- Τα μυστι(-)κά του Πυθαγόρα - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Υπήρξαν όμως και κάποιοι, που έγραψαν λυπητερούς στίχους για την Πεντέλη, στίχοι συγκινητικοί, που αγγίζουν είς βάθος του περιπατητές του καλλίγραμμου και αγέρινου κορμιού της.
ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
«Η μόνη μου παρηγοριά στα πεύκα της Πεντέλης
Είν’ο γιατρός που με κοιτά. Μάνα μου μη σε μέλει.
Μάνα μου, βήχας μ’έπιασε, αίμα στάζει το στόμα.
Πότε Θεέ μου, το σώμα μου θα αναπαυτεί στο χώμα;
Μάνα μου μην πικραίνεσαι, τώρα αποφάσισέ το.
Καμιά φορά το μνήμα μου έλα και πότισέ το.»
(Ζεϊμπέκικο του Κερομύτη. Δίσκος του 1934)
ΜΕΣ ΣΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
«Μες στης Πεντέλης τα βουνά, στα πεύκα τριγυρίζω
Το Χάρο ψάχνω για να βρω μα δεν τόνε γνωρίζω.
Ένα γλυκό ξημέρωμα το Χάρο ανταμώνω,
Μες της Πεντέλης τα βουνά και του μιλώ με πόνο.
Χάρε του λέγω, άσε με ακόμα για να ζήσω,
Έχω γυναίκα, παιδιά, μανούλα,
Πες μου που θα τους αφήσω;
Με βλέπει και χαμογελά και ξεκινάω να φύγω.
Μου λέει με δυνατή φωνή
Σε παίρνω, δε σ’αφήνω.»
(Ζεϊμπέκικο του Παπαιωάννου. Δίσκος του 1940)
Αφιερωμένα σε ‘σένα Φίλε JBG! Ξέρεις εσύ.
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
Δυστυχως το καμαρι της Θεας Αθηνας εχει καταντησει ερμαιο των πιο τρισαθλιων υποκειμενων που νομιζουν οτι το βουνο τους ανηκει αλλα ακομα αντιστεκεται στις ορδες των βαρβαρων και το χειροτερο των κατα φαντασιαν ερευνητων της.
Φιλε* ΝΤΑΒΕΛΗ666 ΣΥΝΕΧΙΣΕ. ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
Και μια συμβουλη απο εναν παμπαλαιο που ετοιμαζεται σιγα σιγα για το μεγαλο ταξιδι. Ψαξε και διαβασε οτιδηποτε εχει σχεση με τον ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ, τον τεραστιο αυτο ΕΡΕΥΝΗΤΗ και οχι μονο. Εναν ανθρωπο ο οποιος δεν υπηρξε ποτε φτηνος εμπορακος ιλουστρασιον μυθοκατασκευασματων, οπως δυστυχως κανουν πολλοι επιδοξοι εκδοτισκοι σημερα.
* Ελπιζω να μου επιτρεπεις την προσφωνηση ΦΙΛΕ, αν και μας χωριζουν αρκετες δεκαετιες.
η αγαπη
η αγάπη δεν εχει διόδια
και σταθμούς μονάχα
εκείνους τους καημούς
και τους αναστεναγμούς
εχει θάρρος τολμηρό
και συνέχεια φωτεινό
δεν ορίζεται ποτε
γιατι εχει πάντα μπλέ
δεν έχει χρώματα πολλά
δεν εχει μεγέθη περρισά
ειναι ενα φώς τρομακτικό
τελείως εκτυφλωτικό
όποιος την έχει δεν κοιτά
μισος κακια περιττά
εχει γαλήνη λαμπερή
μέσα σε ολόχρυση φωνή

gh
Τα λόγια σου με έφεραν σε αμηχανία και δεν νομίζω ότι μου αρμόζουν. Όπως και να΄χει σε ευχαριστώ!
