- Ταινίες+σειρές Manga+εσωτερισμός-μεταφυσική - - Κινηματογράφος -
H emfanish ths fwtografias twn cartoon tainiwn xekinise sthn Eyrwpi prwta kai meta sthn Ameriki. To fainomeno anaptyx8ike pros apantisi twn ypoloipwn, kai stn Iapwnia, opou meta apo ligo to 1940 perissotero apo to 40% ths paragwghs kinimatografikwn tainiwn ths xwras na ginetai se morfi Manga.
Sth Dysh ta cartoons einai fainomeno gia paidia alla sthn Iapwnia htan panta me8odos ths texnhs gia oles tis epoxes kai tis koinwnikes omades h sxoles
H Synexeia anamenete
Eyxaristw panta me filiki dia8esh...
Η ομορφιά απλώνεται.....
SIMORIL .......
Είμαι φανατικός φίλος μανγκά από τότε που τα πρώτο είδα.
Το Ghost in the Shell ειναι απο τα αγαπημενα μου αλλα και το Princes Mononoke μου αρεσε αρκετα.
Ο σκηνοθετης του Ghost in the Shell εχει κανει παντος και ενα αλλο εργο το οποιο ειναι κορυφη. Το Βlood: The Last Vampire το οποιο αν και μικρο ειναι φοβερο. Επισις απο τα καλυτερα μανγκα ειναι το Perfect Blue το οποιο ευκολα θα μπορουσε να ηταν κανονικη ταινια. Γενικα ο ιαπονικος κινηματογραφος κρυβει πολλα διαμαντια.
den prolaveno na ta diavaso ola alla ena exo na po...
i mononoke einai katapliktiki
ego poli mikros eixa dei se ena topiko thessaliko kanali kai tin prigipisa mononoke alla kai tin nafsika
einai i Nausicaä of the Valley of Wind tou Hayao Miyazaki apo to 1984

kai to 1997 erxete to kati san sequel tou Princess Mononoke
kai ta dio einai fovera...apisteftos skinothetis o Miyazaki kai opios den exei dei tin nafsika prepei na to kani
Edited by - Kemmotar on 06/02/2004 08:26:10
Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω πως μπερδεύετε τους όρους manga & anime. manga είναι μόνο ό,τι είναι τυπωμένο σε χαρτί, δηλαδή κόμικ. Το κινούμετο σχέδιο ονομάζεται anime.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα μου σχετικά με τα anime στην Ελλάδα.
http://www.cinephilia.gr/world/miyazaki.htm
Φίλοι μου το συνειστώ ανεπιφύλακτα....
Πιστεύω πως δεν πρόκειται απλά για ταινιά μα για εμπειρία
Να πω πως κατεβάζω το On your Mask παραγωγή 1995 πάλι του ίδιου..
Ευχαριστώ... θα ρίξω μία ματιά στο λινκ που μας παραπέμπεις.....
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Δεν πειράζει.......κάλιο αργά παρά αργότερα![]()
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
STEAMBOY
BLACK JACK 1,2,3
UROTSUKIDOJI
AKIRA
CASTLE OF CAGLIOSTRO(Ισως το καλυτερο που εχω δει)
DEVILMAN 2
Αλλά ένα από τα καλύτερα που έχω δει μέχρι στιγμή είναι το Full Metal Alchemist

Η σειρά μας δείχνει έναν κόσμο όπου επικρατεί η μαγεία και η αλχημεία … οπού ο στρατός αποτελείτε από αλχημιστές (ο καθένας με τις δικιές τους ικανότητες)
Δύο πιτσιρικάδες προσπαθούν να “αναστήσουν” την νεκρή τους μητέρα με αλχημεία
Αλλά αποτυχαίνουν με αποτέλεσμα ο ένας (Εντουαρτ) να χάσει το ένα χέρι και ένα πόδι και ο άλλος Αλφόνσο να χάσει το σώμα του αλλά ο αδερφός του καταφέρνει τελευταία στιγμή να βάλει την ψυχή του σε μία πανοπλία χρησιμοποιώντας μια μαγική σφραγίδα (Σίγκιλ)…
Η ιστορία μας δείχνει την προσπάθεια των δύο αδερφών να βρούνε την Φιλοσοφική λίθο
- μία πέτρα τόσο δυνατή ώστε οποίος αλχημιστής την κατέχει μπορεί να κάνει ότι θέλει – ώστε να την χρησιμοποιήσουν για να πάρουν πίσω τα σώματα τους
Ξεκινώντας την πορεία τους κατάγονται στον Στρατό οπού τους στέλνει σε διάφορες αποστολές στην επικράτεια ….
Ψάχνοντας όμως ανακαλύπτουν ότι την πέτρα την ψάχνουν και άλλοι . Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και μία ομάδα από Homunculus (“Ανθρωπάρια” χωρίς ψυχή όπου δημιουργήθηκαν από αποτυχημένες προσπάθειες “ανάστασης” νεκρών) , μία φυλή οπού θέλει να πάρει εκδηκιση από τον στρατό για μία σφαγή που είχε γίνει σε μία πόλη ,
και μία μυστική ομάδα μέσα στον στρατό οπού την θέλει για να αποκτήσει εξουσία..
Η σειρά βγήκε πέρσι και είναι πολύ προσεγμένη με απίστευτη πλοκή και φοβερές «μαγικές» σκηνές μάχες … η πλοκή γίνεται ακόμα ποιο περίεργη στην ταινία που γύρισαν αμέσως μετά οπού ο Εντουαρτ βρίσκεται αποκλισμένος σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο οπού δεν υπάρχει αλχημεία αλλά μία άλλη δύναμη οπού ονομάζεται Επιστήμη …. Εκεί γνωρίζεται με μία ομάδα οπού ονομάζεται “Θούλη” οπού ασχολούνται και αυτοί με την Αλχημεία και υποστηρίζουν έναν άγνωστο πολιτικό ονομαζόμενο Αδόλφος Χίτλερ![]()
Εγώ είχα κολλήσει κατάφερα να δω και τα 54 επεισόδια σε μία βδομάδα (ας είναι καλά το Internet) ![]()
Για περισσότερες πληροφορίες και τραιλερ δές
http://www.fullmetalalchemist.com/flash_index.html
Γιώργος![]()
.. ο Νούς έχει ανάγκη απο αποτέλέσματα
Όπως είπε πολύ σωστά η/ο φίλος/η suspiria, λέγονται "anime".Όντως είναι υπέροχες ταινίες,με υπέροχες φιγούρες και πολλές φορές με απίστευτα νοήματα. Προτείνω ανεπιφύλακτα, για όποιον δεν το έχει δει, το "Vampire Hunter D". Εύγε στον πρώτο άνθρωπο που τα σχεδίασε και εν συνεχεία σ'αυτόν που έφτιαξε την πρώτη ταινία..
quote:
Γειά σου simori.Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να δω αυτά τα κινούμενα σχέδια, αλλά κάτι μου λέει ότι θα μου αρέσουν (ειδικά αν το στυλ τους θυμίζει το παλιό και λατρεμένο star - blazers, επίσης γιαπωνέζικο...)
Που μπορεί κάποιος να δει μία τέτοια ταινία; Υπάρχουν DVD που νοικιάζονται; Τα δείχνει η τηλεόραση; Ο Κινηματογράφος;