- TEST!!!!!!! - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
1)Πιστευετε στον αληθινο Θεο χωρις αμφιβολιες?
2)Υπαρχει ζωη καλη η κακη μετα θανατον ή μια ζωη την εχουμε κι αν δεν την γλεντησουμε...?
3)Οσοι πιστευουν μονο στον εαυτο τους και σε κανεναν αλλο,μπορουν (ετσι παντοδυναμοι που ειναι) να φτιαξουν μονοι τους τη ζωη τους,να γιατρεψουν τον εαυτο τους ή αλλον σε περιπτωση ασθενειας,να σωσουν τον εαυτο τους αν κινδινεψουν?
4)Βοηθατε τους ανθρωπους που εχουν αναγκη ή λετε "κριμα ειναι ας τους λυπηθει ο Θεος" και συνεχιζεται τη ζωη σας?
5)Θυμαστε το Θεο μονο στα δυσκολα και λετε οτι δεν υπαρχει αν "αφησει" κατι κακο να γινει?
Ρωτωντας τα παραπανω δεν διαχωριζω τη θεση μου απο εσας.Και εγω σε μια απο τις παραπανω κατηγοριες ανηκω.Δεν ειμαι Αγιος.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
quote:
Μερικοι απο εσας πιστευουν στη δυναμη του εαυτου τους και οχι στη δυναμη του Θεου πιστευοντας απλουστατα οτι δεν υπαρχει.
ΟΙ ΣΟΦΟΙ/ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΕΝΑ ΡΗΤΟ......ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ......
quote:ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Καποιοι αλλοι παλι στιριζουν σ'Αυτον την καθε τους μερα και τον εμπιστευονται απολυτα.
quote:
Τελος υπαρχουν και αυτοι που πιστευουν με κανονες,νηστεια με φακες αλλα οχι λαδι,327 φορες το Πατερ Υμων αλλοιως δεν πιανει,καθε Κυριακη στην Εκκλησια αλλα με το κουτσομπολιο να πεφτει συννεφο μεσα στον Οικο του Θεου.
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ/ΟΧΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ......ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙ.
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ.......Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΚΑΤΙ.
ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ......ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.
ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ.........ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ......ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ/ΑΓΝΟΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ.
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
2. Το να υπαρχει, ειναι για μενα ευσεβης ποθος. Δινει λιγακι ελπιδα, οταν βλεπω γυρω μου αδικιες, οταν αναλογιζομαι πως ειμαστε σαρκα που αρρωσταινει, γερναει, ποναει, αποσυντιθεται. Δεν εχω αποδειξη για την υπαρξη ζωης μετα θανατον. Γι’αυτο, προσπαθω να αξιοποιω την καθε μερα μου σαν να ειναι η τελευταια, και προσπαθω να απολαμβανω τα οσα εχω σε αυτη τη ζωη. Οταν ερθει η ωρα μου, θα μου λυθει η απορια.
3. Το να πιστευεις στον εαυτο σου δε σημαινει πως πιστευεις οτι εισαι παντοδυναμος. Και σε οποιον θεο και να πιστευεις, η πιστη σου δεν σε σωζει παντα. Η βαθια πιστη, σε ο,τιδηποτε, μπορει να σε βοηθησει να ξεπερασεις καποιες δυσκολιες, αλλα δεν ειναι πανακεια.
4. Οπου μπορω βοηθαω. Λεω αν υπαρχει θεος, ας βοηθησει κι αυτος λιγακι. Λεω, αν υπαρχει θεος, ας με φωτισει να βοηθησω οπου μπορω. Λεω επισης, αν υπαρχει θεος, ας λυπηθει καποιον, ειδικα οταν αργοσβηνει και ταλαιπωρειται. Εγω οταν λυπαμαι, προσπαθω να κανω κατι για να μην λυπαμαι.
5. Θυμαμαι ανελλειπως οτι πιστευεις η δεν πιστευεις, αμα την οποια πιστη εχεις δεν την χρησιμοποιησεις δημιουργικα και δεν κουνησεις τα χερακια σου, κανενας θεος δεν σε σωζει.
Ω! Ένα τεστάκι!
Και μ'αρέσουν τα τεστάκια!
(Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον, να διαβάσουμε και τις δικές σου απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτεις.)
1)Πιστευετε στον αληθινο Θεο χωρις αμφιβολιες?
Πιστεύω στην ύπαρξη της θεότητας, όχι ως κάτι το προσωποποιημένο, αλλά ως έκφραση του νόμου στο σύμπαν. Πιστεύω στο ένα και απόλυτο ον, που περιλαμβάνει τα πάντα, εκφρασμένα και μη, σ'αυτό που είναι και εκφράζεται ως "υπάρχειν".
2)Υπαρχει ζωη καλη η κακη μετα θανατον ή μια ζωη την εχουμε κι αν δεν την γλεντησουμε...?
Πιστεύω πως δεν υπάρχει ζωή και θάνατος με την παραπάνω έννοια, αλλά πως και τα δύο είναι διαφορετικές όψεις της ζωής. Φεύγουμε από τη μία κατάσταση ζωής και μπαίνουμε σε μία άλλη, κατά το φυσικό θάνατό μας. Ωστόσο, μπορώ να υποθέσω πως υπάρχει ύπαρξη και μη ύπαρξη, αλλά το τι αυτό πραγματικά σημαίνει, είναι αδύνατον να το συλλάβουμε.
3)Οσοι πιστευουν μονο στον εαυτο τους και σε κανεναν αλλο,μπορουν (ετσι παντοδυναμοι που ειναι) να φτιαξουν μονοι τους τη ζωη τους,να γιατρεψουν τον εαυτο τους ή αλλον σε περιπτωση ασθενειας,να σωσουν τον εαυτο τους αν κινδινεψουν?
Το να πιστεύεις μονάχα στον εαυτό σου, είναι μία λανθασμένη ερμηνεία της ελευθερίας. Κανείς μας δεν είναι ελεύθερος όσο πραγματοποιεί προσωπικές επιλογές. Γιατί κάθε επιλογή, επηρεάζεται αλλά και εξαρτάται από διάφορες εμφανείς αλλά και άγνωστες συνθήκες.
Μόνο όταν ταυτιστεί κανείς με το νόμο, εάν η βούλησή του ενωθεί με τη συμπαντική βούληση, θα μπορούσε να είναι ελεύθερος.
Ωστόσο, μέσα στα περιορισμένα πλαίσια της φυσικής μας ζωής, είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε εάν πραγματικά το θέλουμε.
4)Βοηθατε τους ανθρωπους που εχουν αναγκη ή λετε "κριμα ειναι ας τους λυπηθει ο Θεος" και συνεχιζεται τη ζωη σας?
Μία πλευρά του Θεού, εκφράζεται μέσα από τους ανθρώπους. Η σκληρότητά μας, αλλά και η ευσπλαχνία μας δημιουργούν τις συνθήκες της δικής μας ζωής, αλλά και της ζωής των άλλων, γιατί στον κόσμο αυτό που ζούμε, είμαστε κύτταρα του Θεού. Το να βοηθήσουμε κάποιον σημαίνει, πως εκφράζουμε τη διάθεση του Θεού να βοηθήσει.
Βέβαια, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη βοήθεια που θα δώσουμε, ώστε να μην καταστρέψουμε τον άλλο. Δεν πρέπει να τον σώσουμε από μιαν άσχημη στιγμή, αλλά να τον βοηθήσουμε να είναι ικανός να ανταπεξέρχεται στις άσχημες στιγμές μόνος του.
5)Θυμαστε το Θεο μονο στα δυσκολα και λετε οτι δεν υπαρχει αν "αφησει" κατι κακο να γινει?
Ο Θεός δεν "αφήνει" κάτι κακό να γίνει. Ότι γίνεται, είναι αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών, αυτής αλλά και προηγούμενων ζωών. Κανένα κακό δεν είναι πραγματικά κακό. Υπάρχουν όμως καταστάσεις, που μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε δυσάρεστα. Μαθαίνουμε από αυτές και προχωράμε. Αν δεν υπήρχαν κι αυτές, δεν θα ξέραμε "που παν τα τέσσερα"!!!
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!