Και εγώ σου λέω μακάρι να ήσουν πατέρας μου και να είχα αυτή τη θεία τύχη να περπατήσω στα παρθένα δάση του τρισευλογημένου Βουνού μας. Είσαι πολύ τυχερός Φίλε. Σε ζηλεύω (καλοπροαίρετα εννοείται) Είσαι πολύ τυχερός που αξιώθηκες να δεις, να ζήσεις την Πεντέλη κάποιες δεκαετίες πρίν. Εγώ βλέπεις, την γνώρισα μόλις το 1993 αν και με διακατείχε ένας διακαής πόθος αρκετά χρόνια πρίν. Αλλά δεν είχα τους... «κατάλληλους» γονείς για αυτό. Απλά την έβλεπα από μακριά και χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το πώς, ένιωθα ένα «κάλεσμα», μια ακαταμάχητη έλξη. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω τι ήταν αυτό που με τραβούσε εκεί.
Συμφωνώ και επαυξάνω Peter Gore, ως προς το ότι η Πεντέλη έχει μπει στο στόχαστρο όλων αυτών των υποκειμένων που αναφέρεις, είτε αυτοί λέγονται Πολιτεία, είτε Εκκλησία, είτε κάφροι πολίτες, είτε ακόμα και ερευνητές. Όλοι κάτι κοιτούν να αρπάξουν από αυτήν είτε αυτό είναι οικόπεδο, είτε μάρμαρα, είτε κάποιο...ανεξήγητο φαινόμενο. Να της δώσουν όμως, ούτε κουβέντα.
Όσο δε για τον Δημήτρη Καμπούρογλου, σε διαβεβαιώ πως τον έχω σε τεράστια εκτίμηση. Και φυσικά δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κανέναν σημερινό «ερευνητή» που μιλάει για μάχες Πεντελιωτών και «αστρανθρώπων», ή για στοές που βγαίνουν στο Γαλάτσι και πάει λέγοντας.
Σε ευχαριστώ ξανά και ελπίζω, πραγματικά στο λέω, κάποτε στο μέλλον, να κάνουμε μαζί μια πεζοπορεία στο πάνσεπτο Όρος της Γαλανομάτας Αθηνάς.
Να είσαι καλά!!
Να'σαι καλά.
Είναι πραγματικά θλιβερή η αφέλεια του ποίμνιου της Εκκλησίας να πιστεύει σε αυτή την μεγάλη ιστορική απάτη, αυτή την τεράστια διαστρέβλωση της Ιστορίας που λέγεται «Κρυφό Σχολειό».
Η εν λόγω Μονή χαρακτηρίζεται «Κάστρο του Έθνους και της Ορθοδοξίας». Πλήθος Αθηναίων συρρέουν στη Μονή αυτή και όλοι μιλούν για αυτήν με θαυμασμό. «Το στολίδι της Πεντέλης» την λένε κάποιοι. Ακόμα και ο IRANON, κάνοντας λόγω για τη Μονή αυτή στο site του, λέει ότι υπήρξε «σπουδαίο πνευματικό κέντρο»!
Μήπως όμως κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους;
Καταρχάς, αυτό που σήμερα λέγεται «Κρυφό Σχολειό», στην ουσία ήταν παλιό οστεοφυλάκιο μοναχών. Ο χώρος ήταν γεμάτος από κασόνια μέσα στα οποία υπήρχαν οστά. Έτσι ήταν μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 60’. Από τότε, οι καλόγεροι το διαμόρφωσαν σε «Κρυφό Σχολειό».
