- tarrot - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Θεωρώ πως αυτό είναι κάτι το οποίο δε μπορεί να αλλάξει ποτέ.
Παρόλα αυτά, όταν αναφέρεται πως η αγάπη που νιώθουμε οι άνθρωποι έχει και ιδιοτελή στοιχεία δε νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο είναι αρνητικό.
Σίγουρα όταν αγαπάμε έναν άνθρωπο θέλουμε να είναι καλά, να είναι υγιής κι ευτυχισμένος, να περνάει καλά κλπ.
Το να υπάρχουν και ιδιοτελή στοιχεία σε μια σχέση αγάπης μεταξύ των ανθρώπων ούτε μειώνει την αξία της ούτε κι υποβαθμίζει τα ανιδιοτελή στοιχεία που υπάρχουν ταυτόχρονα.
Ειλικρινά δε γνωρίζω εάν ο άνθρωπος μπορεί να νιώσει μια αγάπη 100% ανιδιοτελή, ίσως από την φύση μας να μη μπορούμε να το πράξουμε.
Όταν αναφέρεται πως η αγάπη είναι εγωιστική προσωπικά το εκλαμβάνω ως την ανάγκη μας να έχουμε στην ζωή μας τον άνθρωπο που αγαπάμε.
Τον θέλουμε να είναι εκεί, να είναι τμήμα της, να είναι δίπλα μας αλλά είμαστε σίγουροι ότι κι αυτός το θέλει πραγματικά;
Μήπως αγάπη σημαίνει ελευθερία, να αφήνεις τον άλλον πραγματικά ελεύθερο να ορίσει την ζωή του όπως θέλει και να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα φύγει από την δική μας ζωή;

In anticipation of my resurrection...
quote:
Παρόλα αυτά, όταν αναφέρεται πως η αγάπη που νιώθουμε οι άνθρωποι έχει και ιδιοτελή στοιχεία δε νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο είναι αρνητικό.
Σίγουρα όταν αγαπάμε έναν άνθρωπο θέλουμε να είναι καλά, να είναι υγιής κι ευτυχισμένος, να περνάει καλά κλπ.
Το να υπάρχουν και ιδιοτελή στοιχεία σε μια σχέση αγάπης μεταξύ των ανθρώπων ούτε μειώνει την αξία της ούτε κι υποβαθμίζει τα ανιδιοτελή στοιχεία που υπάρχουν ταυτόχρονα.
Ναι,συμφωνώ εν μέρη,το ζητούμενο είναι να μην έχει τις βάσεις της η σχέση στα ιδιοτελή στοιχεία.Να μην στηρίζεται σε αυτό.
quote:
Ειλικρινά δε γνωρίζω εάν ο άνθρωπος μπορεί να νιώσει μια αγάπη 100% ανιδιοτελή, ίσως από την φύση μας να μη μπορούμε να το πράξουμε.
Όταν αναφέρεται πως η αγάπη είναι εγωιστική προσωπικά το εκλαμβάνω ως την ανάγκη μας να έχουμε στην ζωή μας τον άνθρωπο που αγαπάμε.
Τον θέλουμε να είναι εκεί, να είναι τμήμα της, να είναι δίπλα μας αλλά είμαστε σίγουροι ότι κι αυτός το θέλει πραγματικά;
Πάντα έχουμε ανάγκη τον άλλον,αλλα μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτόν,αν είναι μακρία μας εννοώ για κάποιον λόγο.Δεν μιλάμε για εναν παθιασμένο έρωτα,που επιθυμούμε διακαώς τον άλλον(το σώμα του δηλαδή) και το θέλουμε πάση θυσία μαζί μας.Στην αγάπη δεν υπάρχει αυτό,σίγουρα αισθάνεσαι πόθο για τον άλλο, αλλα όχι αρρωστημένο.Εξάλου υπάρχει και το στοιχείο της τηλεπάθειας,αισθανόμαστε αν ο άλλος είναι καλά ή όχι.
Για το αν ο άλλος θέλει να είναι και αυτός μαζί μας,το σίγουρο είναι οτι στην περίπτωση που μιλάμε για κάτι το αληθινό,τότε 100% θέλει και ο άλλος.Μπορεί στην αρχή το καρμα μας να μην μας αφήνει να το δούμε αυτό,αλλά πάντα μετά συμβαίνει αυτό που είναι φυσιολογικό και σωστό να συμβεί.Γιατί αυτό είναι το χριστικό πρωτόκολλο(καμία σχέση με θρησκεία).
Στην άλλη περίπτωση όμως,αν μιλάμε δηλαδή για μια καθαρά εγωική σχέση,τότε τον πούλο
,γιατί να κάτσει μαζί σου ο άλλος αν μπορεί να βρεί κάτι καλύτερο? Ειδικά αν είναι γυναίκα και είναι όμορφη,δεν έχεις καμιά πιθανότητα
.
quote:
Μήπως αγάπη σημαίνει ελευθερία, να αφήνεις τον άλλον πραγματικά ελεύθερο να ορίσει την ζωή του όπως θέλει και να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα φύγει από την δική μας ζωή;
Αυτό εννοείται, αγάπη χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει.Αλλά απο την άλλη είναι τέτοια η φύση της αγάπης,ενωτική δηλαδή,που δεν αφήνει να γίνει κάτι τέτοιο.Αγαπάς τον άλλον και του δίνεις 100% ελευθερία να κάνει ότι θέλει,αλλά ο άλλος δεν κάνει τίποτα απο αυτά που του επιτρέπεις επειδή αισθάνεται και αυτός το ίδιο για σένα.
Αυτό εξηγείται με το σκεπτικό οτι στην πραγματικότητα η αγάπη ζεί σε δύο ανθρώπους,δεν αγαπάει ο ένας τον άλλον,είναι ΜΙΑ δύναμη που εκφράζεται στην θυλική και αρσενική πλευρά της ύπαρξης.Οταν κάνουμε κάτι λάθος,ας πούμε προδίδουμε τον αγαπημένο μας με το να κοιτάμε και να μας έλκει μια άλλη γυναίκα,τότε αυτό που συμβαίνει είναι οτι προδίδουμε την αγάπη και όχι τον σύντροφό μας,και φυσικά το πληρώνουμε ανάλογα στο τέλος.
Αυτές είναι οι απόψεις μου,δεν λέω οτι σε όλα είμαι μέσα.
Edited by - alex22 on 23/05/2011 11:47:45
Ξαφνικά ανακάλυψα πως η Kυπριακή του ταυτότητα έχει τον ίδιο αριθμό με την δική μου την Eλληνική! Eπίσης, το κινητό κάποιου συνεργάτη μου έχει τον αριθμό του Eλληνικού μου AΦM. Kαι προχτές, κάποιος στο δρόμο άρχισε να μου μιλά και μετά από λίγο μπλα μπλα κατάλαβε ότι δεν είμαι ο γνωστός του, μου είπε πως έχω σωσία κι έφυγε...
Kαι οι συμπτώσεις συνεχίζονται...
(Δεν έχω "μελετήσει" τα περί συμπτώσεων. Ξέρει κάποιος?)
ValGraph
.
δεν υπαρχουν συμπτωσεις φιλε μου - υπαρχει συγχρονικοτητα.
καλως ηρθες στο φορουμ!
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

gK
- Έτσι ξαφνικά...-
ValGraph
"ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ,ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ?