ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Wolffaced30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
WolffacedΜέλος
16/06/2003, 14:53:08
quote:

Tάδε έφη ο σύζυγος της κυρίας Λουκά...

Ώστε όποιος είναι αντίθετος με τις μασονικές σας συντεχνίες παρομοιάζεται με την κυρία Λουκά. Κρίμα Avallon. Αν η εσωτερική σου αναζήτηση σε έχει οδηγήσει να υπερασπίζεσαι την μασονία, μόνο αυτό έχω να σου πω, κρίμα.

drumx13Μέλος
16/06/2003, 15:00:53

Συνεχιζοντας να προσπαθω να αλαξω το κλιμα...

...και γιατι η τεκτονες φορουν ποδια και οχι γαλονια στα μανικια καποιος μου ειχε πει καποτε και το ξεχασα....

love for what is comming and forgivness for the past...

16/06/2003, 15:21:23
Είχα γράψει στο παρόν τόπικ φίλε μου Drumx13

Η τελετή της περιβολής του τέκτονος με το περίζωμα έχει το αρχέτυπον της στους αρχαιοτάτους χρόνους .
Η χρησιμοποίηση του περιζώματος ή κάτι άλλου αναλόγου προς αυτό, ως μυστικού συμβόλου , ήτο κοινό σε όλα τα έθνη της γης από των αρχαιοτάτων χρόνων.
Στα μυστήρια του Μύθρα στην Περσία ο υποψήφιος περιεβάλετο λευκό περίζωμα.
Στα Αιγυπτιακά μυστήρια, στα Ινδικά, στα Αιθιοπικά, επίσης χρησιμοποιούσαν περιζώματα.
Ο περιηγητής Kaempfer αναφέρει ότι οι Ιάπωνες σε ορισμένες μυστηριακές τους μυήσεις δίνουν στους υποψηφίους λευκό περίζωμα δεμένο πέριξ των νεφρών με ζώνη ή ταινία.
Κατά τα άλλα το περίζωμα στον τεκτονισμό σημαίνει και τη μεταβολή του ατόμου το οποίο μπαίνοντας στον τεκτονισμό μεταβάλει προορισμό και ιδιότητα και καθίσταται άλλος άνθρωπος , μύστης.

Ελπίζω να σε καλύπτει αυτός ο αποσυμβολισμός .

Ακόμα σημαίνει και την εργασία .
Θα ρωτήσεις ίσως μα γιατί την εργασία τη συμβολίζει μία ποδιά ;
Διότι ο τεκτονισμός προέρχεται από τις συντεχνίες των οικοδόμων και οι οικοδόμοι φοράνε ποδιά στην οποία μέσα έχουν τα εργαλεία τους .
Αν λοιπόν παραβάλεις το αρχέγονο με το νέο , τότε έχεις μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα του αποσυμβολισμού του περιζώματος .

Ο Αναζητών
Απόστολος

drumx13Μέλος
16/06/2003, 16:44:49
ευχαριστω αποστολε αν και δεν με καλυπτει η απαντηση του... "λιγο πολυ το κανουν ολοι"...
quote:
Η χρησιμοποίηση του περιζώματος ή κάτι άλλου αναλόγου προς αυτό, ως μυστικού συμβόλου , ήτο κοινό σε όλα τα έθνη της γης από των αρχαιοτάτων χρόνων.
Στα μυστήρια του Μύθρα στην Περσία ο υποψήφιος περιεβάλετο λευκό περίζωμα.
Στα Αιγυπτιακά μυστήρια, στα Ινδικά, στα Αιθιοπικά, επίσης χρησιμοποιούσαν περιζώματα.
Ο περιηγητής Kaempfer αναφέρει ότι οι Ιάπωνες σε ορισμένες μυστηριακές τους μυήσεις δίνουν στους υποψηφίους λευκό περίζωμα δεμένο πέριξ των νεφρών με ζώνη ή ταινία.

Θα ηθελα κατι ποιο μεστο ως απαντηση..