Ο κ.Χάρης, ο ξεναγός της Μονής, εξηγεί στους επισκέπτες ότι οι στοές του «Κρυφού Σχολειού» είχαν αποκαλυφθεί από «θαύμα», όταν ένας μοναχός, προκειμένου να φυτέψει μια τριανταφυλλιά, στον κήπο της Μονής, έμπηξε ένα ξύλο στο χώμα και αυτό βυθίστηκε βαθιά μέσα στη γή. Αμέσως λέει, έσκαψαν και ανακάλυψαν μια υπόγεια αίθουσα, η οποία είχε πολλά ευρήματα τα οποία αποδείκνυαν ότι κατά την Τουρκοκρατία λειτουργούσε εκεί «κρυφό σχολειό». Να με συγχωρείτε, αλλά αυτά δεν λέγονται ούτε στα παραμύθια.
Ας σταθούμε όμως λιγάκι στην έννοια «κρυφό σχολειό». Αυτό που καταρρίπτει αμέσως τον συγκεκριμένο μύθο, είναι το γεγονός ότι η τουρκική εξουσία, ουδέποτε απαγόρευσε την λειτουργία σχολείων, ώστε εκείνα να είναι κρυφά. Τα σχολεία της εποχής, έφταναν τα 30. Ο Κίμων Ελευθερίου, σε άρθρο του στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ σχετικά με το ιστορικό αυτό ψεύδος που λέγεται «κρυφό σχολειό», αναφέρει:
«Τα προνόμια του Πατριαρχείου ήταν πολλά και σπουδαία, αφού μπορούσαν οι ραγιάδες να έχουν αυτοδιοίκηση. Έτσι σιγά-σιγά η τουρκοκρατούμενη Ελλάδα κι οι ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού γέμισαν σχολεία, και ξεκίνησε η εκπαιδευτική αναμόρφωση και πνευματική ανάπτυξη της χώρας»
(ΔΑΥΛΟΣ, αρ.τευχ.278, Μάρτιος 2005)
Μην ξεχνάμε ότι η Εκκλησία είχε μεγάλη εχθρότητα προς την Παιδεία. Θεωρούσε την μόρφωση βλαβερή. Μην ξεχνάμε ότι η αναζωπύρωση της εκπαίδευσης στα χρόνια της Τουρκοκρατίας προκάλεσε έντονη αντίδραση στους ρασοφόρους που δεν ήθελαν με τίποτα να διδάσκονται στα σχολεία οι γνώσεις των «μιαρών» προγόνων μας, όπως τα Μαθηματικά, οι Επιστήμες και η Φιλοσοφία. Υποστήριζαν πως η μόνη σημαντική γνώση που θα έπρεπε να αποκτήσουν τα παιδιά, ήταν η Παλαιά Διαθήκη, το Ψαλτήρι και η Οκτώηχος του Πατρός Δαμασκηνού. Πολλοί Έλληνες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, διαμαρτυρήθηκαν γράφοντας φυλλάδια για να αντικρούσουν την Εκκλησία. Και η Εκκλησία φυσικά, τους χαρακτήρισε ως «άθεους». Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι οι διδάσκαλοι στα σχολεία, δεν τολμούσαν κάν να προφέρουν την λέξη «ελευθερία» από φόβο προς το παπαδαριό, μήπως οι τελευταίοι, τους κηρύξουν «άθεους»
Ο Φιλήμων στο «Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Ελληνικής Επαναστάσεως», τόμος Γ’, κεφ. κβ’ αποκαλεί το κρυφό σχολειό «παχυλόν ψεύδος». Ο Σπυρίδων Τρικούπης στην «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως», τόμος Α’, σελ. 229, το χαρακτηρίζει «μέγα ψεύδος». Ο Φίνλεϋ στην «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως», τόμος Α’, σελ.217 λέει: «τούτο (το κρυφό σχολειό) δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».
Η Εκκλησία όμως δείχνει να αδιαφορεί για όλα αυτά και στα «Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2005» (έκδοση της «Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος» γράφονται τα εξής σχετικά με το «κρυφό σχολείο» της Μονής Πεντέλης:
«Είς τας ανασκαφείσας υπογείους στοάς της παλαιάς μονής ωργανώθη και λειτουργεί μόνιμος έκθεσις αφιερωμένη είς την παιδείαν κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας, εν τη οποία αναπαρίσταται η σκηνή του «κρυφού σχολειού» και προβάλλονται αι μορφαί των διδασκάλων του γένους και η συμβολή αυτών είς την διάσωσιν των γραμμάτων».
