τίτλος που αποδίδεται για την ταινία...
Μην ζητάς συγγνώμη, συνήθως οι τίτλοι οι ξενογλωσσοι δεν αποδίδονται ποτέ κατά γράμμα!
Τουλάχιστον μάθαμε τι σημαίνει mar adentro (αν και απο την ταινία άλλο με ευαισθητοποίησε πιο πολύ και όχι ο τίτλος...)

ksenitiaΜέλος
01/03/2005, 02:35:38
Να που τελικα το κερδισε το οσκαρ καλυτερης ξενης ταινιας! Και με το δικιο του!

geo1980Νέο Μέλος
09/04/2004, 12:06:45
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ?ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ!ΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ?Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..Κ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ..ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ "ΟΝΕ FOUR FIVE THREE, KONSTANTIN..(1453, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ..-ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ..), ΕΚΕΙΝΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕ "ONE EIGHT TWO ONE KOLOKOTRONIS! ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΛΑΚΙΣΕ..
ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.ΤΙ ΛΕΤΕ Κ ΣΕΙΣ?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

tubaΝέο Μέλος
09/04/2004, 13:39:51
geo1980, το θέμα που έχεις θέσει είναι αρκετά σοβαρό για τις σχέσεις μας με τους tourkous!! Είμαι από Κύπρο και σίγουρα θα ξέρεις σε ποιά θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο κυπριακός λαός. Θέλω να σε παραπέμψω να δείς κι αυτό: http://www.greekmurderers.net/
Και μην ξεχνάς τί έχει πει ο Μ.Κωνσταντίνος στην άλωση της Πόλης:
"Ημείς Έλλην Εσμέν" ή "Ημείς Έλληνες Μεν" ??? Τα σχόλια δικά σου.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

...tHeRe iS a GhOsT bEhInD yOu.. !!

geo1980Νέο Μέλος
09/04/2004, 14:27:33
ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΥΠΡΙΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ?ΤΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΜΕ ΤΟΤΕ?
ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

hel-linΜέλος
09/04/2004, 16:47:24
Καλησπερα,
Πραγματι,τα λογια του Κωνσταντινου ουτε εγω τα ηξερα..
Θα ηθελα ωστοσο αν μπορει καποιος να κανει τη μεταφραση και στις δυο φρασεις γιατι δεν ειμαι και πολυ σιγουρος...(δεν μου βγαινει μετα νοηματικα..)
Ευχαριστω....

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-

MistiriosΜέλος
10/04/2004, 10:57:26
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΙΛΕ TUBA ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΣ???

tubaΝέο Μέλος
10/04/2004, 11:13:21
Τη σελίδα την έχω βρει από την "ενότητα" ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ από το site που είμαστε τώρα. Θέλω να δείξω ότι το θράσσος δεν έχει όρια όπως φαίνεται για τους "αγαπητούς" μας γείτονες!! Όλοι ξέρουμε ποίοι έχουν γενοκτονήσει και εναντίον ποιών! Δεν μπορούν να έρθουν τώρα να παρουσιάζουν ότι οι Έλληνες Έχουν γενοκτονήσει εναντιόν των tourkwn!!!!!

Είναι ντροπή αυτό που παρουσιάζουν..

tubaΝέο Μέλος
10/04/2004, 11:20:28
Σχετικά με τα λόγια του Κωνσταντίνου, και αυτά τα έχω δανειστεί από άλλο θέμα στο forum ΠΑΡΑΞΕΝΟ,αν και κάτι γνώριζα και από πριν. Ο Κωνσταντίνος είχε πεί: "Ημεισελληνεσμεν". Ο καθένας το μεταφράζει διαφορετικά!!

Ημείς Έλληνες Μεν = Εμείς είμαστε Έλληνες αλλά.. παραπέμποντας στο ότι "Πας μη Έλλην Βάρβαρος" !!!

Ημείς Έλλην Εσμέν = Εμείς είμαστε Έλληνες.

lencolasΜέλος
10/04/2004, 13:00:17
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΦΙΛΕ GEO1980 ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΤΑ 2 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΥΛΑΚΙΑ(ΕΛΛΗΝΩΝ-ΤΟΥΡΚΩΝ),ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ...
ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ..
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

VANDAMMEΜέλος
11/04/2004, 04:51:52
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΩΡΑ???ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝ Κ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΠΟΛΥ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΡΑ Μ'ΑΥΤΟ!ΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ,ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ Κ ΤΟΥΣ ΤΥΝΑΞΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ!!ΚΡΙΜΑ!!!!

coperroloΜέλος
12/04/2004, 03:47:57
quote:
"Ημεισελληνεσμεν". Ο καθένας το μεταφράζει διαφορετικά!!

Εγώ βρήκα το "Ημισέλλην εσμέν" .. απο την ημισέλληνο

Vandamme, θα το κλείσουν όμως το ρημάδι ή θα κλάψουν κι'άλλους στο μέλλον; Θα βγούν στο φως ποτέ οι απώλειες του κάθε στρατοπέδου για να εφαρμοστούν οι νόμοι; Εκεί να δεις καραβιές λουκέτα που θα παραγγέλναμε... Αλλά όχι, πιστοί στο Ελληνικό πνεύμα, της ευγένειας της φιλοξενίας, της φιλοσοφίας, διαιωνίζουμε με Τζεκινγκσχανικό ζήλο το θεσμό, συγχέοντας τα περι βαρβάρων-και-μη. Αχ, πότε θα ξεπεραστούν άραγε τα κόμπλεξ της ιστορίας;

My Karma ran over your Dogma

Edited by - coperrolo on 12/04/2004 03:58:42

fearΜέλος
13/04/2004, 03:46:12
quote:
Αχ, πότε θα ξεπεραστούν άραγε τα κόμπλεξ της ιστορίας;

Όταν η ιστορία πάψει να επαναλαμβάνετε.
Κανείς δεν θέλει τους πολέμους αλλά όσο υπάρχουν περιστατικά πρόσφατα σαν τα ΙΜΙΑ (ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ και ΈΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ), σαν τα περιστατικά στην Κύπρο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ και του ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και να δει με άλλο μάτι τούς Τούρκους.

quote:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΩΡΑ???ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!

Συμφωνώ

Θαρσείν χρή ταχ΄ αύριον έσετ΄ άμεινον

-sonap-Μέλος
13/04/2004, 09:37:43
Παιδια δεν υπαρχει τιποτα παραξενο,ειναι ενα ακομα περιστατικο της απαραδεκτης καταστασης του Ελληνικου Στρατου.Και εγω οπως και πολλοι αλλοι οταν ειμασταν φανταροι γνωριζουμε πολυ καλα ποσο επικινδυνα ειναι τα στρατοπεδα...Πολλες φορες αγγιξα το οριο του ατυχηματος και του θανατου απο την απροσεξια,την αδιαφορια και την ανυπαρξια των υπευθυνων.Ας μην τα θυμηθω παλι και ταραχτω.

Οσο για τους Τουρκους...τι να πω...κριμα γι αυτους

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."