επισεις η εξηγηση

quote:
Διότι ο τεκτονισμός προέρχεται από τις συντεχνίες των οικοδόμων και οι οικοδόμοι φοράνε ποδιά στην οποία μέσα έχουν τα εργαλεία τους .
Αν λοιπόν παραβάλεις το αρχέγονο με το νέο , τότε έχεις μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα του αποσυμβολισμού του περιζώματος

ουτε αυτη με καλυπτει γιατι ειναι Η προφανης εξηγηση

Κατι αλλο θα πρεπει να υπαρχει.... ποιο αρχαιο ισως....

Την στιγμη που στον τεκτονισμο εχει εισαχθει η ενοια της γη ως σφαιρας που ως γνωστων την ειδαμε ως σφαιρα με της πρωτες πτησης στο διαστημα..
Πραγμα που σημαινει οτι πολλα πραγματα στον Τεκτονισμο ειναι ποιο καινουργια απο οτι δειχνουν και σημαινουν αλλα.

Μου φαινεται λοιπον πολυ προφανες σαν απαντηση .... το να φορουν ποδια η τεκτονες για να μην λερωνωνται ως εργαζομενοι και επειδη το κανουν και αλλα ταγματα -σχολες, ανα τον κοσμο.
Κταλαβαινεις τι ενοω?
Ληπει ο συμβολισμος.

Θα ηθελα ακομα μια απαντηση στο ....

quote:
Γιατι στην ελλαδα λεγεται τεκτονισμος και στον υπολοιπο κοσμο freemassonry ή freemassony ή masonic η τελος παντων κατι σε masson ...με οποια καταληξη
Ελευθεροτεκτονισμος στην Ελλαδα και κατι διαφορετικο εξω..
Γιατι αραγε
απλα ειναι κακη μεταφραση ή ειναι κατι αλλο ή εγω δεν ξερω να μεταφρασω σωστα

Σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να ειμαι αιτια μια καινουργιας κοντρας.

WolffacedΜέλος
16/06/2003, 18:28:20
quote:

Γιατι στην ελλαδα λεγεται τεκτονισμος και στον υπολοιπο κοσμο freemassonry ή freemassony ή masonic η τελος παντων κατι σε masson ...με οποια καταληξη

Μην ανησυχείς για τα διαφορετικά ονόματα. Η μαμά-Σιών προσέχει το ίδιο όλα τα παιδιά της.

Edited by - Wolffaced on 16/06/2003 20:18:31

drumx13Μέλος
16/06/2003, 19:05:37
quote:
Μην ανησυχείς για τα διαφορετικά ονόματα. Η μαμά-Σιών προσέχει το ίδιο όλα τα παιδιά της

...ξερεις wolfaced αυτο δεν ειναι απαντηση καποιου που ξερει αλλα καποιου που προφανως δεν ξερει...και υποθετει...

Καλυτερα λοιπον να πεις "δεν ξερω" ή να σιωπησεις παρα να γραφεις οτιδοιποτε....

Λεγοντας φιλε μου πολλα και διαφορα για ολα τα θεματα εκτιθεσαι και χανεις σε σοβαροτητα....

Στο τελος δεν σε ακουει κανεις...

Knight MIXAILΜέλος
16/06/2003, 20:17:58
Αγαπητε φιλε drumx13,
πραγματι το οτι ετσι κανουν ολοι, η απο παλια, δεν ειναι
επαρκης ερμηνεια. Ειναι ομως ικανη ενδειξη για περαιτερω ερευνα. Ιδιαιτερα οταν σχεδον σε ολα τα μυστηρια προσεφεραν στον νεομυητο περιζωμα.
Οπως προκυπτει απο την βιβλο - αριθμοι ιε- ειναι ενθυμιο συνεχους εργασιας.Ποιας εργασιας ?
Αποτελει το πρωτο ενδυμα του Αδαμ, συνδεεται με την εξοδο απο την παραδεισο και αρα οριζει την περιοδο εκεινη οπου εργαζομαστε για την επιστροφη στην ουρανια πατριδα.
Η ετυμολογικη προσεγγιση και η χρηση του, δηλωνουν προστασια.
Το περιζωμα καλυπτει - προστατευει τα πιο ευαισθητα σημεια του σωματος. Οχι μονο της υλικης ζωης μας αλλα και της πνευματικης, διοτι καλυπτει τοσο την εδρα οσο και τα πρωτα κεντρα της ενεργειας που εκδηλωνεται στα τσακρα του σωματος.
Ο νεοφυτος τωρα αναγνωριζει- αφυπνιζει την ενεργεια που κρυβεται εκει και δεν ειναι ακομα ικανος να την χειριζεται καλα. Εξ αλλου εκει βρισκονται τα εργαλεια του- για τους πρακτικους - των οποιων την χρηση τωρα διδασκεται.
Καλυπτει το επιγαστριο,που αναλογει στην περιοχη των αισθηματων και των συγκινησεων, απο τα οποια ο νεοφυτος πρεπει να προστατευτει.
Ελπιζω να βοηθησα.

LOVE IW THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
16/06/2003, 20:24:51
Καλέ μου Φίλε Knight Michael,Καλησπέρα.
Χαίρομαι για τα σοφά σου λόγια,που τεκμηριώνουν την πεποίθησή μου,σχετικά με την ύπαρξη Μυημένων Ψυχών που μπορούν να Φωτίσουν με τα λόγια τους και να παραδειγματίσουν τους καλούς και έντιμους Φίλους της παρέας, για περισσότερη προσπάθεια και αυτοαναζήτηση.
Συνέχιζε να μας φωτίζεις.
Με Τιμή
Θησέας (που επέστρεψε...)

16/06/2003, 20:34:51
quote:
Γιατι αραγε
απλα ειναι κακη μεταφραση ή ειναι κατι αλλο ή εγω δεν ξερω να μεταφρασω σωστα

Mason = επισκευάζω , λιθοδομή
Masonic = οικοδόμος
Masonry = Χτίζω με πέτρες

Τέκτονας = οικοδόμος ή ξυλουργός , αλλιώς ο κτίστης .

Άρα φίλτατε Γιάννη η λέξη μασόνος είναι η ξενική έκφραση της ελληνικής λέξης Τέκτων .

Το freemason σημαίνει Ελευθεροτέκτονας από το Free που σημαίνει ελεύθερος και το mason

Η λέξη mason είναι η Αγγλική και masson είναι η Γαλλική .

Εξ όλου αυτού καταλαβαίνεις και τη σχέση της επεξήγησης του περιζώματος .

Βιβλιογραφία
Μείζων Ελληνικό λεξικό
Μηχανή αναζήτησης Google.com.gr
Τεκτονική Εγκυκλοπέδια Νέστορος Λάσκαρη

Ο Αναζητών
Απόστολος

16/06/2003, 20:42:50
quote:
Ώστε όποιος είναι αντίθετος με τις μασονικές σας συντεχνίες παρομοιάζεται με την κυρία Λουκά. Κρίμα Avallon. Αν η εσωτερική σου αναζήτηση σε έχει οδηγήσει να υπερασπίζεσαι την μασονία, μόνο αυτό έχω να σου πω, κρίμα.

Tι να σου πω ρε wolffaced! Με άφησες άναυδη για μια ακόμη φορά!
Αυτή τη φορά όμως για την έλλειψη χιούμορ σου... Ο V.IT.R.I.O.L όμως το έπιασε το υποννοούμενο που του είπα "και συ Τέκτων Βρούτε?" και δε παρεξηγήθηκε. Απλά προσπάθησα να κάνω το κλίμα πιο ανάλαφρο γιατί είχε αρχίσει να βαραίνει επικίνδυνα...

Στο προκείμενο όμως
όπως πάντα με κάλυψε άριστα ο κος Ramoglou και ο ιππότης Μιχαήλ άλλωστε την ποδιά τη φοράμε όταν εργαζόμαστε ενώ τα γαλόνια όταν θέλουμε να μας περιεργάζονται τραβώντας την προσοχή και προβάλλοντας το Εγώ μας κάτι που έρχεται σε αντίθεση με κάθε σοβαρό εσωτεριστή...

... καλό είναι να τη φορέσεις και συ καμμιά φορά...μη φοβάσαι δε δαγκώνει... το πολύ πολύ να πληγωθεί ο υπέρμετρος εγωϊσμός σου

"Τάδε έφη Avallon"