ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

AZΩΕΛ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΑΛΕΣΑΝΔΡΟΣΝέο Μέλος
20/05/2004, 16:44:35
Αν εχω καταλαβει σωστα, ο λογος και ο σκοπος του θεματος σου, αποσκοπει στο να αναζητησουμε λαθη του παρελθοντος. Σκεφτομενοι, που θα θελαμε να βρεθουμε, ανακαληπτουμε τα κενα που εχουν αφησει καποιες εποχες και την καληψη γεγονοτων και της αληθειας.
Εχω την αισθηση, πως θελεις να μας οδηγησεις σε αλλες σκεψεις. Εχω την αισθηση, πως οσο απλη και (νομιζω) συνηθισμενη κι αν φαινεται η ερωτηση και το θεμα σου, προσπαθεις να μας οδηγησεις σε πιο βαθια μονοπατια.
Και διαισθανομαι πως δεν κανω λαθος.
Αναρωτιεμαι, ποσοι το εχουν καταλαβει.

Με σεβασμο και εκτιμηση

ΝΕΜΕΣΙΣ

ΣανενακΜέλος
20/05/2004, 21:25:09
quote:
Αναρωτιεμαι, ποσοι το εχουν καταλαβει.

Εγω αρχηγε μου δεν το καταλαβα! παω πασο!

quote:
Αν εχω καταλαβει σωστα, ο λογος και ο σκοπος του θεματος σου, αποσκοπει στο να αναζητησουμε λαθη του παρελθοντος.

Αν εννοουσε αυτο ο προεδρος γιατι δε μας το λεγε, οπως εσυ;
Επρεπε να το καταλαβουμε ε;
Εμ , γι αυτο εχουμε κανει τη ζωη μας δυσκολη. Αλλα γραφουμε αλλα εννουμε , αλλα καταλαβαινουμε....αλλα κανουμε.....

Αρε Τζουφιε κοσμε!!(Τωρα εγω τι εννοουσα;)
εδω σε θελω...

Φιλικα.....Κανενας.

VaniaΝέο Μέλος
20/05/2004, 22:25:37
Είναι τρομερή αυτή η γοητεία του Παρελθόντος. Ή μήπως το μέλλον ασκεί περισσότερη; Τί είναι αυτό που μας παθιάζει πιό πολύ, το παρελθόν ή το μέλλον; Ποτέ δεν θα μαστε ικανοποιημένοι με το παρόν.

Υπάρχει τέτοιο άραγε;

Αν όμως δεχτούμε ότι και το πέταγμα ενός εντόμου μπορεί να επηρεάσει τόσα πολλά... ε, τότε μάλλον ένα ταξίδι στο χρόνο, θα τα κάνει εντελώς μπάχαλο όλα, ακόμα κι αν έχουμε τις καλύτερες προθέσεις.

Μήπως πιστεύετε ότι αν κάποτε κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει, αυτοί που θα το τολμήσουν, θα τις έχουν;;;

spiritΜέλος
20/05/2004, 22:30:54
Μια μηχανη ελεγχου του νου θα ηθελα πιο πολυ...γι αυτες της μερες
ομ

AZΩΕΛΜέλος
21/05/2004, 13:10:40
ΣΑΝΕΝΑΚ.....
ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.
ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ << ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ>>, ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ... ΤΟΣΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ...!!!!!
ΑΑΧ! ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΥΧΗ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΣΑΝΔΡΕ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
ΗΘΕΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ.
ΟΠΩΤΕ ΣΑΝΕΝΑΚ, (ΧΑ ΧΑ, ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (?) ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ! (ΑΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!)
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΥΦΙΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ!
ΤΖΟΥΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΑΛΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ ΚΟΤΕΤΣΙ! ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ (ΧΜ! ΚΑΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!) ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΤΟΥΡΑ...
SPRIRIT...
ΤΙ ΣΥΜΒΕΝΕΙ; ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ, ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ "ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ" ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΡΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ.
ΠΑΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΗΣΗ.

ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, (ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ Η ΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ) ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, Η ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!

ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...

ΑΛΕΣΑΝΔΡΟΣΝέο Μέλος
22/05/2004, 01:11:07
Ενα ειναι σιγουρο, πως τα τελευταια 2000 χρονια, ειναι πολυ, μα παρα πολυ περιεργα. Μειαζει σα να κατι αλλαξε την πορεια πραγματων και μαλιστα επωδυνα.
Εχω την εντυπωση ομως, πως ολα ξεκινησαν πιο πριν. Η προετοιμασια ειχε ξεκινησει.
Οι εποχες, απο 300 εως και 1700 μ.χ ειναι ενα μαυρο σημαδι για την ανθρωποτητα. Και εκει αξιζει κανεις να ψαξει. Ειδικα τα πρωτα 500 χρονια μ.χ . Εκει νομιζω, υπηρξε πολυ ταραχη και συνομωσια.

