- Singularity - Μοναδικότητα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Η ΕΝ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ egnartS ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Η ΑΠΛΑ ΒΑΡΙΕΣΤΕ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ
ΘΕΜΑ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ
Προσωπικα φιλε WARFACE πιστευω οτι η ταινια Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ τα εχει προβλεψει ολα δυστυχως!Η τεχνολογια δε θα εξυπηρετει,αλλα θα την εξυπηρετουμε!Ας ελπισουμε ομως οτι δεν θα υπαρξει στην ιστορια του ανθρωπου η μοναδικοτητα αυτη,τουλαχιστον επισημα!Γιατι μυστικα οπως ειπατε δεν ειμαστε σιγουροι!
Καληνυχτα!
quote:
(ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ «το σημειο της συναρτησης οπου καταρρεει καθε πιθανοτητα κατανοησης της» ΟΠΩΣ ΠΧ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΣΧΙΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ.
Χμ...καλησπέρα.Με κάθε επιφύλαξη αναφέρω κάτι σχετικό,μιας και έχω κάποιες γνώσεις φυσικής.
Στις μαύρες τρύπες ανατρέπονται οι νόμοι της κλασσικής (Νευτώνειας) φυσικής και εφαρμόζεται οι Θεωρίες της Σχετικότητας.
Όσο για τα μαθηματικά,υπάρχουν συναρτήσεις που ερμηνεύουν τις μαύρες (αλλά και τις λευκές) τρύπες.
Αυτά για την "αποκατάσταση της αλήθειας".
Όσο για το υπόλοιπο του θέματος,νομίζω ότι ναι μεν η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ,όμως υπάρχει ακόμα μια μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας που εκφράζει δισταγμούς για τόσο εξελιγμένα θέματα (πχ τεχνητή νοημοσύνη).
Οπότε δε νομίζω να συντρέχει λόγος ανησυχίας!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"