ΠΟΤΕ δεν έγινε ανασκαφή στο χώρο της Μονής γιατί πολύ απλά δεν χρειάστηκε. Και αυτό πολύ απλά γιατί οι στοές του «κρυφού σχολειού» δεν είναι ΥΠΟΓΕΙΕΣ, αλλά ΙΣΟΓΕΙΕΣ. Και που είναι αλήθεια οι ιστορικές αποδείξεις για τους «διδάσκαλους του γένους;» Μήπως αυτοί ουδέποτε υπήρξαν;
Το θέμα του «κρυφού σχολειού» της Πεντέλης δεν τελειώνει εδώ. Σε επόμενο post, θα παρατεθούν κι’άλλα στοιχεία.
Πάντως, το ράσο ξέρει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται την άγνοια και την αφέλεια των επισκεπτών-προσκυνητών της Μονής.
να ριξω αποσπασματα απο την "Ελληνικη Νομαρχεια" του ανωνυμου Ελληνος και απο "το 21 και η αληθεια" του μπαρμπα Γιαννη Σκαριμπα, ή να περιμενω πρωτα αντιδρασεις επειδη ανεφερες την απαγορευμενη λεξη Δαυλος?
το κρυφο σχολειο ειναι ενα απο τα μεγαλα παραμυθια που μας πουλανε οι παπαδες...
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Μπαίνοντας στις στοές του πρώην οστεοφυλακίου, βλέπουμε παντού, σκορπισμένα αρχαία υπολείμματα από τον Ναό της Αθηνάς. Κάποια άλλα, βρίσκονται είτε εντοιχισμένα, είτε χρησιμοποιούνται ως βάσεις εικόνων, εσταυρωμένων κ.λ.π.
Παντού βλέπουμε τις εικόνες των Εβραίων γεναρχών, καθώς και τη προσωπογραφία του βαθύτατα θρησκόληπτου Αθανάσιου Πάριου, ο οποίος ήταν μεγάλος εχθρός του διαφωτισμού και φυσικά μισέλληνας. Όλοι οι τοίχοι βρίθουν από εικόνες με εβραϊκή θεματολογία, μέχρι και τον πίνακα του Βρυζάκη που απεικονίζει τον ΔΗΘΕΝ Όρκο των Αγωνιστών» στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας από τον Π.Π Γερμανό.
Κατά τ’άλλα, βλέπουμε και εικόνες Ελλήνων υπέρμαχων του νεοελληνικού διαφωτισμού, όπως του Μεθόδιου Ανθρακίτη, του Ευγένιου Βούλγαρη και του Βενιαμίν Λέσβιου. Τα ξεδιάντροπα κοράκια της Μονής Πεντέλης, θα έπρεπε να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ που τόλμησαν να παρουσιάσουν εικόνες αυτών των ανθρώπων, μιας και η Εκκλησία ήταν αυτή που κήρυξε ανελέητους διωγμούς εναντίον τους.