ΝΕΜΕΣΙΣ

22/05/2004, 01:40:22
Προσωπικα, θα επειδη δεν ημουν λατρης των αρχαιων ελληνικων στο γυμνασιο-λυκειο,δεν θα ηθελα να παω στην αρχαια ελλαδα και να μην μπορω να πιασω κουβεντα με τον πλατωνα και την παρεα του...Θα πηγαινα ομως για να δω τα "αξιοθεατα".Οσοι λετε οτι θα αλλαζατε κατι,σκεφτηκατε πως θα το κανατε?Δεν ζουμε σε εναν τελειο κοσμο που να ξερουμε ολες τις αρχαιες γλωσσες.

Δευτερο μερος που θα επισκευτομουν θα ηταν η σκοτεινη περιοδος του μεσαιωνα.Μπορει να μαθαινα πολλα απο τις μαγισουλες της εποχης.

Τριτο και καλυτερο,θα περναγα και απο την κωνσταντινουπολη,την περιοδο της οθωμανικης εισβολης...Απαραιτητο αξεσουαρ θα ηταν και καποιο συγχρονο οπλο ή καποιο ξορκι που θα μαθαινα απο τις μαγισες,για την κατατροπωση των τουρκαλαδων.

ΦΙΛΙΚΑ,Ευλογητος

AZΩΕΛΜέλος
22/05/2004, 02:01:57
ΑΛΕΣΑΝΔΡΕ....
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΗΜΑΔΙ, ΑΛΕΣΑΝΔΡΕ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΣΗΜΑΔΙ...
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΗΜΑΔΙ, ΑΛΕΣΑΝΔΡΕ, ΗΤΑΝ "ΜΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ" ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ, ΑΛΕΣΑΝΔΡΕ!
ΜΑΥΡΟ ΣΗΜΑΔΙ, Η ΑΝΤΑΡΑ; ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΧΟΠ ΧΟΠ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ! ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ-ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ!
ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...

ΑΛΕΣΑΝΔΡΟΣΝέο Μέλος
22/05/2004, 12:27:21
καλημερα παιδες ελληνων!
Αναρωτιομουν Α Ζ Ω Ε Λ- - -
Μηπως να πηγενα στην περιβοητη εποχη του "Αδαμ και της Ευας";
θα ηθελα να ακουσω τι εχουν να πουν και να δω τι συνεβη πραγματικα.
Αραγε, ποιο ηταν τελικα το λαθος τους; Ποια η αμαρτια τους; Τι το κακο ειχε, ρε παιδια, το φαγωμα του μηλου; Και αφου ηταν τοσο κακο, γιατι τους το ειχαν φυτεμενο μες στα ποδια τους; Τι δεν καταλαβαν καλα, εκεινοι τοτε και τι δεν καταλαβενουμε και εμεις;
Ναι θα πηγενα και εκει μια βολτα.

ΝΕΜΕΣΙΣ

AZΩΕΛΜέλος
22/05/2004, 15:37:11
ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΑΛΕΣΑΝΔΡΕ, ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΗΛΟ.
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΑΓΩΜΑ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Η..."ΑΜΑΡΤΙΑ".
ΤΟ ΜΗΛΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ.
ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ "ΜΗΛΟ" -ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ- ΚΑΙ ΤΟ "ΚΑΤΑΠΙΑΝ"...ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΑΔΑΜ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΥΕΣ" ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ "ΜΕΡΙΚΟΥΣ" ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ".
ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΜΗΤΕΡΑ (ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΤΖΑΖ ΩΣ ΜΗΤΗΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΩΡΩ ΙΔΑΝΙΚΗ ), ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ "ΕΓΩ ΞΕΡΩ!" ΤΟΥΣ.
ΝΑΙ, ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.
ΕΥΛΟΓΗΤΕ...
ΝΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΟΥΜΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΛΕΣ... ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΠΛΟ; ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ; ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ. ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΛΙΓΟ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ... ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΑ.
ΤΙ ΕΥΛΟΓΟΥΜΕ, ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ!

ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ...

22/05/2004, 22:55:23
Αζωελ,πραγματικα,δεν εχω ασχοληθει με το θεμα παρα μονο στο γυμνασιο ή στο λυκειο (δεν θυμαμαι) που καναμε για την βυζαντινη αυτοκρατορια.

Ρε παιδια,το μηλο,ο αδαμ,η ευα,οι 7 μερες της γενεσης κτλ χρησιμοποιουνται απο τον χριστιανισμο συμβολικα.
Για να σας δοσω ενα παραδειγμα,εαν ο αδαμ και η ευα κανανε παιδια τα οποια ζευγαρωσαν μεταξυ τους,σε μερικες γενιες,το ανθρωπινο ειδος θα ειχε εκφυλιστει...

ΦΙΛΙΚΑ,Ευλογητος