ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Λίλλιαν30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΡωρΜέλος
15/04/2006, 19:40:05
Aγαπητέ Νίκο, σε καλωσορίζω

Θα ήθελα να διευκρινήσω, μήπως υπάρξει κάποια παρανόηση, ότι ποτέ δεν είπε κανείς, (κανείς σοβαρός άνθρωπος τουλάχιστον) ότι το Ρέικι θεραπεύει από το θυμό. Το Ρέικι, όπως πολύ σωστά λες, δεν είναι χάπι που το παίρνεις (όπως αυτά που δίνουν οι ψυχίατροι) και ζεις μόνιμα σε μια χαλάρωση. Και βέβαια λειτουργούν οι μνήμες των κυτάρων και δεν σβύνονται καρμικά θέματα παρελθόντος, απλά απενεχοποιούνται με την συνειδητή συμμετοχή του ατόμου. Απλά η ενέργεια Ρέικι σε φέρνει αντιμέτωπο με την αλήθεια του θυμου, της ενοχής και των εγκλωβισμένων συναισθημάτων, και αρχίζεις με την βοήθεια της να την αξιολογείς. Αξιολογείς την δική σου αλήθεια και βρίσκεις το κουράγιο και την δύναμη να την ακολουθήσεις. Το Ρέικι, σου ανοίγει την πόρτα της αυτογνωσίας και την συνειδητής θεραπείας του Εαυτού σου, αν και εφ’ όσον το θέλεις πραγματικά. Η δική σου αλήθεια είναι να βρεις τον χαμένο δρόμο για την επίγνωση του ποιος πραγματικά είσαι. Σ’ αυτήν την διαδικασία της θεραπείας και της αυτό-πραγμάτωσης το Ρέικι σε βοηθά δυναμικά. Γιατί το Ρέικι είναι φως και εκδηλώνεται μέσα από σένα. Αν το αντιληφθείς θα το κάνεις συνειδητά και θα «θεραπεύσεις» τον πληγωμένο εαυτό σου. Αν δεν το αντιληφθείς θα γίνεις και εσύ ένας από τους πολλούς «Ρέικι-Δασκάλους» που λένε ότι το Ρέικι θεραπεύει το βήχα.

Σε χαιρετώ

nkΜέλος
16/04/2006, 22:46:41
Αγαπητή Ρωρ,
λέμε το ίδιο πράγμα στην ουσία (αν κατάλαβα καλά την ένσταση που αναφέρεις παραπάνω).Πίστεψέ με όμως,δυστυχώς πολύς κόσμος μιλάει για απεγγραφή συναισθημάτων και για άλλα παιδιάστικα πράγματα γύρω (και)από το Ρέικι.
Καλό σου βράδυ...
ΥΓ Υπάρχει λόγος που αναφέρεις "ενέργεια Ρέικι" κι όχι ενέργεια σκέτο? Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου γιατί και αν τη διαφοροποιείς.
Φιλικά
Νίκος
ΡωρΜέλος
17/04/2006, 09:33:51
Kαλημέρα Νίκο, καλημέρα σε όλους!
Και βέβαια λέμε το ίδιο πράγμα…ή σχεδόν το ίδιο. Η διαφορά μου με την άποψή σου, είναι ότι η θεϊκή ενέργεια έχει άλλες δονήσεις, από τις δονήσεις της ύλης. Η συχνότητα της ενέργειας του υλικού κόσμου περιλαμβάνει πιο χαμηλές δονήσεις, γι’ αυτό και γίνονται προσπάθειες να ανέβουν οι δονήσεις του υλικού σώματος, ώστε να ενωθούν με τις δονήσεις των ανώτερων επιπέδων του εαυτού μας, για να μπορέσει να εκδηλωθεί το φως μέσα από το υλικό μας σώμα.
Η ενέργεια Ρέικι, είναι η πνευματική δόνηση της ενέργειας που για να εισρεύσει στο υλικό σώμα, χρειάζεται να περάσει από κάποιον διοχετευτή. Συνήθως αυτός ονομάζεται Reiki-Master και (κατά την ταπεινή μου άποψη) θα έπρεπε να έχει ανεβάσει τις δονήσεις του σε υψηλότερη συχνότητα, ώστε όντως να λειτουργούν τα σώματά του σαν διοχετευτικά κανάλια. ΄Όμως αυτό δεν συμβαίνει με όλους και εκεί βρίσκεται η δική μου ένσταση. Η αντίληψη του φωτός που κατέρχεται σε εκδήλωση, είναι μοναδική την στιγμή της μύησης (για άλλους συντονισμός) και δεν είναι κάτι που γίνεται χωρίς αγνότητα και ιερότητα.
Διαφέρει λοιπόν η ενέργεια του σεξ (δεύτερο κέντρο χαμηλότερης δόνησης), από την ιερή ενέργεια του Ρέικι που έρχεται σ’ επαφή με το 7ο κέντρο πρώτα και μετά προωθείται στα υπόλοιπα, με σκοπό να τα συντονίσει και να μπορούν να μεταβολίζουν υψηλότερης συχνότητας δονήσεις.
Αυτή είναι η ταπεινή δική μου άποψη για την ενέργεια Ρέικι, έτσι την έχω δεχθεί και με την ίδια αγνότητα την μεταδίδω.