Μήπως θα έπρεπε κ. Κιλίφη και λοιπά γελοία υποκείμενα της Μονής Πεντέλης, να θυμηθείτε ότι ο Ευγένιος Βούλγαρης, ένας διανοούμενος και επιστήμονας την εποχή της Τουρκοκρατίας καταδιώχθηκε από κάτι ελεεινούς σαν και του λόγου σας και αυτοεξορίστηκε δια παντός στην Πετρούπολη;
Μήπως θα έπρεπε να θυμηθείτε, ότι ο Μεθόδιος Ανθρακίτης, μέγας διδάσκαλος του γένους που αγωνίστηκε για την εισαγωγή φιλοσοφικών ιδεών και παιδαγωγικών μεθόδων στην τότε τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και που συνετέλεσε στην πνευματική αφύπνιση του τότε υπόδουλου έθνους, διώχθηκε για τις ιδέες του από την Εκκλησία και αφορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο;
Μήπως θα έπρεπε να θυμηθείτε ότι ο Βενιαμίν Λέσβιος, ένας από τους επιφανέστερους διαφωτιστές και μέλος της Φιλικής Εταιρίας, διευθυντής επί 34 χρόνια της Σχολής Κυδωνιών και δάσκαλος των θετικών επιστημών, ένας άνθρωπος που η Σχολή του απέκτησε δόξα σε όλη την Ευρώπη με πάνω από 600 μαθητές, εκδιώχθηκε από την Εκκλησία και καταδικάστηκε από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου;
Τα δε απίστευτα που μπορεί να συναντήσει ο επισκέπτης του «κρυφού σχολειού», είναι κάποια εκθέματα όπως...ευλογημένα θυμιάματα από τον τάφο του Ιησού, πέτρες από τον Ιορδάνη ποταμό, πέτρες από το όρος Σινά και το Γολγοθά, χώμα από την Ιερουσαλήμ και άλλα τέτοια.
Η μεγάλη αηδία και αποστροφή όμως, έρχεται με το θέαμα ενός τεμαχίου μαρμάρου δίπλα στο οποίο υπάρχει μια μικρή ταμπέλα που γράφει τα εξής:
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μάρμαρον από τον αρχαίον ναό του Πυθίου Απόλλωνος (ΜΟΝΗ ΒΛΑΤΑΔΩΝ). Όπου ο Απ. Παύλος εκήρυξε».
Δηλαδή καλοί μας Χριστιανοπατέρες, δεν φτάνει που ισοπεδώσατε το Ναό του Πυθίου Απόλλωνα στη Θεσσαλονίκη, τον κατακρεουργείτε και τον στέλνετε σε τεμάχια σίγουρα όχι μόνο στη Μονή Πεντέλης, αλλά και αλλού.
Φαντασθείτε δηλαδή, να μπούνε κάποιοι σε ένα χριστιανικό ναό, να τον γκρεμίσουν και έπειτα να φτιάξουν ένα μουσείο που να εκθέτει τα ερείπιά του. Τι θα γινόταν; Ο ΧΑΜΟΣ!!! Κάτι τέτοιο είναι εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Πως νομιμοποιείται λοιπόν τέτοια αισχρότητα στη Μονή Πεντέλης αλλά και σε κάθε άλλη μονή που θα έχει κι’αυτή ένα κομμάτι από τον εν λόγω αρχαίο ναό; Πάντως ο Παύλος ουδέποτε κήρυξε στο ναό αυτό, αλλά αυτό είναι κάτι που ξεφεύγει από το θέμα μας.
Εμπρός λοιπόν, κάντε μια βόλτα σε ένα κρυφό σχολειό που ουδέποτε υπήρξε κρυφό σχολειό, και θαυμάστε μέσα σ’αυτό το τρανότερο παράδειγμα παραχάραξης της Ιστορίας.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!
Φίλε μου JBG κάτι είχες να προσθέσεις νομίζω.
...Βλέπανε λέει το ποτιστήρι να πηγαίνει στον διπλανό τους και αυτά να τα προσπερνά...

...να πιάσουν αράχνες και να μαραθούν ...![]()
gh
Ωρέ Νταβέλλλλη, μη φορτώνεσαι μωρέ με τέτοια, μη φορτώνεσαι !
Μίσος και αγανάκτηση (ακόμα και δικαιολογημένα) δεν είναι και
τα πιο υγιή συναισθήματα συν το ότι στο τέλος της μέρας (ξέρεις εκεί στην άκρη του τούνελ με το φως...) δεν σε αφήνουν να πας παραπέρα.