Ας έχουμε όλοι μια φωτεινή μέρα

ΛίλλιανΜέλος
17/04/2006, 09:41:04
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Καλως όρισες Nk
Θα ήθελα συνοπτικά να ανταλλάξω και εγώ την προσωπική μου θεώρηση, συνοπτικά, μέσα στην πραγματικά εξαιρετική ανταλλαγή σας η οποία διεισδύει βαθύτερα στο θέμα της ενέργειας.

Η ενέργεια είναι μια, η Πηγή αυτής είναι μια. Οποιοδήποτε όνομα και αν δίνουμε, αυτή εκπορεύεται απο ένα και μόνο σημείο. Είμαστε πολύπλοκοι μηχανισμοί, ιδιοφυείς καταστάσεις και τέλειες μοναδικότητες.

Μεσα στην πολυπλοκότητά μας εμφανίζουμε ελλατώματα, ασθένειες και ο κατάλογος στο ταξίδι της ζωής μας είναι μακρύς όσο κρατά η διαδρομή μας. Ολοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Γιατί όμως? Το νόμισμα της ζωής έχει δύο όψεις, μας είναι τόσο δύσκολο να μείνουμε μόνο στην πρώτη όψη, αφού αυτή είναι η καλύτερη. Τι να συμβαίνει άραγε?

Οταν συνδεόμαστε για να λάβουμε, ενδόμυχα υπάρχει η παράκληση να γίνουμε καλά, να δούμε την αλήθεια, να βρούμε λύσεις, να αναπνεύσουμε επιτέλους χωρίς κόμπους και τόσα άλλα. Συνδεόμαστε τότε με την ίδια την ενέργεια προσφωνόντας την Ρεικι, Παναγία, Χριστέ μου, Θεέ μου κλπ. Η ενέργεια εισέρχεται σε μας για να μας βοηθήσει και γνωρίζω όπως και εσείς ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά διότι φωτίζονται σημεία μας τα οποία μας δυσκολεύουν. Ετσι ξεκινούν τα προσωπικά μας ταξίδια.

Είναι αδύνατον απο οποιοδήποτε σύστημα, τέχνη ή τεχνική η οποία βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων να γίνει η οποιαδήποτε απεγγραφή ή αυτό που κατά κόρον λέγεται καρμική αποκοπή. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε μια βέβαιη στιγμή μας για την οποία είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα συμβεί. Σε ανθρώπινη κλίμακα γίνεται εν μέρη απο εμάς.
Συμφωνώ μαζί σου, το Ρεικι δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, χρειάζεται και κάτι άλλο για αυτό. Ακόμη και η λέξη 'πάντα' είναι σχετική.

Συμφωνώ λοιπόν και με σένα και την Ρωρ αλλά και με όσους παλεύουν για την αλλαγή του εαυτού τους, λαμβάνοντας την ευκολία και απο το σύστημα Ρεικι ή απο άλλα συστήματα.

Τα συναισθήματά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, όλα είμαστε εμείς οι ίδιοι και αυτό κάθε φορά ταυτοποιείτε απο τι αισθανόμαστε σε κάθε μικρή ή μεγάλη έκφραση της ζωής μας, των ορμών μας, του τρόπου ζωής και τον τρόπο σκέψεις μας. Αν δούμε το όλον μας σαν όλον μας, τότε θα βρούμε τις απαντήσεις μας, μόνο που μερικές φορές για αυτό δεν φτάνει μια ζωή!

Αγαπάτε Αλλήλους

~~ * ~~

ΡωρΜέλος
17/04/2006, 09:57:08
Γλυκιά μου Λίλλιαν,

σ' ευχαριστώ για αυτήν την τόσο όμορφη ανταπόκριση. Σ' ευχαριστώ που με νιώθεις και κατανοείς την καθαρότητα με την οποία χρειάζεται να "αγγίξω" την κάθε ιερή ενέργεια!
Αγαπητέ Νίκο, φαντάζομαι τώρα να έχεις πλήρη εικόνα της φωτεινής ενέργειας με την οποία έρχεται σ' επαφή ολόκληρη η ύπαρξή μας.

ΛίλλιανΜέλος
17/04/2006, 10:54:12
Καλημέρα Ρωρ!

Τώρα θα σε/με/μας ξεβολέψω λίγο! Δεν αγγίζουμε καμμία ενέργεια, δεν χρειάζεται καν!
Ελπίζω να επανέλθω αργότερα με περισσότερες σκέψεις σε αυτό, αλλιώς θα το κάνω κάποια στιγμή αργότερα.
Μέχρι τότε

~~ * ~~

ΡωρΜέλος
17/04/2006, 11:27:12

To ξέρω Λίλλιαν, ότι δεν αγγίζουμε καμία ενέργεια, γι' αυτό την έβαλα σε εισαγωγικά την λέξη "αγγίζω", που εννοώ ότι την αισθάνομαι (ούτε κι αυτή είναι η σωστή λέξη), ή ίσως την βιώνω.
Γνωρίζω πολύ καλά πως "εισπράττω" την ενέργεια. Και έχεις απόλυτο δίκιο! ΄Ομως είναι για χάρη του λόγου που μερικές φορές μου βγαίνει μια πιο απτή ορολογία, όπως σε προδιαθέτει η λέξη "αγγίζω". Συμφωνώ ότι δεν αγγίζουμε την ενέργεια, γιατί είμαστε Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΛίλλιανΜέλος
17/04/2006, 12:08:24

Ασφαλώς Ρωρ,
όμως τι είδους ενέργεια είμαστε?
Είναι πολλές οι ερωτήσεις και προς χάρην της κουβέντας, αν έχουμε λίγο χρόνο σήμερα όσοι συμμετέχουν, θα ήταν ωραία να βάζουμε ερωτήσεις! Φαίνεται πως έχουμε απαντήσεις σε κάθε τι, ανά πάσα στιγμή όμως είμαστε απόλυτα σίγουρα πως έτσι είναι?
Δεν σπέρνω αμφιβολίες, σπέρνω ερωτήματα και είναι και δικά μου!

Αγκαλιές

~~ * ~~

ΡωρΜέλος
17/04/2006, 12:31:33
Λίλλιαν,
Ποιός γνωρίζει την πλήρη αλήθεια? Πόιός μπορεί να πει με σιγουριά ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ? ΄Ομως η αλήθεια του καθενός είναι μοναδική, όπως και ο δρόμος του. Γι' αυτό δεν χρειάζεται να πεισθεί κανένας.
Αν το μονοπάτι που ακολουθούμε είναι σωστό, θα το δούμε στο σημείο συνάντησης που είναι για όλους το ίδιο. Γι' αυτό και εγώ προσωπικά σέβομαι όλες τις απόψεις, όλες τις αλήθειες των άλλων και όλους τους δρόμους, αρκεί μέσα από αυτά όλα να διευρύνομαι. Αν ορισμένες αλήθειες με "συρρικνώνουν", τότε απλά τις αγνοώ.
Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει?

φιλιά πολλά

nkΜέλος
17/04/2006, 13:58:26
Καλό μεσημέρι...
Χαίρομαι για τη γνωριμία και με εσένα αγαπητή Λίλλιαν.
Αγαπητή μου Ρωρ,ίσως δεν έγινα κατανοητός.Συμφωνώ μαζί σου για τη διαφορά στις δονήσεις των κέντρων.Πιστεύω όμως στην ιερότητα όλων.
Υπάρχει κατιόν ρεύμα από το έβδομο το οποίο μπορεί να εξωτερικευτεί από το δεύτερο αφού καθαρίσει όλα τα ενδιάμεσα στο πέρασμά του,υπάρχει όμως και η φωτιά του ανιόντος πρώτου που ξεπηδάει στην εξωτερίκευσή του από το έκτο.Μέσα από ζιγκ-ζαγκ και τα δύο με διαφορετικές αποστολές είναι εξίσου σημαντικά.Μπορεί τα πνευματικά να είναι τα πάνω όμως η οντότητα είναι μισή αν δεν γνωρίσει και τον αντίποδα.Τα πνευματικά μόνα τους, μπορεί να δώσουν τον άνθρωπο που είναι ανεδαφικός πρακτικά να αλλάξει και να διεκδικήσει το χώρο του,ενώ τα κατώτερα σε υπεβολή δίνουν ανηθικότητα σε σχέση με το σύνολο και εγωισμό.Η ισορροπία και η δεκτικότητα των αντιθέτων -για μένα- σε οδηγεί στην αγάπη,στην ταπεινότητα.Θεωρώ ύψιστης πνευματικότητας την πράξη του έρωτα γιατί υπάρχει η δυνατότητα το πρώτο(κέντρο) να ενωθεί με το έβδομο και να επιστρέψει.Πρόσεξε δεν λέω σεξ! Στο σεξ η ενέργεια δεν περνάει από το τρίτο για να φθάσει στην καρδιά ώστε να υπάρχει ψυχική επαφή.Το σεξ είναι θε'ι'κό εφ'όσον το θεωρήσουμε μέρος του όλου,στερείται όμως πνευματικότητας.
Οσο αφορά τώρα τις μυήσεις τις θεωρώ σαν "φάρους" (συν τοις άλλοις)για ορισμένους αλλά και μη απαραίτητες για άλλους οι οποίοι έχουν από μόνοι τους την ικανότητα και την αυτογνωσία να ανοίξουν τα κανάλια.
Δεν είναι απαραίτητη πάντα η μύηση πιστεύω (δεν κάνω επίθεση στους master αφού κι εγώ είμαι και ασχολούμαι 9 χρόνια με το Ρέικι.Απλώς είναι τα μέχρι τώρα προσωπικά μου συμπεράσματα).
Θα σας "δω" το βράδυ! Καλό απόγευμα,να είστε καλά
Νίκος