Καλά κάνεις και είσαι ενήμερος για τις ιστορικές ανακρίβειες και την εκκλησιατική προπαγάνδα (την ιστορία τη γράφουν οι νικητές ,άλλωστε) και για τις κατάφωρες και σκόπιμες αδικίες εναντίον φωτεινών ανθρώπων.
Καλά κάνεις και ψάχνεις τα πράγματα με τρόπο ώστε να μην καταπίνεις την "αλήθεια" που διαλαλεί ο κάθε κυρ-Χάρης -τσιράκις (και που κάνει ότι κάνει γιατί δεν του φτανει η σύνταξη...) γιατί έτσι τον "ορμήνευουν" ο κάθε τυχάρπαστος μαυροντυμένος ή γιατί εξυπηρετεί τη βασική γραμμή.
Αν θέλεις μάλιστα , κάθομαι και εγώ να σου γράψω 200 σελίδες με περιστατικά -των νεότερων - έστω χρόνων , να φρικάρει και η τελευταία τρίχα στο σώμα σου. Και ;;;; τί θα γίνει ;;;;
Θα αλλάξει η "γραμμή"; όχι, θα αλλάξουν οι θρησκόληπτοι; ξέρεις πως είναι, όχι. Και αν αλλάξουν είμαι βέβαιος ότι τέτοιου είδους άνθρωποι θα βρουν τρόπο να καταπέσουν σε μια άλλη κατάσταση, εξίσου ιδεοληπτική, αυτό είναι το background τους!
Συμφωνώ για την ιστορική αποκατάσταση. Αν αγανακτήσω όμως , αυτό θα γυρίσει πίσω στο δικό μου κεφάλι.
Σκέψου κάτι άλλο ,ΤΟ σημαντικό για μένα: Όλοι οι νυν μαυροντυμένοι του club (και άλλοτε με καλύτερα χρώματα) τρέφονται (και τρέφονταν) και παρασιτο-ζούν από την πίστη των απλών ανθρώπων. Έτσι ήταν πάντα, από το καιρό ακόμα που εκεί υπήρχε ο ναός της Αθηνάς. (Ναι, ο πρώτος Τιμόθεος -ιδρυτής της μονής- βρήκε το ... κατάληλο μέρος για να χτίσει το μοναστήρι εντυπωσιασμένος σπό τα σημεία του αρχαίου ερειπωμένου ναού...Είχε πέσει πίστη πάνω στο μέρος από τα αρχαία χρόνια, και τώρα που άλλαξαν τα πράγματα, ευκαιρία ήταν...)
Το θέμα λοιπόν ποιο είναι; Η πίστη. Η πίστη που ΔΟΥΛΕΥΕΙ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ενα φοβερά παράξενο φαινόμενο, ανεξαρτήτως σε ποιο Θεό απευθύνεται, αν απευθύνεται τελος πάντων ντε και καλά σε κάποιο Θεό.
Αυτή η πίστη λοιπόν, εγώ λέω και τονίζω ότι δε δουλεύει εάν προκληθεί μέσα στον άνθρωπο μίσος,αγανάκτηση, οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα για οποιονδήποτε λόγο .
Και πως τη θέλω την άτιμη , να μου δουλεύει καλά...![]()
Βόλταααααααα
Ο καπετάν Φώτος Γιαγκούλας
quote:
Δε ξέρω ποιός πήγε το Σάββατο και πότισε τα δεντράκια αλλά παρακαλώ να τα ποτίζετε ΟΛΑ γιατί μερικά ήταν πολύ παραπονεμένα...
Οφείλω να ομολογήσω ότι ανέβηκα σήμερα μια βόλτα έχοντας κατα νου το πότισμα (όχι, δεν ανέβηκα το ΣΚ), και επειδή το έκανα σχεδόν ...τρέχοντας όταν έφθασα τα 'χα παίξει τόσο πολύ για να ποτίσω κιόλας... ![]()
Σε επόμενη ανάβαση ![]()
Edited by - Χείρων on 12/04/2005 02:00:17
quote:
Οντως τα ποτίζετε τα καυμένα τα δεντράκια γιατί μπορεί ...
...να πιάσουν αράχνες και να μαραθούν ...
Kαλά , μη στενοχωριέσαι κιόλας !
Αγανάκτηση ναι, μίσος όχι. Θα αντικαθιστούσα τη λέξη «μίσος» με τη «λύπη». Λύπη, που οι Έλληνες δεν λένε να συνέλθουν από την -επί 17 αιώνες- πνευματική παράλυση που τους έχει προκαλέσει το ιδεολόγημα του «Ελληνο-χριστιανισμού» (δύο έννοιες τόσο κοινές μεταξύ τους, όσο η μέρα με τη νύχτα)
Μα είναι δυνατόν να θεωρούν την Μονή Πεντέλης ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ; Είναι δυνατόν να θεωρούν τα μοναστήρια γενικά, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ;
Ενισχύουν οικονομικά τα μοναστήρια για να εξασφαλίσουν την σωτηρία της ψυχής τους. Στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτή τη σύγχρονη μορφή παιδωμαζώματος, που λέγεται κατηχητικό. Προσκυνάνε εικόνες και λείψανα. Φιλάνε τα χέρια και τα ράσα του παπά. Κάνουν το σταυρό τους. Σταυρώνουν δηλαδή τον ίδιο τους τον εαυτό.
Τι κι αν ο Παρθενώνας είναι ακόμα με τις σιδεριές, τι κι’αν οι αρχαίοι ναοί και κάθε είδους αρχαιότητες τεμαχίζονται και ξεπουλιούνται ή γίνονται μαρμαρόσκονη, τι κι αν η μοναδική και ανυπέρβλητη Ελληνική Φύση ολοένα και καταστρέφεται; Τι κι αν τοποθεσίες ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Μαραθώνας, Ελευσίνα κλπ) λεηλατούνται και θυσιάζονται στο βωμό της νεοελληνοχριστιανικής καφρίλας; Τι τους νοιάζουν αυτά τους Χριστιανούς; Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα σώσουν το τομάρι τους κατά την... «ημέρα της κρίσης»!
Όπως καταλαβαίνεις, αναφέρομαι στους αθεράπευτα φανατικούς και όχι σε όλους ανεξαιρέτως! Υπάρχουν πολύ φωτεινές εξαιρέσεις. Ξέρω πολύ καλά ένα Χριστιανό, που κάποτε έκανε μια προσφορά στο ΝΥΜΦΑΙΟ της Πεντέλης. Ξέρω πολύ καλά μια Χριστιανή, που κάποτε μου έδωσε την ευχή, «είθε η Αθηνά να σε προστατεύει». Τι να πώ τώρα εγώ για αυτούς;
Ιστορική αποκατάσταση Φίλε Χείρωνα, πρέπει να υπάρξει με κάθε τρόπο και μέσον. Είναι δηλαδή γελοίο να πιστεύουμε ότι ο Π.Π Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης. Είναι γελοίο να αποκαλούμε ΑΓΙΟΥΣ τους διώκτες και δολοφόνους των Ελλήνων και του Ελληνισμού.
Όσο για το θέμα της ΠΙΣΤΗΣ, μεγάλη κουβέντα άνοιξες τώρα ορε Γιαγκούλα.
Και όσο για τη βόλτα...θα σε ξεπατώσω το Σαββατοκύριακο! Αλλά θα αξίζει τον κόπο, μόλις αντικρύσεις κάτι που θα σ’αφήσει «κάγκελο». Ελπίζω να είναι και η υπόλοιπη ληστοσυμμορία μαζί.
Η Κυβέρνηση, σχεδιάζει να προχωρήσει εντός του καλοκαιριού στη νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων. Οι εκτάσεις ανέρχονται τα 3 εκ. στρέμματα. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα στα ταμεία του κράτους από αυτή την διαδικασία, θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ. Ε, μα βέβαια. «Κορωνίς της Δημιουργίας, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.» Έτσι δεν λένε οι Χριστιανοί; Όσο για την ίδια τη Δημιουργία...στο ΔΙΑΟΛΟ.
Θα το χαρώ πολύ όμως, όταν δεν θα’χει μείνει το παραμικρό δέντρο, που θα σκάνε όλοι σαν τα ποντίκια μέσα στο μπετόν. Θα πεθαίνω και’γω μαζί τους, βέβαια, αλλά θα το χαίρομαι. Θα το χαίρομαι πολύ βλέποντάς τους.
Ίσως νομίζετε ότι εκτοξεύω μίσος και κακία. Όχι. Είναι δύο λέξεις που δεν με εκφράζουν. Λύπη και πικρία θα έλεγα για την κατάντια του όντος που λέγεται άνθρωπος.
quote:Δε ξέρω ποιός πήγε το Σάββατο και πότισε τα δεντράκια αλλά παρακαλώ να τα ποτίζετε ΟΛΑ γιατί μερικά ήταν πολύ παραπονεμένα...
την Παρασκευη πηγε ο αλητης!
και εχω πληροφοριες απο εγκυρη και αξιοπιστη πηγη οτι ηταν ο αχρηστος ο JBGανταρας!!! ![]()
αλλα ρε παιδια, εγω εχω την εντυπωση πως τα ποτισα ολα (ο αχρηστος).
ολα τα κατω στα σιγουρα, και τρια επανω.
αν καποιος γνωστος αρχιληστης (ονοματα δε λεω, Γιαγκουλα τον φωναζουνε) φυτεψε στα κρυφα και αλλα δεντρα επανω, τοτε χρειαζομαι χαρτη για να τα ανακαλυψω! ![]()
.
.
ΥΓ. ειπα αρχιληστης και τι μου ηρθε στο μυαλο?
ο κακος λησταρχος Μελλουνας! ![]()
quote:Είναι δηλαδή γελοίο να πιστεύουμε ότι ο Π.Π Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης.
ορε Νταβελη, κακες παρες κανεις και σε επηρεαζουνε!
γι αυτο εγινες ληστης!
τον εφεραν με το ζορι τον Γερμανο οι επαναστατες, οχι για να ευλογησει (τι να ευλογησει που ταχε κανει πλακακια με τους Τουρκους), αλλα για να τον ελεγχουν μην τους καταδωσει!
ιστορια μου, αμαρτια μου...
quote:Ελπίζω να είναι και η υπόλοιπη ληστοσυμμορία μαζί.
JBGανταρας μεσα!
αλλα Σαββατο ή Κυριακη?
γιατι την μια απο τις δυο εχει ποτισμα συμμοριτες μου! ![]()
quote:Ε, μα βέβαια. «Κορωνίς της Δημιουργίας, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.»
ορε στο ειπα εγω οτι κανεις κακες παρεες...
quote:Θα το χαρώ πολύ όμως, όταν δεν θα’χει μείνει το παραμικρό δέντρο, που θα σκάνε όλοι σαν τα ποντίκια μέσα στο μπετόν. Θα πεθαίνω και’γω μαζί τους, βέβαια, αλλά θα το χαίρομαι.
να μην εχει μεινει δεντρο και εσυ να χαιρεσαι (για οποιονδηποτε λογο), δεν το βλεπω να γινεται! ![]()
οσο για το να πεθανεις χωρις την σκια καποιου πευκου να σε δροσιζει, παλι δεν το βλεπω να γινεται!
τι τα φυτευουμε τα δεντρα τοτε?
θυμησου τι απαντησες σε καποιον: "βιλες αυτοι? δεντρα εμεις!" ![]()